Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja melduje się z bólem brzucha i @ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Wiec zaczynam nowy etap 😊
Karoola, Babulka, Pinkiii, czarneniebo, jo_ana lubią tę wiadomość
-
Aaa ultra ale cudnie ♥️♥️♥️ 16 dni po owu dopiero test zrobiłaś? Ja to jakaś nei cierpliwa z tymi testami 😂😂 zawsze chce sobie odpuścić... A i tak zaczynam bez sensu 9-10 dpo 😂😂😂Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dziękuję dziewczyny ❤.
Nie mam ochoty wstawiać na razie testu, bo wiecie co, niby boli mnie podbrzusze, czuje te bóle okresowe i takie rozpychanie no ale też tak mnie napitala pulsacyjnie jajnik po lewej stronie od wczoraj. Martwię się na maxa, że może być to pozamaciczna i zadzwonię do lekarza, czy mnie przyjmie jutro po godzinach 🥺.
Nie pamiętam, by mnie tak bolał ten jajnik w poprzedniej ciąży, dlatego wolę dmuchać na zimne teraz 😞.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Dziękuję dziewczyny ❤.
Nie mam ochoty wstawiać na razie testu, bo wiecie co, niby boli mnie podbrzusze, czuje te bóle okresowe i takie rozpychanie no ale też tak mnie napitala pulsacyjnie jajnik po lewej stronie od wczoraj. Martwię się na maxa, że może być to pozamaciczna i zadzwonię do lekarza, czy mnie przyjmie jutro po godzinach 🥺.
Nie pamiętam, by mnie tak bolał ten jajnik w poprzedniej ciąży, dlatego wolę dmuchać na zimne teraz 😞.
Ciąża po poronieniu, to nie radość... Tylko strach i ciągle myślenie że coś się wydarzy 😥😥😥
Trzymamyocno kciuki musi być dobrze.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:Ultra myślisz że tak wcześnie lekarz coś zobaczy? Może to nie jajnik tylko więzadło?
Kuźwa sama już nie wiem 😔. Jestem totalnie sparaliżowana przez ten ból i w sumie, on może być nawet od tej przepuchliny (ona bardziej idzie mi na lewo niż prawo). Tzn. bardziej czuję jak siedzę a jak stoję to mam taki charakterystyczny, okresowy ból.
Może masz rację, przeczekam jeszcze. Niby zabukowałam wizytę u lekarza na 24.03, jak będzie się coś dziać to dzwonię i jadę...11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ja wzięłam paracetamol aby zacząć funkcjonować normalnie bo ból jest spory. Ale krwawienie skąpe. No ale zobaczymy może jeszcze mnie zaleje 😅
-
Ani0nka wrote:Ja wzięłam paracetamol aby zacząć funkcjonować normalnie bo ból jest spory. Ale krwawienie skąpe. No ale zobaczymy może jeszcze mnie zaleje 😅Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja przed porodem z Alkiem tez miałam bolesne miesiączki. Po porodzie już luzik, nie musiałam brać tabletek, a teraz się zastanawiam czy to taki „urok” po poronieniu j będą okresy normalne czy jednak znów będę się męczyć jakiś czas 😅 no ale ważne ze @ jest
-
Dziwczyny, przepraszam, że Wam tu panikuję od razu😌. Jestem szczęśliwa, cieszę się, choć bardziej tu pasuje stwierdzenie "uśmiech przez łzy". I tak jak Karoola napisała - teraz to będzie ciągle strach i obawa... Jutro jadę na betę, później w sobotę i w razie wu poniedziałek...
Za to mąż to ma pozytywne nastawienie, musi mi trochę oddać 😌.Ani0nka, Karoola lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ani0nka wrote:Ja przed porodem z Alkiem tez miałam bolesne miesiączki. Po porodzie już luzik, nie musiałam brać tabletek, a teraz się zastanawiam czy to taki „urok” po poronieniu j będą okresy normalne czy jednak znów będę się męczyć jakiś czas 😅 no ale ważne ze @ jest
Teraz, w 2cs po poronieniu miałam tylko przez jeden dzień mocniejsze krwawienie, później było już bardziej "luźno" 😉.
W 1 cs natomiast tak mnie brzuch bolał, że szok 😵.Ani0nka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
To ja mam taki plan dziewczyny, teraz @ bolesna, w kwietniu już taka jak zwykle, a w maju już jej nie będzie 😅
Babulka, Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wyobrażam sobie, że psychicznie jest to ciężkie. Ja jeszcze nie zaczęłam starań, a już sobie wyobrażam ile to będzie stresu jak się uda... 😵💫
Co by się nie działo, jesteśmy z Wami. Trzymam kciuki i ślę modlitwę w Waszej intencji. 🙏
Ultra, mój mąż też się do wszystkiego nastawia tak pozytywnie, że momentami mam ochotę go zabić, bo ja swoje dramatyzowanie uważam za mega realistyczne podejście do życia po prostu. 😂 Ostatnio na psychoterapii o tym gadałam i terapeutka mi poleciła w jakichś trudnych sytuacjach próbować przyjąć jego postawę i kurczę, nie jest to łatwe, ale muszę przyznać, że zmienia to troszkę perspektywę. 😊 Także może też staraj się czerpać z tego jego pozytywnego nastawienia. 😉 -
Niestety każdą z nas to czeka 😔 wszystko super ale strach z nami do końca zostanie przez to przeżycie 😔
Trzymam mocno kciuki 🤞🍀 -
Ultra-Dżasta wrote:Dziwczyny, przepraszam, że Wam tu panikuję od razu😌. Jestem szczęśliwa, cieszę się, choć bardziej tu pasuje stwierdzenie "uśmiech przez łzy". I tak jak Karoola napisała - teraz to będzie ciągle strach i obawa... Jutro jadę na betę, później w sobotę i w razie wu poniedziałek...
Za to mąż to ma pozytywne nastawienie, musi mi trochę oddać 😌.
"Nie mozesz zrobić nic dla dzidziusia w tym momencie oprócz dobrych myśli, wielkiej miłości do niego i zalewania go hormonami szczęścia"
Ja mialam mega problem zaakceptowania i cieszenia się że jestem w ciąży... Ciągle czekałam że może się coś przytrafić.. Ze będę się cieszyć po wizycie, po kolejnej wizycie.. Itp. A jak już odpuściłam stresy... I zaczęłam się cieszyć.. Chociaż nadal mówiłam że po prenatalnych... Na prenatalnych okazało się dzidziuś nie żyje...
Więc jedyne co nam zostaje kochać dzidziulke i juzUltra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,