Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe koleżanki!
Bardzo mi przykro, że też przeżyłyście straty 😞.
Karoola wrote:Dziewczyny zdarzały wam się plamienia przy owulacji? Zaraz powinnam mieć owulacje, myślę że SB - ndz od wczoraj mam plamienia...
Przed ciąża też tak miałam chwilę, że po okresie do owulacji plamienia, ale zaszłam w ciążę i zapomniałam powiedzieć gin. Później jak mówiłam, to mówił, że to nic takiego.
Ja miałam plamienia w owulację (dokładnie) pierwszy cykl po poronieniu i drugi, co zaszłam w ciążę 😅. A może jakieś intensywne seksy i otarcia? 🙈
A mi Babulka "wygląda" na Baśkę 😂🤫.Malinkaaa lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Witam nowe koleżanki!
Bardzo mi przykro, że też przeżyłyście straty 😞.
Ja miałam plamienia w owulację (dokładnie) pierwszy cykl po poronieniu i drugi, co zaszłam w ciążę 😅. A może jakieś intensywne seksy i otarcia? 🙈
A mi Babulka "wygląda" na Baśkę 😂🤫.
Hm... Sexy były, owszem intensywne ale jak zawsze 🙈😂
No dobra może to znak że się uda 💪
Kurde dziewczyny zróbcie suwaczki bo ja nie pamiętam które tyg jesteście ♥️♥️♥️♥️Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Hm... Sexy były, owszem intensywne ale jak zawsze 🙈😂
No dobra może to znak że się uda 💪
Kurde dziewczyny zróbcie suwaczki bo ja nie pamiętam które tyg jesteście ♥️♥️♥️♥️
Mam takie postanowienie, że suwaczek dopiero po 12 tygodniu. I tak siedzę jak na szpilkach, wizytę mam dopiero 21.04 😂 choć mam nadzieję, że w szpitalu 12.04 uda mi się dr K. przekonać do zrobienia USG. Będę próbować na ładne oczy, na dekolt nie pójdzie, bo już macał 😆.
A tak na poważnie, no nie wiem, czuję się aż za dobrze i mam z tym problem 😭. Ciężko mi się cieszyć z bezobjawowej ciąży 😳. Edit. I niby coś tam widzę różnicę w zaokrągleniu brzucha ale to raczej te +7 kg po poronieniu. No i czuję tak jakby rozpulchnioną tą macicę (dr K. nauczył mnie ją wyczuwać) i sama nie już nie wiem nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 17:46
Karoola lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Karoola wrote:Dziewczyny zdarzały wam się plamienia przy owulacji? Zaraz powinnam mieć owulacje, myślę że SB - ndz od wczoraj mam plamienia...
Przed ciąża też tak miałam chwilę, że po okresie do owulacji plamienia, ale zaszłam w ciążę i zapomniałam powiedzieć gin. Później jak mówiłam, to mówił, że to nic takiego.
Mnie zdarzały się regularnie i prze pierwsza i teraz po poronieniu. Lekarz mówił żeby się nie martwić
Chociaż teraz zaszłam w ciąże w cyklu bez plamienia.
A tak z innej beczki myślicie ze TSH 2,1 w 5t5d to spoko czy za wysokie? -
Kaaroo wrote:Mnie zdarzały się regularnie i prze pierwsza i teraz po poronieniu. Lekarz mówił żeby się nie martwić
A tak z innej beczki myślicie ze TSH 2,1 w 5t5d to spoko czy za wysokie?
Wysokie, ja dostałam od razu Euthyrox.Kaaroo lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra wiem co czujesz ale ja z moją córką, ktorą właśnie próbuję czymś zająć umierając jednocześnie 😅 miałam prawie zero objawów. Jednak w tych straconych ciążach to było takie ewidentne BACH i czułam się zupełnie jak nie w ciąży, nawet właśnie brzuch nieobrzmialy no nic i nigdy więcej nie wróciły te objawy. Po prostu wiedziałam, że to koniec a w tej pierwszej to się "tylko" martwiłam.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kaaroo wrote:Mnie zdarzały się regularnie i prze pierwsza i teraz po poronieniu. Lekarz mówił żeby się nie martwić
A tak z innej beczki myślicie ze TSH 2,1 w 5t5d to spoko czy za wysokie?
Ale ja jestem na eutyroxie więc chyba zależy czy masz leki czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 18:05
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ultra-Dżasta wrote:Mam takie postanowienie, że suwaczek dopiero po 12 tygodniu. I tak siedzę jak na szpilkach, wizytę mam dopiero 21.04 😂 choć mam nadzieję, że w szpitalu 12.04 uda mi się dr K. przekonać do zrobienia USG. Będę próbować na ładne oczy, na dekolt nie pójdzie, bo już macał 😆.
A tak na poważnie, no nie wiem, czuję się aż za dobrze i mam z tym problem 😭. Ciężko mi się cieszyć z bezobjawowej ciąży 😳. Edit. I niby coś tam widzę różnicę w zaokrągleniu brzucha ale to raczej te +7 kg po poronieniu. No i czuję tak jakby rozpulchnioną tą macicę (dr K. nauczył mnie ją wyczuwać) i sama nie już nie wiem nic.Córka w 2013 r
Kir-AA
Karoola wrote:A który masz tydzień?
8+1 😅, nie wiem, dla mnie to ósmy, dla niektórych 9, tego też nie ogarniam.Karoola lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ja pierdole. Zaczęłam plamić, brązową krwią 😭.
Szukam sobie w Gliwicach jakiegoś ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 07:24
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Ja pierdole. Zaczęłam plamić, brązową krwią 😭.
Szukam sobie w Gliwicach jakiegoś ginekologa.
Bierzesz luteinę?
Często zdazaaja się plamienia, zwłaszcza w czasie przewidywanej miesiączki... Ale wiadomo jak jest, po poronieniu człowiek nie umie na spokojnie.
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja tez teraz krwawilam 2 dni przed owulka ale tłumacze sobie tym ze miałam silne orgazmy które pomogły mi się oczyścić do końca. Teraz po okresie badam betę i zaczynamy starania
Karoola lubi tę wiadomość
-
Piszecie, że macie złe przeczucia przy różnych dolegliwościach ciążowych albo ich braku.
W pierwszej ciąży, z której mam 6 letniego synka, nie miałam prawie żadnych dolegliwości ciążowych. Piersi mnie prawie nie bolały, mdłości miałam przez krótki czas, o konkretnej godzinie i ani razu po nich nie wymiotowałam. Pamiętam że na początku troszkę mnie podbrzusze bolało.
W tej poronionej ciąży, okropnie bolały mnie piersi, miałam bardzo mocne mdłości z rana, byłam niesamowicie wrażliwa na zapachy. Ale co gorsze, ciągle w głowie miałam przeświadczenie, że coś jest nie tak... -
Dobra laski, czekajcie. Muszę na spokojnie. Dzwoniłam do swojego lekarza, mówił, że to się zdarza na takim etapie. Dopóki jest to brązowa krew to okej, gorzej by było, gdybym krwawiła żywą krwią. Mówił, że da mi receptę na luteine i widzimy się we wtorek, w szpitalu.
Tony, Karoola, Jc94, Malinkaaa, Pomarańcza lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Asia no u mnie podobna sytuacja z pierwszą ciążą.
Ultra bardzo współczuję Ci stresu, domyślam się jak możesz się czuć ale pamiętaj, że takie plamienia są częste. Moje koleżanki opowiadały mi, że też w zdrowej ciąży po poronieniu miały plamienia a nawet krwawienia spore i przeżyły koszmar a te dzieci są już teraz duże i nic im to nie zaszkodziło
😉 Bądź dobrej myśli ale też oszczędzaj się na wypadek jakby to był jakiś krwiaczek. Zalecam netflixa albo planszówki 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Asia no u mnie podobna sytuacja z pierwszą ciążą.
Ultra bardzo współczuję Ci stresu, domyślam się jak możesz się czuć ale pamiętaj, że takie plamienia są częste. Moje koleżanki opowiadały mi, że też w zdrowej ciąży po poronieniu miały plamienia a nawet krwawienia spore i przeżyły koszmar a te dzieci są już teraz duże i nic im to nie zaszkodziło
😉 Bądź dobrej myśli ale też oszczędzaj się na wypadek jakby to był jakiś krwiaczek. Zalecam netflixa albo planszówki 😉
Siedze na kursie, w ogóle nie mogę się na niczym skupić, płakać mi się chce. Masakra. Prowadzący już się mnie pytał, czy coś się dzieje, bo widzi po mnie, że jest coś nie tak. No nic. Muszę się jakoś wyłączyć i być cierpliwa. Pocieszam się tym, że jest to brązowa krew taką jak miałam plamienia przed okresem 😞. Mam nadzieję, że do południa mi minie 😳.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki