Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Ja też uważam, że ma prawo do takiego wyboru i nie nam oceniać co nią powoduje. Jednak rzeczywiście, o ile zna Twoją historię i Twoje przekonania i że staracie się o dziecko, to powinna wybrać innego adresata takiego telefonu.
No chyba, że właśnie to chciała usłyszeć, co jej powiedziałaś? Nigdy nie wiadomo co kim kieruje.
Ale to zrozumiałe, że się wkurzyłaś, bo to bardzo niesprawiedliwe. 😔
Zgadzam się z Tobą w 100%. A od siebie mogę dodać, że rozumiem osoby, które nie chcą oddawać dzieci do adopcji. Nie jestem zwolenniczką aborcji, szczególnie tej na żądanie, ale w momencie, kiedy się okazało, że mamy 4 zarodki i mamy albo opcje je wszystkie zabrać albo oddać do adopcji to powiem Wam, że nie wyobrażam sobie, aby ktoś inny miał wychowywać moje dziecko... A z drugiej strony nie wiem czy rodzenie dzieci do 40 z praktycznie żadnym odstępem to jest najlepsze co mogę zrobić dla siebie i dla tych dzieci - także pod kątem mieszkaniowym (50m2...) i finansowym.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jednorożec89 wrote:Ja bym serio mogła ich zrozumieć jakbym byli biedni nie mieli warunków itp ale cholera dobrze im jest on ma dużą firmę ona ma stanowisko kierownicze w banku. Piękny wielki dom, psy, koty wakacje kilka razy w roku święta na Bahama itp nie wiem co poza czystą wygodą mini kieruję
Z całym szacunkiem, ale jest na świecie tyle nie kochanych dzieci.. Ze więcej nie trzeba ich na świecie 😥😥😥
Jednak rozumiem, że ciężko to pojąć.
Wiecie co.. Niedawno się dowiedziałam, że powiesiła się dziewczyna 34 latka. Bogaci, szczęśliwi, z pięknym domem i 2 dzieci (starszy 7lat)
10 lat starali się o dzieci, miała 2 poronienia.. Wydawałoby się, że jak ma dzieci to już nic więcej jej nie trzeba 😥😥😥 była zawsze optymistka, szczęśliwa, radosna. Nie wiadomo co się stało.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Karoola wrote:A może coś kieruję nimi... . Po za tym uważam, że nie każdy nadaje się na bycie rodzicem.
Z całym szacunkiem, ale jest na świecie tyle nie kochanych dzieci.. Ze więcej nie trzeba ich na świecie 😥😥😥
Akurat dzieci zdrowych z uregulowaną sytuacją prawną to nie ma... Ilość dzieci z domu dziecka wynika z tych dwóch spraw - albo dziecko ma najczęściej FAS albo ma nieuregulowaną sytuację prawną i żyjesz w strachu, że rodzice jednak sobie przypomną o dziecku. Adopcja malucha zdrowego, którego rodzice zrzekli się praw rodzicielskich to albo długie lata oczekiwania albo cud.Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Akurat dzieci zdrowych z uregulowaną sytuacją prawną to nie ma... Ilość dzieci z domu dziecka wynika z tych dwóch spraw - albo dziecko ma najczęściej FAS albo ma nieuregulowaną sytuację prawną i żyjesz w strachu, że rodzice jednak sobie przypomną o dziecku. Adopcja malucha zdrowego, którego rodzice zrzekli się praw rodzicielskich to albo długie lata oczekiwania albo cud.Córka w 2013 r
Kir-AA
Jednorożec89 wrote:Ja bym serio mogła ich zrozumieć jakbym byli biedni nie mieli warunków itp ale cholera dobrze im jest on ma dużą firmę ona ma stanowisko kierownicze w banku. Piękny wielki dom, psy, koty wakacje kilka razy w roku święta na Bahama itp nie wiem co poza czystą wygodą mini kieruję2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Susannah wrote:Zgadzam się z Tobą w 100%. A od siebie mogę dodać, że rozumiem osoby, które nie chcą oddawać dzieci do adopcji. Nie jestem zwolenniczką aborcji, szczególnie tej na żądanie, ale w momencie, kiedy się okazało, że mamy 4 zarodki i mamy albo opcje je wszystkie zabrać albo oddać do adopcji to powiem Wam, że nie wyobrażam sobie, aby ktoś inny miał wychowywać moje dziecko... A z drugiej strony nie wiem czy rodzenie dzieci do 40 z praktycznie żadnym odstępem to jest najlepsze co mogę zrobić dla siebie i dla tych dzieci - także pod kątem mieszkaniowym (50m2...) i finansowym.
Tak samo jak plemniki dla mnie nie są święte. Dla kogoś mogą być i ja to szanuję, ale przykre, że swiatopogląd jest narzucany całemu społeczeństwu.
Mam nadzieję, że Tobie uda się to rozwiązać tak jak będzie to najbliższe Waszemu sercu i Waszym możliwościom, domyślam się, że przynajmniej po jednego jeszcze chcecie wrócić a z trzecim się zastanowisz, może zmienią się przepisy jak zmieni się w końcu rząd. A może zmieni się Wasza sytuacja lokalowa, jeśli masz miejsce w sercu na 3 dzieci ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dlatego u nas odpadła opcja in vitro z pgs. Ja chcę mieć tylko dwójkę dzieci, nie ma opcji na trzecie, mam 35 lat a w moim przypadku hodowanoby maksymalną ilość zarodków. Mogłoby się okazać, że mam ich 10. Nie ma opcji ich zutylizować ani oddać do badań jak za granicą. Powiedziano mi, że mogę je trzymać 20 lat (i płacić rocznie niemałą kwotę) a potem przechodzą na własność kliniki, albo oddać do adopcji. Taka opcja dla mnie kompletnie nie wchodziła w rachubę, chociaż wiem, że są pary dla których AZ to jedyna opcja do rodzicielstwa, ale dla mnie jednak 5 komórek w zamrażarce a żywy chodzący człowiek to są dwie różne rzeczy. Nie ma dla mnie opcji, że moje dziecko będzie chodziło gdzieś po świecie nie wiadomo gdzie i z kim, w jakich warunkach itd.
Tak samo jak plemniki dla mnie nie są święte. Dla kogoś mogą być i ja to szanuję, ale przykre, że swiatopogląd jest narzucany całemu społeczeństwu.
Mam nadzieję, że Tobie uda się to rozwiązać tak jak będzie to najbliższe Waszemu sercu i Waszym możliwościom, domyślam się, że przynajmniej po jednego jeszcze chcecie wrócić a z trzecim się zastanowisz, może zmienią się przepisy jak zmieni się w końcu rząd. A może zmieni się Wasza sytuacja lokalowa, jeśli masz miejsce w sercu na 3 dzieci ❤
Dzięki Ci za te słowa Wiesz, zakładając pomyślne zakończenie obecnej ciąży to potencjalnie możemy mieć od 1 do 5 dzieci, bo zarodki mogą się albo nie przyjąć w ogóle, albo mogą okazać się chore i wtedy poronię na wczesnym etapie, albo mogą się podzielić i z jednego zarodka może być dwójka dzieci... I ta myśl mi towarzyszy od samego początku, dlatego za pierwszym razem zapladnialismy 5 komórek. Tylko ze wynik był tak dramatyczny, że potem zaplodnilismy wszystkie.
Skoro z 5 komórek nie było ciąży to spodziewałam się 1 dziecka z 8 komorek, a tu potencjalnie pół drużyny piłkarskiej 😜
Ja też nie uważam, że 8-komorkowa blastocysta to dziecko i nie miałabym problemu z tym, aby je oddać do utylizacji. Wolałabym to niż oddawanie do adopcji. Ale to są już grubsze tematy - bo wchodzimy w kwestie od kiedy zaczyna się dziecko, a w takim razie jeśli od np. pojawienia się serca to czy do tego momentu aborcja powinna być dozwolona i tak dalej, a to nie to forum zupełnieDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
A wiecie co.. Oswiecilyscie mnie.. Ze z miłą chęcią oddałabym jajeczka do adopcji 😃 nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest.
Susannah, Babulka lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Czyli klęska urodzaju 😅 Ja tam nawet nie próbuję zastanawiać się od kiedy zaczyna się dziecko. Swoje kocham zawsze od dwóch kresek, ale to nie znaczy, że np przedłożyłabym życie takiej blastki nad życie mojej córki, i chyba mało kto by tak zrobił, więc chyba mało kto to zrównuje ze sobą. Pewne jest, że do czasu jak się urodzi, lub przynajmniej zanim można wywołać poród, może przeżyć jedynie w ciele kobiety. Więc kto jeśli nie ona ma prawo decydować o tym, co się z nim dalej stanie.
Ja bym nigdy nie usunęła zdrowej ciąży. Niezdrowej też nie wiem, myślę, że nie dałabym rady. Natomiast to ja, nie jestem innymi ludźmi, żeby za nich decydować i wchodzić w ich buty. Nie można swojej sytuacji i swojego przestrzegania świata przekładać na całą ludzkość, kiedy często nawet nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić z czym ktoś inny się mierzy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola wrote:A wiecie co.. Oswiecilyscie mnie.. Ze z miłą chęcią oddałabym jajeczka do adopcji 😃 nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Karoola wrote:A wiecie co.. Oswiecilyscie mnie.. Ze z miłą chęcią oddałabym jajeczka do adopcji 😃 nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle jest.
Musisz poszukać informacji na stronie kliniki niepłodności, jaką masz blisko.
Przykładowe informacje tutaj:
https://www.klinikainvicta.pl/wspieranie-plodnosci/zostan-dawczynia/
Tylko musisz mieć świadomość, że to nie jest tak, że oddajesz komórkę wyhodowana naturalnie, tylko przechodzisz stymulację hormonalną w zastrzykach, jak przy standardowym ivf, żeby uzyskać właśnie na przykład 8 komórekDiagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah chyba nie można mieć poronień w wywiadzie i wiek do 33 lat z tego co pamiętam. Co do dawczyń chcą mieć pewność, że to będą młode zdrowe jajka.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja też na sto procent rozumiem że nie chce się mieć dzieci i rozumiem to każdy ma swój wybór, ale jak ktoś nie chce ich mieć to są różne metody żeby temu zapobiec a wiem że u nich z to wyglądało tak że tabletki nie bo stracę figurę, guma nie bo nie podnieca, spirala nie bo można od niej raka dostać ( nie wiem skąd ta teoria ) wazektomia nie bo Damian uważa że że przez to bedzie mniej męski, więc same rozumiecie dlaczego nie jestem w stanie tego ogarnąćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
A no to faktycznie zaskoczenie, że dzieci się biorą
z seksu bez zabezpieczeń ... Twoja reakcja wtedy była jak najbardziej zrozumiała.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Czytam któryś raz Wasze ostatnie posty na temat aborcji i długo zastanawiałam się czy odpisać. Jednak nie mogę się powstrzymać. Moim zdaniem decyzja o aborcji należy tylko i wyłącznie do właścicielki tej konkretnej maciy, z której płód ma zostać usunięty. I nikomu nic do tego z jakiego powodu ta decyzja zapada. Każdy powód jest dobry, bo to indywidualna sprawa i zależy od wielu czynników. Kiedyś też mi się wydawało, że jestem za wolnym wyborem, ale nie za aborcją na życzenie. Tylko gdzie tu jest wolny wybór? Ktoś inny ma decydować czy nasz powód jest dobry, wystraczający? Jakim prawem?
Jednorożec i ja nie do końca rozumiem dlaczego tak zareagowałaś, kiedy zagubiona dziewczyna zwróciła się do Ciebie. Wygląda na to, że dla niej to wielka sprawa i szuka sposobu, żeby sobie z nią poradzić i wsparcia w Tobie. Każda z nas jest przewrażliwiona na punkcie dzieci/ciaży, bo borykamy się z problemem poronień/trudności z zajściem. Jednak na świecie są też inni ludzie z innymi problemami i dla nich te ich własne problemy też są ogromne. My żądamy od innych uszanowania naszych spraw, intymności i liczymy na empatię, więc dajmy w zamian to samo bez oceniania. Nikt nie ma obowiązku mieć identycznego światopoglądu jak my i z tego powodu nie jest mniej wartościowym człowiekiem.
Babulka, Karoola, Pomarańcza, Susanne lubią tę wiadomość
-
Dokładnie dafney, tak samo uważam.
Zresztą dla mnie "wygoda" to wystarczająco adekwatny powód żeby dzieci nie mieć.
Wiadomo, że jak ktoś się nie zabezpiecza i jednocześnie nie chce mieć dzieci, to bardzo szybko będzie miał mega problem, ale to nie jedyny idiotyzm, jaki ludzie robią. Dobrze jednak, jeśli sami potem za niego płacą a nie jeszcze dzieci, bo bycie niechcianym i niekochanym, to jedna z większych krzywd jakich można zaznać w życiu.Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Podpisuje się pod tym co Dafney napisałaś. Każdy powinnien decydować o sobie i nikomu nic do tegoCórka w 2013 r
Kir-AA
Jednorożec Wiem, że w naszym przypadku to inne myślenie często jest ale jednak to wybór (którego z resztą nie ma w naszym kraju...). Ludzie mają różne powody i jak za aborcją na żądanie do któregoś późnego tygodnia nie jestem tak na początku każdy powinien mieć swój wybór to i tak nie jest serio łatwa decyzja. Coraz więcej ludzi w ogóle nie chce dzieci a to nie tak samo, że ponosisz 9 miesięcy i urodzisz - dla takiej osoby to psychicznie męczarnia. Jakby dziecko miało wady letalne to pewnie sobie nie wyobrażasz jak możesz tyle czasu nosić takie dziecko a oni tak samo myślą po prostu o dziecku.
A ona w ogóle wiedziała co przeszłaś? Może sobie nie wyobraża bo nigdy nie chciała dzieci i potrzebowała zrozumienia w jej sytuacjidafney lubi tę wiadomość
-
Dafney, zgadzam się. Kim my jesteśmy żeby oceniać innych? Pomijając, że czasami ludzie są w szoku i mówią co im w głowie siedzi a potem zmieniają zdanie, to jednak każdy powinien mieć wybór. I nikt nie powinien oceniać. Wiadomo, każdy patrzy przez pryzmat swoich doświadczeń i przekonań, ale nie rozumiem zdenerwowania tym, że ktoś nie chce mieć dzieci i dla tej dziewczyny może być to najgorszy koszmar. I może mieć swoje powody o których wie tylko ona. Łatwo przychodzi ocena kogoś z zewnątrz - bogaci, dom, zwierzęta no nic tylko dzieci brakuje. Ale po pierwsze nie każdy ma takie marzenia, a po drugie może ma jakieś predyspozycje genetyczne, które spowodują zespół wad, jeśli dziecko się urodzi i to jest powód paniki. Tak tylko strzelam, może być to też tzw wygoda, ale nikt nie przeżyje za nas życia, dlatego każdy powinien iść drogą którą chce, a nie które społeczeństwo uważa za normalne, właściwe itd. I nie zawsze trzeba rozumieć decyzję innych osób, nie zawsze trzeba się zgadzać, ale warto tak chwilę się zastanowić i być, mieć trochę empatii. Dla jednych poronienie to tylko spóźniona miesiączka, no nic, parę komórek wydalonych, a dla drugich dziecko bądź utracone marzenie. Chyba żadna z nas tutaj nie chciałaby słyszeć że "e przestań, co płaczesz, jak nie to to następne, przecież to tylko parę skrzepów". Dla jednych tak może być, ale nikt nie chce żeby mu narzucano co powinni robić, co powinni czuć (no jak ktoś czuje że to tylko zlepek komórek to przecież ok, tak samo jak ktoś uważa że to śmierć dziecka). Każdy czuje to co czuje i nie mamy wpływu na to, co czują inni ludzie..
I Jednorożec, masz prawo nie rozumieć, masz prawo czuć niesprawiedliwość i wkurzenie. Bycie w ciąży dla Ciebie jest spełnieniem marzeń, a dla tej dziewczyny może być to najgorszy koszmar. I powód jest nie ważny, ona może tak samo nie rozumie Twojej potrzeby posiadania następnego dziecka. Ale chyba nie krytykuje,hm?dafney, Susanne lubią tę wiadomość