Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję ❤️ jej dopiero miałam 18- stkę. A mama mówiła: ,nie spiesz się tak do tej 18-stki, bo później szybko zleci 😅, i masz. Co do starań to czekam na @, jeszcze 5 dni i może wreszcie wyjdzie ta zakała ze środka 😍 brakuje nam tu II, liczę na Was w lutym. Blondyna, Ty odpuszczasz ten miesiąc? Czarneniebo, Ivanka, Babulka, jak u Was ze staraniami? Blondyna, coś czytałam, że w tym miesiącu odpuszczasz?
-
Nati wszystkiego dobrego 🥳
Ja 4 dc właśnie mi się skończyło krwawienie, we wtorek mam usg i jak pozwoli, to może się będziemy starać w tym miesiącu. A może nie 🙃 Nie mam ciśnienia. Poprzednio nic dobrego z tego nie wyszłoNati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nati wszystkiego dobrego 🥳
Ja 4 dc właśnie mi się skończyło krwawienie, we wtorek mam usg i jak pozwoli, to może się będziemy starać w tym miesiącu. A może nie 🙃 Nie mam ciśnienia. Poprzednio nic dobrego z tego nie wyszłoBabulka lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dziękuję ❤️ jej dopiero miałam 18- stkę. A mama mówiła: ,nie spiesz się tak do tej 18-stki, bo później szybko zleci 😅, i masz. Co do starań to czekam na @, jeszcze 5 dni i może wreszcie wyjdzie ta zakała ze środka 😍 brakuje nam tu II, liczę na Was w lutym. Blondyna, Ty odpuszczasz ten miesiąc? Czarneniebo, Ivanka, Babulka, jak u Was ze staraniami? Blondyna, coś czytałam, że w tym miesiącu odpuszczasz?
Do 18 się dłuży i już chcemy być dorośli a potem to leci tak szybko 😅
Mnie cały czas pytają o dowód i to tak serio a nie że muszą każdemu - geny dobre mam 😂😂😂
Nie odpuszczam starań, wypisałam się z testowania bo nie wiedziałam kiedy przyjdzie owulacja. Dopiero dziś po tygodniu miałam siłę na ❤️ więc nawet nie liczę że zaskoczy podczas choroby ale po prostu się nie zabezpieczamy - nie umiem nie zauważyć śluzu takiego super płodnego bo aż ze mnie wypada... Czekam na wynik testu ale cały czas nie ma...😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 20:39
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja też dostałam smsa od razu jak weszły wyniki..to były duże emocje..i przy trombofilii i przy płci.
Anionka, trzymam kciuki ✊
Ciężko mi teraz wszystko nadrabiać, w weekend będzie więcej czasu pewnie 🙂
Ja dziś kończę 28 lat, w listopadzie liczyłam, że dostanę prezent urodzinowy, ale dostałam taki, że po raz pierwszy naprawdę czuję, że oczysciłam przede wszystkim głowę. Praca, dom, obowiązki, wszystko wkracza na właściwe tory..a ciąża? Kiedyś będzie i czuję, że to będzie dobry rok 🍀
Wszystkiego najlepszego!
Oby to był dobry rok
Ja ten sam rocznikNati94 lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Babulka wrote:Ja zamierzałam urodzić wszystkie dzieci do 35 lat i prawie się udało... Już nic więcej nie planuję
Ja mam jeszcze szansę 33 we wrześniu więc jakby się sprężył to dwójka jeszcze by siadła ale sierio trójka mi się zawsze marzyła i liczę że córeczka jeszcze jakaś się trafi.
Ja też na razie na luzie po prostu staram się żeby jakiś seks był co dwa trzy dni.
Na wątki staraniowe nie wchodzę bo tam jest jak dla mnie za mocne nakręcanie się na objawy śluz itp. To zdecydowanie nie dla mnie tujest super atmosfera zero presji i urojeńWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 22:12
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dokładnie, te wątki byłyby fajne i sama bym chętnie wzięła udział ale dla mnie nakręcanie się wzajemnie na testowanie 6dpo i wmawianie, że biały test 16 dpo to nadal szansa to jest jakiś obłęd. Nie wiem jak w takich warunkach nie wpaść w obsesję... Doszukiwanie się objawów itp a potem rozpacz co miesiąc. Rozumiem to w 100% jak starania trwają latami, bo ileż można "na luzie". Ale tak poza tym to szkodzi wg mnie.
A ciąża jak ma być to będzie bez względu na to, czy się zatestuje 10 dpo czy nie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, Jednorożec, mam podobne odczucia względem miesięcznych wątków. Podczytywałam je w czasie starań, ale chyba jestem już za stara na analizowanie cienia cienia w 5dpo i ocierania łez w 10dpo bez cienia cienia 😉 Może jestem złośliwa (raczej na pewno), ale jakoś nie moje klimaty. Czasem miałam wrażenie, że niektóre dziewczyny przeżywają swoje starania bardziej z koleżankami z forum niż ze swoimi partnerami/mężami. Z kolei problemy dziewczyn, które bardzo długo się starają nie dotyczyły mnie, więc nie było to moje miejsce na ovu. Okazało się, że w zakładce Poronienie jest moje miejsce 😒 i w zasadzie poznanie Was, Waszych historii to "najlepsze" co mnie w tej zakładce spotkało. Z Wami było mi łatwiej to przeżyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 22:29
Babulka, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
-
Nati ja przez to zapalenie szyjki totalnie odpuściłam, już zapomniałam co to 💕🤭🤭
Mój dopiero brał tabletki od tego poniedziałku, dzisiaj o 5 obudził się z bólem brzucha... Już wiedziałam, że to pewnie przez nie. Od samego początku był do nich źle nastawiony. Ehhh. Ręce opadają.. Aha no i jestem chora. 😷👎 Także mam nadzieję, że w marcu wkoncu zaczniemy się starać.
Trzymam kciuki żeby było czyściuteńko🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 22:55
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Stówenia, Nati! ❤️
Ja w tym miesiącu odpuszczam starania, za dużo stresów mnie czeka w najbliższym czasie. Plus ciągle mam parę badań do zrobienia i czekam na część wynikow. Ale w marcu, ewentualnie w kwietniu działamy
Dziewczyny, polecacie jakaś bezpłatną apke do monitorowania cyklu, owulacji itp?Nati94 lubi tę wiadomość
-
Ovufriend jest spoko tylko nie patrzcie na prognoze owulacji 😆 Lepiej bym o 4 nad ranem po pijaku wyliczyła niż ta apka. Natomiast jako rejestr, przegląd cyklu i do własnej interpretacji jak dla mnie super.
Tony, Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Rena87 wrote:Babulka, Jednorożec, mam podobne odczucia względem miesięcznych wątków. Podczytywałam je w czasie starań, ale chyba jestem już za stara na analizowanie cienia cienia w 5dpo i ocierania łez w 10dpo bez cienia cienia 😉 Może jestem złośliwa (raczej na pewno), ale jakoś nie moje klimaty. Czasem miałam wrażenie, że niektóre dziewczyny przeżywają swoje starania bardziej z koleżankami z forum niż ze swoimi partnerami/mężami. Z kolei problemy dziewczyn, które bardzo długo się starają nie dotyczyły mnie, więc nie było to moje miejsce na ovu. Okazało się, że w zakładce Poronienie jest moje miejsce 😒 i w zasadzie poznanie Was, Waszych historii to "najlepsze" co mnie w tej zakładce spotkało. Z Wami było mi łatwiej to przeżyć.
Ja z kolei bardzo doceniam, że w tym trudnym czasie mogę być z Wami, ale za jakiś czas, jak już uporam się ze stratą tak naprawdę i będziemy mogli ruszyć dalej, wracam na Starania z pomocą medyczną. IVF to zupełnie inna droga i zupełnie inne leki, działania i diagnostykę trzeba podjąć, żeby dojść do upragnionego celu.Rena87 lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ja jak robiłam pomiary korzystałam z flo i ovufriend jednocześnie przy moich nieregularnych cyklach flo spisywała się zdecydowanie lepiej jeśli chodzi o interpretacje
Tony lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nati94 spóźnione wszystkiego dobrego! 😍❤ Tego, czego pragniesz i ZDROWIA!
Nie odzywam się ostatnio, bo u mnie nic ciekawego się nie dzieje 😌. Jedynie coraz bardziej chcę zmienić pracę. Zaczynam mieć jej dość. Chciałam napisać o tym w pamiętniku ale wyżale się tutaj, jak już o tym pisze. Trzyma mnie tu tylko i wyłącznie fakt, że mam umowę na czas nieokreślony. Kosztowało mnie to 3 lata pracy, kiedy to nie myślałam o dziecku. A iść gdzieś indziej i czekać też nie wiadomo ile na taką umowę to średnio mnie ratuje czasowo i ciążowo. Nie żeby coś, lubię tę robotę, spełniam się w niej, mega się w niej realizuje ale mam dość robienia wielu rzeczy i myślenia za kogoś. Mam za dużą odpowiedzialność za współpracowników. Jeden alkoholik a drugi leń. Każdy o tym wie (co najlepsze), w tym szef - dla alkoholika jest pobłażliwy, bo MA PROBLEM a leń, cóż... Ma zostać. Przypuszczam, że to dlatego, że raz już byłam w ciąży i pewnie myślą, że druga to kwestia czasu (bo historia jest taka, że zanim zaszłam w ciążę to już kogoś zatrudnili, bo poszła plota, że w tej ciąży jestem, także okejka). Ostatnio to nawet naskoczyłam z tego powodu na swojego również beznadziejnego kierownika... Jeszcze chwila i osiągnę kolejne apogeum wk**wu (pierwszy był jak poszła plota o tym, że właśnie, jestem w ciąży a nie byłam) i będzie awantura 🤬.
Odnośnie testdna.pl to każda informacja przychodzi i mejlem, i sms-em (tu trzeba zaznaczyć pola w formularzu). Mi wczoraj wysłali info, że badanie kariotypów zostanie przedłużone i dodali, że nie ma to związku ze złym wynikiem. 😂 A jak mi ktoś, coś takiego wyśle to od razu o najgorszym myślę.
I dla wytrwałych w czytaniu tego posta 😂:
wybrałam dziś wynik badania histopatologicznego i jeśli jest napisane o zropiałych tkankach, tzn. ze zaczynało się robić zakażenie? 🤔Nati94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka wrote:Ovufriend jest spoko tylko nie patrzcie na prognoze owulacji 😆 Lepiej bym o 4 nad ranem po pijaku wyliczyła niż ta apka. Natomiast jako rejestr, przegląd cyklu i do własnej interpretacji jak dla mnie super.
Dokładnie tak. Też polecam Ovu, najlepsza apka jaką do tej pory używam (przedtem miałam aplikacje Kalendarz Miesiączkowy, czy jakoś tak). Nauczyłam się przy niej obserwacji całego cyklu i też jest dobre to, że możesz wprowadzać do niej tak wiele danych (leki, temperatura). A jeśli chodzi o owulację to tak jak pisze Babulka - lepiej się tym nie sugerować 😂. Mi owulację wyznacza zawsze na 19-20 dc a zazwyczaj mam ją 14-15 dc.Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki