Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka sory tak wiesz czytam z doskoku, chce jak najwiecej pomoc chociaż tyle ile wiem. Jesteś silna i waleczna babka będzie dobrze!
czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Byłam, byłyby bliźniaki.
Powiedział, że jesscze tydzień mam przeciągnąć i wtedy odstawić leki, żeby spełnić wszystkie możliwe kryteria diagnostyczne poronienia. I nie wie co się stało z homocysteiną, kazał iść również do dr Suchanek to skontrolować. Za to mój odpisał, że mam przejść od razu na metyl.
Czuję, że umarłam a ktoś nadal do mnie strzela. 😏2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Byłam, byłyby bliźniaki.
Powiedział, że jesscze tydzień mam przeciągnąć i wtedy odstawić leki, żeby spełnić wszystkie możliwe kryteria diagnostyczne poronienia. I nie wie co się stało z homocysteiną, kazał iść również do dr Suchanek to skontrolować. Za to mój odpisał, że mam przejść od razu na metyl.
Czuję, że umarłam a ktoś nadal do mnie strzela. 😏
Tutaj często jeden z zarodków się wchłania jak się nie rozwija ale i czasem pociąga drugiego za sobą 😔 -
Trzymaj się dzielnie ♥️♥️
Jak się czujesz po wizycie?
Dobrze też że lekarz Ci odpisal, jednak się nie zapadł, może miał jakąś operacje czy coś.
Czujesz troszkę bardziej zaopiekowana?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Tak bym pomyślała, gdyby nie ta homocysteina. Co więcej, w tym miesiącu byłam na usg i były dwa pecherzyki w jajnikach po 12 mm. Podjęliśmy się starań mimo to, nie sprawdzałam czy urosły i pękły dwa czy nie. A na usg teraz wychodzi ze tylko z jednego jajnika była owulacja, w drugim ten pęcherzyk nie urósł. Więc byłyby jednojajowe.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Tak bym pomyślała, gdyby nie ta homocysteina. Co więcej, w tym miesiącu byłam na usg i były dwa pecherzyki w jajnikach po 12 mm. Podjęliśmy się starań mimo to, nie sprawdzałam czy urosły i pękły dwa czy nie. A na usg teraz wychodzi ze tylko z jednego jajnika była owulacja, w drugim ten pęcherzyk nie urósł. Więc byłyby jednojajowe.
Moniaa88 lubi tę wiadomość
-
Karoola ten drugi lekarz o wiele lepiej podchodzi na wizycie. Ale między wizytami nie ma z nim kontaktu, nie udostępnia numeru. Dziś to się wbiłam po pacjentkach bo powiedziałam, że poronienie i rejestratorka się zlitowała.
Teraz czuję się ok, wiem co robić przynajmniej.
Nie odpisywał mi od poniedziałku to trudno żeby mieć tyle operacjiKumam że nie chce być z pacjentką na łączach non stop. Oni też mają pracę życie i innych pacjentów. Ale to mi się świat wali.
Szczerze to mnie jeszcze mocniej uderzyło że teraz mam już trzy aniołki 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
U mnie prawdopodobnie też były bliźniaki... Ale nie wiadomo bo jak coś to chyba jednojajowe... Lekarz na 2 wizycie doszukiwal się drugiego bo wyglądało jakby się podzielilo, ale nie znalazł.
Przy poronieniu pielęgniarka powiedziała że widzi jakby dwa łożyska, ale lekarka na nią nakrzyczala i powiedziała że na 100% widziała jedno dziecko więc niech nie wymyśla. Przyszła i przeprosiła mnie ze tylko 1 było.
Więc w sumie mam niewiadomą.Córka w 2013 r
Kir-AA
Blondyna.B wrote:Skoro jednojajowe to jak lekarz o tym wie jak jest tylko malutki pęcherzyk bez niczego??2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola wrote:U mnie prawdopodobnie też były bliźniaki... Ale nie wiadomo bo jak coś to chyba jednojajowe... Lekarz na 2 wizycie doszukiwal się drugiego bo wyglądało jakby się podzielilo, ale nie znalazł.
Przy poronieniu pielęgniarka powiedziała że widzi jakby dwa łożyska, ale lekarka na nią nakrzyczala i powiedziała że na 100% widziała jedno dziecko więc niech nie wymyśla. Przyszła i przeprosiła mnie ze tylko 1 było.
Więc w sumie mam niewiadomą.Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Jednojajowe czyli z jednej komorki jajowej. Jak sie wczesnie podzielil przez pierwsze 7 dni to sa dwa pęcherzyki dwie owodnie itd. Taką ciążę łatwiej donosic niż jednoowodniowa a nie daj Boże jak mają jedno łożysko.
-
Tak są dwa pęcherzyki a w jednym jajniku tylko ciałko żółte. Są tak małe, 5mm że nie ma gwarancji. Ale na to wygląda. Oba mają białą obwódkę. Poprzedni gin mówił, że to drugie to naczynko. Ten mówił, że to pęcherzyk pozorny ale jak się dopytałam i zaczął dokładniej sprawdzać to powiedział, że jednak wygląda na drugi ciążowy 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 13:09
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:
Szczerze to mnie jeszcze mocniej uderzyło że teraz mam już trzy aniołki 😔
Miałam to samo, jeszcze tak mnie traktowali wszyscy, że wiem co dalej, co robić itp. No wiadomo schemat u mnie ten sam, bo musiałam do szpitala iść, przez moje tyłozgięcie raczej w domu odpada poronienie. Zresztą bardzo zle fizycznie to wszystko znoszę
Ale mnie w szpitalu podtrzymała na duchu położna, znajoma. Właśnie urodziła 2 dziecko, w późnym wieku. Po 12 latach przerwy. A w między czasie miała bardzo dużo poronień. Takiego mi powera dała. Powiedziała że nic się nie badala, brała wszystko na wszystko. Mówiła " ja wiem, głupio wygląda jak w karcie jest napisane ciąża 10 itp a 1 poród" ale trzeba dalej działać. W ogóle powiedziała, że mam nie czekać, w nosie mieć jak gin każe czekać od razu działać.
I każdy jakoś pociesza, ale jak to powiedziała położna (zresztą wygrała w rankingu na najlepszą położna w Polsce), które robiła wszystko by mieć kolejne dziecko. To dało mi na prawdę mobilizację.
Najważniejsze Babulka, że mimo wszystko udaje nam się zachodzic w ciążę 💔 wiem, że marne pocieszenie... Ale na pewno trudniej jest, jak w ciążę zachodzi się po 5 latach i nie udaje się.Córka w 2013 r
Kir-AA
Wiem, że to o wiele trudniejsze. Jednak prawda jest taka, że wiemy jak szybko zachodzimy w ciążę tylko wstecz. Ile następnym razem zajmie tego nikt nie wie. Ja zaszłam 2 razy w 1cs raz w 3cs. Bajka. Ale dziecko mam jedno i nie wiem wcale ile mi teraz zejdzie staranie. Zaczęliśmy starania o drugie dziecko w lipcu i wolałabym długo nie zachodzić ale jednak urodzić jak już zajde. 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Jeju Babulka, cały czas Was czytam.. Serce mi pęka normalnie, tak mi przykro..Babulka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Babulka strasznie mi przykro 💔💔 homocysteina faktycznie kosmiczny wynik, ale nie możesz się obwiniać że gdybys brala to a nie tamto to by było lepiej bo tego nie wiadomo. Mogło być też tak że organizm nie byl jeszcze gotowy na przyjęcie kolejnej ciąży zwłaszcza mnogiej, a może po prostu komórki źle się podzieliły na to po prostu jest mamy wpływu, na pewno trudny czas teraz przed Tobą. Trzymaj się ❤
Babulka, Karoola lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Dziękuję, bardzo mi pomagacie.
Rano to mnie tak telepało, że myślałam że oszaleję. Teraz mi lepiej.
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:Karoola ja chodzę na terapię.
Zastanawiam się np czy u Ernesta nie będą bardziej wyspecjalizowani pod kontretny problem psychologowie. Ja chodziłam do takiej od wszystkiego. Ciekawe czy to w ogóle jakas różnica.Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,