Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, tak wbijam pomiędzy rozmowami o wiesiołku...
W dniu naszego święta, życzę Wam codziennego uśmiechu na twarzy! ☺❤Akataa, Karoola, Nati94, Susannah, czarneniebo, Ivanka93, jo_ana, Pomarańcza lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
U mnie niestety biało..nie wiem, co nie wyszło, bo zachodziłam w ciążę szybko, wspolzylismy w okresie płodnym codziennie, owu wyznaczyło mi tak, jak czułam..może covid..pierwszy raz czuję tę pustkę, że nie wyszło. Nie umiem podejść tak lekko, jak Wy niestety. Czuję, że zrobiłam, co mogłam a i tak nic z tego
-
Nati, przykro mi. 😔 Nie łam się, skoro wcześniej starania były krótkie, to pewnie niedługo się uda, trzymam za to mocno kciuki. 🫂
Ultra-Dżasta dzięki, wzajemnie i dołączam do życzeń dla wszystkich dziewczyn, które tu zaglądają. Dobrze, że jesteście! 💐🌹🌷🌻czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Dołączam do tego wątku, dwa tyg.temu strata w 8 tygodniu. Czekam do sierpnia/września i staram się to ułożyć, ale nie wiem jak dajecie radęOd 2011 do 2013- 5 poronień
2014 - córka
Starania o drugie dziecko od 2021
XI 2021 - ovitrelle
I 2022 - CLO + ovitrelle, strata w 7w4d -
Nati wiem co czujesz 💔💔💔 też miałam taka frustracja po 1 poronieniu...
Trzymaj się ♥️♥️Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Agnieszka18 wrote:Dołączam do tego wątku, dwa tyg.temu strata w 8 tygodniu. Czekam do sierpnia/września i staram się to ułożyć, ale nie wiem jak dajecie radę
Witaj!
Przykro mi, że Ciebie spotkała ta sytuacja 😞.
Przytulam mocno.
Przede wszystkim dajcie sobie czas i pozwólcie sobie na żałobę ❤.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziewczyny wszystkiego dobrego dziś dla nas cudownych babeczek 💐💐💐
Agnieszka przykro mi 😔 daj sobie czas nie zapomnisz ale z czasem nauczysz się od nowa funkcjonować
Nati przykro mi 😔 ją zaczynałam starania po poronieniu też to czułam wszystko było jak trzeba owulacja, seks i nie wychodzi ..czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Jest przykro kiedy robisz wszystko co należy, a nie ma efektów. Na wszystko trzeba czasu. Frustracja to najgorsze uczucie. Odpuść trochę, wiem łatwo mówić. Ja czekam na @ bo nadal nie ma. Trochę sie boje, bo juz tydzień od odstawienia progestetonu. Test w niedzielę biały, więc nie ma co sprawdzać co chwile. Jak nie dostanę jutro, to sprawdzę, ale po poronieniu to boję sie testować w dniu spodziewanej miesiączki lub niedługo po.
-
U mnie psm już dzisiaj pełną parą zrobiłam rano awanturę staremu bo mi czekolady nie kupił o taką bzdetę rozpętałam wojnę taka jakby co najmniej zdradził mnie z 10 laskami jednocześnie. Mój stary na szczęście ze stoickim spokojem zapytał kiedy okres mam mieć @ jeszcze nie przyszła ale to kwestia dni a może nawet godzinDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nati nie zamartwiaj się 🍀 może faktycznie ten dziadowski covid namieszał. Uda się w najodpowiedniejszyn momencie dla bobo 👶 (czyt.za mięsiac ⏸️😊😊😊)
Agnieszka18 bardzo mi przykro.😔
Jednorożec89 hahah takie nerwy są po prostu okropne 🤣 dobrze, że luby wie o co chodzi 🤣
Ja przed poronieniem też miałam nerwy.. Teraz jakoś mniej mnie szarpie, chyba mam wywalone bardziej na wszystko w domu,jeszcze często płacze więc gdzieś to uchodzi inaczej. -
Nati na spokojnie covid może namieszać, mój cykl po też był dziwny, także na luzie w następnym cyklu może się już uda, tak myśl 🍀
Ultra dzięki i Wzajmnie wszystkiego dobrego w naszym dniu 🌷 Wam również dziewczyny samych pięknych chwil.
Agnieszka przykro mi, 3maj się i pozwól sobie teraz na żałobę jeśli Ci tego potrzeba. Z czasem będzie łatwiej…Adenomioza podsluzówkowa
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Przewlekle zapalenie endometrium 5/10
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
09/06 (S) V FET
🔜 sztuczna menopauza -
Dzięki dziewczyny..ochłonęłam..po prostu poznaję gorycz kolejnej ,porażki, po poronieniu. Zawsze mówiłam, że grudzień to magiczny miesiąc, może więc uda się urodzić w grudniu🍀 no niestety covid mógł mi namieszać bo raczej nic innego, ale zastanawiam się jaki mieć plan na kolejny cykl, zrobię proga 7 dpo, bo w tym miesiącu nie miałam szans przez izolację. Babulka jak się czujesz ?
-
Czy któraś z was orientuje się w nowych przepisach... Byłam na zwolnieniu ciążowym.. Teraz jestem na macierzynskim po którym mam zamiar iść na l4 od psychiatry a potem znowu na ciążowe 😂 czy po macierzyńskim muszę mieć przerwę? Ktoś mi napisał że 4 dni aż, żeby było 60 dni przerwy między zwolnieniami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 17:59
Córka w 2013 r
Kir-AA
Nati, nawet najlepsza owulacja wyłapana, seks w trakcie itd nie daje gwarancji zapłodnienia, wręcz szanse są kilkanaście- do 30%.
Wiem, że to nie zmniejsza rozczarowania, ale to nie znaczy, że coś jest źle i nie trafisz w następnym cyklu. 😘
Fizycznie czuje się dobrze, psychicznie jazdaaaa. Dbajcie o zdrowie psychiczne bardzo bardzo. Szczególnie po takich przejściach jak nasze.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Nati, nawet najlepsza owulacja wyłapana, seks w trakcie itd nie daje gwarancji zapłodnienia, wręcz szanse są kilkanaście- do 30%.
Wiem, że to nie zmniejsza rozczarowania, ale to nie znaczy, że coś jest źle i nie trafisz w następnym cyklu. 😘
Fizycznie czuje się dobrze, psychicznie jazdaaaa. Dbajcie o zdrowie psychiczne bardzo bardzo. Szczególnie po takich przejściach jak nasze.
Cóż, nastawiłam się..teraz mam takie myśli, że dobrze, że mam już dzieci, bo może już nie będzie tej ciąży..no mam ochotę pacnąć się w głowę, ale wiecie jak to jest, jak się nie udaje, porażka za porażką.
Karola, mi się wydaje, że nie musisz ale po upływie ilus tam dni, przeznaczonych na zwolnienia w roku, będziesz musiała stanąć na komisję na zasiłek rehabilitacyjny. Jeśli chciałabyś zwiększyć podstawę zasiłku, bo np w trakcie zwiekszylas kwalifikacje i dostałaś podwyżkę, to musiałabyś wrócić na miesiąc kalendarzowy. Wlicza się w to wszystkie zwolnienia razem, ciążowe, psychiatryczne. Nie pamiętam, ile trzeba mieć przerwy między zwolnieniami, żeby dni do L4 naliczały się od nowa, ale CHYBA może być to jeden dzień. Mam nadzieję, że nie wprowadzę Cię w błąd, ale to wszystkie informacje, jakie zdobyłam po drodze, bo miałam w sumie podobną sytuację. -
Nati94 wrote:Przykro mi, że psychicznie jest słabo..mam nadzieję, że z czasem i upływem ciąży będzie znacznie lepiej ✊
Cóż, nastawiłam się..teraz mam takie myśli, że dobrze, że mam już dzieci, bo może już nie będzie tej ciąży..no mam ochotę pacnąć się w głowę, ale wiecie jak to jest, jak się nie udaje, porażka za porażką.
Karola, mi się wydaje, że nie musisz ale po upływie ilus tam dni, przeznaczonych na zwolnienia w roku, będziesz musiała stanąć na komisję na zasiłek rehabilitacyjny. Jeśli chciałabyś zwiększyć podstawę zasiłku, bo np w trakcie zwiekszylas kwalifikacje i dostałaś podwyżkę, to musiałabyś wrócić na miesiąc kalendarzowy. Wlicza się w to wszystkie zwolnienia razem, ciążowe, psychiatryczne. Nie pamiętam, ile trzeba mieć przerwy między zwolnieniami, żeby dni do L4 naliczały się od nowa, ale CHYBA może być to jeden dzień. Mam nadzieję, że nie wprowadzę Cię w błąd, ale to wszystkie informacje, jakie zdobyłam po drodze, bo miałam w sumie podobną sytuację.Córka w 2013 r
Kir-AA
Nati wiem, dla mnie to też obciążające. Tylko o pierwsze dziecko starałam się na totalnym luzie, zero ciśnienia, nawet testów nie robiłam. Potem już było inaczej. Chociaż w sumie we wszystkie trzy ciąże zaszłam mając luz. Pierwszą, bo miałam jw. drugą bo się wkurzyłam i olałam temat zaraz po owulacji i przestałam o tym myśleć, trzecią, bo jeszcze nie zdążyłam się spiąć.
Jak to mówił mi gin, musi trafić się TEN jeden plemnik i to nie byle jaki, tylko taki rycerz na białym koniu 😂 I komórka też musi być zdrowa. Jak nie jest jedno albo drugie najlepszej jakości to wiele z nas się przekonało jak to się kończy 😌 Także też czasem lepiej poczekać nawet kilka miesięcy ale trafić na zdrowe i sprawne komórki i nie borykać się z kolejną stratą.
Mi w staraniach o drugą ciążę zaskoczyło dopiero z kubeczkiem, teraz też od razu. Ale nie jestem w 100% przekonana do tej metody.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, myślę o Tobie i o Waszym maluszku. Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, żeby wszystko było u Was dobrze.
Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄