Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Patisonek może to zagnieżdżenie?
Ja na nfz zamierzam już tylko urodzić, chrzanię to. Nie ma sensu ginekologia na nfz przynajmniej w moim regionie.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U mnie ryzyka bardzo niskie ale co z tego jak mam zle wpisane GA. 🤦♀️
Mowie dk genetyk ona ze ona nie wie, ide do poloznej ze chce to zglosic lekarzowi a ona ze dobrze jest. A jest tabelka, ktora porownuje crl do wieku ciazy. No i ja mam wpisane crl plodu a wiek ciazy nie z om tylko z usg. I co? Plod laduje w 50 centylu oczywiście bo jest skopiowana wartosc właśnie z usg czyli kazda wartosc bedzie ladowala w 50 centylu 🤦♀️
Tlumaczylam to tej babie 15 minut a ona dalej swoje. Serio to obejmuje chyba 4 klase podstawowki🤦♀️🤦♀️🤦♀️ pieprze to nfz to jest po prostu tragedia. Rece mi opadly. We wtorek dopiero jest te lekarka to moge sobie przyjsc i "sie wyklocac jak jestem taka madra". Czekam 2 tygodnie na wynik ktory mogl byc 2 dni, babka ma iq 10 i teraz jescze do wtorku mam czekac. **** mnie strzelil. 🤬
Co za ludzie pracują w tych placówkach. Ja się nie znam ale pewnie gdybym się skupiła, z matmy mi jakoś szło to bym to pewnie lepiej ogarnęła niż ten lekarz 🤦🏻♀️
To jest żenada żebyś Ty musiała ie wykłucać z lekarzem, szargać swoje nierwy, a to Ci nie służy. To powinno być dobrze zrobione i tyle.. Nie potrafią nawet dobrze wykonać swoich obowiązków.
Dobrze że chociaż będziesz miała to z kim skonsultować, jedynie to czekanie.
Ja przy córce badania robiłam te dodatkowe wszystkie prywatnie.
Na nfz tylko lekarka i badania krwi podstawowe z kalendarza.
Ale ja też nie robiłam tych ryzyk ani nic, no nie miałam złych doświadczeń a ciąża przebiegała książkowo.
W tych czasach I aktualnych wydarzeniach już zapewne latałabym na wszelkie możliwe badania.
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Patisonek może to zagnieżdżenie?
Ja na nfz zamierzam już tylko urodzić, chrzanię to. Nie ma sensu ginekologia na nfz przynajmniej w moim regionie.
Kurcze sama nie wiem. Może masz rację że zagnieżdżenie. Poczekam jeszcze trochę i napisze najwyżej do lekarza jeśli nadal nie będzie zmian.
Jak widać szkoda tylko Twoich nerwów i zdrowia na lekarzy na nfz. Z drugiej strony co jeśli nie było by kogoś stać na prywatną wizytę? To cała ciąża w nerwach? Dajcie spokój. Popieprzone toRudzielecMonia, Babulka lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Patisonek no może to zagnieżdżenie jak Babulka pisze. 🤞🏻✊🏻
Ja to się zastanawiam po jaki ciort my na to nfz płacimy miesięcznie ciężkie pieniądze jak człowiek nic z tego nie ma jak potrzebuje.
Ja naprawdę wolałabym im kasy nie dawać i do lekarza chodzić prywatnie 🤦🏻♀️ mam wrażenie że taniej by mni to wyszło. Bo tak na logike miesięcznie odprowadzamy składki po ile nam zabierają 100? A może więcej. Musiałabym na pasek zerknąć 😅 a do lekarza pierwszego kontaktu przeciętnie idziemy raz na rok, ginekolog max 5 razy w roku, chyba żeśmy w ciąży. To te pieniądze wolałabym odkładać i mieć na tego lekarza prywatnie 💁🏻♀️Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Jak ja słyszę takie historię to jestem za likwidacją składki zdrowotnej po co dawać na kasę na coś z czego nic nie mamy?
Mój tata np 42 lata pracował i co miesiąc odprowadził kasę na ten szajs a potem jak zachorował na serce i cukrzycę był pod opieką kardiologa, hematologa i diabetologa to za wszystko płacił nie małe pieniądze bo terminy na NFZ za sto latBabulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wiecej skladka zdrowotna jest. Pare lat temu jak mialam dzialalnosc to pod 300zl podchodzilo, na etacie to nie wiem ile było. Ok korzystam z nfz jak np jestem w szpitalu. Ale tak to ile my kasy wydajemy na prywatne wizyty to sie w glowie nie miesci. A cokolwiek zrobie w jakiejs poradni na nfz to jest do dupy niepodobne.
Co robią ludzie, których nie stać, no niestety, ciężej chorują, częściej umierają na uleczalne choroby. Taka jest smutna prawda. Z ciążą to jest też tak, że zdrową to można prowadzić i u położnej jak za granicą, że paskiem brzuch mierzą. To jest fizjologia i nic się nie dzieje. Gorzej w naszych przypadkach gdzie są jakieś ryzyka.
Tak samo jest niepłodnością, leczenie jej na nfz nie istnieje. Jak kogoś nie stać a na coś choruje, to dzieci mieć nie będzie. Na in vitro mało kogo stać w tym kraju. A z badaniem zarodka, to jest kilkadziesiąt tysięcy i nikt nie gwarantuje, że skończy się na jednej procedurze...RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O kurczaki to czekanie jeszcze dłuższe..
-
Babulka wrote:Zapomniałam, że mój doktor na urlopie 🥴
Babulka, ja korzystałam z https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Wyszły prawie identyczne ryzyka jak policzył mi lekarz w klinice. Może Cie to uspokoi.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Babulka, ja korzystałam z https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Wyszły prawie identyczne ryzyka jak policzył mi lekarz w klinice. Może Cie to uspokoi.
Możliwe, że moje ryzyka niewiele albo wcale by się zmieniły, gdyby dobrze wpisała to GA, jako, że chyba płód by nie wyjechał poza 90-95 centyl. Ta tabelka jest tak mała, że na oko ciężko ocenić dokładnie. Ogólnie jestem dobrej myśli ale po prostu cierpliwość miałam przewidzianą dokładnie do dziś do 8:30 i szlag mnie trafił 😆2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Kurczę Babulka brak słów. 🤯 To jest przerażające, że tacy ignoranci zajmują się ludzkim zdrowiem. Mam nadzieję, że mimo wszystko te ryzyka i tak wyjdą Ci niskie, no ale cały ten stres jest zupełnie niepotrzebny. 😕
Ja badania też robiłam na NFZ, ale w placówce gdzie normalnie robią prywatnie i dobry doktor przyjmuje, więc chociaż raz coś tam z tych opłacanych składek sobie odbiłam. Ale tak to wszędzie już chodzę prywatnie, bo kompletnie nie mam zaufania do lekarzy przyjmujących na NFZ.Babulka lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Patisonek no może to zagnieżdżenie jak Babulka pisze. 🤞🏻✊🏻
Ja to się zastanawiam po jaki ciort my na to nfz płacimy miesięcznie ciężkie pieniądze jak człowiek nic z tego nie ma jak potrzebuje.
Ja naprawdę wolałabym im kasy nie dawać i do lekarza chodzić prywatnie 🤦🏻♀️ mam wrażenie że taniej by mni to wyszło. Bo tak na logike miesięcznie odprowadzamy składki po ile nam zabierają 100? A może więcej. Musiałabym na pasek zerknąć 😅 a do lekarza pierwszego kontaktu przeciętnie idziemy raz na rok, ginekolog max 5 razy w roku, chyba żeśmy w ciąży. To te pieniądze wolałabym odkładać i mieć na tego lekarza prywatnie 💁🏻♀️
Możliwe bo temp od Wczoraj skoczyła z 37.4 na 37.9 więc dość wysoko.
Szkoda mi słów na nfz bo jak przychodzi co do czego to zdąży się człowiek wykończyć jak nie pójdzie się prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 11:14
Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Jeej no to spora ta temperatura. A dobrze się czujesz?
-
Cześć dziewczyny 😌 Mam pytanie do tych z was, które korzystały z uslug testdna i badały płeć+przyczyny poronienia. Materiał trafił do nich w poniedziałek, dziś dostałam wynik z raportem odnośnie płci. Pośrednikiem pomiędzy testdna a mną jest centrum genetyczne w moim mieście, które przekazało mi maila z wynikami. Czekam dalej na informacje odnośnie przyczyn. Czy spotkalyscie się z tym że ten wynik rozdzielony byl tak na raty - najpierw info dot. Płci, potem przyczyny? Czy może dostalyscie wszystko w pakiecie, razem? Zastanawiam się czy mam się martwić i tam dzwonić czy spokojnie czekać jeszcze kilka dni na drugą część badania.
-
Tak Namisa, ja jednego dnia dostałam płeć a następnego kariotyp Możesz zadzwonić, oni tam mają taką infolinię, że wszystko powiedzą
Namisa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka dzięki ♥️ W takim razie czekam, może akurat w poniedziałek już będzie. Zaczynam właśnie weekend, jedziemy z mężem odpocząć w góry, więc chyba dam sobie dziś już spokój z dzwonieniem, ale chciałam się upewnić czy aby na pewno czegoś nie poplątali, oni albo ja.
-
RudzielecMonia wrote:Jeej no to spora ta temperatura. A dobrze się czujesz?
Tak dziękuję, właśnie nic mi specjalnie nie dolega. Troszkę po nocy bolą mnie piersi i dziś lekko głowa mnie boli. Poza tym rewelacyjnie. Brzuch nic kompletnie jajniki też nie. Śluz też już czysty. Nie wiem o co tu chodzi 🙈Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Patisonek 25 wrote:Tak dziękuję, właśnie nic mi specjalnie nie dolega. Troszkę po nocy bolą mnie piersi i dziś lekko głowa mnie boli. Poza tym rewelacyjnie. Brzuch nic kompletnie jajniki też nie. Śluz też już czysty. Nie wiem o co tu chodzi 🙈
Dafney co tak długo 🙈Patisonek 25, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Byłabym dobrej myśli
Dafney co tak długo 🙈
Poczekam do testu i zobaczymy. Bo jeszcze może się rozkręcić. Choć wolała bym nie.. chyba że to ta torbiel bo 1 pęcherzyk pękł a z drugiego mam torbiel
Dafney czekamy 🤗Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔