Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dafney ja miałam tak pierwsze 2 tygodnie potem mi przeszło. Myślę, że to hormony plus u Ciebie jednak to napięcie cały czas było. Może teraz bedzie lepiej.
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek 25 wrote:Mi na pęknięcie pecherzyka przepisuje ovitrelle ale w poprzednim cyklu pękły 2 z 3 a w tym 1 z 2. Po owulacji dostaję duphaston na wchloniecie torbieli i pomocnie w zagnieżdżeniu i widzę ze duphastonpomaga bo torbiel w poprzednimcyklu się wchlonęła i można było stymulować . Wcześniej na torbiel miałam Primolut-Nor. Zasugeruj może da Tobie ovitrelle na pękanie ale przy tym trzeba jezdzic na monitoringi. Ja jeżdzę 3 razy w miesiącu w 3-5 dnia cyklu czy nie ma torbieli, pozniej w okolicy owulacji wtedy mi mowi kiedy zastrzyk zrobić i 3-4 dni po owulacji czy popękały pęcherzyki.
Zawsze to jakieś rozwiązanie a nie stanie w miejscu.
W pierwszej kolejności to zmienię lekarza. 😁
I wtedy będę miała odpowiednią opiekę 💜
A o tym też będę pamiętać i zapodam lekarzowi, dziękuję 😚
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:Nati to znaczy, że tyle czasu denerwowałaś się tymi przepływami, a one były w porządku? 🤯 Chyba musimy stworzyć jakąś czarną listę lekarzy partaczy, bo kolekcja nam się powiększa.
RudzielecMonia ten monitoring cyklu to u Ciebie naprawdę bardzo dobry pomysł. Będziesz miała pewność na czym stoisz, czy owulacja była i kiedy.
Dziewczyny czy Wy też tak macie w ciaży, że wszystko Was denerwuje? Od jakuś 2 tygodni mam wrażenie, że kompletnie nie mogę zapanować nad emocjami. Wściekam się co chwilę na kogoś, wszystko mnie drażni. Czy to już czas na psychiatrę, czy może macie jakieś inne sposoby, techniki wyciszenia?Babulka lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:W pierwszej kolejności to zmienię lekarza. 😁
I wtedy będę miała odpowiednią opiekę 💜
A o tym też będę pamiętać i zapodam lekarzowi, dziękuję 😚
Wiesz dobry lekarz to połowa sukcesu a z nimi różnie bywa ja na szczęście trafiłam dobrze ale oczywiście prywatnie i muszę dojeżdżać 60 km w 1 stronę. U mnie w mieście nie ma takich specjalistów. Dużo dają monitoringi. Mi odkąd poroniłam po owulacji zapobiegawczo lekarz daje duphaston twierdzi że na torbiel I może pomóc w zagnieżdżeniu a ja będę w razie czego obstawiona lekiem mimo że progesteron mam w normie to po poronieniu profilaktycznie mi dał.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Nati94 dzięki za pamięć! Jestem, żyję, czytam Was, ale po prostu non stop jestem głodna lub śpiąca 😅 do tego ciężko się skupić i coś z siebie wykrzesać... a zadyszka jakbym miała z 80 lat
Generalnie ta ciąża zdaje mi się być łaskawa ale zobaczymy jak będzie, mam dobre przeczucia, ale staram się nie nastawiać za bardzo. 30.08 mam konsultację u ginekologa (może to będzie prowadzący), a 05.09 USG. Bardzo bym chciała żeby było dobrze, mój mąż też już się cieszy I nawet przez sen rękę na brzuch kładzie, brzuch MUSI być w zasięgu ręki 🤭RudzielecMonia, Akataa, Babulka, dafney, Patisonek 25, Blondyna.B, Ani0nka, Nati94 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Nati moja głowa nie jest w stanie ogarnąć tego ile nerwów musiało Cię to kosztować. Dobrze, że się wyjaśniło, że jest wszystko w porządku.
Jeśli mogę podpytać czy robiłaś echo serca maluszka może w Warszawie?
Babulka ja na początku ciąży wzruszałam się nawet jak mąż komara zabił ścierką, ale teraz to jest mega wkurw na cały świat. Może rzeczywiście hormony plus stresik się skumulowały. Jak jutro się obudzę i okaże się, że to naprawdę wszystko się dzieje, to może trochę odpuści 😉
Myślę też, że pod koniec września pójdę na zwolnienie, bo teraz na bank dostanę tytuł pracownika roku. Mam kalafior zamiast mózgu. O wszystkim zapominam, skupić się nie mogę.
Cslza teraz czekamy na Twoją wizytę serduszkową i kolejne dwie kreseczki u pozostałych dziewczyn 🥰
Kto testuje w najbliższym czasie? Patisonek? RudzielecMonia?
Anionka jak Ty się miewasz? Zobaczyłam ostatnio Twoje zdjęcie drineczka i od tej pory chce mi się Tequila sunrise 🍹
RudzielecMonia, Patisonek 25, cslza lubią tę wiadomość
-
Patisonek hah ja tak gadam że się umowie do tego ginekologa nowego może lepszego i tak obiecuje 🙈
Ale zrobiłam ten krok 😂 ma dobre opinie więc zobaczymy. Umówiłam się na 16.09, pozbieram całą dokumentację i wyruszę 60km do tego lekarza ☺️
Ogólnie do swojego na nfz mam wizytę na 14.09 więc będę miała też porównanie ich opini co do wyników badań hormonalnych i usg.
Dafney ja się będę testować z małą nadzieją 2.09 jeśli mnie krew nie zaleje 🙈🙏🏻Babulka, Patisonek 25, dafney, cslza lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Patisonek hah ja tak gadam że się umowie do tego ginekologa nowego może lepszego i tak obiecuje 🙈
Ale zrobiłam ten krok 😂 ma dobre opinie więc zobaczymy. Umówiłam się na 16.09, pozbieram całą dokumentację i wyruszę 60km do tego lekarza ☺️
Ogólnie do swojego na nfz mam wizytę na 14.09 więc będę miała też porównanie ich opini co do wyników badań hormonalnych i usg.
Dafney ja się będę testować z małą nadzieją 2.09 jeśli mnie krew nie zaleje 🙈🙏🏻
No to kochana cieszę się że się w końcu umówiłaś. No ja też dojeżdżam tyle ale jak się trafi a dobrego lekarza to po jakimś czasie sama zobaczysz czy warto. Bynajmniej ja na razie uważam że jestem w dobrych rękach. Na razie nie wiem kiedy kolejna wizyta wszystko zależy od testu i czy będę mieć nadal plamienia.
Dafney ja testuje 29 w poniedziałek 🤐 Do niedzieli jestem na duphastonie.Babulka, RudzielecMonia, dafney, cslza, Ani0nka lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ja może zatestuje za tydzień ale jakoś bez przekonania myślę że ten cykl jest stracony okres skończył mi się na wakacjach potem pierwszy seks był po powrocie więc raczej nic z tego nie będzie mam nadzieję na następny cykl może wtedy już coś drgnie po nowych suplach
Babulka, cslza lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
dafney wrote:Zobaczyłam ostatnio Twoje zdjęcie drineczka i od tej pory chce mi się Tequila sunrise 🍹
O nieeee.... Teraz to też mi się zachciało 😂RudzielecMonia, Ani0nka, dafney lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dafney, pierwsze dni przed sprawdzeniem przez innego lekarza to był koszmar. Jedynie mój lekarz i mąż mieli jakiś spokój w sobie, lekarz- widział tydzień wcześniej Synka, ma duże doświadczenie i nie wierzył, że coś wyjdzie nie tak, kazał czekać na pappa i wtedy mieliśmy podjąć dalsze kroki(a ryzyka wyszły niskie), mąż jak mąż, nie miał żadnych wątpliwości, że syn będzie zdrowy- a może nie mówił, że je ma, bo widział mój stan. Spałam, budziłam się w nocy i płakałam, czytałam i się katowałam strachem. Babka zafundowała mi naprawdę koszmarny czas.
Echo serca robiłam u lekarza w Olsztynie. Wcześniej przeczytałam dość sporo opinii na lokalnej, zamkniętej grupie mam i zdecydowałam się na Niego. Jeśli byłoby coś nie tak, to pojechałabym wszędzie.
Co do alkoholu, to mi też się marzy 🤦🤦 i pachną mi papierosy(kiedyś paliłam) ale nigdy przenigdy w ciąży nie dotknę tego świństwa;)
Calza, fajnie, że mąż jest taki zaangażowany ♥️ -
Laski jakie jest TSH ok w ciąży? Powtarzałam TSH (z gapiostwa) I 20.08 było 1,37. 25.08 wyszło 1,67. Czy mam się martwić czy raczej ok? Niby w normach się mieści...
Nati94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Laski jakie jest TSH ok w ciąży? Powtarzałam TSH (z gapiostwa) I 20.08 było 1,37. 25.08 wyszło 1,67. Czy mam się martwić czy raczej ok? Niby w normach się mieści...10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Uff to ulga!
Mam weekend sam na sam z dzieckiem (w ten skwar, mieszkanie w bloku) I ledwo już żyję że też tego małego czubka kłapaczka nie rozboli od gadania! Czasem mam wrażenie, że te jego historie się nie kończą... potrzebuję ciszy i poleżeć w chłodnym i 🥵RudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Nati, cieszę się że wszystko jest jednak dobrze, nawet nie wiem czy jestem w stanie domyśleć się co czułaś 😢 a możesz podać namiary na lekarza z Olsztyna? Mam tam mamę, warto wiedzieć który specjalista jest dobry 🙂
Kurde, jak mi ciężko w te upały! Stopy mi puchną, nie wiem już co ze sobą robić, bo nawet w cieniu jest gorąco. Mi alkohol się nie marzy, ale wczoraj piłam mohito bezalkoholowe, no cud miód, ja wiem że to nic trudnego zrobić w domu, ale byłam ze znajomą w knajpie, a już na piwo 0 nie mogę patrzeć 🤣 dobrze, że coraz więcej jest takich miejsc, że nie jestem skazana na wodę albo cole 🙂RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Nati, cieszę się że wszystko jest jednak dobrze, nawet nie wiem czy jestem w stanie domyśleć się co czułaś 😢 a możesz podać namiary na lekarza z Olsztyna? Mam tam mamę, warto wiedzieć który specjalista jest dobry 🙂
Kurde, jak mi ciężko w te upały! Stopy mi puchną, nie wiem już co ze sobą robić, bo nawet w cieniu jest gorąco. Mi alkohol się nie marzy, ale wczoraj piłam mohito bezalkoholowe, no cud miód, ja wiem że to nic trudnego zrobić w domu, ale byłam ze znajomą w knajpie, a już na piwo 0 nie mogę patrzeć 🤣 dobrze, że coraz więcej jest takich miejsc, że nie jestem skazana na wodę albo cole 🙂
Moją ciążę prowadzi dr Marek Gowkielewicz, też prześwietny specjalista, ufam mu jak nikomu i jak widać chyba mu powinnam najbardziej, bo on widział tydzień wcześniej Stasia i jak zadzwoniłam z płaczem to w kilka minut wyszedł z dyżuru i z nami rozmawiał i uspokoił, że po tym co widać było ok, a jak nawet to niewielka wada serca. Później mówił to samo, sprawdzając serduszko, że jeśli cokolwiek by pominął, to coś, czego jeszcze nie widać i wada ewentualnie będzie nic nieznacząca. Poza tym ma podejście do pacjentki, jakiego nie spotkałam u innych lekarzy, jest ludzki, a przede wszystkim wciąż się dokształca i jeździ na konferencjeKaroola lubi tę wiadomość
-
Dziś mnie natchnęło, że miałam iść na usuwanie kamienia nazębnego. Czytam, że niby piaskowanie jest dozwolone, ale zastanawiam się czy w przypadku przyjmowania heparyny też?
Czy Wy korzystacie też normalnie w ciąży z zabiegów u kosmetyczki? Chodzi mi o hybrydę czy sztuczne rzęsy. W pierwszej ciąży w ogóle się nad tym nie zastanawiałam. Nie miałam czasu czytać i zagłebiać się za bardzo w te tamaty, ale teraz już wiem za dużo, więc wolę być ostrożna, żeby czegoś nie popsuć 🙃
No i teraz najbardziej na świecie chce mi się sera pleśniowego 🙄 -
Cslza dla mnie ciąża + opieka nad maluchem to jest jakiś kosmos 🙈
Nati, serce pęka jak się to czyta i jednocześnie nóż się w kieszeni otwiera ale najważniejsze, że to już za Wami. Jeśli znajdziesz w sobie siłę, to warto zgłosić gdzieś taką lekarkę, nawet do niej samej. Może ma trochę autorefleksji i się chociaż doszkoli.
Dafney z kamieniem to nie wiem, natomiast hybryd nie robię i ogólnie staram się mieć jak najmniej kontaktu z jakąkolwiek "chemią" dotykowo czy wziewnie. Farbowałam raz włosy jakoś w 11-12tc i na pewno jak się zrobi odrost to pofarbuję znowu, bo po prostu nie mogę. Już mam z przodu siwe włosy i po prostu czuję się tragicznie z takim odrostem.
Ale ja nawet mydło do rąk mam ekologiczne i bez substancji zapachowych 🙈
Katują mnie wszystkie reklamy pizzy z prosciutto, a na tych wakacjach to myślałam, że jajo zniosę. Na śniadanie deska serów, z których mogłam zjeść goude 🤦♀️ swojskie kielbasy, które aż się prosiły, jakieś sałatki itd. No do tej pory mnie skręca 🥺 I jajo sadzone bym zjadła 🙄
Jeszcze łososia wędzonego 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 21:42
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska