Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa wrote:Ja obecnie ze śląska, niedaleko małopolski. 🙂
Oo... Całe moje 25 lat mieszkałam w Jaworznie 😅
Pewnie kojarzysz miejscowość.Akataa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja z Warszawy. W sumie jakby ktoś miał jakiegoś konkretnego tutaj ginekologa do polecenia bądź klinikę, to proszę dajcie znać. Chodzi o to, żeby po prostu ktoś mi pomógł w staraniach. Na razie jedynie ja sama sobie radzę.🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Ochnik wrote:Dziewczyny, ja z Warszawy. W sumie jakby ktoś miał jakiegoś konkretnego tutaj ginekologa do polecenia bądź klinikę, to proszę dajcie znać. Chodzi o to, żeby po prostu ktoś mi pomógł w staraniach. Na razie jedynie ja sama sobie radzę.
Ja z Warszawy, polecam Dębski Clinic (po prostu zadzwoń i spytaj do kogo polecają się zapisać). Chodzę do dr Rzepki, ale tam jest kilku lekarzy i każdy się specjalizuje w czymś innym. To jest Żoliborz, na Wilanowie dobra klinika to Unicare. Na Mokotowie FertiMedica.Ochnik lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ochnik wrote:Dziewczyny, ja z Warszawy. W sumie jakby ktoś miał jakiegoś konkretnego tutaj ginekologa do polecenia bądź klinikę, to proszę dajcie znać. Chodzi o to, żeby po prostu ktoś mi pomógł w staraniach. Na razie jedynie ja sama sobie radzę.
Ale w kwestii leczenia niepłodności czy już pod kątem inseminacji / ivf?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ochnik wrote:Raczej leczenia niepłodności... Ivf/inseminacja wydaje się dalszym krokiem...
To ja bym Ci poleciła naprotechnologa dr Maksyma. Bo kliniki niepłodności sa w głównej mierze nastawione na kierowanie na ivf, nie na dogłębną diagnostykę. Nie polecam też słynnego dr Wrony. Ewentualnie możesz sprawdzić dr Modzelewską - Oleszczuk, ja u niej prowadzę ciążę i jest super dokładna I uważna, ona się specjalizuje w niepłodności, ale ja sama przyszłam do niej już typowo na ivf, bo wiedziałam, że to jedyna droga, dlatego trudno mi się wypowiadać jak ona prowadzi tematy niepłodności.Ochnik lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Poproszę o trzymanie kciuków aby dzisiejszy sikaniec nie był fałszywym cieniem 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 19:56
Babulka, Karoola, RudzielecMonia, Pomarańcza, Susannah, Angel24, cslza lubią tę wiadomość
-
Anionka a ktory masz dc?
Kurcze dziewczyny odstawilam od wczoraj tą luteine i brzuch mnie boli. Nie jakos rytmicznie skurczowo, ale boli. Chociaz ja mam bole brzucha od początku ciąży. Wczoraj bylam na tym usg i bardzo mocno babka jezdzila mi ta glowica az sie spinalam i teraz sie zastanawiam czy to po tym, czy musze jednak brac ta luteine cały czas 😏RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka nie mam pojęcia 9-10 może na serio nie wiem, w tym miesiącu nie czułam bólu jajnika jak zwykle przy owulce wiec pewnie bezowulacyjny cykl
-
Babulka wrote:Anionka a ktory masz dc?
Kurcze dziewczyny odstawilam od wczoraj tą luteine i brzuch mnie boli. Nie jakos rytmicznie skurczowo, ale boli. Chociaz ja mam bole brzucha od początku ciąży. Wczoraj bylam na tym usg i bardzo mocno babka jezdzila mi ta glowica az sie spinalam i teraz sie zastanawiam czy to po tym, czy musze jednak brac ta luteine cały czas 😏
Nie martw się, myślę że to kwestia badania, a nie braku luteiny, albo psychika bierze górę i robi psikusy.
Lepiej się dziś czujesz? -
Hej, dzisiaj już tak nie boli na razie, więc chyba faktycznie albo po badaniu albo emocje wychodziły ze mnie
Malinkaaa, Pomarańcza, RudzielecMonia, Ani0nka, cslza lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cieszę się że już lepiej 💜
AniOnka a jak u Ciebie? Testowałaś jeszcze?Babulka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 17:09
Babulka, Karoola, Blondyna.B, Megi_85, cslza, Susannah, Akataa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy brać ta heparynę już dziś czy sobie odpuścić, tak złe jadłam w tym cyklu non stop słodycze odpuściłam sobie i nawet czasem nie brałam witamin bo byłam pewna ze owulki nie było… mc Donald tez grany był. No zupełnie inaczej i o wiele gorzej niż co miesiąc:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 17:12
Karoola lubi tę wiadomość
-
Anionka trzymam kciuki i za test i za małżeństwo.
Ja bym brała heparynę, bo nawet jak nie jesteś w ciąży to 2 zastrzyki Ci nic nie zrobią do wtorku.
A co do diety, to wątpię żeby to miało wpływ jeśli nie masz cukrzycy.Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka weź mnie daj instrukcje 😅☺️, plis albo gdzie mogę poczytać jak dobrze się wkluc, w jakie miejsce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 18:23
-
Ani0nka wrote:Babulka weź mnie daj instrukcje, albo gdzie mogę poczytać jak dobrze się wkluc, w jakie miejsce?
-znajduję jakąś fałdkę na brzuchu, ściskam palcami i patrzę czy czasem nie ma żyłki zaraz pod skórą. U mnie najmniej boli w odległości jakichś 15 cm od pępka po dwóch stronach.
-jak się zdecyduję na miejsce, to dezynfekuję octeniseptem
-strzykawkę obracam w pionie, igłą do góry, wypstrykuję ten bąbelek powietrza, żeby poszedł do góry, dopiero wtedy zdejmuję osłonkę igły.
-strzykawkę biorę w dwa palce jak długopis, drugą ręką robię fałdkęi wbijam się w nią raczej energicznie, pod kątem 90st
-trochę rozluzniam uscisk tej fałdki, żeby dać szansę temu płynowi się przedostać i dość powoli wstrzykuję płyn.
Czasami poleci trochę krwi, więc radzę uważać przy jasnych ciuchach 😉
Jak czuję, że wbiłam w jakieś lipne miejsce i od razu robi się guzek to przykładam taką plastikową kostkę lodu, co to niby do drinków są ale ja tylko do takich celów używam
Pierwsze zastrzyki mnie strasznie piekły, teraz w zasadzie są prawie bezbolesne.
Ważne, żeby nie robić na stojąco, bo można zasłabnąć. Ja się nie boję igieł a raz zasłabłam stojąc przy zastrzyku i już zawsze siadam na tą wspaniałą okoliczność.
Strzykawek nie można wyrzucać do śmieci, więc ja je wrzucam do pojemnika plastikowego i kiedyś je gdzieś oddam do selektywnej zbiórki odpadów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 17:32
Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka bardzo Ci Kochana dziękuję! Dziś sobie zapodam 💋 już wszystko wiem! Tez się boje mega zastrzyków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 17:40
-
Aha nie wiem czy jasno napisałam ale bąbelek też wstrzykujesz pod skórę Tylko ja go zawsze przesuwam na przód, bo inaczej potrafi mi polecieć płyn zanim zdążę wbić.
Powodzenia 😘Ani0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska