Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Tak pobierznie przeczytałam co u was. Babulka nienawidzę właśnie za to szpitali że się tam wyląduje a później murowane przeziębienie/choroba. Bo za każdym razem jak byłam czy to sama czy z córka to kończyło się to choroba.. Mam nadzieję że się już dziś lepiej czujesz I szybko Ci przejdzie.
Dafney współczuję lekarza... Moja przyjaciółka korzysta z medicovera ale raczej tylko jak potrzebuje jakiejś recepty i teleporady. Więc nie wiem jak to wygląda u nich, ale z tego co mówisz to opieka tam kiepska. Nie stresuj się, będzie wszystko pewnie dobrze. Jak dobrze ogarniam to jutro masz prenatalne, oby się tam wszystko wyjaśniło co i jak, bo taki dupek to tylko człowieka z równowagi wyprowadzi i nic nie pomoże... -
AniOnka zdrówka dla synka 💜
Moja córka też początek roku 1 września. Kurcze 1 klasa 🙈
Ja mam chyba większego stesa niż ona, bo ona sie nie umie doczekać.
Jednorożec słyszę że Ciebie też poskładało, trzymaj się tam 💜 odpoczywaj dużo i nawadniaj się, jakieś Elktrolity (chociaż ja ich nie na widzę) -
Nie odzywałam się tak ogólnie, bo wczoraj byłam w trasie, jecham z moją córką w moje strony do babci i kuzyna bo urodziny ma. I zostałyśmy do dziś. A wczoraj cały dzień w trasie, jeszcze mi się włącznik świateł zepsuł, coś się chyba przepaliło i przez 1/4 trasy jechałam bez świateł 🙈
Minęłam chyba z 5 radiowozów modląc się co by mnie nie zatrzymali... I uf udało się dojechać bez mandatu.
Kuzyn mi ogarnął włącznik i już jest wymieniony, na szczęście działa i wracamy dziś do domku.
Temperatura mi się utrzymuje 36.95 od 2 dni, a mam 20dc.
Pożyjemy zobaczymy chyba że wysoko to dobrze 😅
Jutro rano zrobię ten progesteron i będę mniej więcej wiedziała jak to wygląda i czy ta owulacja miała miejsce. -
Magdanka, bardzo mi przykro. Tak jak dziewczyny tu piszą - daj sobie czas. Z czasem jest lepiej na pewnym poziomie. Pojawia się często nowa nadzieja itd. Oczywiście pewnych przeżyć się nie zapomina i siedzą w nas... Ale uczymy się z nimi żyć. I to żyć całkiem dobrze.
Ja też tu wchodzę regularnie po dodatkową nadzieję, albo po prostu żeby poczytać osoby, które przeżyły taką stratę. U mnie w październiku minie rok od mojego poronienia... A ja nadal nie jestem w ciąży. Ciężko mi naprawdę, ale wciąż mam cichą nadzieję, że kiedyś przyjdzie mój czas. W dodatku życie wokół nie zwalnia i raz na jakiś czas słyszę i widzę ciąże znajomych, koleżanek z pracy itd które po prostu w oka mgnieniu w ogóle się nie starając zachodzą. Ale ok, takie sytuacje widać. Natomiast o poronieniach czy mozolnych staraniach się nie mówi na każdym kroku i tego nie widać. Ale jest mnóstwo takich przypadków wokół nas. Mi wystarczy tylko jak spojrzę na grupę przedszkolna mojej córeczki - większość jedynakow...🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Jednorożec o matko, zdrówka, te jelitówki to jest piekło😫
Ochnik większość osób nie mówi o staraniach ani o poronieniach, dowiadujesz się dopiero, że są w ciąży. A co było wcześniej tego nie wiemy. Po mnie też nie widać, że to moja 4 ciąża, jak mówię lekarzom (bo głównie z lekarzami o tym rozmawiam), że to ciąża 4 to widać spojrzenie czy ja mam tyle dzieci a potem jak pytają a poród? A ja wciąż mówię "jak będzie, to będzie drugi". To mina zaraz się zmienia...
Dziecko ma 3 lata więc z zewnatrz wygląda, że wszystko perfekcyjnie zgodnie z planem.
Tu na forum też widzę, że mnóstwo dziewczyn w ciąży będzie miało dzieci np z 2letnią różnicą, ale w stopce między nimi 1-3 poronienia. Myślę, że otoczenie tego nie widzi, myśli, że wszystko takie easy.
Ale rozumiem Cię, bo ja na pewnym etapie wszędzie widziałam mamy z gondolą i kilkulatkiem obok i jakbym ciągle w twarz dostawała. Bo to było coś co ja miałam mieć i nie miałam.
Kiedyś przeczytałam na tym wątku obok, że dziewczyna już miała kolejne dziecko i widziała na ulicy "te spojrzenia" kobiet i sobie myślała, że nie patrz tak, bo nie widać, że oprócz tego mam dziecko na cmentarzu... I wtedy do mnie dotarło, że może zazdroszczę komuś, kto przeszedł znacznie więcej ode mnie.
RudzielecMonia pierwsza klasa to już poważna sprawa 😱 Też bym przeżywała 😁Ochnik, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny współczuję choróbska Waszego i dzieciaków 😔
Magdanka bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Wszystko już zostało powiedziane w tym temacie, czas, czas i jeszcze raz czas. Słonko wyjdzie dla absolutnie każdej z nas tutaj. Jestem o tym przekonana!
RudzielecMonia kciuki za ten cykl! 🙂RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja dziś 28 dzień cyklu i już mnie zaczyna korcić żeby zrobić test ale jeszcze mam brać duphaston do niedzieli więc chciałabym wytrzymac z testem do przyszłego tygodnia. O dziwo oprócz lekkich boli piersi ktore mam zwykle po nocy to czuję się rewelacyjnie. Nawet nie mam objawów okresowych , które zawsze miałam a teraz zero 🙈 Nie puszczajcie kciuków w przyszłym tygodniu dam znać jak test ale na razie nie chce zdradzać terminu żeby nie zapeszyć. Zdrówka dla Was 😙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 18:05
Babulka, dafney, Malinkaaa, Akataa, Pomarańcza, RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Babulka, Patisonek 25, Jednorożec89, Blondyna.B, dafney, Susannah, Megi_85, Pomarańcza, RudzielecMonia, cslza lubią tę wiadomość
-
Ale mnie przeczołgało jest lepiej został tylko ból brzucha. Pół dnia moje dzieci wychowywał psi patrol potem mąż wstał i przejął cały kram ( nie chciałam go zwalać z łóżka bo był na nocnej zmianie ) jakoś dałam rady teraz leżę pod kocykiem piję elektrolity i oglądam the good doctor na Netfliksie. Jedzenie może nie istnieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 19:18
Malinkaaa, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Trzymam kciuki dziołszkii 🧡dajcie znać.
Ja czekam na pobranie krwi. Ludzi w labo jak za komuny 🙈 -
U mnie ryzyka bardzo niskie ale co z tego jak mam zle wpisane GA. 🤦♀️
Mowie dk genetyk ona ze ona nie wie, ide do poloznej ze chce to zglosic lekarzowi a ona ze dobrze jest. A jest tabelka, ktora porownuje crl do wieku ciazy. No i ja mam wpisane crl plodu a wiek ciazy nie z om tylko z usg. I co? Plod laduje w 50 centylu oczywiście bo jest skopiowana wartosc właśnie z usg czyli kazda wartosc bedzie ladowala w 50 centylu 🤦♀️
Tlumaczylam to tej babie 15 minut a ona dalej swoje. Serio to obejmuje chyba 4 klase podstawowki🤦♀️🤦♀️🤦♀️ pieprze to nfz to jest po prostu tragedia. Rece mi opadly. We wtorek dopiero jest te lekarka to moge sobie przyjsc i "sie wyklocac jak jestem taka madra". Czekam 2 tygodnie na wynik ktory mogl byc 2 dni, babka ma iq 10 i teraz jescze do wtorku mam czekac. **** mnie strzelil. 🤬2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U mnie ryzyka bardzo niskie ale co z tego jak mam zle wpisane GA. 🤦♀️
Mowie dk genetyk ona ze ona nie wie, ide do poloznej ze chce to zglosic lekarzowi a ona ze dobrze jest. A jest tabelka, ktora porownuje crl do wieku ciazy. No i ja mam wpisane crl plodu a wiek ciazy nie z om tylko z usg. I co? Plod laduje w 50 centylu oczywiście bo jest skopiowana wartosc właśnie z usg czyli kazda wartosc bedzie ladowala w 50 centylu 🤦♀️
Tlumaczylam to tej babie 15 minut a ona dalej swoje. Serio to obejmuje chyba 4 klase podstawowki🤦♀️🤦♀️🤦♀️ pieprze to nfz to jest po prostu tragedia. Rece mi opadly. We wtorek dopiero jest te lekarka to moge sobie przyjsc i "sie wyklocac jak jestem taka madra". Czekam 2 tygodnie na wynik ktory mogl byc 2 dni, babka ma iq 10 i teraz jescze do wtorku mam czekac. **** mnie strzelil. 🤬
Jejku współczuję 😔 Co za ludzie, poziom niekompetencji lekarzy jest wręcz dramatyczny w tym kraju. Czy mając te wyniki podstawowe możesz poprosić swojego lekarza prowadzącego, żeby wrzucił to w sytem i ocenił ryzyka? On robi prenatalne prawda? Wiem, że to dodatkowa kasa, ale Twoje zdrowie psychiczne ważniejsze. -
Tak zrobię bo już naprawdę pierdolca dostanę za chwilę. Ale na to też będę musiała poczekać, bo dziś chyba nigdzie nie przyjmuje i bedzie też chyba we wtorek dopiero w gabinecie 🥴
Z połowkowych na nfz już się wypisuje. 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ale serio no położna 😩 ciekawa jestem czy jak ona mierzy noworodki to też jak dziecko sie rodzi i wazy 5kg to wpisuje ze o zajebiscie, ma 3 miesiące w 1 dniu życia? Już powinno na brzuszku główkę podnosić 🥴 Nawet nie ta pomyłka mnie tak wnerwiła jak ta ignorancja.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja pierdziele dziewczyny jak czytam Wasze historie to serio nóż w kieszeni mi się otwiera na tych lekarzy na nfz. Serio dążymy do tego że jak się nie zapłaci to taka wizyta jest gowno warta. Do czego ten kraj dąży. Nie mam już siły na to wszystko. Jeszcze żeby było mało podczas brania duphastonu zauważyłam u siebie różowy śluz🙈Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔