Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Hejka. Tak jak mówiłam zaczęliśmy starania i na 99% procent zaliczyliśmy biochema. Dziś 13dpo i jest delikatna kreska 😩 czy któraś z Was po biochemie zaszła od razu i było wszystko Oki?
Ale co do zajścia po biochemie to po pierwszym zaszłam w 2 cyklu a teraz od razu 😉Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Wiem Blondyna ale ja bardzo na chłodno do tego podchodzę. Z Alkiem miałam 13dpo kreskę konkret, teraz z Nikodemem tak samo. A testowałam 10dpo i była biel. A wiem kiedy owulka była… jutro rano sikne ale nawet jeśli będzie ciemniejsza kreska to i tak wątpię czy ciąża się utrzyma… Boże jakie to trudne. Siedzę i rycze z piwem zero w ręku:/
-
Blondyna - jak sobie radzisz ze strachem w ciąży? Bo mi idzie bardzo różnie. We wtorek byłam na usg I juz zastanawiam się czy na pewno wszystko jest ok...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ani0nka wrote:Wiem Blondyna ale ja bardzo na chłodno do tego podchodzę. Z Alkiem miałam 13dpo kreskę konkret, teraz z Nikodemem tak samo. A testowałam 10dpo i była biel. A wiem kiedy owulka była… jutro rano sikne ale nawet jeśli będzie ciemniejsza kreska to i tak wątpię czy ciąża się utrzyma… Boże jakie to trudne. Siedzę i rycze z piwem zero w ręku:/
U mnie tez na tamtym etapie był cień cienia a teraz już kończę 10tydzień.
Jutro wizyta i mega się boje czy wszystko będzie okjak dobrze pójdzie to za 2 tygodnie prenatalne pierwszego trymestru.
Robilyscie test SANCO?Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Karo dzięki Kochana ale ja dokładnie wiem kiedy co miałam 😭 no nic oby szybko @przyszla. Jutro rano jeszcze sikne i może beta jeśli ściemniało
-
Najlepiej po prostu zrób betę - nawet jeśli to biochem będziesz to miała na papierze
A te kreski są różowe? Bo wyjadają szaro 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 18:38
-
Susannah wrote:Blondyna - jak sobie radzisz ze strachem w ciąży? Bo mi idzie bardzo różnie. We wtorek byłam na usg I juz zastanawiam się czy na pewno wszystko jest ok...
Susannah, asiia lubią tę wiadomość
-
Kaaroo wrote:Jutro wizyta i mega się boje czy wszystko będzie ok
jak dobrze pójdzie to za 2 tygodnie prenatalne pierwszego trymestru.
Robilyscie test SANCO? -
To facelle? Tak na oko to taka jasna kreska to beta około 10. Coś się zadziało, w co to powie tylko badanie beta hcg...Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
No właśnie coś się ruszyło wiec biochem na bank. Słuchajcie przy dwóch stratach coś się należy? Jakiej badania na NFZ albo coś?
-
Ani0nka wrote:No właśnie coś się ruszyło wiec biochem na bank. Słuchajcie przy dwóch stratach coś się należy? Jakiej badania na NFZ albo coś?
A żeby liczyć jako druga to beta tylko i musi być wynik ciążowy - po samym teście nikt tego nie policzy jako druga strata a niektórzy ginekolodzy tak wczesnego biochema i tak nie uznają niestety -
Karoola wrote:A jak Twoje żelazo? Może anemię masz?
-
Ja bym zrobiła betę, żeby mieć na papierze w razie co i to jak najszybciej, żeby nie zleciała jeśli to faktycznie biochem. Chociaż ja w sumie wszystkie skierowania dostałam na słowo i nic nie musiałam pokazywać, że byłam w ciąży. No ale zawsze lepiej mieć podkładkę.
Przykro mi 😞2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Blondyna.B wrote:Nie mam zupełnie z tym problemu - może jestem dziwna ale cieszę się z tej ciąży z każdego dnia i nie mam myśli że coś będzie nie tak. Nawet wierzę, że nie będzie wady tym razem. Teraz między wizytami prawie 4 tygodnie i dla mnie to zupełnie normalne i nie mam potrzeby iść wcześniej 😉
Mi przeszło zupełnie po 9tc, czyli po okresie gdy ostatnio poroniłam. Też już nie czekam od wizyty do wizyty. Co ma być to będzięAle pomógł mi wyluzować szczeniak, bo teraz moje życie kręci się wokół niego
Blondyna, strasznie się cieszę, że u Ciebie wszystko ok, po tym wszystkim co przeszłaś to mega budująceBlondyna.B, Susannah lubią tę wiadomość
-
Kurcze może potrzeba czasu 🤔,lekarz nie mówił ile to może trwać zanim pojawić się krwawienieONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
U mnie dziś 3dzien takiego żółtego śluzu ,czasem brązowy a krwawienia brak 😡nie wiem ile to może trwać i czy wogole się rozkręci na @ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪