X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno mnie tu nie było ale nie mam ani czasu ani głowy. Z moją mamą jest źle w poniedziałek wyszła ze szpitala trzy dni leżała w domu nawet nie szła do toalety teraz jestem powrotem w szpitalu. Wyniki ma bardzo słabe, nie sika sama musi mieć cewnik ma duszności i bóle nóg, nie wiem co będzie.
    Dzisiaj @ do mnie przyszła zaczynam nowy cykl starań bo z tego na pewno nie rezygnuje choćby nie wiem co

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Byłam na ip sprawdzić i jest poszarpane to endometrium ale pęcherzyka prawdopodobnie już nie ma. Endometrium 8mm także zabiegu raczej też nie będzie trzeba jak sądzę. W poniedziałek przyjeżdża kurier po materiał do badania a mi pozostaje złuszczyć to endo do końca i żyć dalej.
    Trochę jestem w szoku nad przebiegiem tego poronienia, szczególnie jak tu czytałam, że dziewczyny cierpiały niesamowicie. U mnie średni okres a poronienie chlup i koniec... Dziwne to wszystko.
    Kochana to ciesz się ( o ile wogole można tak powiedzieć w tej sytuacji) ze tak łagodnie to przeszłaś i witaj w gronie złuszczających pozostałości. U mnie zostały skrzepy. A poronienie po podaniu tabletek to była masakra, szybko ale mnóstwo skrzepów wielkości naleśnika, aż dziwne ze jeszcze coś tam zostało

Babulka lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia a jakiej wielkości u Ciebie były pęcherzyki?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Gonia a jakiej wielkości u Ciebie były pęcherzyki?
    Jeden miał 18 mm, a drugi mniejszy jakieś 12 może. Ale na ostatnim usg albo jeden się wchłonął albo się połączyły i był taki podłużny spłaszczony. I to co wyszło miało właśnie taki podłużny kształt jak na zdjęciu

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie były 2 po 5mm więc znacznie mniejsze. I jeden też zniknął na ostatnim usg. A to co poroniłam to miało może z 2-3 cm. I nic więcej, tylko krew 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    To u mnie były 2 po 5mm więc znacznie mniejsze. I jeden też zniknął na ostatnim usg. A to co poroniłam to miało może z 2-3 cm. I nic więcej, tylko krew 🤔

Tak może być na wczesnym etapie. To normalne. Ja też przeszłam wszytsko bez jakichś krwotoków czy strasznego bólu (przynajmniej tego fizycznego).

Babulka lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No tak u Ciebie młodsza ciąża, dlatego pewnie łagodne krwawienie, u mnie był już skończony 10 tc

preg.png
    age.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie bylo chyba 7+2 czy jakoś tak.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny help!??
    Jutro bądź dziś owulka a ja zaczęłam teraz krwawić, dziwne straszne. Pewnie to ten skrzep co mi został ale aby teraz w owulke??? Któraś z Was tak miała???

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ej dziewczyny help!??
    Jutro bądź dziś owulka a ja zaczęłam teraz krwawić, dziwne straszne. Pewnie to ten skrzep co mi został ale aby teraz w owulke??? Któraś z Was tak miała???

Hej, bardzo możliwe.
    U mnie zanim zaczęły wypadać skrzepy minęło kilka dni od zabiegu. Najlepiej by było, gdybyś poszła sprawdzić na USG, czy jesteś już czysta 😉.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ej dziewczyny help!??

Ale krwawisz czy plamisz? Bo jak to drugie to mogą być zaburzenia progesteronu.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jak troche tej krwi to zupełnie normalne w czasie owulacji, może się zdarzyć. Też miałam jedną taką owulację w życiu.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Tony Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, to pewnie rzeczywiście ten skrzep, a że akurat w owulację to pewnie przypadek. Więcej śluzu, łatwiej wypłynął :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Tez mnie tutaj trochę mniej ostatnio, ale muszę odetchnąć od forum bo źle to działa na moją głowę.

Babulka cieszę się, że już prawie po wszystkim i że zabieg nie będzie potrzebny.

Jednorożec zdrówka dla mamy, mam nadzieję, że w końcu się jej polepszy.

Nie dam rady Was nadrobić, przepraszam. Za wszystkie trzymam kciuki i będę tu zaglądać od czasu do czasu.

U mnie dzisiaj 1 dc, obliczyłam termin porodu wychodzi 01.01.2023 także ten cykl lecimy totalnie bez spiny, odpuszczam obserwacje, będzie co będzie, muszę odetchnąć.

3mam kciuki za Was i do usłyszenia 💛

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przestałam krwawić także moja wizja braku zabiegu odchodzi w niepamięć :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiekuje się matką dupe jej za przeproszeniem wycieram a ona mnie obgaduje za moimi plecami mówi wszytkim jacy to ja i mój mąż jesteśmy dla niej wredni bo raz mój P. Zwrócił jej uwagę że stanowczo za mało je bo pół talerza zupy to żaden posiłek. Dzwoni do wszystkich i opowiada na prawo i lewo że czekam na jej śmierć.
    Właśnie brat z Anglii do mnie dzwonił i zrobił mi awanturę że krzywdę matce robię, mój mąż tak się wkurzył że zadzwonił do niego i mu powiedział że jak jest taki mądry to niech przyjeżdża i mamusią się opiekuje. Nie mam siły już siedzę i płacze bo naprawde mam serdecznie dość. Wyszłam na najgorszą

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec strasznie mi przykro, że jesteś w takiej sytuacji. Ludzka niewdzięczność jest okropna 😒 trzymaj się jakoś mimo wszystko, oby mamie się szybko polepszyło i byś miała mniej obowiązków na głowie.

Babulka jednak 😞 może się jeszcze rozkręci, ja też po poronieniu miałam pierwsza dni takie, że nie leciało prawie nic, a przychodziła ta jedna godzina każdego dnia i jakby kran odkręcił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 12:53

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec to jest okropne co przechodzisz :( Nie wiem co mogę Ci doradzić, bo sytuacja jest bardzo ciężka, ale pomyśl teraz o sobie i o swojej rodzinie. Mama albo taka jest jako człowiek, albo jest tak opętana rozpaczą nad swoją chorobą, ale fakt jest taki, że traktuje Was nieludzko. A na koniec jeszcze zostaniesz z pretensjami całej rodziny, która palcem przy mamie nie kiwnie.
    U Twojej mamy to chyba nie chwilowy kryzys bo i po poronieniu przecież raczyła Cię tak okrutnymi tekstami, że aż ciężko to pojąć.
    Nie wiem czy nie powinniście zasiąść we dwójkę z mężem i przemówić jej do rozsądku i postawić warunki. Nie jesteście jej sługami, jak jej tak źle,to niech sobie znajdzie inną opiekę. Nie będziecie jej kozłami ofiarnymi bez względu na to, że cierpi, nie ma prawa się na Was wyżywać w tak perfidny sposób. A mąż bardzo dobrze zrobił dzwoniąc do brata. Anglia daleko nie jest, mógłby przyjechać albo niech mamę weźmie. A skoro jej tak źle to i niech ona dzwoni do niego, że już się pakuje. Naprawdę wiele rozumiem, ale to może trwać bardzo długo a Ty zostaniesz psychicznie zniszczona, to się odbije na Twoim małżeństwie i całym życiu.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No ja przestałam krwawić także moja wizja braku zabiegu odchodzi w niepamięć :(
    Ja bardzo mało krwawiłam i zostawili mnie bez zabiegu.. Tzn siupnelo co miało siupnac i później jak mnie wypuścili do domu już malusio

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Opiekuje się matką dupe jej za przeproszeniem wycieram a ona mnie obgaduje za moimi plecami mówi wszytkim jacy to ja i mój mąż jesteśmy dla niej wredni bo raz mój P. Zwrócił jej uwagę że stanowczo za mało je bo pół talerza zupy to żaden posiłek. Dzwoni do wszystkich i opowiada na prawo i lewo że czekam na jej śmierć.
    Właśnie brat z Anglii do mnie dzwonił i zrobił mi awanturę że krzywdę matce robię, mój mąż tak się wkurzył że zadzwonił do niego i mu powiedział że jak jest taki mądry to niech przyjeżdża i mamusią się opiekuje. Nie mam siły już siedzę i płacze bo naprawde mam serdecznie dość. Wyszłam na najgorszą
    Przykro mi bardzo.
    Zetknęłam się troszkę z podobna sytuacją. Moja mama jak zachorowała była bardzo roszczeniowa. Musieliśmy z nią natychmiast zamieszkać, miałam małe dziecko wtedy. Nic ją nie obchodziło. Z jedzeniem strasznie wymyślala. Musiał gotować tylko mój mąż 🙈
    Ale wiedziałam że zaraz umrze... Okazało się, że zaraz trwało 2 lata... Ale po jakimś czasie zaczęłam stawać granicę. Prosto i jasno! Ale zawsze moja mama była bardzo wdzięczna, tzn do innych opowiadała, chwaliła itp.
    Radziłabym Ci uczciwie powiedzieć mamie że robisz wszystko co w twojej mocy i przykro ci ze tego nie docenia.
    Że może ma inny pomysł na rozwiązanie tej sytuacji, może wynajęcie opiekunki itp. Może zrozumie

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ