Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anionka, super że jesteś w domu, wszystko ładnie się oczyścić i będziesz mogła wrócić do starań 🙂
Sylvka, powiało optymizmem jak zajrzałaś, dużo zdrówka Wam życzę 🥰
Dzisiaj dostałam wyniki płci, była dziewczynka. Nie chowamy sami, zrobi to szpital, ale mimo pierwszego bólu teraz chyba mi lepiej, że nie jest to już w mojej głowie zarodek, tylko córeczka. Smutno, niezależnie od płci, ale przynajmniej nie jest bezosobowa już.
I jestem w nowym cyklu, także zaczynamy starania, obym w urodziny nie mogła już pić alkoholu 😁 (mam na początku marca 😉).Sylvka, Jc94, Babulka, Ani0nka, Ultra-Dżasta, Tony, czarneniebo, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Spory tu dzisiaj gwar
Nie ogarniam tematu torbieli. Naczytałam się że trudno się ich pozbyć, że trzeba brać leki może czasem pójść na zabieg a moja 6cm kula zniknęła w miesiąc... jak?
Ogolnie wszystko u mnie wygląda dobrze i mamy też pęcherzyk dominujący.
Robimy pierwsze podejście z zastrzykiem na pęknięcie.
Cieszę się że wszystko wygląda tam dobrze.
Martwi mnie Stan zębów:( boje się że nawet jak sir znowu kiedys uda to poronie przez to.
Powoli bede je leczyć ale mamy teraz ciezka sytuację finansową
Troche się rozpisałam:p
Miłego weekendu!Pomarańcza, czarneniebo lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Pomarańcza ja miałam bardzo podobnie z płcią. Najpierw cios, jak przeczytałam, że synek a potem ulga. Bo dostał imię i mam synka w niebie ❤
Jc przegapiłam, byłaś dziś u gina? Cudownie, że nie ma torbieli 😍 One mogą nawet podczas seksu pęknąć, czytałam, że jakaś dziewczyna miała już mieć operację ale przed sami z facetem naprawili przez przypadek 🤭
A próbowałaś poszukać dobrego dentysty na nfz? Mi się udało znaleźć, naprawdę nie widzę różnicy między prywatnym gabinetem, nawet rtg jest pokój obok. Jedyne za co musiałam płacić to rtg panoramiczne. No i znieczulenie na nfz jest tylko w zastrzyku, nie ma tego komputerowego. Dla mnie żadna strata, bo daję radę wytrzymać to wkłucie. Akurat tez w tym roku mialam leczone dwa zęby przed ostatnią ciążą a potem dwie plomby mi wypadły (stare) i mi to naprawiał.
Cieszę się, że idzie do przodu na tym naszym wątku 🥰
Czarneniebo a masz już wyniki posiewów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 22:09
Pomarańcza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Anionka, dużo siły dla Ciebie! Jesteś bardzo dzielna i pamiętaj zawsze wychodzi słońce 💪💪💪 💙
Sylvka, rośnij rosnij! I przyjmuje te ciążowe wiruski ☺Ani0nka, Sylvka lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dentystę mam 14 lutego - to będą mega walentynki :p
Ide na fundusz i poki co ocenią co mogą zrobić na nfz a co niestety odpłatnie. Rtg juz zrobione
Bardzo się boję dentysty. Na sama myśl mam mokre ręce ale dla ciąży to zrobię dzis juz mowilam pani doktor ze usuwam na 100% ósemkę
A i mam już zapisany acard i neoparin. Dr Laura przy trombofili od razu to wdraża. Rozpisała mi co i kiedy brać.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
To tylko pokazuje ile jesteśmy w stanie zrobić dla tych naszych dzieci 🥰
Ja przebieram nogami do wizyty we wtorek, bo skończyłam okres a jeszcze przy sikaniu lecą mi skrzepy 🧐 No serio mam nadzieję, że wszystko tam ok, nawet jeśli mielibyśmy w tym miesiącu się nie starać, to jednak chciałabym mieć zielone światło i taki spokój w głowie. I nie musieć się zabezpieczać w razie czego, bo to takie jakieś przykre, jak się chce mieć dziecko.
Nie czytam już nic o poronieniach i komplikacjach położniczych, tylko tutaj zaglądam2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nie śpię od 3 godzin.
Dzisiejsze sny weszły mi za mocno.
Najpierw miałam sen, który już mi się śnił tylko dziś w innej scenerii. Za pierwszym razem szłam pod prysznic ale nie mogłam wejść, bo w brodziku leżały dzieci, obstawiam, że do 12 tygodnia, bo takie malusie, zwinięte w kulkę płody. I nie wiem, czy to po poronieniu, czy po aborcji, w każdym razie chciałam je spłukać 😳 ale nie dałam rady i później sama z siebie zaczęłam je wszystkie zbierać i koniec snu. A dziś, szłam na spacer wzdłuż torów, tam, gdzie rodzice mają pole i tak idę, patrzę i znów te dzieci, porozrzucane na torach 😭. Wróciłam po brata i bratową, i też zaczęliśmy je zbierać do worków. Z początku nie chcieli tego robić ale się rozpłakałam i powiedziałam, że musimy je pozbierać, bo nie mogą tak leżeć. 😫 Koniec snu. A po ponownym zaśnięciu to śniło mi się, że wychodzę ze ślubu koleżanki, z kościoła i miałam wózek! A w wózku chłopca! A jak wróciłam do domu, to okazało się, że jest drugi syn, starszy! Wrócił ze szkoły i sprawdzałam mu zeszyty i takim dziecinnym pismem było napisane "Ksafery". Koniec snu.
I tak mi nocka zleciała. 🤦♀️11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
O kurczę trochę creepy sny zwłaszcza a tych płodach 🤭 ale z synkami już lepiej 🥰🥰
Ja niestety mało co krwawię, takie plamienia. A wiem ze jeszcze sporo skrzepów we mnie zostały. Dziś z nocy na podpasce brązowa krew.. taka jak na końcówce okresu. Muszę psychicznie nastawić się na to łyżeczkowanie bo na bank sama się nie oczyszcze:/ -
Babulka- pomyliłaś się, Ksafery
Lepiej się nastawić i pójść w miarę spokojna na zabieg niż się nastawić ze go mieć nie będę. A serio endo duże to powinnam krwawić sporo a tu nic jak gdyby okres się kończył 😕Ultra-Dżasta, Babulka lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Lepiej się nastawić i pójść w miarę spokojna na zabieg niż się nastawić ze go mieć nie będę. A serio endo duże to powinnam krwawić sporo a tu nic jak gdyby okres się kończył 😕
Kurczę a może jeszcze "zaskoczy"? Po zabiegu krwawiłam kilka dni jasno czerwoną krwią, później miałam przerwę 3-4 dni a potem jak się zaczęły wychodzić skrzepy to nie nadążałam podpasek wymieniać. A teraz na pierwszym okresie też wypadły jeszcze ze mnie takie dwa większe czarne skrzepy. 😉
A jak to wygląda, masz iść na kontrolę i lekarz zadecyduje co dalej? Czy masz się zgłosić na izbę przyjęć?11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
No racja, lepiej się pozytywnie rozczarować. Ja też miałam takie przerwy po zabiegu i nawet nie było krwawienia a potem skrzep luzem wypadał. Chyba nie ma z tym reguły, bo widzę, że każdy inaczej przechodzi 😌2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Mam się zgłosić na izbę przyjęć w czwartek o 8 na czczo, jeśli usg wykaże ze się ładnie oczyszczam to do domu a jak nie to łyżeczkowanie i do domu po 2 godzinach od zabiegu
-
Dżasta sny jak z horroru. Psychoanalityk miałby niezłe pole do popisu 🤨
Babulka, ja też już "zmęczyłam" temat poronienia i komplikacji i zaglądam tylko tutaj, do tego wątku. Nie chcę już się dołować.
Ani0nka może Cię to w jakimś stopniu pocieszy, ale ja miałam jednego dnia plamienie, już myślałam, że koniec, a następnego dnia obficie krwawiłam. Może jednak samo się oczyści. Tego Ci życzę.
Jc94 nie zazdroszczę walentynek, ale może zaplanuj coś na wieczór, żeby odczarować tego nieszczęsnego dentystę i myśleć o czymś innym.
Sylvka czekaj na nas grzecznie na fioletowej stronie 😉 Wszystkie tam trafimy zanim Ty urodzisz.Ani0nka, Jc94 lubią tę wiadomość
-
Trudno trzeba przeżyć i tyle. Za tydzień już na pewno będzie po wszystkim i tego się trzymam
Rena87, Babulka, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny nawet nie wiecie ile mi dajecie wsparcia i takiego spokoju, to takie ważne dla psychiki ❤️
Rena87 lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:No racja, lepiej się pozytywnie rozczarować. Ja też miałam takie przerwy po zabiegu i nawet nie było krwawienia a potem skrzep luzem wypadał. Chyba nie ma z tym reguły, bo widzę, że każdy inaczej przechodzi 😌
Zdecydowanie tak. Ja to nawet nie zauważyłam, że już po wszystkim. Nie miałam ani żadnych strasznych bóli ani jakiegoś krwotoku ani nic. Ba, bylam pewna, że czeka mnie zabieg, a okazało się, że już po wszystkim.Ani0nka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jc94 wrote:A i mam już zapisany acard i neoparin. Dr Laura przy trombofili od razu to wdraża. Rozpisała mi co i kiedy brać.
Jc94, a jaką masz trombofilię? Ja mam pai homo i ciągle się waham co brać w kolejnej ciąży...
Mi w końcu przyszły wyniki na zesp. Antyfosfolipidowy - p/c antykardiolipinowe i p/ b2-glikoprotrinie na szczęście ujemne, więc chyba mogę to wykluczyć ale wyszły mi pciala ANA (typ świecenia jaderkowy, miano 1:160). Wydaje mi się, że na tyle niskie miano o niczym nie świadczy, ale muszę dopytać reumatologa.
W tym tygodniu jeszcze będę robić pozostałe badania (ostatnio panie z laboratorium zapomniały zrobić 🤦) i z tym wszystkim wybiorę się do hematologa. -
Hej tak ogladam co jakiś czas Was dziewczyny i czekam na jakieś dobre newsy z II ale jak widzę owocna w starania będzie wiosna ja podobnie jak większość z Was luty odpuszczam zmieniłam ginekologa jakos musialam to zrobić nie czulam się do końca bezpiecznie przy ostatnim ginekologu w ostatniej ciąży bardziej się czulam jakby prowadził ją hematolog niż ona No i pomyślałam zmiana. Wybrałam lekarza który jak czytalam ma doświadczenie z cięższymi ciążami i poronieniami na czym mi zależało. Po wizycie wiem ze moja torbiel zniknęła po miesiączce na pewno w ciąży będę musiala brać acard chciałby włączyć też heparyne ale skonsultuje to z moim hematologiem. Ustaliłyśmy ze czekamy na wyniki kariotypow za tydzień jade jeszcze na dodatkowe badania u hematologa, a dodatkowo maz ma przebadać nasienie - jakos do tej pory go nie badaliśmy bo zaszlam w obie ciąże szybko, ale warto wiedzieć o jakości pleminikow. Dodatkowo mam przebadać immunofenotyp miala któraś z Was takie badania? Wiec czekam trzymam kciuki ze do moich problemów nie dojdą kolejne i czekam na ukochana wiosnę. I pozdrawiam Was serdecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 11:07
Nati94, Tony, Blondyna.B, Sylvka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień