Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anati wrote:U mnie było wolne białko S i rzeczywiście krótko czekałam na wynik
I to wystarczylo ? Czy lekarz powiedział żeby dorobić pozostałe badaniaONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
dafney wrote:Ja ma tylko 2: białko c i białko s (wolne). Tak jest opisane. Robiłam w Diagnostyce w jakimś pakiecie.ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Właśnie ja też chcę zrobić te badania w diagnostyce, normalnie zamawialas na necie a pobranie krwi w jakimś punkcie pobrań?miałas wygenerowane jakieś potwierdzenie,z którym się zgłosiłas na pobranie krwi
Zamawiałam przez internet i po opłaceniu z wygenerowanym kodem zgłosiłam się do punktu pobrań. To było wprawdzie już jakiś czas temu, więc nie do końca kojarzę czy każdy punkt to robi, czy tylko niektóre. -
Ja online nie umiem sobie dodac rabatu a w punkcie pobran poprosilam o karte stalego klienta i tam jest chyba 5% znizki. Przy mojej ilości badan to sa setki zl 🙄
Poza tym jeśli ktos ma coś z krzepliwoscia lub heparyne w ciazy to polecam od razu sie zapisac do hematologa na nfz bo sama kontrola krzepniecia w ciazy to jest kilkaset zl miesięcznie. A tak ja dostaje wszystko od hematologa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja w sumie jeszcze nie wiem czy coś mam nie tak ,w moim mieście to i tak będę musiała iść prywatnie 😵💫albo czekać z rok co najmniej na terminONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Ja bym sie i tak zapisała. Do immunologa chodzę prywatnie, 250zl za teleporade a mam wizyte na nfz na marzec w razie czego. Jeśli bym była wtedy w ciąży to będę miala zaoszczędzone te 250zl plus drugie tyle na badania, to jest juz 500. Plus UWAGA TRĄBIĘ!!! 📢📢📢W CIĄŻY PORADNIA MUSI WAS ZAPISAĆ DO LEKARZA SPECJALISTY W CIĄGU TYGODNIA. Nie ma że nie ma miejsc. Ja w poprzedniej ciąży korzystałam z tego, oczywiście, że babki w recepcji nie chciały, bo nie ma miejsc. No ale muszą no i zapisały. Także po pozytywnym teście opłaca się. Ale wiadomo, to musi być dobry lekarz, bo tak to nie ma sensu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
W sumie masz rację , najwyżej można odwołać wizytę a tak to termin będzie już leciał. na bycie w ciąży i szybsze dostanie się to nie ma co liczyć,bo cholera wie kiedy i czy wogole to nastąpiONA jeszcze 27l ,ON 30lat
No tak, ale teraz to ich nie zmusisz, żeby Cię wcześniej zapisali. A wizytę zawsze możesz odwołać jak okaże się zbędna.
A w ciąży serio to się opłaca, tylko ja chodzę do tej samej osoby prywatnie i na nfz, bo szkoda czasu i nerwów, żeby trafić na jakiegoś konowała. Dobrzy lekarze są często w poradniach szpitalnych, na forach i grupach jest często dużo polecajek.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja jeszcze się nie orientowałam ,ale akurat jestem z małego miasta ,więc pewnie nawet jak będzie potrzebny to nie będzie zbyt dużego wyboruONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Babulka wrote:Ja online nie umiem sobie dodac rabatu a w punkcie pobran poprosilam o karte stalego klienta i tam jest chyba 5% znizki. Przy mojej ilości badan to sa setki zl 🙄
Poza tym jeśli ktos ma coś z krzepliwoscia lub heparyne w ciazy to polecam od razu sie zapisac do hematologa na nfz bo sama kontrola krzepniecia w ciazy to jest kilkaset zl miesięcznie. A tak ja dostaje wszystko od hematologa.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Oo ciekawe.. Ja nie wiedziałam że powinnam w ogóle iść do hematologa2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:A miałaś kontrolowaną dawkę heparyny? Dość długo trwała Twoja ostatnia ciąża to powinnaś mieć chociaż raz skontrolowane jak nie dwa.Córka w 2013 r
Kir-AA
A mi dzisiaj mega smutno.. 11 dpo i testy negatywne 😥 kolejny stracony cykl 😥Córka w 2013 r
Kir-AA
Przykro mi
Tak myślałam dzisiaj o Tobie jak Wam idą działania.
Wiem, że to żadne pocieszenie ale z drugiej strony po tych wszystkich przejściach może to dobrze jak macica nie bierze każdego jajeczka tylko jakoś sobie selekcjonuje. Następnym razem nowa szansa ❤Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska