Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Oby 🤞, a idziesz na jakąś kontrole?
Ja czułam się fatalnie.....ale dzisiaj przyszła @ więc od razu mi lepiej. -
We wtorek mam wizytę u gina i się okaże czy potrzebny zabieg
Już zaczęłam żyć swoim życiem, więc nie wyobrażam sobie jeszcze zabiegu i kolejnego krwawienia 🤬
Mam nadzieję, że to Twój ostatni okres na przynajmniej rok2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
To już niedługo, daj znać 🧡 🤞
Dzięki Babulka ale będzie @ za miesiąc, za dwa i za trzy i cztery..... Raczej już podjęłam decyzję, że zaczniemy się starać dopiero od sierpnia.. Niedługo będziemy mieć dużo pracy i stresu też. Mam nadzieję, że jakoś bezboleśnie ten czas zleci...Karoola lubi tę wiadomość
-
Ehh rozumiem... Ja w ogóle straciłam wiarę w zdrowe dziecko z mojej strony niestety. Żadnego rozwiązania od lekarzy oprócz in vitro albo rosyjskiej ruletki. A ja mam za dużo do stracenia, żeby sobie tak strzelać w te trisomie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
czarneniebo wrote:To już niedługo, daj znać 🧡 🤞
Dzięki Babulka ale będzie @ za miesiąc, za dwa i za trzy i cztery..... Raczej już podjęłam decyzję, że zaczniemy się starać dopiero od sierpnia.. Niedługo będziemy mieć dużo pracy i stresu też. Mam nadzieję, że jakoś bezboleśnie ten czas zleci...
Jesteście jeszcze młodzi, kilka miesięcy przerwy może Wam dobrze zrobić, tym bardziej jeśli po drodze macie zaplanowanych wiele obowiązków.Karoola lubi tę wiadomość
-
Właśnie zastanawialam się co taka cisza tutaj.
Jak tam nasze dziewczyny ciążowe się czują??
Ja z racji tych wynikow KIR bardzo złych postanowiłam od razu zacząć się starać 🙈🙈 No ale zobaczę co mi dr P powie.
Troszkę pogodziłam się z tym z czym mam do czynienia. Dobrze mi, że znam przyczynę.
Boję się leczenia bo jest hardcorowe,ale mimo wszystko ufam dr P. Tylko ciekawe co na to mój gin.
Owulacja za ok. Tydzień zobaczymy co to będzie.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Jutro pierwszy raz beta, czuję się słabo więc nie mam sił na nic... 😔
Jc94, Karoola lubią tę wiadomość
-
U mnie ok, nie martwię się już tak bardzo, staram się myśleć pozytywnie. Cyce mi wywaliło (małżonek zachwycony), mam lekkie nudności ale do przeżycia. Podobnie jak Blondyna jestem mega zmęczona, najchętniej bym tylko leżała. Jutro badam betę i proga, mam nadzieję, że już ostatni raz. Pierwsza wizyta za tydzień.
Karoola, Babulka lubią tę wiadomość
-
Sory Tony, ale jakoś dla mnie to nie jest pocieszenie(że jestem młoda)....moim marzeniem było mieć pierwsze dziecko w wieku 25, a do 30stki już mieć wszystkie dzieci na świecie. A teraz przez to wszystko nie wiem czy uda się chociaż jedno mieć. Od października stoję w miejscu, nie starając się, a nawet jest i gorzej. Faktycznie co to te parę miesięcy....
-
Ja także zmęczona szczególnie po jedzeniu.
W piątek mam wizytę na której mam nadzieję zobaczyć serduszko.
W sobotę beta 13096,46. Aż nie mogę uwierzyć że tak rośnie.Babulka, Megi_85 lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Karoola wrote:Właśnie zastanawialam się co taka cisza tutaj.
Ja z racji tych wynikow KIR bardzo złych postanowiłam od razu zacząć się starać 🙈🙈 No ale zobaczę co mi dr P powie.
Troszkę pogodziłam się z tym z czym mam do czynienia. Dobrze mi, że znam przyczynę.
Boję się leczenia bo jest hardcorowe,ale mimo wszystko ufam dr P. Tylko ciekawe co na to mój gin.
Owulacja za ok. Tydzień zobaczymy co to będzie.
Trzymam kciuki 🍀 tez bym chciała nie czekać ze staraniami -
Babulka wrote:Dobrze 🙂 Mam nadzieję, że nie będę musiała iść do szpitala.
A jak u Ciebie? -
Jc, co to za beta😍 może bliźniaki?🤭
Dziewczyny, zazdroszczę zmęczenia spowodowanego ciąża 😁 to jest powód! Wasze organizmy są domem dla rozwijającego się życia, to jest ogrom roboty! A ja zmęczona praca 😝 a już koniec niedzieli, mam syndrom nadchodzącego poniedziałku 🙄 dzisiaj spędziłam pół dnia na działce, wysialam szczypiorek, pietruszkę, koperek 😊 i ogarnęłam trawnik, także trochę świeżego powietrza, trochę pracy dla relaksu 😉
Czarneniebo, ja planowałam pierwszą ciążę do 30, była, tylko skończyła się jak się skończyła, za szybko 😔 ale walczymy dalej, w końcu się uda 🍀 nam wszystkim w końcu się uda❤️ -
Pomarańcza wrote:Jc, co to za beta😍 może bliźniaki?🤭
Dziewczyny, zazdroszczę zmęczenia spowodowanego ciąża 😁 to jest powód! Wasze organizmy są domem dla rozwijającego się życia, to jest ogrom roboty! A ja zmęczona praca 😝 a już koniec niedzieli, mam syndrom nadchodzącego poniedziałku 🙄 dzisiaj spędziłam pół dnia na działce, wysialam szczypiorek, pietruszkę, koperek 😊 i ogarnęłam trawnik, także trochę świeżego powietrza, trochę pracy dla relaksu 😉
Czarneniebo, ja planowałam pierwszą ciążę do 30, była, tylko skończyła się jak się skończyła, za szybko 😔 ale walczymy dalej, w końcu się uda 🍀 nam wszystkim w końcu się uda❤️
W poniedziałek było coś widać ale doktor mowila ze na razie 1 sztuka👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
gonia729 wrote:Kochana a gdzie te Kiry się robi ? Miałaś robiony zabieg i była już miesiączka ?
Trzymam kciuki 🍀 tez bym chciała nie czekać ze staraniami
Miałam miesiączkę a obyło się bez zabiegu.
Od razu miałam zielone światło od gina po pierwszej miesiaczcegonia729 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
gonia729 wrote:A dlaczego się boisz ze bedziesz musiała iść do szpitala ? Spadła Ci beta już do 0 ?
Czarneniebo, ja miałam plan mieć dwójkę dzieci do 35 i nie mam, chociaż byłam 3x w ciąży. Plany a rzeczywistość to przepaść. 😌2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola wrote:Właśnie zastanawialam się co taka cisza tutaj.
Owulacja za ok. Tydzień zobaczymy co to będzie.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
czarneniebo wrote:Sory Tony, ale jakoś dla mnie to nie jest pocieszenie(że jestem młoda)....moim marzeniem było mieć pierwsze dziecko w wieku 25, a do 30stki już mieć wszystkie dzieci na świecie. A teraz przez to wszystko nie wiem czy uda się chociaż jedno mieć. Od października stoję w miejscu, nie starając się, a nawet jest i gorzej. Faktycznie co to te parę miesięcy....
Każda z nas miała inne plany i marzenia, nikt przecież nie planuje poronienia, choroby itp, niestety życie jest życiem i trzeba się pogodzić z rzeczami, na które nie mamy wpływu. Przy odpowiednim leczeniu większość kobiet z zespołem antyfosfolipidowym rodzi zdrowe dzieci, wierzę, że i Tobie się uda
U mnie przyrost 165%, też wysoki, ale mam nadzieję, że to nie bliźniaki, nie chcę powtórki z tego co było