Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ja mam dzisiaj focha, że muszę tyle czekać na tą pappę i w ogóle wszystko źle 😜 Jeszcze będę musiała z 3latką iść do tego genetyka, mam same czarne myśli.
Mi też czyjeś ciąże lecą jak pendolino 😅
Kiedy masz usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 19:04
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Właśnie Babulka, ja co jakiś czas patrzę na Twój suwaczek i myślę "a dopiero co ją laski o ten suwaczek męczyły żeby ustawiła" a tu ciąża idzie pięknie
U mnie objawów prawie brak jak na mnie i to mnie martwi... zazwyczaj w ciąży ledwo zipię i objawy mnie atakują, a teraz cisza 😕31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja mam prenatalne 26 sierpnia w piątek. Nawet rozważałam zwolnienie na ten tydzień, bo mam dosyć ciężki tydzień z masą spotkań, gdzie trzeba miło się uśmiechać i small talki prowadzić, ale stwierdziłam, że chyba za bardzo się nad sobą rozczulam 😁
Współczuję czekania na tą pappę tak długo, ale pamiętaj, że miałaś usg o dwóch różnych lekarzy, więc obejrzeli malucha z każdej strony.
Cslza to moja 6 ciąża i druga gdzie nie miałam prawie żadnych objawów. Także to abdolutnie nic nie znaczy. Co więcej to teraz te moje mini objawiki były związane z przyjmowanie sterydu, bo jak z niego schodzę, to ustępują.
Babulka, cslza lubią tę wiadomość
-
Dla mnie to mega dziwne, ale wolę tak niż mieć mdłości. Z drugiej strony brak objawów zwiastowal mi poronienie
A jak z zachciankami? Nie mam nic konkretnego poza jajkami. Non stop pasta jajeczna lub jajecznica na maśle z solą, do tego musy owocowe. Nawet nie miewam takich napadów głodu 🧐 generalnie te jajka mnie męczą już, ale tylko to mogę na śniadanie zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 21:53
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Kurcze z tymi objawami to różnie bywa. Znam osoby które nie miały żadnych objawów ciąży, stan idealny dosłownie I ciąża zdrowa, więc myślę że nie warto sobie podciągać objawów pod ciąże jakoś konkretnie.
Ja np. Zgage tylko w ciąży i nigdy więcej. W sensie z moją córką już kilka dni przed miałam zgage, w tamtym roku przy ciąży pozamacicznej też miałam zgage i już wiedziałam że jestem w ciąży, a teraz przy każdym jednym cyklu przed @ mam zgagę i już nie mogę ufać swojemu organizmowi 😅🙈 -
Niestety każda ciąża jest inna i w jednej można góry przenosić a w innej nie można wstać z łóżka
Obecność objawów nie gwarantuje, że ciąża żyje a brak objawów nie znaczy, że dzieje się coś złego.
U mnie w każdej ciąży było inaczej, teraz też raz były objawy a raz zupełnie nic.
Ale dziękuję, jakbym miała codziennie rzygać to jednak postoję. 🙂
Za to dziś przestała mnie trochę boleć głowa ale tak wali mi serce, że śniadanie robiłam na 3 raty a teraz poważnie się zastanawiam czy dojdę do żabki pod blokiem po bułki 🥴 To chyba jednak córki infekcja mnie tak czołga.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zgadzam się każda ciąża jest inna. Z Frankiem nic kompletnie mi nie było tylko brzuszek rósł to była jedyna oznaką mogłam biec maraton tak się super czułam. Z Jasiem pierwsze 14 tygodni tak mnie przeczolgalo że schudłam cztery kiloDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
No z tymi objawami to nie ma się co sugerować. Ja też najpierw przeżywałam, że nie mam żadnych, ale jak czytałam jak się dziewczyny męczą z wymiotami i mdłościami, to zaczęłam doceniać. Teraz to w ogóle nawet popołudniowe zmęczenie mi przeszło... Dopóki nie zacznę wchodzić pod górkę, to zapominam, że w ciąży jestem. 😅
Co do zachcianek, to raczej też mnie nie dotyczy. Może tylko tyle, że rzadziej mam ochotę na słodycze i ogólnie jakieś niezdrowe żarcie, no i stanowczo wybieram smaki słone/pikantne, aniżeli słodkie. Ale żadnych konkretów. 🙃 -
Babulka skonsultuj sobie z lekarzem infekcje 🧡
Zdrówka Kochana 😚Babulka lubi tę wiadomość
-
Akataa to może chłopczyk będzie 🙈
Jeśli wierzyć w zabobony.
Mnie przy córce do słodkiego i wszystkiego niezdrowego ciągło i miałam nadmierna ochotę na cole. A jak czułam kurczaka to mnie mdliło 😅Akataa lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Babulka skonsultuj sobie z lekarzem infekcje 🧡
Zdrówka Kochana 😚2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ojej, kurcze ja jak byłam przeziębiona w ciąży to brałam leki z firmy prenalen jak dobrze pamiętam, żeby złagodzić objawy.
-
To tak ale ja nie mam nawet kataru odpukać. Tylko ból głowy, już dzisiaj lżejszy, i kołatanie serca.
Młoda leci z inhalacjami i nasivinemRudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Może to jednak kwestia tylko tych zmian pogody i się nie zaraziłaś (oby) 😊
Mnie już dziś głowa też przestała boleć.
A przez ostatnie 3 dni głowa bolała, pociłam się strasznie, duszno mi było, kołatania serca też miałam.
Zdrówka dla młodej 🤗 -
Akataa wrote:No z tymi objawami to nie ma się co sugerować. Ja też najpierw przeżywałam, że nie mam żadnych, ale jak czytałam jak się dziewczyny męczą z wymiotami i mdłościami, to zaczęłam doceniać. Teraz to w ogóle nawet popołudniowe zmęczenie mi przeszło... Dopóki nie zacznę wchodzić pod górkę, to zapominam, że w ciąży jestem. 😅
Co do zachcianek, to raczej też mnie nie dotyczy. Może tylko tyle, że rzadziej mam ochotę na słodycze i ogólnie jakieś niezdrowe żarcie, no i stanowczo wybieram smaki słone/pikantne, aniżeli słodkie. Ale żadnych konkretów. 🙃
Co do objawów, to dziękujcie Bogu, czy w kogo/co wierzycie, że ich nie ma 😅 pamiętam, jak płakałam, że nic nie mam a później umierałam aż do niedawna. Jeszcze potrafi mnie zemdlić po czymś, przy czym moim absolutnym wrogiem jest mięcho z grilla albo ogniska, wciąż też ciężko wchodzi mi czysta woda. Dla mnie ta ciąża jest najcięższa ze wszystkich, a niby z chłopcami rzadziej się wymiotuje😒Akataa lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Ale ja mam dzisiaj focha, że muszę tyle czekać na tą pappę i w ogóle wszystko źle 😜 Jeszcze będę musiała z 3latką iść do tego genetyka, mam same czarne myśli.
Mi też czyjeś ciąże lecą jak pendolino 😅
Kiedy masz usg? -
Ja raz miałam taki odruch wymiotny, że myślałam, że wykituje, jakbym miała tak codziennie to bym chyba ryczała non stop. Też się cieszę, że mnie to ominęło. Za to teraz jest tragedia.
Właśnie wstałam do pralki wrzucić ubrania i wsypać proszek i już musiałam się położyć bo prawie zasłabłam, brak tchu, serce wali, ciśnienie do czaszki uderzyło 😵 Myślę, że to jednak nie pogoda, jest 20 stopni u nas na szczęście
Nati - dopiero w piątek mam genetyka. Wyniki samych badań już pewnie są ale nawet nie wchodzę, bo nic mi kompletnie nie dadzą bez wyliczenia tych ryzyk a to tylko niepotrzebne nerwy.Nati94, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja raz miałam taki odruch wymiotny, że myślałam, że wykituje, jakbym miała tak codziennie to bym chyba ryczała non stop. Też się cieszę, że mnie to ominęło. Za to teraz jest tragedia.
Właśnie wstałam do pralki wrzucić ubrania i wsypać proszek i już musiałam się położyć bo prawie zasłabłam, brak tchu, serce wali, ciśnienie do czaszki uderzyło 😵 Myślę, że to jednak nie pogoda, jest 20 stopni u nas na szczęście
Nati - dopiero w piątek mam genetyka. Wyniki samych badań już pewnie są ale nawet nie wchodzę, bo nic mi kompletnie nie dadzą bez wyliczenia tych ryzyk a to tylko niepotrzebne nerwy.
Masz rację, niektórzy niepotrzebnie to oglądają, nie wiedząc, że to nic nie da. Trzymam kciukiBabulka lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Akataa to może chłopczyk będzie 🙈
Jeśli wierzyć w zabobony.
Mnie przy córce do słodkiego i wszystkiego niezdrowego ciągło i miałam nadmierna ochotę na cole. A jak czułam kurczaka to mnie mdliło 😅Nati94, RudzielecMonia lubią tę wiadomość