X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że to gadanie ludzi, ze musisz zalewać dziecko takimi a nie innymi hormonami, bo jego przetrwanie zależy od matki humoru i trzeba to dla niego zrobić jest okrutne. I powoduje tylko i wyłącznie wyparcie, bo nie wiem jakim cudem ktoś miałby "na komendę" nagle zacząć być wyluzowanym i zasypać swoje traumy, emocje i lęki, bo trzeba, bo dziecko. Przecież to sprzeczne z ideą psychoterapii, i tak wyjdzie kiedyś bokiem i nie wiadomo czemu to ma służyć, bo ani matce ani dziecku nie pomoże. Po czasie to możliwe, że nawet w postaci somatycznej zacznie wychodzić. Sensem psychoterapii jest poznawanie i akceptowanie swoich lęków a nie wypieranie ich na siłę.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja uważam że to gadanie ludzi, ze musisz zalewać dziecko takimi a nie innymi hormonami, bo jego przetrwanie zależy od matki humoru i trzeba to dla niego zrobić jest okrutne. I powoduje tylko i wyłącznie wyparcie, bo nie wiem jakim cudem ktoś miałby "na komendę" nagle zacząć być wyluzowanym i zasypać swoje traumy, emocje i lęki, bo trzeba, bo dziecko. Przecież to sprzeczne z ideą psychoterapii, i tak wyjdzie kiedyś bokiem i nie wiadomo czemu to ma służyć, bo ani matce ani dziecku nie pomoże. Po czasie to możliwe, że nawet w postaci somatycznej zacznie wychodzić. Sensem psychoterapii jest poznawanie i akceptowanie swoich lęków a nie wypieranie ich na siłę.
    No właśnie totalnie na odwrót to odbieram i sobie z tym poradziłam...
    Że moje stresy, płaczę, doszukiwanie się co będzie... Nic mi nie przynosiło... Bo nic nie zmieniało. Nie miałam na nic wpływu.. Byłam zabezpieczona lekami, na nic więcej wpływu nie miałam.
    Zostało mi zaakceptować ciążę i kochać dziecko.
    Nie mówię że było łatwo, bo pewnie każda z nas w ciąży po poronieniu będzie miała podobne uczucia.
    I np jak tydzień trwa 7 dni... To udało mi się dojść do sytuacji gty 5 dni byłam pełna miłości, a 2 dni w dramacie i histeri... Początkowo to był 1 dzień spokoju...
    I absolutnie nie chodzi o to, że dziecko przetrwa jak będziemy szczęśliwe itp.. Ale to jedyne co umiemy dać, jak np jesteśmy już zabezpieczeni lekami, lekarzami itp.
    Po za tym dla naszej psychiki to zdrowe!

Serio myślałam że będzie mi łatwiej, juz chodziłam na terapię, miałam wszystko poukładane.. A jednak 🙈
    Mam nadzieję, że w kolejnej ciąży będę spokojniejsza... Ale to marzenie ściętej głowy 😂

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się staram nie katować niepotrzebnie ale w ciąży po stracie mogą się pojawić różne uczucia dość zakamuflowane nerwami, strach o kolejną stratę, o to jak sobie poradzę, o to czy w ogóle uda się mieć dziecko, żal i żałoba po poprzednim dziecku, nawet wyrzuty sumienia wobec tego poprzedniego dziecka, że ma się nowe i je kocha. I to jest normalne i nie powinno się tego wypierać. W ludzkiej psychice nic nie ginie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi hormonami to totalna głupota.
    Oczywiście są niezbędne dla zdrowia dziecka ale w kwestii poronień to co? Ja brałam końskie dawki proga a i tak skończyło się jak się skończyło

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta Ci wyszedł pozytyw 16 dpo ? Wyłapałaś pik albo coś ? Wow i od razu grube krechy, fajnie a nie test od 9 dpo 🙈

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dżasta Ci wyszedł pozytyw 16 dpo ? Wyłapałaś pik albo coś ? Wow i od razu grube krechy, fajnie a nie test od 9 dpo 🙈
    Bez kitu. I zaraz będzie serduszko a nie czekanie miesiąc 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bez kitu. I zaraz będzie serduszko a nie czekanie miesiąc 🥺
    Aj tam. Ja tak testuję, i właśnie u mnie już bez nadziei, ale ogólnie mega, że tak późno jeszcze są możliwe II ♥️ ja już skreslilam ten cykl, ale to musi być mega pozytywny szok

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się mierzy samą temp to nigdy nie wiadomo kiedy ta owulacja była. I zależy od testu. U mnie teraz nord wyłapał bete 24 a kiedys pink był blady przy becie kilkaset 😆

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Wiesz co, robiłam jeszcze 2-3 dni wcześniej test z Testeo i on nic nie wyłapał. Teraz robiłam Pinka, jutro beta i będzie wszystko wiadomo 🙏.

Owulacja mniej-więcej się zgadza 🤔. No nie wiem laski, chce tylko, by wszystko było dobrze 😉. Bóle mi się uspokoiły i trochę wyluzowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 12:21

Ani0nka, Babulka, jo_ana lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta ale się cieszę. You made my day. Kurczę no normalnie jakbym sama miała pozytyw.
    Wiecie co? Tak mnie trochę kusi jutro mam dzień@ psm pełną parą ale zastanawiam się czy rano nie siknąć dla sportu trochę szkoda testu ale ten dreszczyk emocji ;)

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta gratulacje 🥳🥳 trzymam kciuki za jutrzejszą bete 🤞🍀

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dżasta ale się cieszę. You made my day. Kurczę no normalnie jakbym sama miała pozytyw.
    Wiecie co? Tak mnie trochę kusi jutro mam dzień@ psm pełną parą ale zastanawiam się czy rano nie siknąć dla sportu trochę szkoda testu ale ten dreszczyk emocji ;)

Sikaj dla sportu, będziemy czekały!!!

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    A siknij sobie 🙂🙂 i daj nam znać

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam do Was. Miałam trochę przerwy od forum - potrzebowałam tego. Nie wrócę chyba na miesięczne wątki - zobaczymy bliżej daty testowania ale do Was mogę już wrócić :)

Miałam wizytę u ginekologa - nie wchodzę w immunologię. Dał nadzieję na zdrową ciążę - mamy ok 85% szans na nią i bardzo pozytywnie patrzył ze względu na to, że szybko zachodzę. Acard dalej biorę ale Heparyna dopiero po potwierdzeniu żywej ciąży i po pozytywnym teście 2x400 luteina. Byłam u dr który diagnozował wadę w 1 ciąży i nadal mnie pamiętał (mam też rzadkie nazwisko) i dał mi nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zalecił odpoczynek, wyjazd i relaks, bo zbliża się wiosna i wtedy są lepsze "warunki" na zachodzenie w ciążę.

Babulka i Ultra trzymam za Was kciuki <3

czarneniebo, Karoola, Ani0nka, Babulka, Ultra-Dżasta, Akataa, jo_ana, Nati94 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️❤️❤️❤️

Blondyna.B lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny, wracam do Was. Miałam trochę przerwy od forum - potrzebowałam tego. Nie wrócę chyba na miesięczne wątki - zobaczymy bliżej daty testowania ale do Was mogę już wrócić :)

Miałam wizytę u ginekologa - nie wchodzę w immunologię. Dał nadzieję na zdrową ciążę - mamy ok 85% szans na nią i bardzo pozytywnie patrzył ze względu na to, że szybko zachodzę. Acard dalej biorę ale Heparyna dopiero po potwierdzeniu żywej ciąży i po pozytywnym teście 2x400 luteina. Byłam u dr który diagnozował wadę w 1 ciąży i nadal mnie pamiętał (mam też rzadkie nazwisko) i dał mi nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zalecił odpoczynek, wyjazd i relaks, bo zbliża się wiosna i wtedy są lepsze "warunki" na zachodzenie w ciążę.

Babulka i Ultra trzymam za Was kciuki <3
    Aaaah jak ja się cieszę że wróciłaś ♥️♥️

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ❤️❤️
    Jejku no cudowne wiadomości, mnie już wątki miesięczne nie interesują. Wolę tutaj naszą stałą ekipę :)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna super :) wiosna to zawsze inne nastawienie 😊 mój gin też tak mówi 😄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik histopatologiczny.... I w opisie jest informacja ze przyczyną mogła być abberacja kariotypu dzidziusia.... Strasznie mnie to podłamało. Genetyka to coś na co wydaje mi się że wpływu nie mam.
    Niby wiem że to mogą być słabe plemniki itp. Ale jednak boję się że to geny i koniec 😥😥😥

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie tam było napisane? Stwierdzili to po budowie płodu?

Edit - genetyka jest powodem większości poronień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 14:58

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ