Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Dawno się nie odzywałam. Przyczepiła się do mnie infekcja dróg moczowych, więc Babulka chyba teraz ja zaczynam łapać jak leci 😥.
Poza tym dziś na USG brzuch dziecka wyszedl większy niż główka i trochę się zestresowałam, ale lekarka mówiła, że póki co jest okej. Ale wiadomo głowa już pracuje. Chłopak ma 129g i poza tym wygląda wszystko ok.
Łożysko nam na tylnej ścianie więc podobno bardziej będę odczuwać jego ruchy, no zobaczymy 🙂11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Justa dzisiaj myślałam co tam u Ciebie, że tak nic nie piszesz Te infekcje to jakaś zmora. Z córką miałam raz tak że brzuszek wychodził większy ale potem było ok i urodziłam normalnie bez większych szkód. Jeszcze się może 5x zmienić2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Justa dzisiaj myślałam co tam u Ciebie, że tak nic nie piszesz Te infekcje to jakaś zmora. Z córką miałam raz tak że brzuszek wychodził większy ale potem było ok i urodziłam normalnie bez większych szkód. Jeszcze się może 5x zmienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 14:28
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny dzięki za podpowiedzi z badaniami, zrobię w takim razie też trombofilie.
A powiedzcie mi proszę, jak długo po poronieniu może się utrzymywać ból brzucha? Z USG wyszło że jest czysto więc jakoś bardzo się nie martwię, ale raz na jakiś czas mam bóle jak przed okresem, takie trochę skurcze trochę ciągnięcie. Poronienie było w niedzielę, wczoraj wizyta z USG.
Zastanawiam się też nad aktywnością fizyczną? Raczej jestem trekkingowa i rowerowa. W SB mamy zaplanowany wyjazd na tydzień z mężem. W planie mamy trochę wędrówek - czy to nie za wcześnie na takie eksploatowanie organizmu? -
Ja mam teraz dawkę 0,6 więc to jest w ogóle więcej płynu do wstrzyknięcia ale zwykle udaje mi się bez siniaka, tylko ślady po wkłuciach są. Ale teraz mam ewidentnie ostrzejsze igły. Podobno Clexane ma lepsze igły, możesz spróbować2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
eRKow. wrote:Dziewczyny dzięki za podpowiedzi z badaniami, zrobię w takim razie też trombofilie.
A powiedzcie mi proszę, jak długo po poronieniu może się utrzymywać ból brzucha? Z USG wyszło że jest czysto więc jakoś bardzo się nie martwię, ale raz na jakiś czas mam bóle jak przed okresem, takie trochę skurcze trochę ciągnięcie. Poronienie było w niedzielę, wczoraj wizyta z USG.
Zastanawiam się też nad aktywnością fizyczną? Raczej jestem trekkingowa i rowerowa. W SB mamy zaplanowany wyjazd na tydzień z mężem. W planie mamy trochę wędrówek - czy to nie za wcześnie na takie eksploatowanie organizmu?
U mnie bóle brzucha pojawiały się i znikały przez pierwsze dwa tygodnie po poronieniu. Co do wysiłku fizycznego to ja bym odpuściła w najbliższym czasie. Organizm musi się zregenerować. Nadal krwawisz?eRKow. lubi tę wiadomość
-
Ja mam Clexane, jest całkiem ok z igłami, dobrze się je wkuwa, ale różnie mi wychodzą te zastrzyki. Co jakiś czas pojawia się krew i wtedy są wielkie siniaki 😕Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
dafney wrote:U mnie bóle brzucha pojawiały się i znikały przez pierwsze dwa tygodnie po poronieniu. Co do wysiłku fizycznego to ja bym odpuściła w najbliższym czasie. Organizm musi się zregenerować. Nadal krwawisz?
Bardzo delikatnie. Raczej tylko przy oddawaniu moczu, podpaska lekko zabrudzona.
Tylko właśnie ten brzuch raz boli, raz nie... Mam brać jeszcze nospe 3x dziennie na te bóle. -
Erkow mnie nie bolał brzuch po poronieniach, więc nie wiem. Ale wędrówki i jakieś większe wysiłki bym odpuściła.
Z tymi igłami to zauważyłam, że jak za mocno ściskam fałdkę skóry podczas wstrzykiwania, to wtedy robią mi się guzy i siniaki, bo ten płyn jakby nie mógł przejść przez te moje ściśnięte palce i gromadzi się taki bąbel. Nie wiem czy też tak macie, bo to pewnie zależy od budowy. Ale jak trzymam lżej to ten płyn dalej przechodzi i nie ma tych krwiaków.
Susannah raz tak jakoś wbiłam, że krew mi się lała ponad 20h 😆 Bluzka, spodnie wszystko we krwi, musiałam trafić w jakieś wybitne naczynko.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dafney wrote:Jak ustawić suwaczek? Mam tak beznadziejny humor dzisiaj, że zrobię sobie małą przyjemność.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Super 😍😍😍
Babulka, dafney lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:Wow 10 tyg Babulka ♥️♥️ Dafney prawie 9 ohh..
Chociaż tak patrząc ogólnie to jestem w tej ciąży spokojniejsza nawet niż w tej pierwszej udanej. Chyba wystarczająco dostałam po dupie, żeby odpuścić, bo jakbym miała to przeżywać i się stresować, to by mnie już pewnie wywieźli w kaftanie.
Btw połowa moich wyników zaginęła, znalazły się już po wizycie h immuno i pani dr mi kazała je wysłać na maila wystawiła mi różne recepty, żebym miała w zależności od wyniku i potem odpisała którą mam wykupić jak dostała wynik. W końcu czuję, że ktoś nad tym panuje i prowadzi tak jak to powinno wyglądać od początku. Chyba największe obciążenie psychiczne to było to, że ja musiałam sama się diagnozować w tamtych ciążach i jeszcze mówić tym lekarzom jak chcę się leczyć 😵 Teraz jest niebo a ziemia.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Erkow mnie nie bolał brzuch po poronieniach, więc nie wiem. Ale wędrówki i jakieś większe wysiłki bym odpuściła.
Z tymi igłami to zauważyłam, że jak za mocno ściskam fałdkę skóry podczas wstrzykiwania, to wtedy robią mi się guzy i siniaki, bo ten płyn jakby nie mógł przejść przez te moje ściśnięte palce i gromadzi się taki bąbel. Nie wiem czy też tak macie, bo to pewnie zależy od budowy. Ale jak trzymam lżej to ten płyn dalej przechodzi i nie ma tych krwiaków.
Susannah raz tak jakoś wbiłam, że krew mi się lała ponad 20h 😆 Bluzka, spodnie wszystko we krwi, musiałam trafić w jakieś wybitne naczynko.
O matko 😅 U mnie to jest maks kropelka.
A kiedy wyniki rezonansu męża?
Spróbuję jutro mniej ściskać. Zobaczymy co z tego wyjdzie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Wynik był już dziś i jeszcze go nie widziałam ale mąż mówi że trzustka w normie za to wątroba i śledziona powiększone 😕 Ale brak guzów, zmian ogniskowych itd. Teraz musi iść z tym do gastrologa i zobaczymy. Jeszcze go na krew gonię ale wiecie jak to jest. Z tego co się oczytalam to trzustka jest tak podstępnym narządem, że nawet czysty rezonans nie gwarantuje, że jest ok. Ogólnie starość chyba nas wcześnie wita 😵2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Wynik był już dziś i jeszcze go nie widziałam ale mąż mówi że trzustka w normie za to wątroba i śledziona powiększone 😕 Ale brak guzów, zmian ogniskowych itd. Teraz musi iść z tym do gastrologa i zobaczymy. Jeszcze go na krew gonię ale wiecie jak to jest. Z tego co się oczytalam to trzustka jest tak podstępnym narządem, że nawet czysty rezonans nie gwarantuje, że jest ok. Ogólnie starość chyba nas wcześnie wita 😵
Mnie zaczyna dopadać stres przed jutrzejszymi prenatalnymi. Cały tydzień nie miałam czasu o tym myśleć, bo pracowałam po 10h, ale dziś już przed tym stresem chyba nie ucieknę. 😅 Dobrze, że badania na 11, to jutro tylko kilka godzin męczarni.Karoola, Babulka lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Wynik był już dziś i jeszcze go nie widziałam ale mąż mówi że trzustka w normie za to wątroba i śledziona powiększone 😕 Ale brak guzów, zmian ogniskowych itd. Teraz musi iść z tym do gastrologa i zobaczymy. Jeszcze go na krew gonię ale wiecie jak to jest. Z tego co się oczytalam to trzustka jest tak podstępnym narządem, że nawet czysty rezonans nie gwarantuje, że jest ok. Ogólnie starość chyba nas wcześnie wita 😵
Czekamy w takim razie na dalsze wieści i trzymamy kciuki 😘Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Dziewczyny, jak szybko zaczelyscie się starać o dziecko po poronieniu?
Wiecie co, dopóki mnie to nie spotkało, myślałam że to skrajnie rzadkie wydarzenie. Teraz jak czytam różne fora, artykuły, szukam możliwych przyczyn (badania będę robić za około 4tyg.) To widzę że to jest naprawdę częste zjawisko, nie zdawałam sobie z tego sprawy, tylko temat w naszym kraju chyba dalej traktowany jako tabu...
Dodatkowo poza zleconymi od lekarza i z waszej strony poleconymi na trombofilie, zrobię jeszcze badania w kierunku celiakii.
Czytałam o tym sporo, że ma duży wpływ na rozwój. Kilka lat temu wylądowałam u gastrologa i po badaniach wyszła mi nietolerancja glutenu, byłam na diecie, ale po 2 latach diety zaczęłam wprowadzać gluten i niby było ok. Czasem wzdęcia, ale kto by się tym przejmował - większą przyjemność była z normalnego jedzenia. Przyzwyczaiłam się, i olalam temat, uznałam że ta nietolerancja to jakieś widzimisię lekarza.
Ale teraz po kilku artykułach medycznych sama z siebie zrobię badania w kierunku celiakii.