Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Drugi lekarz moze mnie przyjac teeaz albo za tydzien a ja mam dziecko na głowie ktorego oczywiście tez nikt nawet na godzine nje wezmie 😭😭😭
-
Ani0nka wrote:Blondyna dlatego pisze aby zbadać również b12 😉
-
Właśnie mam wrażenie że piszę niezrozumiale bo dziewczyny odpowiadają jakbym pisała coś innego.
Blondyna problem jest w badaniu ginekologicznym bo nie da sie go wykonać przy dziecku, to bt była dla niego trauma.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka bierz mała, dasz jej telefon i włożysz pepe albo psi patrol cokolwiek. Na pewno sobie poradzicie ❤️
-
B12 obniża poziom homocysteiny, b6 również. Prenatal uno ma mało b12 wiec polecam te suple co ja biorę bo maja bardzo fajny skład
-
Babulka wrote:Blondyna ale na podwyższona b12 mam brać właśnie b12? Pogubiłam się
Może też tak być, że póki bierzesz B12 to homocysteina ładna i jej poziom też a jak nie bierzesz to drastycznie spada jej poziomBabulka lubi tę wiadomość
-
Babulka myśle ze w tym wieku to dziecko nie będzie nic pamiętać serio 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 09:43
-
Babulka wrote:Blondyna problem jest w badaniu ginekologicznym bo nie da sie go wykonać przy dziecku, to bt była dla niego trauma.
-
Jednorożec89 wrote:Babulka nie możesz się obwiniać to NIE jest twoja wina, poronienia się zdarzają a ich przyczyny są niezależne od nas.
Zbadaj sobie kwas foliowy i b12 na razie na spokojnie ale przede wszystkim daj sobie trochę czasu żeby ochłonąć oczyścić głowę no i żeby było po wszystkim
Ja absolutnie się zgadzam, że nie wolno się obwiniać! Nie jesteś w stanie przewidzieć wszystkiego, a zrobiłaś wszystko co mogłaś najlepiej jak umiałaś. Poza tym wiem, że wynik wyszedł zły, ale nie masz pewności czy na przykład zarodek nie był chory.
I nie jesteś sama! Jesteśmy tu!Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Blondyna w listopadzie witaminy byly w normie a homocysteina 9. Wtedy nic nie bralam, zwykly folik. W styczniu homocysteina troche ponad 5. Wtedy bralam modulator i kwas 5mg.
Teraz homocysteina 20, bralam sam kwas 5 mg.
Lepiej dla mojej ciazy by było jakbym nic nie badala i brala ten zwykly folik jak widać. Koszmar 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wiem ze mam Was bo juz bym oszalala ale chodzi mi o lekarzy. Kompletnie mnie zignorowali. No zostać bez ginekologa w takim momencie...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Homocysteina 9 jest za wysoka do starań. 6-7 jest idealnie. Ja miałam 10. Zobaczę teraz po tych suplach czy spadła. I pamiętaj o tej witaminie b12
-
Czy któraś z Was robiła ten test ze strony https://www.testdna.pl/badania-po-poronieniu/pakiet-badan/ czy mogę się opierać na tych wynikach później? Czy lepiej do jakiejś diagnostyki pójść?11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Babulka wrote:Blondyna w listopadzie witaminy byly w normie a homocysteina 9. Wtedy nic nie bralam, zwykly folik. W styczniu homocysteina troche ponad 5. Wtedy bralam modulator i kwas 5mg.
Teraz homocysteina 20, bralam sam kwas 5 mg.
Lepiej dla mojej ciazy by było jakbym nic nie badala i brala ten zwykly folik jak widać. Koszmar 😔
Jak nie powiedzą nic to powtórz badanie robiąc i B12 i kwas foliowy (wiem, że to kasa w błoto drugi raz robić badanie tak szybko ale może warto?) -
JustaSzcz wrote:Czy któraś z Was robiła ten test ze strony https://www.testdna.pl/badania-po-poronieniu/pakiet-badan/ czy mogę się opierać na tych wynikach później? Czy lepiej do jakiejś diagnostyki pójść?
-
Blondyna dzis powtorzylam homocysteine kwas i b12 bonjuz probki drugi raz nie zbadaja bo ona sie nie nadaje. Także tylko mi zostaje potwierdzić drugi raz. Tez mnie rozwalil ten wynik totalnie 😳 jeszcze rozumiem 10 czy 12 nawet...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska