Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, USG mam 05 września. Gadałam właśnie z ginekologiem i ostatnio coś mnie piekło na dole, mogę mieć infekcję po prostu, ale to trzeba obejrzeć. Wizyta we wtorek.
Babulka, RudzielecMonia, Malinkaaa, Nati94 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Wiecie co moja młoda chyba ma bostonkę 🥴 Teraz się zastanawiam czy ta moja infekcja to czasem nie to 😟 Podobno to w ciąży niebezpieczne 😔
No jak nie urok to sraczka 😞Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Nati94 wrote:No nie;) dobry wybór, w sumie komu go nie polecę ze znajomych, to jest zadowolony.
A co do włosów jeszcze to farbuję co 2 miesiące sama w domu, bo szkoda mi już kasy na fryzjerów..o może Karola Ty masz kogoś zaufanego w Olsztynie od blondów, bo ja się przejechałam już na kilku 🙈
Rzęsy robiłam ostatni raz w dniu, w którym zaszłam w ciążę 😅 teraz nie wiem, czy wyleżę 3 godziny, bo robię zawsze w pakiecie z brwiami. Przy mdłościach nie było na to szans. A tak to nie wiem, czy moja kosmetyczka ma łóżko z regulowanym zagłówkiem, bo na płasko nie wytrzymam
A rzesy Monikę mroczke. Robi mi w godzinę. Ew u niej w salonie dziewczyny robia 2 godz. W życiu bym nie wylezala 3 godzin 🙊🙊🙈Nati94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Cslza a bierzesz luteinę dopochwowo? Może zadrapanie?
Babulka bostonka to w pierwszym trymestrze może być groźna, w drugim już raczej nie.
Karoola jak ja bym chciała znaleźć kogoś kto mi zrobi rzęsy w godzinę. Ostatnio leżałam 2,5 i lekko nie było. A trzymają się normalnie czy częściej musisz uzupełniać?Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Wiecie co moja młoda chyba ma bostonkę 🥴 Teraz się zastanawiam czy ta moja infekcja to czasem nie to 😟 Podobno to w ciąży niebezpieczne 😔
Kurczątko. U mnie młoda też z moim bratem chorowali końcem lipca... Ale zaatakowało im tylko buzię i język.
Był dramat z jedzeniem i piciem ale szybko im przeszło 3-4 dni. I nikt inny chory już nie był.
A Tobie się to trochę dłużej ciągnie jak na bostonkę. Oby jednak to nie było to. I tak mi się wydaje że najgorszy to jest ten 1 trymest jeśli chodzi o zagrożenie dla dziecka. -
RudzielecMonia właśnie tak czytam że łagodny przebieg w drugim trymestrze zwykle nie stanowi zagrożenia dla płodu. A jeśli to w ogóle to, to raczej mamy lagodny przebieg. U mnie to krótko, bo to co wcześniej Wam pisałam, że źle się czuję to serce było a dopiero od chyba środy czy czwartku zaczęła się typowa infekcja 🙈 Ja krótkie przerwy sobie robię 🙊
A jak robicie te rzęsy to jak potem Wasze naturalne? Cierpią jakoś na tym czy zupełnie normalnie?RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cslza ej ej nie pisz takich rzeczy, będzie wszystko ok! Chociaż Ty masz iść dalej z brzuszkiem!
cslza lubi tę wiadomość
-
Mój syn miał 3dniowke, która przeszła na mnie, tylko u mnie katar i kaszel 😤😤😤 ale kuruje się bo nie odpuszczę starań
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
dafney wrote:Cslza a bierzesz luteinę dopochwowo? Może zadrapanie?
Babulka bostonka to w pierwszym trymestrze może być groźna, w drugim już raczej nie.
Karoola jak ja bym chciała znaleźć kogoś kto mi zrobi rzęsy w godzinę. Ostatnio leżałam 2,5 i lekko nie było. A trzymają się normalnie czy częściej musisz uzupełniać?Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Kiedyś robiłam rzęsy co 3-4 tygodnie przez 2 lata bez przerwy i po zdjęciu wydawały się być słabsze. Tylko moje są ogólnie jasne i cienki, więc to mógł być efekt kontrastu. Teraz od czasu do czasu robię, bo nie lubię się malować a przez pracę z domu już zupełnie się odzwyczaiłam od make upu.
-
Karola dzięki za polecenie ♥️
U mnie nic się nie działo z rzęsami a robiłam jakiś czas dość regularnie.
Właśnie u mnie rzęsy 2 g+ henna pudrowa. Zazwyczaj kończyliśmy tak po 2g 40 min, bez ciąży było ciężko ale warto poleżeć bo masz spokój na miesiąc..na pewno zrobię przed porodem bo też chcę czuć się dobrze.
Babulka, jeśli Cię to pocieszy, to niedawno młodsza miała bostonkę a mi nic w tym czasie raczej nie było i u małego też okBabulka lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Boże laski bylam w toalecie i taki śluz lekko zabarwiony jak kawa z mlekiem. Aż mi się słabo na samą myśl zrobiło i na szybko umówiłam teleporadę... tak sobie myślę czy ten weekend z dzieckiem nie był dla mnie zbyt męczący (basen, kulki, plac zabaw, nie dźwigam go)... we wtorek mam giną i chyba do tego czasu umrę ze strachu 😭
cslza lubi tę wiadomość
-
Ja rzesy robię od 6 lat i zupełnie nic się z nimi nie dzieje. Podstawa to prawidłowa aplikacja.. No i jak chodzi się za rzadko wtedy ta dlugaa stara rzęsa może obciążać naturalna rzęsę. Dlatego trzeba robić co ok 3-4 tyg.
Babulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
dafney wrote:Cslza a bierzesz luteinę dopochwowo? Może zadrapanie?
Nie biorę, bo proga mialam ponad 50.
I może trochę bardzo spanikowałam, ale wolę 10x sprawdzić i dopytać niż się gryźć z nerwów
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
U mnie niestety negatywny 🥺Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Ani0nka wrote:Pati może jeszcze nie wszystko stracone dziś Ile dpo?
Na pewno stracone 🥺 dziś 14 dzień już od wizyty potwierdzającej pęknięty pęcherzyk gdzie było ciałko żółte. Więc owu musiało być gdzieś 13-14 .08. Cykl spisuje na straty. Odstawiam duphaston i czekam na 🐵Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
A ja dzisiaj mam slaby dzień, od następnego cyklu możemy zacząć znowu się starac o ciążę. Wczoraj rozmowa z mężem i tak od słowa do słowa walnęłam tekst, że ja chyba nie przeżyje 3 straty na co mój stary się nakręcił, że on nie chce w takim razie się starć o kolejna ciążę, że mamy syna i że widział jak się rozsypalam po pierwszym i on też, po drugim poronieniu starał się ogarniać bo ja nie dawałam rady. Że on uwaza, że trzeba się cieszyć z tego co mamy i żyć tu i teraz a nie myśleć co by było i że mamy jednego syna i on nie chce mnie cytuje " Odwiez w kaftanie do szpitala ". I teraz nie wiem. Z jednej strony staram się skupiać na synu i myslam, że nie widać, że jest mi mimo wszystko cały czas myślę o o drugim ale mąż twierdzi, że mały traci przez te starania,ze nie skupiam się na nim. Ogólnie chodzę do psychologa ale sama nie wiem może ma rację i odpuścić. Skupić się na tu i teraz tak jak mówi i pogodzić się z tym, że w domu będzie tylko jedno dziecko.