X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Hej dziewczyny. Nasze starania zakończyły się niestety 3 poronieniem. Zastanawiam się kiedy możemy zacząć starania na nowo? Oczywiście biorąc pod uwagę, że wszystko samo się oczyściło, wizytę mam dopiero po ustaniu krwawienia. To był sam początek, ok 5 tydzień. Wiem, że można starać się odrazu po poronieniu samoistnym, ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie? Czy nie lepiej dać odpocząć organizmowi ten jeden cykl? Co wy zrobiłyście w takiej sytuacji? Z jednej strony bardzo bym chciała zacząć starania na nowo, ale z drugiej strony boję się, że to będzie za szybko i fasolka nie przetrwa w razie jakby się udało :(
    Oli, ja planuję rozpocząć starania od razu, jak tylko dostaniemy zielone światło, jak już będzie po wszystkim. Jeśli masz wątpliwości, może daj sobie ten jeden cykl. Dla psychiki i spokoju w kolejnej ciąży. Trzymaj się

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Hej dziewczyny od rana mialam stres średnio spalam az mnie cale podbrzusze bolalo a na wizycie... pojawił się zarodek i usłyszałam serduszko rozpłakałam się jak tylko je usłyszałam krwiak trochę się zmniejszył Boże jak mi ulzylo dziekuje Wam za każde dobre słowo walczymy razem z maleństwem. Trochę martwi nas beta ale najważniejsze że urósł i słuchać było serduszko. Będę wpadać raz w tygodniu na usg I mam nie dźwigać podnosić i się stresowac. Więc po wizycie leżakuje pod kocem ❤ Aa I ciąża jest młodsza niż w obliczeniach wychodzi dopiero 5 tydzień i 4 dzień dlatego nie mogliśmy go zobaczyć.

Tak bardzo się ciesze! ❤️❤️❤️
    Betą nie zawracaj sobie głowy, nie jest już miarodajna z tego wynika.
    Trzymajcie się razem z maluszkiem dzielnie !

Megi_85 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Teraz niestety się uspokoiło. Brzuch lekko pobolewa. Mimo początkowej paniki, trochę mi przykro, że nie poszło dalej. Chociaż wyczytałam, że po takim plamieniu do 5 dni powinno nastąpić poronienie. Jutro USG.
    .dziewczyny jak Wy zareagowalyscie na takie objawy? Ja wpadłam w jakąś panikę, mąż mnie zbierał z podłogi, zalała mnie fala gorąca i zaczęłam wymiotować. Kupiłam sobie ziołowe tabletki na uspokojenie, nie spodziewałam się po sobie aż takiej reakcji
    Ja jak już wcześniej pisałam, te straty nie były tak bolesne bo ciągle mam w głowie pierwszą ciążę...
    Oczywiście są bolesne i wczoraj aż się popłakałam, święto zmarłych a ja mam aż 4 dzieciaczków już nie w naszym świecie 😔 i to wszystko w przeciągu 8 miesięcy...

Ja po tabletkach już wiedziałam czego się spodziewać bo przy terminacji miałam wachlarz skutków ubocznych. Nie wiem jak jest przy naturalnym, bo biochemiczna to po prostu okres spóźniony.
    Ale u Ciebie to jeszcze jest jakaś szansa że jednak jest dobrze, nie jedna taka historia tu na forum a plamienie mogło być z innej przyczyny ❤️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja jak już wcześniej pisałam, te straty nie były tak bolesne bo ciągle mam w głowie pierwszą ciążę...
    Oczywiście są bolesne i wczoraj aż się popłakałam, święto zmarłych a ja mam aż 4 dzieciaczków już nie w naszym świecie 😔 i to wszystko w przeciągu 8 miesięcy...

Ja po tabletkach już wiedziałam czego się spodziewać bo przy terminacji miałam wachlarz skutków ubocznych. Nie wiem jak jest przy naturalnym, bo biochemiczna to po prostu okres spóźniony.
    Ale u Ciebie to jeszcze jest jakaś szansa że jednak jest dobrze, nie jedna taka historia tu na forum a plamienie mogło być z innej przyczyny ❤️
    Nie, tu nie ma nadziei. Już 25.10 lekarze byli zaniepokojeni wielkością zarodka w stosunku do wcześniejszego USG. Później 28 lekarz znalazł zarodek podobnej wielkości bez akcji serca a to już był 7 TC (jestem pewna, że bez większej obsuwy). Pęcherzyk ciążowy wzrósł nieznacznie. Już nie liczę za bardzo ale jutro byłby ok 7+5 albo 7+3. Dziś to plamienie z nitkami krwi, nigdy czegoś takiego nie miałam w zdrowej ciąży. Ból brzucha typowo miesiączkowy, gniecenie. I te poty z prawie omdleniem chociaż to jeszcze można tłumaczyć histeria. Nie powiem, boję się tego, co mnie czeka. Przeszłam 2 porody sn, ostatni do 10 cm w domu sama z dzieckiem, na porodówkę dojechałam na parcie, ale nawet wtedy nie czułam takiego strachu jak teraz, bo wiedziałam, że rodzę dziecko a nie je tracę. I przytulam, z całego serducha wszystkie dziewczyny po stratach. Jesteście silne, niesamowite. I liczę na to, że los nam wszystkim w końcu wynagrodzi🧡💛💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 20:04

age.png

💔11.2021 synek
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Hej dziewczyny od rana mialam stres średnio spalam az mnie cale podbrzusze bolalo a na wizycie... pojawił się zarodek i usłyszałam serduszko rozpłakałam się jak tylko je usłyszałam krwiak trochę się zmniejszył Boże jak mi ulzylo dziekuje Wam za każde dobre słowo walczymy razem z maleństwem. Trochę martwi nas beta ale najważniejsze że urósł i słuchać było serduszko. Będę wpadać raz w tygodniu na usg I mam nie dźwigać podnosić i się stresowac. Więc po wizycie leżakuje pod kocem ❤ Aa I ciąża jest młodsza niż w obliczeniach wychodzi dopiero 5 tydzień i 4 dzień dlatego nie mogliśmy go zobaczyć.

Megi, po przeczytaniu Twojej wiadomości idę spać z uśmiechem, sama jeszcze nie moge zachodzić w ciąże, wiec ekscytuję się tutaj (chyba muszę znaleźć sobie inny wątek 😉) i trzymam za was kciuki! Dużo siły i spokoju w głowie i w ciele 💕

Sylvka, Megi_85 lubią tę wiadomość

👩🏻38l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️36l
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy 💔

07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF. 11, 7 i 8 dojrzałych 🥚, słaba jakość komórek jajowych.
    30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    08.11.24 mezoterapia jajników

01.2025: IVF nr 4 od początku. 🍀 🙏Gonapeptyl, Menopur, Puregon

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_85 wrote:
    Tak strasznie się cieszę! Teraz sobie odpoczywaj i nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Trzymam kciuki za ciebie.

Megi_85 lubi tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie gorsze chwile i chce Wam się ryczeć 😭😭😭?
    Mnie właśnie dopadło...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Mnie właśnie dopadło...

Ja mam tak przynajmniej raz w tygodniu :(

gonia729 lubi tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Mnie właśnie dopadło...

Ja tez tak mam, z czasem trochę rzadziej, ale wciąż zdarzają się takie sytuacje. Czasem coś jest ’triggerem’ a czasem tak po prostu myśli zejdą mi na ten temat i się rozklejam. Daje sobie na to przyzwolenie, ale staram się jednak zajmować myśli czym innym, żeby nie rozpamiętywać za bardzo i nie odliczać dni od straty do kolejnego starania.

Popłakać sobie zawsze można, czasem robi sie lżej dzięki temu. Przytulam! 💕

Sylvka lubi tę wiadomość

👩🏻38l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️36l
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy 💔

07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF. 11, 7 i 8 dojrzałych 🥚, słaba jakość komórek jajowych.
    30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    08.11.24 mezoterapia jajników

01.2025: IVF nr 4 od początku. 🍀 🙏Gonapeptyl, Menopur, Puregon

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mi, że mogłam Wam to napisać. Czasami mam ochotę po prostu komuś powiedzieć, że jest mi źle.
    Staram się nie rozpamiętywać i nie wracać myślami, bo wtedy totalnie się dobijam.....

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka właśnie po to tu jesteśmy ❤️

Ja też mam ciężkie dni, miałam wrócić do biura ale strach jest za duży i jeszcze tydzień zostałam na homeoffice....

Ale z pozytywnych rzeczy to przynajmniej skończyło się plamienie na dobre a owulacji jeszcze nie było więc o ile będzie w ogóle to działamy cały czas ☺️

Sylvka, Megi_85, Szyszka90, gonia729 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem po wizycie i potwierdziło się zatrzymane. Jutro mam przyjąć arthrotec dopochwowo 4 tabletki. Boję się. Czy któraś z Was może napisać, czy przeszła to w domu, jak to wyglądało? Oczywiście w razie czego mam jechać do szpitala, doktor ma jutro dyżur. A w niedzielę mam podjechać równiez na jego dyżur i sprawdzić czy się oczyscilam do końca..

Edit. Oczywiście lekarza pytałam o wszystko ale chcę znać doświadczenia osób, które to przeszły. Może znacie jakiś wątek o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 22:04

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Cześć. Jestem po wizycie i potwierdziło się zatrzymane. Jutro mam przyjąć arthrotec dopochwowo 4 tabletki. Boję się. Czy któraś z Was może napisać, czy przeszła to w domu, jak to wyglądało? Oczywiście w razie czego mam jechać do szpitala, doktor ma jutro dyżur. A w niedzielę mam podjechać równiez na jego dyżur i sprawdzić czy się oczyscilam do końca..
    Przykro mi że jednak się potwierdziło 😔
    Ja miałam aż 4 razy dawane bo mimo że od razu pęcherzyk wyszedł to endometrium było grube.

Wiele dziewczyn ma skutki uboczne - wymioty, dreszcze, biegunka, skurcze i macicy i bóle pleców. Sam moment ten najgorszy to zwykle czuć parcie (po porodach wiesz jakie to uczucie). Kup sobie te podpaski jak po porodzie i jeśli jedna po godzinie będzie pełna to trzeba jechać do szpitala bo zbyt dużo krwi się traci ale to bardzo rzadko się zdarza. Na początku lepiej leżeć żeby tabletki jak najwięcej się wchłonęły. Przeciwbólowe możesz brać ale nie rozkurczowe typu no spa bo tu właśnie chodzi o to żeby macica jak najbardziej się ściskała

Trzymaj się i jak tylko potrzebujesz to pisz ❤️

Nati94 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Edit. Oczywiście lekarza pytałam o wszystko ale chcę znać doświadczenia osób, które to przeszły. Może znacie jakiś wątek o tym?
    Jest wątek o wywoływaniu Cytotec. Ja go czytałam właśnie przed podaniem tabletek

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jest wątek o wywoływaniu Cytotec. Ja go czytałam właśnie przed podaniem tabletek
    Właśnie go wertuję od pierwszej strony, bardzo dziękuję za odpowiedź, właśnie potrzebowałam czegoś takiego a nie suchych faktów, jak to u lekarza.
    Jestem pielęgniarką ale ta sytuacja mnie przerasta. Dużo widziałam ale przeżyć coś takiego na własnej skórze to tragedia.
    W domu będzie mąż oczywiście, niestety dzieci również, chociaż córeczkę starszą mamy do 14 w przedszkolu. Jestem przygotowana pod względem środków higienicznych, męża przeszkalam co ma robić jakby coś się zaczęło dziać gorzej, rano jadę po tabletki..dziękuję za wsparcie!

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Przykro mi że jednak się potwierdziło 😔
    Ja miałam aż 4 razy dawane bo mimo że od razu pęcherzyk wyszedł to endometrium było grube.

Wiele dziewczyn ma skutki uboczne - wymioty, dreszcze, biegunka, skurcze i macicy i bóle pleców. Sam moment ten najgorszy to zwykle czuć parcie (po porodach wiesz jakie to uczucie). Kup sobie te podpaski jak po porodzie i jeśli jedna po godzinie będzie pełna to trzeba jechać do szpitala bo zbyt dużo krwi się traci ale to bardzo rzadko się zdarza. Na początku lepiej leżeć żeby tabletki jak najwięcej się wchłonęły. Przeciwbólowe możesz brać ale nie rozkurczowe typu no spa bo tu właśnie chodzi o to żeby macica jak najbardziej się ściskała

Trzymaj się i jak tylko potrzebujesz to pisz ❤️
    Podczas porodów najgorzej znosiłam parcie, ale ze względu na wielkość dzieci, mam nadzieję, że chociaż dzięki tej wielkości będzie to troszkę lżejsze 💔

age.png

💔11.2021 synek
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati bardzo mi przykro 😔
    Tak jak dziewczyny piszą, poabletkach dużo leż, u mnie zaczęło się po około 3 godzinach. Po 4 już było po wszystkim. Mogą być dreszcze, skurcze, zależy od organizmu. Do przeżycia fizycznie, psychicznie różnie...
    Pamiętaj, że możesz tutaj śmiało pisać ❤️

Nati94 lubi tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Nati bardzo mi przykro 😔
    Tak jak dziewczyny piszą, poabletkach dużo leż, u mnie zaczęło się po około 3 godzinach. Po 4 już było po wszystkim. Mogą być dreszcze, skurcze, zależy od organizmu. Do przeżycia fizycznie, psychicznie różnie...
    Pamiętaj, że możesz tutaj śmiało pisać ❤️
    Najbardziej boję się zobaczyć wszystko, co ze mnie wyjdzie 😔 Wy na pewno rozumiecie o co mi chodzi. Wszystko zniosę ale ten widok chyba będzie mnie prześladował. Najlepiej byłoby wyłączyć się i potraktować ten proces jak miesiączkę ale nie umiem zapomnieć tak. Dziewczyny ja naprawdę będę czuła parcie przy wydalaniu pęcherzyka? Mam nadzieję, że rozróżnię co oddać do badań. Czy jeden pojemniczek sterylny typu na mocz wystarczy? Zabezpieczę NaCl 0.9

No i zastanawiam się, kiedy przyjąć tabletkę przeciwbólową. Skoro u każdej z nas objawy zaczynają narastać w różnym tempie. Chyba przyjmę łącznie z początkiem aplikacji artro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 07:43

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Najbardziej boję się zobaczyć wszystko, co ze mnie wyjdzie 😔 Wy na pewno rozumiecie o co mi chodzi. Wszystko zniosę ale ten widok chyba będzie mnie prześladował. Najlepiej byłoby wyłączyć się i potraktować ten proces jak miesiączkę ale nie umiem zapomnieć tak. Dziewczyny ja naprawdę będę czuła parcie przy wydalaniu pęcherzyka? Mam nadzieję, że rozróżnię co oddać do badań. Czy jeden pojemniczek sterylny typu na mocz wystarczy? Zabezpieczę NaCl 0.9

No i zastanawiam się, kiedy przyjąć tabletkę przeciwbólową. Skoro u każdej z nas objawy zaczynają narastać w różnym tempie. Chyba przyjmę łącznie z początkiem aplikacji artro
    Poczujesz że to teraz, większość dziewczyn roni w toalecie bo właśnie czuje potrzebę pójść do niej że idzie 2..
    Myślę, że nie będziesz miała wątpliwości co zebrać. Niech inna dziewczyna ów wypowie bo ja nie robiłam badań
    Przeciwbólowe to jak wolisz, tabletki u każdej w innym momencie zaczynają działać. Szyszka mówiła że u niej po 3 godzinach się zaczęło a u mnie już pierwsze sygnały były po pół godzinie a po 1.5 było po wszystkim

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Bardzo mi przykro 😔
    Ja poroniłam w domu, wypadł cały pęcherz który musiałam wyciągnąć z toalety i wystarczył mi pojemnik na mocz.
    U mnie wyglądało to tak, że poleciał większy strumień krwi, kiedy poszłam oczyścić się do toalety to wyleciało wszystko, w jednym momencie. Na samo wspomnienie o tym chce mi się płakać 😔 U mnie był mąż i synek w domu, wszystko działo się późnym wieczorem. Byłam bardzo roztrzęsiona i doświadczenie tak straszne że nie życzę nikomu 😔
    Życzę Ci dużo siły i wytrwałości ❤️

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ