Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba każdy możliwy grzech już popełniłam zanim mój mózg się przestawił i uświadomiłam sobie czym to grozi. Teraz została tylko kawa, znaczy raczej mleko z kawą, ale z tego nie zrezygnuję. Trzeba mieć w życiu jakieś przyjemności.
W pierwszej ciąży najbardziej chciało mi się Redbuli, mimo, że wcześniej ich nie piłam. -
dafney wrote:Ja chyba każdy możliwy grzech już popełniłam zanim mój mózg się przestawił i uświadomiłam sobie czym to grozi. Teraz została tylko kawa, znaczy raczej mleko z kawą, ale z tego nie zrezygnuję. Trzeba mieć w życiu jakieś przyjemności.
W pierwszej ciąży najbardziej chciało mi się Redbuli, mimo, że wcześniej ich nie piłam. -
Ja dzisiaj chyba nie dogotowałam mięsa na spaghetti także wiesz 😂😖
A w pierwszej ciąży żarłam salami jak dzika zanim się zorientowałam, że to jest dojrzewająca wędlina 🤦♀️
Kawy teraz nie piłam (tylko bezkofeinową) ale ostatnio zaczęłam. Myślę, że jedna kawa w drugim trymestrze to już na serio nie zaszkodzi.
Z córką chyba przekraczałam też te limity kawy nieświadomie i może ona przez to taka dzika jest 🙈 Tym razem się przemęcze z jedną słabą, może to coś da 🤣RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
dafney wrote:Dziś mnie natchnęło, że miałam iść na usuwanie kamienia nazębnego. Czytam, że niby piaskowanie jest dozwolone, ale zastanawiam się czy w przypadku przyjmowania heparyny też?
Czy Wy korzystacie też normalnie w ciąży z zabiegów u kosmetyczki? Chodzi mi o hybrydę czy sztuczne rzęsy. W pierwszej ciąży w ogóle się nad tym nie zastanawiałam. Nie miałam czasu czytać i zagłebiać się za bardzo w te tamaty, ale teraz już wiem za dużo, więc wolę być ostrożna, żeby czegoś nie popsuć 🙃
No i teraz najbardziej na świecie chce mi się sera pleśniowego 🙄
Cały czas robię hybrydę (a nawet z żelem) - lekarz nie widział przeciwwskazań a kosmetyczkę mam po studiach więc też coś wie.
Rzęs nie robię ogólnie ale można jak Cię nie drażni klej. Ja jestem fanką laminacji ale tego akurat nie wolno ..
Do fryzjera też normalnie chodzę - ale co 3/4 miesiące więc to i tak nie jest jakoś częstoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 22:51
dafney lubi tę wiadomość
-
Ja piłam kawę w obu ciążach ale moja kawa to siki Weroniki więc robiłam to bez wyrzutów sumienia poza tym odmawiałam sobie tylko rzeczy zakazanych czyli surowizny i jednak dokładnie wszystko myłam nie jadłam niczego prosto z krzaka tak jak teraz że np idę do ogrody i zajadam się malinami czy jabłkiem prosto z krzaczka tylko najpierw leciałam to umyć.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nati94 wrote:Polecam dr Szymon Kozłowski na Sybiraków. Ogólnie czytam, że pracuje niby też w Warszawie w Centrum zdrowia kobiety i noworodka, ale nie wiem na ile jest to aktualne.
Moją ciążę prowadzi dr Marek Gowkielewicz, też prześwietny specjalista, ufam mu jak nikomu i jak widać chyba mu powinnam najbardziej, bo on widział tydzień wcześniej Stasia i jak zadzwoniłam z płaczem to w kilka minut wyszedł z dyżuru i z nami rozmawiał i uspokoił, że po tym co widać było ok, a jak nawet to niewielka wada serca. Później mówił to samo, sprawdzając serduszko, że jeśli cokolwiek by pominął, to coś, czego jeszcze nie widać i wada ewentualnie będzie nic nieznacząca. Poza tym ma podejście do pacjentki, jakiego nie spotkałam u innych lekarzy, jest ludzki, a przede wszystkim wciąż się dokształca i jeździ na konferencje
Ale świat mały.Nati94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Jednorożec89 wrote:Ja piłam kawę w obu ciążach ale moja kawa to siki Weroniki więc robiłam to bez wyrzutów sumienia poza tym odmawiałam sobie tylko rzeczy zakazanych czyli surowizny i jednak dokładnie wszystko myłam nie jadłam niczego prosto z krzaka tak jak teraz że np idę do ogrody i zajadam się malinami czy jabłkiem prosto z krzaczka tylko najpierw leciałam to umyć.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, robilyscie jakieś badania po biochemie? 😕 przed owu chce na pewno powtórzyć tsh i glukozę oraz insulinę na czczo.
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny, robilyscie jakieś badania po biochemie? 😕 przed owu chce na pewno powtórzyć tsh i glukozę oraz insulinę na czczo.
Ja robiłam po 6 tyg bo mi lekarz zlecił m.innymi prolaktynę, tsh, przeciwciała antyfosfolidowe, posiew z szyjki, badania na chlamydie, mycoplasme i uroplasme, APTT, czas protrombinowy.Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ani0nka wrote:Dziewczyny, robilyscie jakieś badania po biochemie? 😕 przed owu chce na pewno powtórzyć tsh i glukozę oraz insulinę na czczo.
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Co do dentysty nie pomogę bo ja nigdy problemów z zębami nie miałam i nawet latać do niego nie musiałam. Zęby posypały mi się dopiero po ciąży 🙈
Włosów nie farbowałam całą ciąże ale to bardziej dlatego że mi się nie chciało, za to po porodzie zaczęłam szaleć z kolorami na głowie 😂
Reszty zabiegów ogólnie nie robie więc nio 🤷🏻♀️
Mnie wykańcza PMS albo wczesne objawy ciąży 😂 objawy te same więc nie wiem 😂
Ogólnie nie przepadam za rybami. W piątek zrobiłam rybę na obiad i miałam ochotę zagryźć czymś słodkim 🙈
Wczoraj jadłam krakersy z chałwą i miałam dziwna ochotę na kiszone ogórki. Noo nienawidzę moich hormonów 😂🙈🙈
Cycki mnie bolą, zrobiły się większe, podbrzusze mnie pobolewa jak na okres i ciągło mnie lekko w jajniku. I cały czas czuje że mi mokro ale śluz mam kremowo - wodnisty.
Temp mi dziś lekko wzrosła. Pożyjemy zobaczymy.Babulka, cslza, Nati94 lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Co do dentysty nie pomogę bo ja nigdy problemów z zębami nie miałam i nawet latać do niego nie musiałam. Zęby posypały mi się dopiero po ciąży 🙈
Włosów nie farbowałam całą ciąże ale to bardziej dlatego że mi się nie chciało, za to po porodzie zaczęłam szaleć z kolorami na głowie 😂
Ogólnie nie przepadam za rybami. W piątek zrobiłam rybę na obiad i miałam ochotę zagryźć czymś słodkim 🙈
Wczoraj jadłam krakersy z chałwą i miałam dziwna ochotę na kiszone ogórki. Noo nienawidzę moich hormonów 😂🙈🙈
Cycki mnie bolą, zrobiły się większe, podbrzusze mnie pobolewa jak na okres i ciągło mnie lekko w jajniku. I cały czas czuje że mi mokro ale śluz mam kremowo - wodnisty.
Temp mi dziś lekko wzrosła. Pożyjemy zobaczymy.
Uuuu brzmi dobrze! kiedy testowanko?RudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karoola wrote:Oo mnie też prowadzi zawsze Gowkielewicz i też polecam Kozłowskiego.
Ale świat mały.
A co do włosów jeszcze to farbuję co 2 miesiące sama w domu, bo szkoda mi już kasy na fryzjerów..o może Karola Ty masz kogoś zaufanego w Olsztynie od blondów, bo ja się przejechałam już na kilku 🙈
Rzęsy robiłam ostatni raz w dniu, w którym zaszłam w ciążę 😅 teraz nie wiem, czy wyleżę 3 godziny, bo robię zawsze w pakiecie z brwiami. Przy mdłościach nie było na to szans. A tak to nie wiem, czy moja kosmetyczka ma łóżko z regulowanym zagłówkiem, bo na płasko nie wytrzymam -
RudzielecMonia wrote:Co do dentysty nie pomogę bo ja nigdy problemów z zębami nie miałam i nawet latać do niego nie musiałam. Zęby posypały mi się dopiero po ciąży 🙈
Temp mi dziś lekko wzrosła. Pożyjemy zobaczymy.RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Ja w tej i poprzedniej ciąży wiedziałam 7-8 dpo, że to ciąża przez objawy. W jednej ból sutków typowy tylko i wyłącznie dla ciąży u mnie a w drugiej rozpychanie jakby balonika w brzuchu od 8dpo, które towarzyszy mi do teraz. Nigdy nie miałam tego objawu poza ciążą, jedynie w pierwszej ciąży myślałam, że to na okres z braku doświadczenia. Ale to inne uczucie.
Jak się staraliśmy w zeszłym roku to też się doszukiwałam objawów ale to nie było to. Teraz to się nawet zastanawiać nie musiałam 🙈RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja w ciąży z Frankiem od razu wiedziałam bo jakieś dwa dni po zaczęło mi dosłownie cycki rozwalać więc test był tylko formalnością a z Jasiem objawu cyckowego nie miałam ale zwalam to na to że moje cyce już raz karmiły więc są może jakieś bardziej rozciągnięte i mniej wrażliwe
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja Wam tak pozytywnie zazdroszczę tego szukania objawów po owulacji, bo u mnie to dokładnie wiadomo kiedy wsadzić zarodek, potem dokładnie wiadomo kiedy test, kiedy badanie bety i tak dalej. Zero zaskoczeń. Nawet się ogląda jak ten zarodek sobie idzie do macicy 😅
I pozdrowienia w ten upał Narobiłyście mi ostatnio smaka na drinka!
A, i dzieć wazy już 1kg. Jest plus 2 tygodnie do przodu, co mnie bardzo cieszy, bo mam wysokie ryzyko zahamowania wzrostu płodu, a na razie ono się nie materializuje.Nati94, cslza, RudzielecMonia, Akataa, Blondyna.B, Ani0nka, Iseko lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah super wiadomość, bobo rośnie jak na drożdżach 😉
Jeśli chodzi o objawy przed testem to akurat ostatnim razem u mnie była reakcja pt "no kur.. nie wierzę" 😂
Co to za drink? 😍 A jak łożysko, coś się podnosi?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Susannah super wiadomość, bobo rośnie jak na drożdżach 😉
Jeśli chodzi o objawy przed testem to akurat ostatnim razem u mnie była reakcja pt "no kur.. nie wierzę" 😂
Co to za drink? 😍 A jak łożysko, coś się podnosi?
A to jest Cin&Cin musujący bezalkoholowy, syrop Monin Orange Spritz, woda gazowana i pomarańcza, czyli wersja aperol dla ciężarnych.
Z łożyskiem nie wiadomo, każdy lekarz mówi inaczej. 8 września idę na kontrolę, może coś się dowiem już finalnie.Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Zrobię sobie jak przestanę wypluwać płuca ❤
To dawaj znać co stwierdzi na wizycie, jeszcze w sumie trochę czasu ma to łożysko.Susannah lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska