X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka mam nadzieję, że to jakieś zawirowanie i jest wszystko ok z Twoimi wynikami 🤞

Babulka lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Moze wyjdzie ok, to była wczesna ciąża. A może bedzie chcial zbic Ci dostinexem w razie co zebys mogla szybciej zajsc w ciążę. W każdym razie jak wyjdzie za wysokie to zapewne nie żadna choroba :)

U mnie to był 6 tydzień więc raczej powinno być dobrze. Oczyściłam się sama także zobaczymy. Nic tylko nie mówił że w jakiś konkretny dzień cyklu żeby to zrobić. Tylko tyle że po 6 tyg od poronienia mam porobic te badania żeby zobaczyć czy wszystko jest ok a jeśli nie żeby wiedzieć jak reagować bo nie chciałby żeby historia się powtórzyła.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    U mnie to był 6 tydzień więc raczej powinno być dobrze. Oczyściłam się sama także zobaczymy. Nic tylko nie mówił że w jakiś konkretny dzień cyklu żeby to zrobić. Tylko tyle że po 6 tyg od poronienia mam porobic te badania żeby zobaczyć czy wszystko jest ok a jeśli nie żeby wiedzieć jak reagować bo nie chciałby żeby historia się powtórzyła.
    Taki lekarz to skarb. Większość zlewa totalnie pierwsze poronienie.
    Jak ja kiedyś leczyłam hiperprolaktynemie, to mialam badac prolaktyne w 3-5 dc i na dwa dni przed unikac nadmiernego wysilku fizycznego, stresu, seksu i opalania, choć to ostatnie raczej teraz nam nie grozi ;) Czasami kazała mi badać prl też w 22 dc ale częściej na początku.

Dziewczyny moje posiewy wszystkie ujemne ❤ Tak się cieszę 😍
    Na pewno mi to da większe poczucie bezpieczeństwa jak zaczniemy się starać.

Nati94, Blondyna.B, Pomarańcza, czarneniebo, Ivanka93, Kargo31 lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Jak ja kiedyś leczyłam hiperprolaktynemie, to mialam badac prolaktyne w 3-5 dc i na dwa dni przed unikac nadmiernego wysilku fizycznego, stresu, seksu i opalania, choć to ostatnie raczej teraz nam nie grozi ;) Czasami kazała mi badać prl też w 22 dc ale częściej na początku.

Super! U mnie dalej lekkie krwawienia, nie mam pojęcia czy traktować jak kontaktowe, bo teraz to już po prostu się utrzymują delikatne. Dzwoniłam do rejestracji, nie ma szans wcisnąć na ten tydzień, położna mówi, żeby czekać..może badając szyjkę ją naruszyłam ale aż tak 🤔 szukam kontroli jeszcze na ten tydzień.
    Owulacyjne nie otrzymywałoby się kilka dni raczej? Poza tym, owulacji jak nie było tak nie ma.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati jak masz nadzerke to ona mogla sie naruszyc, albo moglas ją drapnąć badając szyjkę. Dlatego ja szyjki nie badam, poza tym moja i tak wiecznie rozwarta po porodzie 🙈
    Może też być jakiś spadek progesteronu?
    Ja gdzieś czytałam, że w pierwszych cyklach po poronieniu mogą być takie akcje, myślę że na spokojnie się zbadaj u lekarza, ale jak cytologia dobra to nic poważnego na pewno 🙂

Nati94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nati jak masz nadzerke to ona mogla sie naruszyc, albo moglas ją drapnąć badając szyjkę. Dlatego ja szyjki nie badam, poza tym moja i tak wiecznie rozwarta po porodzie 🙈
    Może też być jakiś spadek progesteronu?
    Ja gdzieś czytałam, że w pierwszych cyklach po poronieniu mogą być takie akcje, myślę że na spokojnie się zbadaj u lekarza, ale jak cytologia dobra to nic poważnego na pewno 🙂
    Opowiedziałam położnej wszystko, łącznie z wynikiem cytologii i powiedziała, że można czekać..mam właśnie wrażenie, że mogłam coś tam naruszyć 😔 ehh głupia. Więcej już nie badam szyjki. Wcześniej tak się nie zdarzało po stosunku, a dopiero teraz, gdy zaczęłam dłubać w okolicy szyjki. Mam nadzieję, że na tym się skończy. Polecacie jakieś globulki, które mogłyby ewentualnie wspomóc regenerację, bez recepty?

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś provag albo lactovaginal? Tylko też jak już to bym wkładała płytko. Mysle ze dopoki się to plamienie nie uspokoi to nie badaj. Szczególnie jak masz dlugie paznokcie ;)

Nati94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Może jakiś provag albo lactovaginal? Tylko też jak już to bym wkładała płytko. Mysle ze dopoki się to plamienie nie uspokoi to nie badaj. Szczególnie jak masz dlugie paznokcie ;)
    Mam krótkie paznokcie, myję dokładnie ręce przed badaniem. Więcej nie ryzykuję, więcej powiedzą i tak testy, śluz i temperatura niż domyślanie się, jaka jest szyjka. Dziękuję..
    Ps też badając mam wrażenie, że szyjka jest lekko ciągle otwarta

Babulka lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mam krótkie paznokcie, myję dokładnie ręce przed badaniem. Więcej nie ryzykuję, więcej powiedzą i tak testy, śluz i temperatura niż domyślanie się, jaka jest szyjka. Dziękuję..
    Ps też badając mam wrażenie, że szyjka jest lekko ciągle otwarta
    U mnie nawet gin potwierdził, że ona się już nie zamyka. Tzn zakładam, że ujście ;) Ja raz rodziłam sn i szyjka niestety pękła i była szyta. No dziewicza to ona nie jest 😜 Temperatury nie jestem w stanie mierzyć odkąd córka po nocach szaleje, tylko się denerwuję a wykres jak ekg. Robiąc owulaki, plus ta nieszczęsna tempka plus monitoring w jednym cyklu doszłam do tego, że skok tempki mam nawet dwa dni po owulacji. A owulak pozytywny jest tak jak w teorii ok 24h przed, więc już mi się nawet nie chce bardziej sprawdzać. Śluz u mnie jest zupełnie nieregularny, więc nic mi nie wskazuje.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

Powiem Tobie jak tydzień predzej miałam wizyte co mnie straszył że może nic z tego nie być to mi mówił że przyczyny nie znajdziemy kazał zrobić betę i miałam mu wysłać wyniki co spadła I trzeba było odstawic duphaston to był praktycznie codziennie że mną na łączach jak oczyszczałam się w domu jak nie napisał i pytał jak się czuje to np w święto 3 króli czy w niedzielę dzwonił do mnie także bylam w szoku jaką opieką mnie otoczył i miałam mega wsparcie a na wizycie na którą pojechałam jeszcze podczas ronienia żeby zobaczył czy dobrze się oczyszczam bo tak mi kazał zlecił te wszystkie badania i sama bylam zdziwiona że po 1 poronieniu tak zadziałam i mnie nie olał. Także naprawdę lekarza znalazłam super.

Bardzo się cieszę że Twoje posiewy wyszly wszystkie ujemne. Zauważyłam że te badania które mi zlecil nie ma znaczenia chyba w jaki dzień cyklu zrobić tylko ze po 6 tyg po poronieniu. Nic wiecej. Myślę że jeszcze się go dopytam jak wróci z urlopu.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super taki lekarz 😍 Ja zmieniłam gina i było wszystko cudownie i super nawet mi dodatkowe usg za darmo zrobił jak monitorowalismy cykl no bajka. Dopóki nie poronilam. Zlewka i cisza i jeszcze "kontroli nie trzeba". 🤷‍♀️ Wróciłam do starego, z nim chociaz kontakt jest i można na niego liczyć ale badań po poronieniu oczywiście nie zlecił. Mimo, że ja mam 35 lat i nie mogę sobie tak zachodzić w ciążę i tracić bo zwyczajnie nie zdążę. Aspekt psychiczny już nawet pomijam.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pech..umówiłam lekarza na znanylekarz na jutro i dzwonili, że się rozchorował 😔 w dostępnych ale to bardziej z medycyny estetycznej więc odpada. Chyba muszę czekać 😨

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Super taki lekarz 😍 Ja zmieniłam gina i było wszystko cudownie i super nawet mi dodatkowe usg za darmo zrobił jak monitorowalismy cykl no bajka. Dopóki nie poronilam. Zlewka i cisza i jeszcze "kontroli nie trzeba". 🤷‍♀️ Wróciłam do starego, z nim chociaz kontakt jest i można na niego liczyć ale badań po poronieniu oczywiście nie zlecił. Mimo, że ja mam 35 lat i nie mogę sobie tak zachodzić w ciążę i tracić bo zwyczajnie nie zdążę. Aspekt psychiczny już nawet pomijam.
    Mój znowu robi darmowe USG po poronieniu i jak coś się dzieje w ciąży, ktg też darmowe. Za USG w zdrowej ciąży zapłacę mu z czystą przyjemnością. Nie wierzę, że można tak zostawić pacjentkę po stracie

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ale pech..umówiłam lekarza na znanylekarz na jutro i dzwonili, że się rozchorował 😔 w dostępnych ale to bardziej z medycyny estetycznej więc odpada. Chyba muszę czekać 😨
    Słabo, że tak mało masz ginekologów w okolicy 😔
    Ale myślę, że to na prawdę na ich groźnego i właśnie albo sobie podrażniłaś albo jakiś krwiaczek?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek idę do swojego lekarza. Ostatnio mnie zawiódł, więc będzie to jego ostatnia szansa. Też mam 35 lat i nie mogę sobie pozwolić na długi czas starań. Zobaczymy, jakie badania mi zaproponuje, liczę na cytologię, bo już przestałam krwawić. Mam listę pytań, ale obawiam się, że czas przeznaczony na pacjentkę mi się wyczerpie i mnie wygoni. On jak Teleexpress 15 minut i następna.

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Słabo, że tak mało masz ginekologów w okolicy 😔
    Ale myślę, że to na prawdę na ich groźnego i właśnie albo sobie podrażniłaś albo jakiś krwiaczek?
    Mam dość dużo ginekologów ale z terminami na już jest bardzo słabo. Nawet przy podejrzeniu ciąży obumarłej obdzwoniłam chyba wszystkich mi znanych i nikt nie miał terminu dzień do przodu. W poniedziałek mam swojego lekarza a to będzie prawdopodobnie po owulacji. Dziś jadę po globulki i będę obserwować się sama, nie ma wyjścia

age.png

💔11.2021 synek
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Babulka, że wszystko dobrze. <3 :)

Patisonek Naprawdę lekarz skarb ... U mnie również wszyscy lekarze w szpitalu których pytałam + 3 tych co byłam prywatnie na kontroli nie kazali nic robić , ehh..

Nati lepiej tam chyba nie grzebać nic .

A ja dostałam wyniki i tak czytam i czytam i już mam dosyć dla mnie to jakaś czarna magia się zaczyna.

Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF) na komórkach Hep-2 STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych i przeciwcytoplazmatycznych w mianie 1:100 dających na komórkach Hep-2 obraz świecenia ziarnisty.
    METODĄ EUROLINE ( Panel ANA-3) STWIERDZONO OBECNOŚĆ PRZECIWCIAŁ: anty-centromer B Przeciwciała przeciw ds-DNA ujemne.
    KOMENTARZ KLINICZNY: Uzyskane wyniki należy interpretować w odniesieniu do całości obrazu klinicznego pacjenta

dav.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 16:29

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dla mnie to też już magia. W ogóle się nie znam na immunologii :(

Rena dlatego ja wszystko badam sama. A żeby coś zbadać, to trzeva wiedzieć co, więc trzeba się naczytać i potem to się tak wsiąka w to tak jak pisałam ostatnio. Chętnie bym się tym nie zajmowała tylko zaufała lekarzowi ale on mi tylko tsh zlecił.
    Wprawdzie u mnie wychodzi, że najprawdopodobniej to było rzeczywiście tzw "przypadkowe" poronienie z powodu losowej wady, ale skąd bym miała to wiedzieć bez badań tylko na spojrzenie w oczy 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 17:10

Rena87 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to nie ma jakiegoś większego znaczenia 😞

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale na pewno na immunologiczne sprawy jest skuteczne leczenie, no widzę na grupach itd że dziewczyny maja sterydy, w najgorszym razie immunosupresje i zachodzą w zdrowe ciąże.
    Ale życzę, żeby to nie miało znaczenia 🙏

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ