Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza wrote:Bylam na kolejnym USG, endometrium się nie zmniejszyło... lekarz kazał mi wziąć kolejne 4 tabletki arthrotec i jutro się pokazać... kurwa no
coś czuję, że szpital mnie nie ominie....
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:Bylam na kolejnym USG, endometrium się nie zmniejszyło... lekarz kazał mi wziąć kolejne 4 tabletki arthrotec i jutro się pokazać... kurwa no
coś czuję, że szpital mnie nie ominie....
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Jutro będzie 3tyg od poronienia. Ostatnio endometrium było 13mm i teraz też jest 13m... zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić jeszcze na czekanie, za jakieś 10dni powinnam mieć okres, może zejdzie samo?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
To jeszcze nie tak tragicznie, może przy okresie zejdzie. A nie lepiej z tymi tabletkami poczekac ewentualnie do okresu, żeby przynajmniej cyklu nie rozwalac? Może zapytaj lekarza? Bo w sumie jestes po owulacji to to nie jest takie kosmiczne endo 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:Jutro będzie 3tyg od poronienia. Ostatnio endometrium było 13mm i teraz też jest 13m... zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić jeszcze na czekanie, za jakieś 10dni powinnam mieć okres, może zejdzie samo?
-
Babulka wrote:To jeszcze nie tak tragicznie, może przy okresie zejdzie. A nie lepiej z tymi tabletkami poczekac ewentualnie do okresu, żeby przynajmniej cyklu nie rozwalac? Może zapytaj lekarza? Bo w sumie jestes po owulacji to to nie jest takie kosmiczne endo 🤔
Ale to nie kwestia grubości, ewidentnie na USG widać, że jest jakaś resztka, ma dziwną strukturę (nie jak endo przed okresem). Mój doktorek kazał 4 tabletki wziąć, tak zrobiłam. Zobaczymy...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Babulka wrote:To trzymam kciuki. A zaczęłaś już krawić? Tu kilka dziewczyn miało resztki, które wyleciały dopiero z kolejną miesiączką.
Jeszcze nie, pewnie zacznę ok 16... boli mnie już żołądek i mi niedobrze, ale leki wzięłam 2h temu. I właśnie myślę, że to wyleci z miesiączką. Oby przed moim urlopem .31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Jeszcze nie, pewnie zacznę ok 16... boli mnie już żołądek i mi niedobrze, ale leki wzięłam 2h temu. I właśnie myślę, że to wyleci z miesiączką. Oby przed moim urlopem .
-
Nati94 wrote:Ja miałam resztki do po drugiej miesiączce(czy nawet trzeciej, już wtedy nie byłam pewna, czy pierwsze to była miesiączka czy nie). Też same tabletki. Dobrze, że dał Ci dodatkową dawkę, mi tego brakowało, nie proponował i dla mnie to trwało za długo.
Boże tak długo? 😵💫 poprosiłam o skierowanie na kolejne USG, pójdę dopiero po miesiączce...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Powiem Wam szczerze, że dziś wracając z usg się popłakałam. Jestem zła, że mój organizm sobie nie radzi, nie chcę tego zabiegu i odechciało mi się starań... może muszę się cieszyć tym jednym dzieckiem, które już mam i tyle? W tamtym roku we wrześniu wykrzyczałam do męża, że dla mnie to ostatni moment i może mialam rację? Może gdzieś podświadomie czułam, że to było "teraz lub nigdy"? Ehh nie wiem, złe myśli mnie męczą... kupiłam inofolic i teraz żałuję, że wydałam kasę, bo może jednak nie jest mi dane być mamą po raz drugi.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza rozumiem to w 100%. Ten okres zanim organizm dojdzie do siebie po poronieniu jest bardzo trudny i z doświadczenia dwukrotnego wiem, że jak już się usłyszy, że wszystko w normie w macicy i wróci normalny cykl to to jest wielka ulga. Przykro mi, że musisz na to dłużej czekać. Ale pamiętam, że dziewczyny, które pisały identycznie jak Ty pare miesięcy temu i też miały długo problemy, są teraz w ciąży.
Nie musisz teraz myśleć o staraniach i analizować czy się uda zajść w ciążę, zresztą i tak nikt tego nie wie. Spróbuj dać też głowie chociaż trochę odpocząć od tematu starań. Wiem, że nie da się o tym w ogóle nie myśleć, ale chociaż troszeczkę. Ja np teraz idę na wesele i w sumie cieszę się, że nie będę na nim w ciąży, generalnie staram się znajdować aktywności, których w ciąży nie mogłam a których mi brakowało. Ty możesz mieć inny sposób. A na starania przyjdzie jeszcze czas, już niebawem.cslza, Susanne lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
My mamy wesele we wrześniu, w weekend miałam w planie aperola z sąsiadką. Zła jestem, że krwawie i nie wiem czy mogę wrócić do aktywności fizycznej... brak mi niestety motywacji do czegokolwiek na chwilę obecną, na prawdę to jest teraz przetrwanie z dnia na dzień
wiem, że będzie lepiej w końcu! Ale na razie czuję się brzydka i gruba i mam dosyć podpasek!!! No nic, wylałam frustrację 😅
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza uwierz że nie jesteś sama , ja czuję się brzydka i do tego bezużyteczna bo nie potrafię dać dziecka ukochanemu mężczyźnie i jego zapewnienia ,że jestem cudowna ,że napewno się uda nic nie dają. Żyje tym ,że kiedyś będzie mi lżej, póki co umówiłam się na wizytę na 23/06 ,mam nadzieję że będę wtedy chociaż po tej pierwszej miesiączce 😵💫
cslza lubi tę wiadomość
ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
cslza wrote:My mamy wesele we wrześniu, w weekend miałam w planie aperola z sąsiadką. Zła jestem, że krwawie i nie wiem czy mogę wrócić do aktywności fizycznej... brak mi niestety motywacji do czegokolwiek na chwilę obecną, na prawdę to jest teraz przetrwanie z dnia na dzień
wiem, że będzie lepiej w końcu! Ale na razie czuję się brzydka i gruba i mam dosyć podpasek!!! No nic, wylałam frustrację 😅
Ps. Też nienawidzę podpasek 😉cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Hejka. Tak jak mówiłam zaczęliśmy starania i na 99% procent zaliczyliśmy biochema. Dziś 13dpo i jest delikatna kreska 😩 czy któraś z Was po biochemie zaszła od razu i było wszystko Oki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 17:40
-
Tony wrote:Początkowo lekarz nie chciał mi dać heparyny na pai, mówił, że wystarczy Acard. Ale ja po acardzie mam ciągle krwawienia z nosa więc koniec końców zgodzil się na heparynę, a Acard biorę raz na kilka dni.
No i początkowo brałam jedno i drugie, ale myślę że w dużej mierze przez to zrobił mi się krwiak, to kolejny powód przez który odstawiłam Acard. -
Pinkiii wrote:Pytanko od prawie dwóch tygodni robię zastrzyki i mój brzuch wygląda tragicznie. Wszędzie siniaki. Robię dziewczyny tak jak mi doradzalyscie i nic nie pomaga. Z 14 zastrzyków tylko po 7 nie ma śladu 😁😁😁 ogólnie jestem tym przypadkiem że co mnie ktoś dotknie to siniak no ale ostatnio mąż jak zobaczył to się przestraszyl. 😉Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,