Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 11:10
Akataa, Ultra-Dżasta, Dina, czarneniebo, Ani0nka, jo_ana, Susannah lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Tony 😍🍀 kciuki za betę !! Mi się śniło, że wysikalam dwie kreski, to jednak o Tobie było 😂
Mam nadzieję, że o Tobie też!!!Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Śliczny ten bladzioszek 😍😍😍
Mi się jakaś krew śniła, nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło, ale to pewnie przez te plamienia, już mi totalnie na psyche wjechały 🤦♀️ -
Skoro o snach mowa, to ostatnio mi się śniło, że karmiłam piersią maleństwo, ale ono chyba nie było moje i takie trochę za duże jak na to, że to było moje pierwsze karmienie. Odciągnęłam siarę do pojemniczka i położyłam na stole, a moja mama niechcący je przewróciła i rozlała, pamiętam, że nie podobał mi się jej zapach (w sensie siary 😜). Mężowi kazałam lecieć po kapustę, bo te piersi miałam takie wielkie i pełne i wiedziałam, że będą boleć. 😅
Ogólnie w sny nie wierzę, ale w ten bardzo bym chciała, bo wg sennika: "może to być symbol nadchodzących bardzo szczęśliwych chwil w Twoim życiu. Jest to pewnego rodzaju wezwanie, aby przygotować się na nowy i pomyślny etap.".Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 12:04
Karoola, Tony, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Tony jak na pinku jest taka krecha to beta na pewno piękna bo pinki słabo się wyprawiają.
U mnie 37 dc małpy nie ma a testu na razie nie robię bo jakoś nie widzę sensuTony lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Coś może być w tych snach.....
Jednorożec89 a dlaczego? Ja też u siebie nie widziałam sensu jak mi się tyle spóźniała, wiedziałam, że to jest niemożliwe ale siknelam tak sobie. 😁 Też sobie siknij.
Mam już wszystkie wyniki badań.
w antykardiolipinie ok,
w beta2 glikoproteinie IgM było 53,45
teraz 33,46...ale jest więc mam zespół antyfosfolipidowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 12:26
-
Tony 😍😍 co za kreseczka, cudowne wieści, kciukasy za kropeczka 💛
Babulka i dobrze niech badają, poszłabym, ich wina niech robią jeszcze raz. Nawet dla samego sportu bym się tam przeszła, żeby mieli co robić.
Czarneniebo wiem, że pewnie wolałabyś by nic w wynikach nie wyszło, ale zawsze to jakiś trop i możliwość leczenia, tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 16:50
Tony lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Tony gratuluję🥰
Dokładnie jo_ana.Trochę sobie popłakałam dzisiaj przez to, ale tak to najwidoczniej wszystko musiało być...Dzięki 😊 -
A ja dziewczyny dojrzałam, że muszę odpuścić. Zostaję z Wami, czekam na Wasze brzuszki ale nie chcę się na razie starać. Od czerwca życie leci mi przez palce, mam tego dość, mam dość czekania na dziecko, którego nie ma, mojej córki dzieciństwo mi mija bokiem. Ciągle o tym myślę, wszystko pod to obliczane. Wystarczy. Może kiedyś. Teraz nie. Nawet gdyby mi ktoś teraz zagwarantował, że za 2 mce zajdę i urodzę dziecko, to nie chcę tego. Poczułam ogromną ulgę, kiedy to do mnie doszło. Moje dziecko codziennie po kilkanrazy do mnie mówi nie martw się mamo. To jewt chore. Dość tego.
Karoola, Tony lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A ja dziewczyny dojrzałam, że muszę odpuścić. Zostaję z Wami, czekam na Wasze brzuszki ale nie chcę się na razie starać. Od czerwca życie leci mi przez palce, mam tego dość, mam dość czekania na dziecko, którego nie ma, mojej córki dzieciństwo mi mija bokiem. Ciągle o tym myślę, wszystko pod to obliczane. Wystarczy. Może kiedyś. Teraz nie. Nawet gdyby mi ktoś teraz zagwarantował, że za 2 mce zajdę i urodzę dziecko, to nie chcę tego. Poczułam ogromną ulgę, kiedy to do mnie doszło. Moje dziecko codziennie po kilkanrazy do mnie mówi nie martw się mamo. To jewt chore. Dość tego.
Teraz czas regeneracji nie fizycznej, a psychicznejCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka całkowicie rozumiem Twoją decyzje, ostatnio też się zastanawiałam nad tym po ilu razach dałabym sobie spokój … życzę Ci byś odnalazła spokój, którego teraz pewnie Ci potrzeba 💛
Babulka lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Babulka wrote:A ja dziewczyny dojrzałam, że muszę odpuścić. Zostaję z Wami, czekam na Wasze brzuszki ale nie chcę się na razie starać. Od czerwca życie leci mi przez palce, mam tego dość, mam dość czekania na dziecko, którego nie ma, mojej córki dzieciństwo mi mija bokiem. Ciągle o tym myślę, wszystko pod to obliczane. Wystarczy. Może kiedyś. Teraz nie. Nawet gdyby mi ktoś teraz zagwarantował, że za 2 mce zajdę i urodzę dziecko, to nie chcę tego. Poczułam ogromną ulgę, kiedy to do mnie doszło. Moje dziecko codziennie po kilkanrazy do mnie mówi nie martw się mamo. To jewt chore. Dość tego.
Może rzeczywiście tak będzie dla Was lepiej. Zrobiłaś już wszystkie konieczne badania, wiesz, że możesz zajść w ciąże i ją donosić. Masz super rodzinkę, to jest prawdziwe szczęscie. Dbaj o siebie, odżywiaj się dobrze, poukładaj sobie wszystko w głowie, cieszcie się seksem. Często sam stres i ciągłe nakręcanie się nie pozwala na zdrową ciążę. -
Tony wrote:Ivanka, byłaś blisko, beta 28
Zgadywanie bety po kreseczkach to moja specjalność 😉
Czarneniebo wiem, że pewnie Ci przykro ale lepszy wróg znany...
Babulka teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoja rodzinka ❤ a kolejny dzidzius pojawi się w odpowiednim momencie 😉czarneniebo, Tony lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się jak wygląda temat L4? Byłam już w tym roku na L4 ciążowym, potem poroniłam i teraz, zakładając na chwilę pozytywny scenariusz, to mogę iść od razu na kolejne L4 czy muszę mieć 61 dni przerwy między zwolnieniami? Teraz po tych zmianach w tym roku to już nie wiem.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ja na tę chwilę nie chcę następnego dziecka. Po prostu to do mnie doszło, że bardziej walczę o nieodniesienie porażki, niż o to, co powinno być celem starań. Zwyczajnie już nie chcę więcej dzieci, więc nie planuję się specjalnie zdrowo odżywiać ani doprowadzać do sytuacji, gdzie może dojść do ciąży.
Nie jest też tak, że wiem, że mogę donosić ciążę. Mam poczucie, że u mnie jest kwestia immunologiczna i właśnie nie mogę. Nie chcę wchodzić w jakieś immunosupresje itd. Gdybym nie miała dziecka na ziemi, to jasne, poszłabym w to. W mojej sytuacji nie chcę. Moje ciało odrzuca zarodki z jakiegoś powodu, czuję że nie chcę z tym walczyć. Jedno jajo z pęcherzykiem żółtkowym a potem dwa puste to dla mnie nie przypadek. Próbowałam, nie udało się. Odpuszczam.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Susannah wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was orientuje się jak wygląda temat L4? Byłam już w tym roku na L4 ciążowym, potem poroniłam i teraz, zakładając na chwilę pozytywny scenariusz, to mogę iść od razu na kolejne L4 czy muszę mieć 61 dni przerwy między zwolnieniami? Teraz po tych zmianach w tym roku to już nie wiem.
Susannah lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka a byłaś robić ten kariotyp?
Fajnie ze z nami zostaniesz mimo wszystko 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 19:39
Córka w 2013 r
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,