Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze też tu kukam mówię już prawie 15, dafney się pewnie odezwała a tu cisza 🙈
Patisonek to nawet dobrze że bez objawów i się dobrze czujesz. Z tymi torbielami to przekichane 🤨
Mam nadzieję że u mnie się jakieś nowe nie pojawiły.
-
Jestem! Generalnie jest dobrze, tak mi powiedział. Nt 1,9; nie widać nic złego ani u młodego człowieka, ani z łożyskiem, przepływami. Nie mogę w to uwierzyć... Ryzyka w stosunku do wieku skorygowane do przyzwoitych. Uprzedził mnie, że w pappa podwyższona będzie t13 ze względu na moją historię. Krwiaka nie widać, drugiego pęcherzyka też nie.
I lekarz naprawdę cudowny! Wpadłam w jakąś histerią na początku wizyty, nie mogłam się uspokoić. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło, a on jakoś do mnie dotarł i tak dokładnie wszystko wytłumaczył. Chyba będzie moim lekarzem prowadzącym, mimo, że to drugi koniec miasta.
Naprawdę nie dociera do mnie, że jest dobrze. Wydaje mi się to jakąś abstrakcją!Akataa, Patisonek 25, Babulka, Nati94, RudzielecMonia, Pomarańcza, Susannah, Blondyna.B, Megi_85, Ani0nka, cslza lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Kurcze też tu kukam mówię już prawie 15, dafney się pewnie odezwała a tu cisza 🙈
Patisonek to nawet dobrze że bez objawów i się dobrze czujesz. Z tymi torbielami to przekichane 🤨
Mam nadzieję że u mnie się jakieś nowe nie pojawiły.
Oj z tymi torbielami ja już nie ogarniam. Mam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka a torbiele robią się nadal. Oszaleje można, chwili spokoju człowiek nie ma. Napisałam do docenta kazał brać duphaston mimo różowego śluzu.
Dafney kamień z serca możesz w końcu
być spokojna 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 14:55
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️ -
Babulka wrote:Dafney wiedziałam ale i tak czekałam z niecierpliwością, świetna wiadomość ❤ Na kiedy masz termin?
A ja tel ze sobą nie wzięłam z tego wszystkiego i nie mogłam napisać wcześniej. Termin na 1 marca, 3 dni mamy do przodu względem om.
Aaaa i widzę, że u mnie na tym wykresiku z centylami też GA jest 13+2 (z om 12+6), więc może to tak ma być? 🤔 -
Dafney świetne wieści 😁😁 cieszę się razem z Tobą. I Widzisz przy okazji świetny lekarz się trafił I w końcu możesz kogoś do prowadzenia ciąży wybrać 😅
dafney lubi tę wiadomość
-
Dafney super gratulacje!
Babulka oby był to ostatni fuckup ze strony służby zdrowia w Twoim przypadku. Ileż można... biedna się z nimi naszarpieszRudzielecMonia, dafney lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Patisonek 25 wrote:Oj z tymi torbielami ja już nie ogarniam. Mam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka a torbiele robią się nadal. Oszaleje można, chwili spokoju człowiek nie ma. Napisałam do docenta kazał brać duphaston mimo różowego śluzu.
Dafney kamień z serca możesz w końcu
być spokojna 🥰
Oo co to za zastrzyk? 🤔 Mnie torbiele leczył tylko luteina, wcześniej brałam tabletki anty ale to jakoś maj, czerwiec, lipiec zeszłego zeszłego roku, bo po operacji nie mogłam zajść w ciążę przez 3 miesiące. A te luteinę brałam 3 miesiące w tym roku bodajże styczeń, luty, marzec. I torbiel nie pękał więc rozłożył ręce i powiedział że nic więcej nie zrobi. W czerwcu znikł 😅 a teraz to nie wiem bo wizyta we wrześniu dopiero. -
dafney wrote:A ja tel ze sobą nie wzięłam z tego wszystkiego i nie mogłam napisać wcześniej. Termin na 1 marca, 3 dni mamy do przodu względem om.
Aaaa i widzę, że u mnie na tym wykresiku z centylami też GA jest 13+2 (z om 12+6), więc może to tak ma być? 🤔
Z córką miałam wpisane normalnie, tak jak się z siatki centylowej wpisuje.
No to 2 tyg po mnie masz z usg ja jednak bede sie trzymac tego wieku z om, zeby mi nie chcieli wywoływać wczesniej porodu. Bo pierwsze dziecko wyszlo 40+0 więc gdyby to też tak chciało, to bedzie 41 pewnie a jednak wolałabym urodzić normalnie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Malinkaaa wrote:Dafney super gratulacje!
Babulka oby był to ostatni fuckup ze strony służby zdrowia w Twoim przypadku. Ileż można... biedna się z nimi naszarpiesz2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Właśnie Twój wykres też teraz można powiedzieć, że jest bardziej dwufazowy. Nie taki typowy ale bardziej. Ale żeby mieć pewność, że doszło do owulacji to musiałabyś zrobić usg
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
A my badaliśmy dziś serduszko Synka i jest wszystko w normie. Jak na swój wiek jest też dość duży bo ma 550 g;) niestety usłyszałam niepochlebną opinie o Pani doktor wykonującej poprzednie USG, w skrócie ten lekarz uważa, że sprawdziła przepływ nie tam, gdzie trzeba, bo okresowo wsteczny nie istnieje, albo jest albo nie ma, plus to, że nie dostałam zdjęć dokumentujących przepływ, nie ja pierwsza przychodzę do niego po opinii tej lekarki.
Babulka, cieszę się, ze u Was ryzyka wyszły w porządku. My po poronieniach zawsze mamy niepokój z tyłu głowy, ale postaraj się myśleć dobrze, już dużo za Tobą ☺️
Trzymam kciuki za nowe cykle, testy i owocne owulacje. Calza, może przeoczylam, ale co u Ciebie? Anionka, ściskam i cieszę się, że dochodzisz do siebie i psychicznie nie jest źle.Malinkaaa, Ani0nka, RudzielecMonia, Blondyna.B, dafney, Babulka, cslza, Susannah lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:A my badaliśmy dziś serduszko Synka i jest wszystko w normie. Jak na swój wiek jest też dość duży bo ma 550 g;) niestety usłyszałam niepochlebną opinie o Pani doktor wykonującej poprzednie USG, w skrócie ten lekarz uważa, że sprawdziła przepływ nie tam, gdzie trzeba, bo okresowo wsteczny nie istnieje, albo jest albo nie ma, plus to, że nie dostałam zdjęć dokumentujących przepływ, nie ja pierwsza przychodzę do niego po opinii tej lekarki.
Babulka, cieszę się, ze u Was ryzyka wyszły w porządku. My po poronieniach zawsze mamy niepokój z tyłu głowy, ale postaraj się myśleć dobrze, już dużo za Tobą ☺️
Trzymam kciuki za nowe cykle, testy i owocne owulacje. Calza, może przeoczylam, ale co u Ciebie? Anionka, ściskam i cieszę się, że dochodzisz do siebie i psychicznie nie jest źle.
Ale ta sytuacja z tą lekarką to naprawdę skandal... Ile to nerwów musiało Cię kosztować to nawet nie umiem sobie wyobrazić. A jeśli to jej typowa zagrywka a nie jednorazowy błąd to nie powinna wykonywać zawodu 😱RudzielecMonia, Nati94 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Właśnie Twój wykres też teraz można powiedzieć, że jest bardziej dwufazowy. Nie taki typowy ale bardziej. Ale żeby mieć pewność, że doszło do owulacji to musiałabyś zrobić usg
Moje cykle to w ogóle jakieś odjechane 😂
Wiem wiem że usg byłoby najlepsze. Teraz już to odpuszczę ale mam zamiar ogarnąć ginekologa który mi cykl pod względem owulacji sprawdzi 😊Babulka lubi tę wiadomość
-
Nati94 cudowne wieści 🧡
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Nati to znaczy, że tyle czasu denerwowałaś się tymi przepływami, a one były w porządku? 🤯 Chyba musimy stworzyć jakąś czarną listę lekarzy partaczy, bo kolekcja nam się powiększa.
RudzielecMonia ten monitoring cyklu to u Ciebie naprawdę bardzo dobry pomysł. Będziesz miała pewność na czym stoisz, czy owulacja była i kiedy.
Dziewczyny czy Wy też tak macie w ciaży, że wszystko Was denerwuje? Od jakuś 2 tygodni mam wrażenie, że kompletnie nie mogę zapanować nad emocjami. Wściekam się co chwilę na kogoś, wszystko mnie drażni. Czy to już czas na psychiatrę, czy może macie jakieś inne sposoby, techniki wyciszenia?RudzielecMonia, Nati94 lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Oo co to za zastrzyk? 🤔 Mnie torbiele leczył tylko luteina, wcześniej brałam tabletki anty ale to jakoś maj, czerwiec, lipiec zeszłego zeszłego roku, bo po operacji nie mogłam zajść w ciążę przez 3 miesiące. A te luteinę brałam 3 miesiące w tym roku bodajże styczeń, luty, marzec. I torbiel nie pękał więc rozłożył ręce i powiedział że nic więcej nie zrobi. W czerwcu znikł 😅 a teraz to nie wiem bo wizyta we wrześniu dopiero.
Mi na pęknięcie pecherzyka przepisuje ovitrelle ale w poprzednim cyklu pękły 2 z 3 a w tym 1 z 2. Po owulacji dostaję duphaston na wchloniecie torbieli i pomocnie w zagnieżdżeniu i widzę ze duphastonpomaga bo torbiel w poprzednimcyklu się wchlonęła i można było stymulować . Wcześniej na torbiel miałam Primolut-Nor. Zasugeruj może da Tobie ovitrelle na pękanie ale przy tym trzeba jezdzic na monitoringi. Ja jeżdzę 3 razy w miesiącu w 3-5 dnia cyklu czy nie ma torbieli, pozniej w okolicy owulacji wtedy mi mowi kiedy zastrzyk zrobić i 3-4 dni po owulacji czy popękały pęcherzyki.
Zawsze to jakieś rozwiązanie a nie stanie w miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 18:14
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔