Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Asia to zależy co masz już przebadane, czy miałaś jakieś leki itd?
To była moja 2 ciąża, 1 poroniona. Jakby nie było, nie była planowana typowo, ale nie można też jej nazwać wpadkąmój lekarz, powiedział,że tak się mogło stać i to mógł być przypadek.
Ale jeśli miałabym się znów zdecydowac, to chciałabym wiedzieć co mogę sprawdzić,żeby być spokojniejsza i nie zadręczać się,że to moja wina... -
asiia wrote:Dziewczyny a jakie podstawowe badania byście polecały po poronieniu? Coś tam mi w głowie podpowiada, że może spróbować jeszcze raz... Nie wiem czy się zdecyduję, ale chciałabym mieć pewność,że w razie co jestem "zdrowa". Na pewno tarczyca, co jeszcze polecacie?
Ja robiłam takie, aczkolwiek to chyba nie są takie całkiem podstawowe badania. Lekarze zlecają je po 2/3 poronieniu, ale cóż, chciałam sprawdzić jak najwięcej, choć niewiele mi z tego wyszło.
Myślę, że homocysteina, witaminy, posiew z pochwy, ewentualnie trombofilia i zespół antyfosfolipifowy, no i tarczyca, jak wspomniałaś, to wystarczająco na początek.
Trombofilia wrodzona
Homocysteina
Witamina d3
Witamina b12
Magnez
Ferrytyna
Kwas foliowy
Krzywa cukrowa
Krzywa insulinowa
Zespół antyfosfolipifowy:
P/c antykardiolipinowe IgG IgM
P/c przeciw beta-2-glikoproteinie IgG IgM
Antykoagulant tocznia
Pozostała immunologia:
P/c ANA2 i 3
P/c ASA
P/c APA
P/c anty-TgT IgA IgG
Tarczyca:
Tsh
Ft3
Ft4
Anty-tpo
Anty-tg
Zakażenia układu moczowo-płciowego:
Ureaplasma
mycoplasma
chlamydia
tlenowce, beztlenowceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 17:50
-
Myślę, że takie podstawy to tarczyca, trombofilia, zespol antyfosfolipidowy, morfologia, ferrytyna, wit d3, homocysteina.
Ale jest duża szansa, że było tak jak mówi Twój lekarz i to czysty przypadek.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Myślę, że takie podstawy to tarczyca, trombofilia, zespol antyfosfolipidowy, morfologia, ferrytyna, wit d3, homocysteina.
Ale jest duża szansa, że było tak jak mówi Twój lekarz i to czysty przypadek.
Dziękuję bardzo za podpowiedzi -
nick nieaktualnyTony wrote:Mam krwiaka, biorę luteina 200 2x1 i duphaston 10mg 3x1. To są takie leki, że nie zaszkodzą, a może pomogą. Po duphastonie czasem dziewczyny mają nudności, ale po za tym jest bezpieczny, więc na pewno nic się nie stanie jak będziesz brać.
Tony lubi tę wiadomość
-
asiia wrote:Niby zdaje sobie z tego sprawę,że to mógł być przypadek, ale jednak wolę wiedzieć czy mogę coś zrobić... A przynajmniej jakbym się zdecydowała mieć czyste sumienie,że wszystko sprawdziłam...
Dziękuję bardzo za podpowiedzi2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jakbyś chciała sprawdzić wszystko to tego jest baaardzo dużo i musiałabyś się liczyć z wydatkami rzędu kilkunastu tys zł.
Babulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
czytam Wasz wątek na bieżąco, ale jakoś czasu brakuje, żeby coś napisać.
Chciałam się przyłączyć do dziewczyn starających się w tym miesiącu
Po ostatniej wizycie u gina wyszło, ze nie ma za bardzo z czym zwlekać bo z czasem problem może się pogłębiać i pomimo, że już 3 razy zaszłam naturalne w ciążę teraz będziemy próbować że stymulacja cyklu.
Wszystkim starającym życzę powodzeniaKaroola, Malinkaaa, Babulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny przykro mi że kolejne dziewczyny dochodzą 😔
Ale tu znajdziecie pełno wsparcia i pomocy ❤️
Ja luteinę aplikuję palcem i warto zmoczyć kroplą wody lepiej się rozpuszcza i nie ma ogromnego uczucia suchości. Dla mnie największym szokiem było to, że pełno wylatuje na koniec dnia resztek tabletek... Przez to nasze ❤️ to jakaś tragedia, nie jest to przyjemne uczucie. Przy wizycie u lekarza też pewnie będę się czuła niekomfortowo jak to zobaczy a nigdy się nie wstydzę rozbierać itp.. -
Blondyna.B wrote:Cześć dziewczyny przykro mi że kolejne dziewczyny dochodzą 😔
Ale tu znajdziecie pełno wsparcia i pomocy ❤️
Ja luteinę aplikuję palcem i warto zmoczyć kroplą wody lepiej się rozpuszcza i nie ma ogromnego uczucia suchości. Dla mnie największym szokiem było to, że pełno wylatuje na koniec dnia resztek tabletek... Przez to nasze ❤️ to jakaś tragedia, nie jest to przyjemne uczucie. Przy wizycie u lekarza też pewnie będę się czuła niekomfortowo jak to zobaczy a nigdy się nie wstydzę rozbierać itp..
No właśnie też mi zalega pełno tych resztek, boje się, że jakiegoś zapalenia od tego dostanęseks nawet nie wchodzi w grę, właśnie przez te resztki i okropną suchość...
-
nick nieaktualny
-
Kama, strasznie mi przykro 😢 jeszcze byłaś obstawiona lekami, nie rozumiem dlaczego tak się zdarza 😔 przytulam 🤍
Kama123 lubi tę wiadomość
-
Kama123 wrote:Niestety...
Jest mi cholernie przykro...
Kolejne niepowodzenie...
Byłam w nocy na SOR, okazało się, że była to ciąża biochemiczna... Już jest po wszystkim...
Także dziękuję Wam wszystkim za rady i dobre słowo!wiem jak ciężko przytulam cały sercem
Kama123 lubi tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Kama bardzo mi przykro
Przytulam 😔
Blondyna, Tony niestety luteina ma to do siebie, ale gina to się nie ma co obawiać, on estetyki nie oceniaOni doskonale wiedzą jak wygląda taka przesiedziała luteina, to nie jest dla nich nowość
Mój gin mi powiedział, że jakbym miała duży dyskomfort to luteine można też wziąć pod język, tylko ostrzegał, że jest paskudna w smaku. Że miejsce podania nie ma takiego znaczenia, grunt, żeby była to śluzówka. Ale jakby co to skonsultujcie to bo ja nie próbowałamTony, Kama123 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
nick nieaktualnyBabulka wrote:Kama bardzo mi przykro
Przytulam 😔
Blondyna, Tony niestety luteina ma to do siebie, ale gina to się nie ma co obawiać, on estetyki nie oceniaOni doskonale wiedzą jak wygląda taka przesiedziała luteina, to nie jest dla nich nowość
Mój gin mi powiedział, że jakbym miała duży dyskomfort to luteine można też wziąć pod język, tylko ostrzegał, że jest paskudna w smaku. Że miejsce podania nie ma takiego znaczenia, grunt, żeby była to śluzówka. Ale jakby co to skonsultujcie to bo ja nie próbowałam
Chyba w takim wypadku trzeba sobie wykupić konkretnie luteinę podjezykową, a nie tą dopochwową 😉 -
Lili90 wrote:Chyba w takim wypadku trzeba sobie wykupić konkretnie luteinę podjezykową, a nie tą dopochwową 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kama123 wrote:Niestety...
Jest mi cholernie przykro...
Kolejne niepowodzenie...
Byłam w nocy na SOR, okazało się, że była to ciąża biochemiczna... Już jest po wszystkim...
Także dziękuję Wam wszystkim za rady i dobre słowo!
Kama trzymaj się... 😢 Bardzo mi przykro. Jeszcze zaświeci słońce 😘Kama123 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu