X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna miałam się odezwać ale w tym miesiącu odpuszczam jeszcze starania, nie mogę się przekonać. A opakowań mam jeszcze z 5-6 także może ktoś jest w większej potrzebie :)

A powiedz, Ty bierzesz Acard z Neoparinem? Bo teraz mi gin dał acard a po pozytywnym teście zmienic na heparyne 🤔 Jeszcze takiej kombinacji nie słyszałam.
    Moge powiedzieć z mojego doświadczenia. Sama z siebie spytałam się o akard dr Paśnika, bo od 2 kresek kazał heparyne od razu... Powiedział, żebym brała cały czas od starań a po pozytywnym teście do serduszka akard i heparyne.
    Nie wiem co na to gin.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale masz fajnie 😁
    Ja to nie wiem po co mam brać ten encorton skoro sama immunolog powiedziała, że puste jajo nie jest spowodowane przez komórki nk. Pewnie z córką miałam takie same 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Moge powiedzieć z mojego doświadczenia. Sama z siebie spytałam się o akard dr Paśnika, bo od 2 kresek kazał heparyne od razu... Powiedział, żebym brała cały czas od starań a po pozytywnym teście do serduszka akard i heparyne.
    Nie wiem co na to gin.
    Czyli masz acard caly czas a heparyne od ⏸? A po serduszku masz które odstawić?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Czyli masz acard caly czas a heparyne od ⏸? A po serduszku masz które odstawić?
    Od serduszka akard odstawić. Ale wcześniej nic nie wspominał o akardzie, sama Dopytałam. Więc nie wiem czy zapomniał, czy mało istotne.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Czyli w sumie tak na implantacje bardziej 🤔
    Ja już chyba zamówię sobie te plastikowe podzielniki na leki, bo zaczynam się gubić 🤦‍♀️

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Akataa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja już chyba zamówię sobie te plastikowe podzielniki na leki, bo zaczynam się gubić 🤦‍♀️
    Też zamówiłam kilka tyg. temu, ułatwiają życie i na wyjazdy przydatne. 🙂 Tylko czuję się jak staruszka jak je wyciągam. 🤣

Malinkaaa lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Też zamówiłam kilka tyg. temu, ułatwiają życie i na wyjazdy przydatne. 🙂 Tylko czuję się jak staruszka jak je wyciągam. 🤣
    No wlasnie teraz jedziemy na wesele i bede musiala i tak do czegos to przelozyc bo nie wezme walizki na suple i leki przecież 🤣
    Tak jest to bardzo babciowe 👵😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja mam😂😂😂

Babulka lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola łącze się w smutku, ale z innego powodu. U mnie dopiero etap jajnika, który nie współpracuje z gonalem. Wczoraj byłam na podglądzie i jest jedno wielkie 💩. Tak sobie myśle czy czegoś nie zwaliłam sobie sama na własne życzenie, bo sobie dorzuciłam NAC w tym cyklu. No miało tak pięknie zadziałać i co? 😅 serio jestem juz o krok od wywalenia tych supli albo lepiej sprzedam je w pi*du🤫
    No nic, kłuje się dalej do piątku i zobaczymy czy coś będzie z tego cyklu.

Babulka czyli co z tym pustym jajem, loteria genetyczna?

Wczoraj dostałam spontaniczna poradę, żebym poszła na hipnoterapie, bo mam zblokowany łeb. Tam mnie jeszcze nie było.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Ja bardzo polecam wybranie się do naprotechnologa, jeśli chcesz kogoś kto będzie szukał przyczyny i patrzył całościowo, na przykład dr Maksyma.
    Za to z ginekologa nie polecam słynnego dr Wrony. Nie, nie.

Umówiłam nas do dr Maksyma. Dam mu szansę 😉
    Możesz mi napisać o nim coś więcej? Czy robi usg na pierwszej wizycie? W jaki sposób działa? Jakie badania chce mieć zrobione? Jakie leki proponuje ( steryd, przecizakrzepy)? Dodam, że do tej pory nie wykryto u mnie nic nieprawidłowego, a nie robiłam tylko 'głębokiej' immunologii i nie planuję, bo na szczepienia, czy inne cuda się nie zdecyduję.

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Karoola łącze się w smutku, ale z innego powodu. U mnie dopiero etap jajnika, który nie współpracuje z gonalem. Wczoraj byłam na podglądzie i jest jedno wielkie 💩. Tak sobie myśle czy czegoś nie zwaliłam sobie sama na własne życzenie, bo sobie dorzuciłam NAC w tym cyklu. No miało tak pięknie zadziałać i co? 😅 serio jestem juz o krok od wywalenia tych supli albo lepiej sprzedam je w pi*du🤫
    No nic, kłuje się dalej do piątku i zobaczymy czy coś będzie z tego cyklu.

Babulka czyli co z tym pustym jajem, loteria genetyczna?

Wczoraj dostałam spontaniczna poradę, żebym poszła na hipnoterapie, bo mam zblokowany łeb. Tam mnie jeszcze nie było.
    No mówią że loteria, że w tym wieku tak bywa. Że jak będziemy próbować, to w końcu powinno się udać. 🙄
    Ja też nac wypierniczyłam już. Zobaczę jak w tym cyklu będzie z owulacją.

Śluz mam jakiś żółty. Ciekawa jestem od czego jeszcze to 🤦‍♀️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 246. W pon było 186 ;(

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro 😢

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Bardzo mi przykro 😢

Dzięki Babulka. Miałam już teleporadę u innego lekarza. Mam powtórzyć betę w pt. Wg niej to nie jest pozamaciczna, za mały przyrost. Tyle dobrego, trochę nadziei.

Powiedzcie proszę, czy macie lekarzy którzy dali Wam swój numer telefonu? Tak naprawdę chodziłam w tym roku do 3, nie czuję się nijak zaopiekowana.

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, ja aktualnie biorę tylko heparynę. Początkowo lekarz mówił, żeby brać tylko Acard, heparyny za bardzo nie chciał przepisać , ale ponieważ to mój dobry znajomy to trochę na moją odpowiedzialność mi przepisał. Ale tylko dlatego, że mam pai homozygotę. Mówił, że na hetero się nie powinno przepisywać.
    Co więcej, acardu nie przepisują na PAI, bo on działa w innym mechanizmie niż tworzą się zakrzepy w trombofilii. Przepisują go w ramach profilaktyki rzucawki itp.
    No i w 6tc dostałam tego krwiaka, winą obarczam oba leki, ale głównie acard. Odstawiłam go, bo miałam krwawienia z nosa.
    W tamtym tygodniu miałam potężne krwawienie z dróg rodnych, od razu pojechałam na sor, ale nic nie uwidocznili. Kolejnej nocy to samo. Doszliśmy do wniosku, że połączenie wieczornej heparyny i wieczornej luteiny spowodowało silne krwawienie z szyjki. Dlatego teraz biorę heparyny na noc, a luteinę tylko rano i krwawienia ustały.
    Piszę to dlatego, żeby uważać na te leki na krzepnięcie, szczególnie jeśli ma się skłonności do krwawien, a wskazania do brania są niejasne. Ja miałam z tego tytułu szereg powikłań, czyli krwawienia z nosa, z pochwy no i ten nieszczęsny krwiak. Szczególnie acard bardzo nasila krwawienia plus działa przez tydzień. Heparyna 12h, więc jest bezpieczniejsza. Czy dzięki niej płód rozwija się prawidłowo? Może tak , może nie. Boję się ją odstawić. Ale wiem, że do acardu nie wrócę.

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Anati Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę zapytać skąd bierzecie heparynę od ⏸ ?
    Dzisiaj byłam na badaniu bety i jest 70. Jestem po 3 biochemach i ginekolog która mnie prowadzi kazała brać od razu clexane 0,4. Niestety kazała przyjść do siebie dopiero w ciąży z wynikami badań na które czeka się bite 2 tygodnie, a i nie ma do Niej za bardzo terminów. Na poniedziałek mam innego ginekologa ( z luxmedu). Nie wiem czy zgodzi mi się wypisać receptę ( skoro przysługuje refundacja) gdy zobaczy wyniki z mutacjami MTHFR i PAI. Jakie są Wasze doświadczenia ? 17 dpo nie będzie za późno czekać? Powinnam gdzieś jeszcze w tym tyg zapisac się do hematologa ?

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Dzisiaj byłam na badaniu bety i jest 70. Jestem po 3 biochemach i ginekolog która mnie prowadzi kazała brać od razu clexane 0,4. Niestety kazała przyjść do siebie dopiero w ciąży z wynikami badań na które czeka się bite 2 tygodnie, a i nie ma do Niej za bardzo terminów. Na poniedziałek mam innego ginekologa ( z luxmedu). Nie wiem czy zgodzi mi się wypisać receptę ( skoro przysługuje refundacja) gdy zobaczy wyniki z mutacjami MTHFR i PAI. Jakie są Wasze doświadczenia ? 17 dpo nie będzie za późno czekać? Powinnam gdzieś jeszcze w tym tyg zapisac się do hematologa ?
    Refundacja jak nie ma się jednego z powodów (nawet w ciąży) to ciężka sprawa. Lekarze zwykle nie chcą wypisywać - po prostu boją się kontroli...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Umówiłam nas do dr Maksyma. Dam mu szansę 😉
    Możesz mi napisać o nim coś więcej? Czy robi usg na pierwszej wizycie? W jaki sposób działa? Jakie badania chce mieć zrobione? Jakie leki proponuje ( steryd, przecizakrzepy)? Dodam, że do tej pory nie wykryto u mnie nic nieprawidłowego, a nie robiłam tylko 'głębokiej' immunologii i nie planuję, bo na szczepienia, czy inne cuda się nie zdecyduję.

Takie podstawy warto mieć zrobione - krzywe cukrowe, prolaktynę i pakiet tarczycowy. Ale jak zadzwonisz do rejestracji to Ci powiedzą, bo pamiętam, że jeden z lekarzy chciał mieć jakiś taki zestaw badan na pierwszej wizycie, ale naprawdę nie pamiętam już czy to na pewno był Maksym.
    USG u niego na każdej wizycie będziesz miała robione. Leki dobiera pod pacjentkę w zależności od wyników i często od obserwacji cyklu, ja miałam Encorton, lamette, dostinex i duphaston (nie pomogło, ale u nas problem jest innej natury i żadne leki by nie pomogly).

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Ja na telefon dostalam ostatnio, teraz chciał mi na zapas immunolog wypisać łącznie z accofilem. Ale mam zapas heparyny.

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Anati Autorytet

Wysłany: 25 maja 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Ja na telefon dostalam ostatnio, teraz chciał mi na zapas immunolog wypisać łącznie z accofilem. Ale mam zapas heparyny.

Dziękuje za odpowiedz. Ale Twój lekarz czy inny do którego dostałaś się na wizytę ?

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ