Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pocieszenie, ja przy mojej córce, zdrowej!!! Miałam krwotok totalny... Wszystko było we krwi, dawno już się pożegnałam,pojechalam na sor a tam zdrowy dzieciaczek, nie wiadomo skąd krwotok.
Dzień wcześniej się sexilismy, więc już teraz mam traumę na wszystkie ciąże.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Tony wrote:Eh kurwa dziewczyny to jest jakiś zły dzień... Tez zaczęłam właśnie plamić
jadę dzisiaj do lekarza
Trzymam za was kciuki dziewczyny ♥️Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Kurde nie wiem, może to jakis krwiak, wczoraj mnie tak brzuch pobolewal jak na okres, objawy ciąży dalej mam... Dzwoniłam do lekarza, mówił że jak mam objawy to powinno być dobrze. Jadę o 13. Dobrze że sobie wzięłam na dzisiaj wolne.
-
Ja plamienia brązowe w środę, ale usg pokazało, że pęcherzyk jest gdzie powinien. Także dołączam do plamiących i zestresowanych. Bo w pierwszej ciąży było tak samo. Plamienia, parę dni później iej krwawienia żywą krwią... Ciężko jest zachować optymizm.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny, przytulam Was ❤️ mam nadzieję że nic złego się nie dzieje, to zrozumiałe że jesteście zestresowane...
-
Susannah wrote:Ja plamienia brązowe w środę, ale usg pokazało, że pęcherzyk jest gdzie powinien. Także dołączam do plamiących i zestresowanych. Bo w pierwszej ciąży było tak samo. Plamienia, parę dni później iej krwawienia żywą krwią... Ciężko jest zachować optymizm.
Susannah, a w którym tygodniu jesteś? -
Tony, no nie 🥺. Trzymam za nas wszystkie kciuki.
Serio, zaczynam co chwilę łazić do WC i sprawdzać jak sytuacja. No ale bez zmian. Brązowe plamienie, bez skurczy i żadnych bóli. Nie wiem jak wytrzymam do wtorku. Napisałam już nawet prezesce, że jest taka a nie inna sytuacja a ona mi na to, że jak coś to mam wracać do domu i egzamin zdam w innym terminie.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Tony wrote:Susannah, a w którym tygodniu jesteś?
5+3. To jeszcze mega wczesny etap. Ale przy pierwszej ciąży początek plamien był w tym samym czasie. Dosłownie dzien czy dwa różnicy. Ja mam świadomosc, że plamienia w pierwszym trymestrze są najczęściej normalne i nie znaczą nic złego, ale nie umiem pozbyć się z głowy porównania do ciazy z Anią.
No i od razu wylądowałam na L4, lekarz powiedział, że absolutnie mam nie ryzykować chodzenia do pracy.Karoola lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Ultra-Dżasta wrote:Tony, no nie 🥺. Trzymam za nas wszystkie kciuki.
Serio, zaczynam co chwilę łazić do WC i sprawdzać jak sytuacja. No ale bez zmian. Brązowe plamienie, bez skurczy i żadnych bóli. Nie wiem jak wytrzymam do wtorku. Napisałam już nawet prezesce, że jest taka a nie inna sytuacja a ona mi na to, że jak coś to mam wracać do domu i egzamin zdam w innym terminie.
Znalazłam w Gliwicach ginekologów z terminem na dziś, nawet wieczorem na znanylekarz - np. Michał Szpringer. Zapisz się, niech Cie zobaczy i zobaczy na usg czy na pewno wszystko jest ok.
Na pewno będzie, ale lepiej niech lekarz Cię zobaczy.
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Akataa widzę, że bierzesz nac
Do mnie właśnie jedzie. Na coś konkretnego go zazywasz?
Przeczytałam, że stymuluje owulację i poprawia jakość komórek jajowych, więc stwierdziłam, że nie zaszkodzi spróbować. Tylko jakoś specjslnie się nie orientowałam, który jest najlepszy i zamówiłam taki w proszku z OstroVita i jest tak paskudny w smaku, że mam odruchy wymiotne jak go piję. 🤢 Na razie biorę tak jak polecano tu na forum, tj. 1200 mg od 3 do 7 dc, więc tyle idzie się przemęczyć. 😆
Ogólnie trochę chyba przesadziłam z ilością tych wszystkich supli, ale cóż, tonący brzytwy się chwyta. 🙈 ehh... -
Susannah wrote:Znalazłam w Gliwicach ginekologów z terminem na dziś, nawet wieczorem na znanylekarz - np. Michał Szpringer. Zapisz się, niech Cie zobaczy i zobaczy na usg czy na pewno wszystko jest ok.
Na pewno będzie, ale lepiej niech lekarz Cię zobaczy.
Tak, widziałam go. Nie wiem na która mąż mi autem przyjedzie ale na pewno nie wyrobi się na 18 a ten lekarz przyjmuje całkiem na obrzeżach. Nie mam pojęcia jak się tam dostać i jak stamtąd wrócić.
megi_85 jest z Gliwic, może jak ją tu teraz wywołam to się zjawi 🙏.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Tak, widziałam go. Nie wiem na która mąż mi autem przyjedzie ale na pewno nie wyrobi się na 18 a ten lekarz przyjmuje całkiem na obrzeżach. Nie mam pojęcia jak się tam dostać i jak stamtąd wrócić.
megi_85 jest z Gliwic, może jak ją tu teraz wywołam to się zjawi 🙏.
Uber, taksówka, zapytaj czy ktoś z kursu może może Ci pomóc?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny trzymajcie się❤️, wiem jak plamienia są stresujące tez miałam i w pierwszej zdrowej ciąży i w drugiej teraz. Dr mówiła mi ze jedli brązowa krew to znaczy ze jest stara i tak się zdarza nie powinno buc nic groźnego
-
Dobra, pojadę na 17:30 do tego Szpringera. Niech mnie zobaczy, choć nie wiem czy on mi coś pomoże. Nie wiem.
Karoola, Tony lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Dobra, pojadę na 17:30 do tego Szpringera. Niech mnie zobaczy, choć nie wiem czy on mi coś pomoże. Nie wiem.
Trzymamy kciuki, daj znać po.
Nie wiem czy pomoże, ale zobaczy czy wszystko jest tam gdzie powinno i czy nie ma żadnego krwiaka.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄