Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za to wracam z USG 2 trymestru zapłakana... Lekarz który robił mi USG zmierzył szyjkę i stwierdził, że mam długość 2,7 co jest blisko dolnej granicy. Dostałam luteinę dopochwowo i jestem do obserwacji. W ostateczności czeka mnie szpital 😔.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Ja za to wracam z USG 2 trymestru zapłakana... Lekarz który robił mi USG zmierzył szyjkę i stwierdził, że mam długość 2,7 co jest blisko dolnej granicy. Dostałam luteinę dopochwowo i jestem do obserwacji. W ostateczności czeka mnie szpital 😔.
A może potwierdź u innego lekarza? Trzymam kciuki 🤞31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
JustaSzcz wrote:Ja za to wracam z USG 2 trymestru zapłakana... Lekarz który robił mi USG zmierzył szyjkę i stwierdził, że mam długość 2,7 co jest blisko dolnej granicy. Dostałam luteinę dopochwowo i jestem do obserwacji. W ostateczności czeka mnie szpital 😔.
Susannah lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:A może potwierdź u innego lekarza? Trzymam kciuki 🤞
Już siedzę i płacze mężowi że chyba to dziecko nie jest nam pisane 😥11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Rozważam to, w piątek też się zapisałam do tego mojego bo mój nie robi prenatalnych.
Już siedzę i płacze mężowi że chyba to dziecko nie jest nam pisane 😥2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Tyle piszecie, że nie nadążam czytać 😁 Mam taki zapierdzuel w pracy, że do tej pory nawet kawy nie wypiłam.
Justa moja koleżanka miała podobną sytuację. Wprawdzie przeleżała plackiem wiele tygodni, ale synek zdrowy i... poród wywoływany w 40 tygodniu 😉
Ewiwi taka późna strata jest jak najbardziej wskazaniem do poszerzonej diagnostyki. Rozważ te badania polecane przez Babulkę. Niezależnie od wyniki, nie zdecydowałabym się na kolejną ciążę bez heparyny.
Jednorożec zazdraszam biblioteczki! 😍 Marzy mi się od dawna, bo książek mam mnóstwo i ciągle kupuję nowe. Miała być w moim biurze wydzielonym z salonu, ale za jakiś czas będzie musiało stać się pokoikiem dla młodego człowieka. -
Babulka wrote:Komórka czeka ok 12 godzin zanim przestaje być zdolna do zapłodnienia 😉*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Susannah lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JustaSzcz wrote:Ja za to wracam z USG 2 trymestru zapłakana... Lekarz który robił mi USG zmierzył szyjkę i stwierdził, że mam długość 2,7 co jest blisko dolnej granicy. Dostałam luteinę dopochwowo i jestem do obserwacji. W ostateczności czeka mnie szpital 😔.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
dafney wrote:Tyle piszecie, że nie nadążam czytać 😁 Mam taki zapierdzuel w pracy, że do tej pory nawet kawy nie wypiłam.
Justa moja koleżanka miała podobną sytuację. Wprawdzie przeleżała plackiem wiele tygodni, ale synek zdrowy i... poród wywoływany w 40 tygodniu 😉
Ewiwi taka późna strata jest jak najbardziej wskazaniem do poszerzonej diagnostyki. Rozważ te badania polecane przez Babulkę. Niezależnie od wyniki, nie zdecydowałabym się na kolejną ciążę bez heparyny.
Jednorożec zazdraszam biblioteczki! 😍 Marzy mi się od dawna, bo książek mam mnóstwo i ciągle kupuję nowe. Miała być w moim biurze wydzielonym z salonu, ale za jakiś czas będzie musiało stać się pokoikiem dla młodego człowieka.dafney lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
JustaSzcz wrote:Rozważam to, w piątek też się zapisałam do tego mojego bo mój nie robi prenatalnych.
Już siedzę i płacze mężowi że chyba to dziecko nie jest nam pisane 😥
Szyjka nawet się wydłuża - a jak za szybko skraca to luteina albo szew zakładają. To że się trochę skróciła nie znaczy też że zaraz urodzisz - możesz nawet przenosić ciążę. A jak taka jest jej długość to może być Twoja uroda ☺️JustaSzcz lubi tę wiadomość
-
Wracam do was z moją nieszczęsna beta
1.09 3473
3.09 4337 (przyrost niecałe 30%)
5.09 7990 (przyrost około 80%)
Beta wprowadza mętlik mi w głowie. Rośnie jak jej się podoba lub Alab coś myli. Wyniki robione plus minus 9:00.
Chociaż już wyć mi się nie chce bo spodziewałam się bety na poziomie 5 tysięcy.
Lecę do ginekologa tzn jutro umowie się i skonsultuje tą betę.04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Myślę, że jeszcze możesz mieć nadzieję, że skończy się to dobrze. 🙂 Jednak ze względu na skoki koniecznie na to usg idź. Już powinien być pęcherzyk w macicy i pewnie z jakąś zawartością nawet.
Gdyby cokolwiek się działo jedź od razu na ip. Trzymam kciuki 🤞Bakalia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Cześć dziewczyny
Pokrótce opiszę swoją historię.
W lutym 2022 zaszłam w ciąże w 5cs. Niestety, radość nie trwała długo, rozwój zatrzymał się na 8/9 tygodniu. Poronienie samoistne, zaczełam plamić i po odstawieniu duphastonu oczysciłam się błyskawicznie.
Obecnie staram się od 3 miesięcy, na testach biel vizira która skutecznie demotywuje.
Czy Wy też zadajecie sobie pytania typu, zro zrobiłam zle? Co moglam zrobić lepiej?
Lekar prowadzący podejrzewa, że przyczyną poronienia był mikrozakrzep na serduszku. Przyszla ciąża od początku będzie na acardzie i prawdopodobnie na heparynie.
Zastanawiam sie też, czy nie za pozno wzielam się "do roboty", wprawdzie mam 30 lat, mam nadzieję ze nie jest dla nas za pozno.
Od dzisiaj jestem z Wami, wczesniej tylko czytałam wasze historie
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Witaj
Nie zadaję sobie tego pytania, poza pierwszym szokiem po poronieniu, bo wiem, że nic nie zrobiłam nie tak, poronienia się niestety często zdarzają i w większości przypadków mamy na to zerowy wpływ. Nie ma sensu zadreczanie się winą, ciąża dzieje się poza naszą "mocą".
30 lat to nie jest wcale późny wiek na pierwszą ciążę 🙂 Ja pierwsze urodziłam mając 32 lata i nie było żadnych problemów 😉Niedlamnie, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Witaj
Nie zadaję sobie tego pytania, poza pierwszym szokiem po poronieniu, bo wiem, że nic nie zrobiłam nie tak, poronienia się niestety często zdarzają i w większości przypadków mamy na to zerowy wpływ. Nie ma sensu zadreczanie się winą, ciąża dzieje się poza naszą "mocą".
30 lat to nie jest wcale późny wiek na pierwszą ciążę 🙂 Ja pierwsze urodziłam mając 32 lata i nie było żadnych problemów 😉
W swoim najblizszym srodowisku mam raczej ciaze przed 30 rokiem zycia, dziekuje za podniesienie na duchu
Babulka lubi tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Hej Niedlamnie ja brałam ślub w tym samym roku, w którym kończyłam 30 lat, a urodziłam córeczkę jakieś 2tyg przed moimi 31 urodzinami. Ciąża bezproblemowa, zaszlam niemal od razu jak tylko przestalismy się zabezpieczać, czułam się świetnie, wszyscy dookoła mówili, że są pod wrażeniem jak fizycznie dobrze się miałam (wiesz, siedziałam w barze do 24 w nocy dzień po terminie porodu, itd:)). Tak więc czy 30tka to za późno? Kochana, wcale nie. Oczywiście życie wygląda tak, że czasem 25latki maja poronienia albo nie mogą zajsc w ciążę , a czasem 40tkom udaje się zajsc od razu i wszystko ok. Co organizm, to inna historia... I wiadomo po czyjej stronie stoi biologia. Ale czasem biologia swoją drogą, a realia swoją. Dlatego bądź dobrej myśli. Nie poddawaj się. Przed Tobą jeszcze sporo czasu
Magdanka, Niedlamnie, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
🧍♀️36l. 🧍♂️34l.
👶2017 pierwsze dziecko córeczka 👨👩👧
⏸️01.10 2021
💔26.10.2021 poronienie w 8tc
od tego czasu ponowne starania... -
Niedlamnie wrote:Cześć dziewczyny
Pokrótce opiszę swoją historię.
W lutym 2022 zaszłam w ciąże w 5cs. Niestety, radość nie trwała długo, rozwój zatrzymał się na 8/9 tygodniu. Poronienie samoistne, zaczełam plamić i po odstawieniu duphastonu oczysciłam się błyskawicznie.
Obecnie staram się od 3 miesięcy, na testach biel vizira która skutecznie demotywuje.
Czy Wy też zadajecie sobie pytania typu, zro zrobiłam zle? Co moglam zrobić lepiej?
Lekar prowadzący podejrzewa, że przyczyną poronienia był mikrozakrzep na serduszku. Przyszla ciąża od początku będzie na acardzie i prawdopodobnie na heparynie.
Zastanawiam sie też, czy nie za pozno wzielam się "do roboty", wprawdzie mam 30 lat, mam nadzieję ze nie jest dla nas za pozno.
Od dzisiaj jestem z Wami, wczesniej tylko czytałam wasze historieNiedlamnie lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem