Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
sara9555 wrote:Hej dziewczyny. Po swoim przejściu oczywiście się obawiam i mam pytanie czy jeśli przeszłam martwe urodzenie w 20tyg to powinnam szybciej poinformować gina o tym, że jestem w ciąży, czy nie ma takiej potrzeby i mogę przyjść później na pęcherzyk dopiero?
Ogólnie mi każe przychodzić jak najszybciej.. Ale mam bliznę po cc i boi się że wrośnie zarodek.
Leki zawsze włączam na telefon.
A i tak udaje mi się dostac jak jets 5-6 tyg.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
sara9555 wrote:Hej dziewczyny. Po swoim przejściu oczywiście się obawiam i mam pytanie czy jeśli przeszłam martwe urodzenie w 20tyg to powinnam szybciej poinformować gina o tym, że jestem w ciąży, czy nie ma takiej potrzeby i mogę przyjść później na pęcherzyk dopiero?
Babulka, cieszę się, że tak gna do przodu Twój suwaczek. I u innych dziewczyn 🌺
Przykro mi z powodu kolejnych strat. Pinki przytulam Cię mocno, nie wyobrażam sobie, co czujesz. Dużo siły.
Babulka, sara9555 lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Sara ja myślę, że powinnaś uzgodnić to wcześniej z lekarzem jak on to widzi.
Nati fajnie, że wpadłaś rośnijcie zdrowo ❤ -
Karoola wrote:Mamy gratulować.????
Ogólnie mi każe przychodzić jak najszybciej.. Ale mam bliznę po cc i boi się że wrośnie zarodek.
Leki zawsze włączam na telefon.
A i tak udaje mi się dostac jak jets 5-6 tyg.
Nieee.. po zimnym kuble wody wolę gratulacje jak wszystko skończy się dobrze, wtedy kiedy będzie odpowiedni czas.
Ja typowo nie mam powodów żeby coś włączać, ale po prostu się obawiam, kombinuję co mogę dla nas zrobić.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.Karoola lubi tę wiadomość
-
sara9555 wrote:Nieee.. po zimnym kuble wody wolę gratulacje jak wszystko skończy się dobrze, wtedy kiedy będzie odpowiedni czas.
Ja typowo nie mam powodów żeby coś włączać, ale po prostu się obawiam, kombinuję co mogę dla nas zrobić.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.sara9555 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne! Ja miałam na 19 więc stres był cały dzień, wcześniej też zarobiona byłam 😅 czekamy na wieści 💗
Babulka, trzymam kciuki za środowa wizytę ✊🏻🍀
Ostatnio spojrzałam na swój suwaczek i chyba nie dociera do mnie, że jestem już tak daleko 🤯Akataa, Babulka lubią tę wiadomość
-
Ufff ja już po, wszystko dobrze. ☺️ Na ocenę ryzyk muszę czekać do 11.08, ale z usg wszystko na swoim miejscu. Wg usg wychodzi 12w5d, data porodu 05.02 (moje imieminy 😁), nie wiem już, którym wynikiem się sugerować. 😅 Maluch ma 62,7mm, NT 1,8 mm, FHR 161. Mam nagranie na płycie, także będzie co pokazać jutro rodzince. 🥰
https://ibb.co/jfP5jn3Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 12:34
Babulka, Blondyna.B, Malinkaaa, Karoola, Pomarańcza, Susanne, Susannah lubią tę wiadomość
-
Akataa wrote:Ufff ja już po, wszystko dobrze. ☺️ Na ocenę ryzyk muszę czekać do 11.08, ale z usg wszystko na swoim miejscu. Wg usg wychodzi 12w5d, data porodu 05.02 (moje imieminy 😁), nie wiem już, którym wynikiem się sugerować. 😅 Maluch ma 62,7mm, NT 1,8 mm, FHR 161. Mam nagranie na płycie, także będzie co pokazać jutro rodzince. 🥰
https://ibb.co/jfP5jn3
Super ❤Akataa lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki i miłe słowa. Spadł mi z serca dziś spory ciężar (pewnie tylko na chwilę 🙈). Mam ogromną nadzieję, że wszystkie te smutne historie z tego wątku będą miały w końcu pozytywny finał i sama też będę tego przykładem. 😊
Jeszcze taka anegdotka... Po poronieniu, jak byliśmy na grobie babci z moimi rodzicami, mama wręczyła mi figurkę aniołka, żebym postawiła u babci, tak symbolicznie, by się tam zajęła naszym Aniołkiem. Bardzo mnie wzruszył ten gest. I akurat dziś rano zadzwoniła do mnie mama, która jeszcze o ciąży nie wie i między wieloma sprawami powiedziała, że była u babci na grobie i mój aniołek wciąż stoi, a martwiła się, że go ktoś zabierze lub go zwieje, bo jest dość lekki. I może to głupie, ale odebrałam to jako dobry znak przed dzisiejszymi badaniami, może ten nasz Aniołek tak nam zakomunikował, że czuwa nad bratem lub siostrą. 🥰 W każdym razie dodało mi to odwagi i trochę uspokoiło.Babulka, dafney, Malinkaaa, Karoola, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Akataa - gratulacje ❤ cieszymy się razem z Tobą 😀
Babulka - dziękuję za poradę, żeby nie ściskać mocno skóry przy heparynie. Na razie działaBabulka, Akataa lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ja się dziasiaj zryczalam jak glupia bo zadzwoniła do mnie kuzynka. Nie mają dzieci nigdy nie wnikałam czemu nie moja sprawa i ona do mnie beczy że jest w ciąży ona tęga bachora nie chcę i pojedziemy do Holandii żeby inseksta się pozbyć bo Polska to chory kraj który jej praw odmawia. Nakrzyczałam na nią żeby walnęła się w durny i łep i na drugi raz pomyślała o gumie jak nie chce dzieci a nie teraz będzie zabijać malucha tyle par chcę a nie może a ta kretynka od tak się pozbędzie bo tak jej wygodnieDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja się dziasiaj zryczalam jak glupia bo zadzwoniła do mnie kuzynka. Nie mają dzieci nigdy nie wnikałam czemu nie moja sprawa i ona do mnie beczy że jest w ciąży ona tęga bachora nie chcę i pojedziemy do Holandii żeby inseksta się pozbyć bo Polska to chory kraj który jej praw odmawia. Nakrzyczałam na nią żeby walnęła się w durny i łep i na drugi raz pomyślała o gumie jak nie chce dzieci a nie teraz będzie zabijać malucha tyle par chcę a nie może a ta kretynka od tak się pozbędzie bo tak jej wygodnie
Może jest w szoku i zadzwoniła po wsparcie, ogarnie się i będzie ok.
Jednak po Twoich przeżyciach słabo, że wybrała Ciebie jako powierniczkę.
Nigdy nie oceniam ludzkich wyborów. Nie jestem w ich skórze.
Jednak wiadomo jak się tak bardzo chce dziecka, ciężko zrozumieć, że ktoś nie chce 😥😥😥Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Ja też uważam, że ma prawo do takiego wyboru i nie nam oceniać co nią powoduje. Jednak rzeczywiście, o ile zna Twoją historię i Twoje przekonania i że staracie się o dziecko, to powinna wybrać innego adresata takiego telefonu.
No chyba, że właśnie to chciała usłyszeć, co jej powiedziałaś? Nigdy nie wiadomo co kim kieruje.
Ale to zrozumiałe, że się wkurzyłaś, bo to bardzo niesprawiedliwe. 😔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja bym serio mogła ich zrozumieć jakbym byli biedni nie mieli warunków itp ale cholera dobrze im jest on ma dużą firmę ona ma stanowisko kierownicze w banku. Piękny wielki dom, psy, koty wakacje kilka razy w roku święta na Bahama itp nie wiem co poza czystą wygodą mini kierujęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas