Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoola wrote:Absolutnie nie mówię że 400 🙉 i nie mam pojęcia jak możesz to sprawdzić.. Pewnie nie możesz 😥😥
Absolutnie Cie nie neguje, nie denerwuj się. Po prostu mam inne zdanie.
Tu się pojawia magiczna homocysteina - jak jest wynik w normie to nic nie trzeba zmieniać w suplementacji nawet jak to są TYLKO zwykłe formy witamin... Ale co ja mogę wiedzieć robiąc wszystko i czytając wszystko żeby wada się nie powtórzyła i innym pomagać w interpretacji wyników przed lekarzem żeby uspokoić 😑 -
Babulka mi chodziło o samą mutacje mthfr, że myśle, że tu łatwiej opierać się na metylach po prostu. Nie chodziło mi o sytuacje Blondyny i o wady cewy nerwowej. Wiadomo, że w takim przypadku dawka jest automatycznie zwiększana by uniknąć wad w przyszłości, a już jaka forma tego kwasu będzie to zależy od osoby i tego jak na tą formę reaguje. Bo tak jak już pisałam, wszystko należy opierać na wynikach badań, jeśli komuś mimo mutacji służy zwykły kwas to przecież nikt nie mówi, że koniecznie trzeba brać metyle.
Dobra dziewczyny kończymy ten temat 🙈
Bo się niepotrzebnie atmosfera zagęściła tutaj, a przecież nie o to chodzi. Każda z Nas ma dobre intencje i staramy się sobie na wzajem doradzać, gdy ktoś tego potrzebuje i takie było przesłanie. Także Blondyna nie uciekaj, nikt nie chciał podważać Twojego zdania ani decyzji, nie taki był cel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 18:04
Karoola lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Dziewczyny, przecież to że ktoś ma mutacje jakaś to nie oznacza, że ona będzie wywierać wpływ. Może, ale nie musi, dlatego niektórzy przyjmują zwykły kwas mimo mutacji i homocysteina jest w normie a są takie, które potrzebują metylowaną formę i to w większych dawkach. Niech każdy konsultuje z lekarzem i na podstawie badań. Ja np mam MTHFR hetero 677c i biorę te puerie uno, ale szczerze mówiąc wybrałam ten specyfik zanim wiedziałam o mutacji, a zależało mi żeby w dwóch tabletkach mieć i kwas i dha i witaminy b6 i B12, bo jem mało mięsa 😅 a nie lubię łykać garści tabletek. Mi lekarka powiedziała, że te mutacje ma prawie co drugi Polak więc się nie przejmować 🤷🏼♀️ ALE to mi, a u kogoś innego mogą być totalnie inne zalecenia.
Proszę, nie kłóćmy się, każdy ma prawo do swojego zdania i to odmiennego, ale szanujmy się i nie wciskamy na siłę swoich zaleceń ❤️ -
Blodyna nie opuszczaj nas...
Jest tu dużo emocji trzeba patrzeć przez ich pryzmat.
Powiem wam jaka jazda: moją mamę chcieli wczoraj na siłę wygonić do domu ale ona uparła się że się bardzo źle czuje i chcę zostać więc zrobili jej tk płuc. Okazało się że mama ma zatorowość płuc. Gdyby się nie uparła to by ją z tym puścili do domu nikt by nie wiedział że ona to ma i byle kiedy by mi w domu umarła bo im nie chciało się porządnie jej zdiagnozowaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Blodyna nie opuszczaj nas...
Jest tu dużo emocji trzeba patrzeć przez ich pryzmat.
Powiem wam jaka jazda: moją mamę chcieli wczoraj na siłę wygonić do domu ale ona uparła się że się bardzo źle czuje i chcę zostać więc zrobili jej tk płuc. Okazało się że mama ma zatorowość płuc. Gdyby się nie uparła to by ją z tym puścili do domu nikt by nie wiedział że ona to ma i byle kiedy by mi w domu umarła bo im nie chciało się porządnie jej zdiagnozować
Jak masz możliwość patrz lekarzom na ręce. Pytaj co robią lub dlaczego czegoś nie robią. Warto spisywać co danego dnia przy mamie robili. Uwazaj proszę na mame.
Ja taty nie uratowałam.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94 wrote:Jak masz możliwość patrz lekarzom na ręce. Pytaj co robią lub dlaczego czegoś nie robią. Warto spisywać co danego dnia przy mamie robili. Uwazaj proszę na mame.
Ja taty nie uratowałam.
Jedno słowo:Covid mogę wejść na oddział na 10 minut a potem awantura bo za długo siedzę.
Ja taty też nie uratowałam. Miał niewydolność serca, mieli mu spędzić wodę z organizmu a zafundowali mu ciężkie zapalenie płuc bo w grudniu transportowali ojca na rezonans do innego szpitala w samej piżamie mówił że nawet kocem go nie okryli, a potem to były już z dnia na dzień coraz grosze wieści bo on przy swoim sercu tego zapalenia płuc nie mógł zwalczyć. Na sam koniec jak już weszła niewydolność wielonarządowa to wysłali go na oiom do innego miasta tłumacząc że w tamtym szpitalu mają lepszy oiom a tak naprawdę umyli ręce od tego co zrobiliDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Jedno słowo:Covid mogę wejść na oddział na 10 minut a potem awantura bo za długo siedzę.
Ja taty też nie uratowałam. Miał niewydolność serca, mieli mu spędzić wodę z organizmu a zafundowali mu ciężkie zapalenie płuc bo w grudniu transportowali ojca na rezonans do innego szpitala w samej piżamie mówił że nawet kocem go nie okryli, a potem to były już z dnia na dzień coraz grosze wieści bo on przy swoim sercu tego zapalenia płuc nie mógł zwalczyć. Na sam koniec jak już weszła niewydolność wielonarządowa to wysłali go na oiom do innego miasta tłumacząc że w tamtym szpitalu mają lepszy oiom a tak naprawdę umyli ręce od tego co zrobili
Bardzo mi przykro.
Mam nadzieję że z mama bedzie wszystko dobrze.
My się rzuciliśmy i wszystko poszło do prokuratury. Tata nie żyje 2 lata a jeszcze czekamy na opinie biegłych. Od tego zależy czy pójdziemy dalej.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Jeny, dziewczyny 😔 jest mi bardzo przykro z powodu Waszych ojców 😥 Jednorożec, mam nadzieję że teraz zaopiekują się Twoja mama jak należy...
-
Jednorożec straszne to jest, jak lekarze zamiast ratować czyjeś życie odsyłają z kwitkiem, ostatnimi czasy słyszy się wiele takich historii niestety i pewnie będzie jeszcze gorzej bo nie będzie miejsc, ani pieniędzy by leczyć ludzi 🥺
Mam nadzieję, że mama wkrótce poczuje się lepiej i będzie mogła już spokojnie odetchnąć w domu.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Straszne jest też to ze są bezkarni. Naprawdę trzeba mieć czas i dużo pieniędzy zeby z nimi walczyć. A kogo na to stać?
My mamy zeznania innych lekarzy z tego szpitala ze było źle, że powinien inaczej tate leczyć i nic.
To żeby zrobić sekcje powiedzial nam inny lekarz.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Moja homocysteina dzisiaj 8.36... Kwas 16, b12 471... Musieli się pomylić... A ja wczoraj zawału dostałam... 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Ani0nka, Karoola lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Albo źle wykonali badanie 🤦🏻♀️ MasakraTrombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Babulka wrote:Moja homocysteina dzisiaj 8.36... Kwas 16, b12 471... Musieli się pomylić... A ja wczoraj zawału dostałam... 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka wrote:Moja homocysteina dzisiaj 8.36... Kwas 16, b12 471... Musieli się pomylić... A ja wczoraj zawału dostałam... 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,