Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Słodycze moja zguba ;p mogłabym tylko na tym żyć:p
Ważny jest bilans można wszystko ale z umiarem👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Co do diety to ja już chyba 3. czy 4. jadłospis z Akademii Płodności zakupiłam (pierwsze już stosowałam, jak się jeszcze oficjalnie nie staraliśmy, potem jak zaszłam, to miałam taki na 1. trym.), ale od poronienia nie potrafię się zebrać do takiego dietetycznego rygoru. Pierwszy miesiąc to w ogóle była tragedia jeśli chodzi o jedzenie, teraz już w miarę zdrowo, ale mnie z kolei bardzo ciągnie do chipsów i winka. 🙈 Na szczęście z mężem mamy umowę, że grzeszki typu słodycze/chipsy/alko tylko w weekendy. Póki się nie staramy, to nie mam takiej silnej motywacji, chociaż wiem, że im szybciej ogarnę dietę, tym lepiej dla późniejszych starań... No ale niedługo Wielki Post i jak co roku odstawiam na ten czas wszelkie niezdrowe przekąski i %%, więc będzie łatwiej stosować się do jadłospisu. 😄
Babulka, Ultra-Dżasta, Jc94, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Dobra, mam w końcu tą cholerną receptę z ryczałtem. Żeby się leczyć na nfz to trzeba być bezrobotnym 😅
Blondyna.B, Nati94, Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jc94 wrote:Patisonek właśnie o tym czytałam że zastrzyk utrzymuje się do 10 dni i może dać błędny wynik
Wytrzymam! Choć bóle brzucha czasem robią mi wrażenie że nadchodzi 🦧
A może to dobry znak? U mnie właśnie takie bóle dały sygnał że to TO 🤞☺️ -
Akataa wrote:Co do diety to ja już chyba 3. czy 4. jadłospis z Akademii Płodności zakupiłam (pierwsze już stosowałam, jak się jeszcze oficjalnie nie staraliśmy, potem jak zaszłam, to miałam taki na 1. trym.), ale od poronienia nie potrafię się zebrać do takiego dietetycznego rygoru. Pierwszy miesiąc to w ogóle była tragedia jeśli chodzi o jedzenie, teraz już w miarę zdrowo, ale mnie z kolei bardzo ciągnie do chipsów i winka. 🙈 Na szczęście z mężem mamy umowę, że grzeszki typu słodycze/chipsy/alko tylko w weekendy. Póki się nie staramy, to nie mam takiej silnej motywacji, chociaż wiem, że im szybciej ogarnę dietę, tym lepiej dla późniejszych starań... No ale niedługo Wielki Post i jak co roku odstawiam na ten czas wszelkie niezdrowe przekąski i %%, więc będzie łatwiej stosować się do jadłospisu. 😄Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Dobra, mam w końcu tą cholerną receptę z ryczałtem. Żeby się leczyć na nfz to trzeba być bezrobotnym 😅
-
Jc94 wrote:Patisonek właśnie o tym czytałam że zastrzyk utrzymuje się do 10 dni i może dać błędny wynik
Wytrzymam! Choć bóle brzucha czasem robią mi wrażenie że nadchodzi 🦧
No ja po 10 dniach miałam biel vizira a po 14 dniach pokazał bladą kreskę, niestety nie trwało to długo.
Też na początku bolał mnie brzuch a to nie świadczyło o okresie 😉Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Blondyna.B wrote:W ogóle to z tym wypisywaniem heparyny często są takie jazdy. Potrafią nie wypisać refundacji mimo ciąży bo np nie ma choroby zakrzepowej tylko ryzyko i dla niektórych to za mało. Trzeba ogarniętego lekarza 😁2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Moze i krócej i dłużej się utrzymywać patrząc na dziewczyny z forum.
A może to dobry znak? U mnie właśnie takie bóle dały sygnał że to TO 🤞☺️
Owszem są dziewczyny że trzyma się dłużej dlatego mi lekarz kazał po 10 dniach a zaś po 14 ale pewnie gdyby 10 dnia wyszedł pozytywny to za 2 dni bym powtórzyła. Mój lekarz ma taką teorię poprostu. Moim zdaniem to też nie ból okresowy 💪 ja na razie nie myślę i staraniach, 28 lutego jestem umówiona na badania w klinice, w marcu z wynikami a później czy ruszymy z staraniami okaże się czy cis wyjdzie. Oby niee...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 16:56
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
A propos diety, pisałyście tu jakiś czas temu o diecie na żelazo. Ultra to chyba Ty byłaś? Poratujesz mnie też tym jadłospisem? W wolnej chwili oczywiście, nie spieszy się
Próbowałam ostatnio gulasz z wołowiny zrobić ale wyszła tak niedobra, że z zatkanym nosem nie mogłam tego jeść 🙈 Albo ja nie umiem przyrządzac wołowiny albo jej niecierpię 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Bo nie ma w tych kodach takiej jednostki jak profilaktyka poronień. Szukałam dziś z lekarką 🙈 Powiedziała, że się nie zdziwi jak ją ścigną za to, bo mam wpisane chyba profilaktyka zakrzepowa a tak naprawdę to nie o to chodzi, tylko to jest profilaktyka problemów z przepływami i łożyskiem. Także jak lekarz nie robi tego na codzień to nie dziwię się.
A wiesz jak na ryczałt zdobyć? -
Karoola wrote:A co jest miej więcej w tej diecie? Ja póki co na diecie pudełkowej i nie mam zamiaru zmienić
Jc94 lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:A propos diety, pisałyście tu jakiś czas temu o diecie na żelazo. Ultra to chyba Ty byłaś? Poratujesz mnie też tym jadłospisem? W wolnej chwili oczywiście, nie spieszy się
Próbowałam ostatnio gulasz z wołowiny zrobić ale wyszła tak niedobra, że z zatkanym nosem nie mogłam tego jeść 🙈 Albo ja nie umiem przyrządzac wołowiny albo jej niecierpię 😅
Podaj e-mail na priv 😆. Moja dieta to mniej więcej poniższe pozycje:
Jak widać na załączonym obrazku - najczęściej używane są diety pudełkowe 😂. Ta fioletowa też jest spoko! Dużo przepisów stamtąd stosuje. Różowa o płodności to są głównie zalecenia i kilka przepisów. A tą "Dietę przyszłej matki" pierwszy raz mam w ręku, bo przyszła mi w dzień poronienia 🙈 i ją później schowałam głęboko, głęboko 😂 a mam je wszystkie, bo były po taniości. 🤑
Edit. Też od poronienia nie mogę się ruszyć do sportu. I wjechały słodycze. 😑
Edit2. Przypomniało mi się coś - TATAR Z KACZKI ostatnio "jadłam" 🤢🤮. Nie polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 17:41
Babulka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziękuję dziewczyny! Na pewno się z Wami podzielę wynikiem
Ja przez doktor mam rozpisane leki I suplementy.
Dużo tego ale póki co jej ufam.
Normalne: metafolin, biotebal, tmg, inozytol, wit. C, D, b6, b12
Leki: eutyrox 12.5, Glucephagne
Do tego brałam też olej z wiesiolka
Owulacja:
Ten sam mix plus - duphaston 4dpo, progesteron 5dpo, neoparin 5 dpo i acard
Zmierzając do sedna mojego wywodu nie mogłam nigdzie znaleźć neoparinu wczoraj. Mąż mi jechał specjalnie przed pracą do innego miasta po zamiennik clexane. O cenę go nie pytałam bo się bałam:p👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Jc o kurde. Słyszałam o tych problemach z dostępnością.
Blondyna mi ta hematolog chciała wypisać od razu z marszu z ryczałtem, no ale system się jej wywalał i powiedziała, że mam to załatwić z nfztem. No ale myślę sobie może tego za rok nie naprawię a recepta potrzebna, więc poprosiłam, żeby przynajmniej wydała taką kartkę zalecenia do lekarza poz i tam było jasni napisane. A lekarka w poz to wprowadziła do kartoteki jako swoją podkładkę. I powiedziała, że jak mam takie zalecenie plus będę miała info na kartce od ginekologa o ciąży, to oni mi mogą w poz wypisywać tą receptę.
Ps. Jeżdżę do poz 20 km, żeby mieć kumatą lekarkę 🙈 Miałam taką super od 18stki jak mieszkałam z rodzicami, przeprowadzałam się 5x w tym teraz dość daleko ale nie planuje zmieniać przychodni 😆 Nigdy problemu ze skierowaniami itd nie było.
Neoparin za 10 zastrzyków 84 zł a z ryczałtem ok 3 zł mąż płacił. To jakby tak całą ciążę płacić to masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2022, 17:59
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ultra - wysłałam Ci adres
Jc - ja brałam przy tamtych staraniach olej z wiesiołka na śluz, ale jak tylko zaczęłam go brać, to się okazało, że mam owu w 10dc. Nie mam pojęcia czy to miało związek, ale tym razem się boję łykać. Ale śluzu rzeczywiście było więcej2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja póki co nie mam opini odnośnie wiesiołka bo za krótko go brałam. Styczeń był ultra dziwny. Torbiel, brak owulacji i dwa razy okres ;P👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Babulka wrote:Jc o kurde. Słyszałam o tych problemach z dostępnością.
Blondyna mi ta hematolog chciała wypisać od razu z marszu z ryczałtem, no ale system się jej wywalał i powiedziała, że mam to załatwić z nfztem. No ale myślę sobie może tego za rok nie naprawię a recepta potrzebna, więc poprosiłam, żeby przynajmniej wydała taką kartkę zalecenia do lekarza poz i tam było jasni napisane. A lekarka w poz to wprowadziła do kartoteki jako swoją podkładkę. I powiedziała, że jak mam takie zalecenie plus będę miała info na kartce od ginekologa o ciąży, to oni mi mogą w poz wypisywać tą receptę.
Ps. Jeżdżę do poz 20 km, żeby mieć kumatą lekarkę 🙈 Miałam taką super od 18stki jak mieszkałam z rodzicami, przeprowadzałam się 5x w tym teraz dość daleko ale nie planuje zmieniać przychodni 😆 Nigdy problemu ze skierowaniami itd nie było.
Neoparin za 10 zastrzyków 84 zł a z ryczałtem ok 3 zł mąż płacił. To jakby tak całą ciążę płacić to masakra.
Będę miała to na uwadze, najpierw spróbuję przez teleporadę a jak nie uda się w sobotę/niedzielę to w poniedziałek może poproszę Panie w recepcji i przekaże wszystko mojemu lekarzowi z prośbą o receptę.
84 zł za 10 zastrzyków to 250 zł miesięcznie x9 nawet nie chce liczyć 😑
Z ryczałtem to przyjemna kwota