Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie kolejne oszukańce, co jest 🤯 ostatnio jakiś wysyp 🤦🏻♀️
A który masz dzień cyklu Jednorożec ?Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
jo_ana wrote:O nie kolejne oszukańce, co jest 🤯 ostatnio jakiś wysyp 🤦🏻♀️
A który masz dzień cyklu Jednorożec ?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Babulka liczę na cud 🍀🤞
Karoola świetny plan😊🤞 a dokąd na te wakacje?
Jednorożec89 No nie 😐 co to za oszusty.... 😔 -
czarneniebo wrote:Babulka liczę na cud 🍀🤞
Karoola świetny plan😊🤞 a dokąd na te wakacje?
Jednorożec89 No nie 😐 co to za oszusty.... 😔Susannah, czarneniebo lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Cześć dziewczyny, witam się wieczorową porą 😉.
Babulka, wiem co czujesz, sama przez to przechodziłam.
Wiem doskonale jak to jest gdy z dnia na dzień następuje brak objawów. I nawet nie mam pojęcia co i jak napisać, bo na te uczucia i emocje słów nie ma 😞.
Jednorożec89 to jest jakiś dramat z tymi testami. Pamiętam, jak kiedyś na wątku miesięcznym też dziewczyny miały wysyp oszukujących testów, tylko chyba chodziło o te z Rossmanna 🤔.
Wybaczcie, mam dziś posępny humor. Byłam u rodziców. Widziałam łuny z rakiet wystrzelonych przez Same-Wiecie-Kogo o 5 nad ranem. Myślałam, że się 💩 ze strachu. Serio. Cały dom się trząsł, ta wojna wykończy mnie i moich rodziców. A ze spraw ciążowych, to idę jeszcze jutro na betę sprawdzić przyrost a późnej czekam na wizytę, jak nic się nie będzie poważnego dziać. Niech się dzieje wola nieba, jak to Fredro kiedyś napisał 🙏.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Cześć dziewczyny, witam się wieczorową porą 😉.
Babulka, wiem co czujesz, sama przez to przechodziłam.
Wiem doskonale jak to jest gdy z dnia na dzień następuje brak objawów. I nawet nie mam pojęcia co i jak napisać, bo na te uczucia i emocje słów nie ma 😞.
Jednorożec89 to jest jakiś dramat z tymi testami. Pamiętam, jak kiedyś na wątku miesięcznym też dziewczyny miały wysyp oszukujących testów, tylko chyba chodziło o te z Rossmanna 🤔.
Wybaczcie, mam dziś posępny humor. Byłam u rodziców. Widziałam łuny z rakiet wystrzelonych przez Same-Wiecie-Kogo o 5 nad ranem. Myślałam, że się 💩 ze strachu. Serio. Cały dom się trząsł, ta wojna wykończy mnie i moich rodziców. A ze spraw ciążowych, to idę jeszcze jutro na betę sprawdzić przyrost a późnej czekam na wizytę, jak nic się nie będzie poważnego dziać. Niech się dzieje wola nieba, jak to Fredro kiedyś napisał 🙏.
Te z rossmana to dramat nie lubię ich bo tam często wychodzą dziwne bladziochy niekoniecznie związane z ciąża.
Ja kupiłam ostatnio te chwalone nord testy i kicha.
Najlepsze chyba jednak są te najtańsze z allegro one nigdy mnie nie oszukały jak nie ma ciąży to zawsze wychodzą białe.
Czekam na @ terazDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja we wtorek idę na USG zobaczyć czy będzie transfer w tym miesiącu. Powiem Wam, że mam w sobie mnóstwo emocji i im bliżej tego wszystkiego tym więcej jest lęku. Boję się, że zarodek się nie przyjmie albo że znowu będzie to samo. Jeszcze sytuacja w pracy nie ułatwia, jest strasznie nerwowo, straszą nas zwolnieniami...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jednorożec dużo zdrówka dla mamy ❤️
Przykro mi, że test oszukał - to już jest jakaś plaga...
Nordy to są specyficzne, ja serio widziałam ładne cienie na żywo ale jak się pojawiła kreska z ciąży to zauważyłam ogromną różnicę i się dziwiłam że tamte mogłam pomyśleć że to ciąża
Susannah to czekamy na dobre wieści 🤞
Mnie dziś rozłożyło, sama nie wiem co bo nagle dostałam 38 stopni gorączki i brak sił. Teraz tylko siły nie mam. W poniedziałek miałam w pracy koleżankę jak się okazało z Covidem. Zobaczymy jak się sprawy rozwiną bo dziś domowy test nawet cienia nie miał i najwyżej pójdę na PCR.
Owulacja mi się po biochemie przesunęła mocno i dopiero się pokazał ładny śluz - może znajdę w sobie siłę na ❤️ w najbliższym czasie -
Blondyna.B wrote:Jednorożec dużo zdrówka dla mamy ❤️
Przykro mi, że test oszukał - to już jest jakaś plaga...
Nordy to są specyficzne, ja serio widziałam ładne cienie na żywo ale jak się pojawiła kreska z ciąży to zauważyłam ogromną różnicę i się dziwiłam że tamte mogłam pomyśleć że to ciąża
Susannah to czekamy na dobre wieści 🤞
Mnie dziś rozłożyło, sama nie wiem co bo nagle dostałam 38 stopni gorączki i brak sił. Teraz tylko siły nie mam. W poniedziałek miałam w pracy koleżankę jak się okazało z Covidem. Zobaczymy jak się sprawy rozwiną bo dziś domowy test nawet cienia nie miał i najwyżej pójdę na PCR.
Owulacja mi się po biochemie przesunęła mocno i dopiero się pokazał ładny śluz - może znajdę w sobie siłę na ❤️ w najbliższym czasie
Jakby to był cień to bym czekała do wtorku żeby powtórzyć i mieć jasność ale kreska była super wyraźna.
Trudna się mówi.
Mam dzisiaj serio paskudny dzień mama w szpitalu, ten pieprzony test, głowę mi rozsadza i najchętniej bym obaliła butelkę wina ale boję się pić i to nie przez wyimaginowaną ciążę ale chcę być w pogotowiu jakby nie daj boże coś się wydarzyłoDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Blondyna, tego testu to akurat życzę Ci negatywnego
Blondyna.B lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Karoola wow ale fajnie 😊 też planujemy gdzieś lecieć....jak się nie uda w kwietniu 😊 zobaczymy co to będzie.
Blondyna.B bidulko niedawno byłaś chora i teraz znowu Cię dopadło 😔😘zdrówka ❤️
Dobrze, że już się coraz cieplej robi i te chorobska się skończą. 🌞
Ja czekam na pobranie krwi🥶 -
Blondyna trzymaj się 💪.
Jednorożec - zdrówka dla mamy ☺.
czarneniebo - badania kontrolne? Przepraszam, że pytam. Mogłam nie doczytać jak pisałaś o nich wcześniej 🙈. Też rano oddawałam krew na betę, wyniki po 14 dopiero.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Blondyna trzymaj się 💪.
Jednorożec - zdrówka dla mamy ☺.
czarneniebo - badania kontrolne? Przepraszam, że pytam. Mogłam nie doczytać jak pisałaś o nich wcześniej 🙈. Też rano oddawałam krew na betę, wyniki po 14 dopiero.
🤞34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Hejka po weekendzie, mam nadzieję, że trochę odpoczęłyście. 🙂
Ja w sobotę korzystałam ze słońca i jeszcze nacieszyłam się zimową aurą w górach, nim na dobre rozpocznie się wiosna.
Wczoraj dałam popis PMSowych fochów i przeżyłam załamkę na mszy podczas chrztu jakiegoś dzieciaczka, nie mogłam powstrzymać łez. 😭
Dziś już czuję, że @ lada chwila przyjdzie, chociaż objawy wciąż mam dużo słabsze niż przed poronieniem. I w ogóle wykres mam strasznie dziwny...
Ah i upiekłam ten chleb wg przepisu Pomarańczy (o ile dobrze pamiętam nick 😅), wyszedł przepyszny.
Blondyna - zdrówka! 😚
Dżasta - kciuki za betę. 🤞
-
Napisalam do gina o swoich objawach i kazal mi dzis isc na bete. Wiec tez czekam. Nawet nie wiem jak powinna przyrastac na tym etapie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Napisalam do gina o swoich objawach i kazal mi dzis isc na bete. Wiec tez czekam. Nawet nie wiem jak powinna przyrastac na tym etapie.
Babulka, bardzo Cię rozumiem. U mnie też nagle znikały wszystkie objawy i pojawiała się taka nieznośna "cisza".
Jeśli chodzi o betę, to z tego co pamiętam, do 1000 podwaja się co 48h, a po 1000 nawet do 96h.
Trzymam mocno kciuki, nic więcej nie pozostaje, tylko czekanie ❤️Starania od 2018
2xIVF
I procedura ❄️❄️❄️
Wrzesień 2020 - 1 transfer 4.1.1 (poronienie zatrzymane 6 tydz.)
Marzec 2021 - 2 transfer 4.2.1 (poronienie zatrzymane 7 tydz., chłopiec trisomia)
3 zarodek 4.1.1 - nie rozmroził się
II procedura - 5 zarodków, 2 zdrowe ❄️❄️ po PGS
4.11.2021 - 3 transfer 5.1.2
6 dpt - beta 71, progesteron 20.1, estradiol 3367
9 dpt - beta 339, progesteron 20.4, estradiol 450
15 dpt - beta 5770, progesteron 22.2
12+2 - I prenatalne
12+6 - Nifty pro
16+0 - pierwsze ruchy
21+3 - usg połówkowe 436g
30+0 - usg III trymestru 1800g
39+3 - 3360g, 55cm💚👶
Mamy ❄️5.1.1 -
Jenny88 wrote:Babulka, bardzo Cię rozumiem. U mnie też nagle znikały wszystkie objawy i pojawiała się taka nieznośna "cisza".
Jeśli chodzi o betę, to z tego co pamiętam, do 1000 podwaja się co 48h, a po 1000 nawet do 96h.
Trzymam mocno kciuki, nic więcej nie pozostaje, tylko czekanie ❤️dzięki za informację
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Hej dziewczyny, powróciłam z urlopu, nie dam rady Was nadrobić, przeczytałam jedynie ostatnie strony.
Ultra, gratuluję!
Babulka, mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone. Trzymam kciuki 😘
Nam udało się raz spróbować ❤️ gdzieś w okolicach owulacji. Dziś jest 21dc, zupełnie bez sensu zrobiłam test, oczywiście biel vizira. Czekam jeszcze tydzień i testuję znowu, choć szansa jest niewielka. Ale cieszę się, że już możemy się staraćczarneniebo lubi tę wiadomość