X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Niedlamnie Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochnik wrote:
    Hej Niedlamnie :) ja brałam ślub w tym samym roku, w którym kończyłam 30 lat, a urodziłam córeczkę jakieś 2tyg przed moimi 31 urodzinami. Ciąża bezproblemowa, zaszlam niemal od razu jak tylko przestalismy się zabezpieczać, czułam się świetnie, wszyscy dookoła mówili, że są pod wrażeniem jak fizycznie dobrze się miałam (wiesz, siedziałam w barze do 24 w nocy dzień po terminie porodu, itd:)). Tak więc czy 30tka to za późno? Kochana, wcale nie. Oczywiście życie wygląda tak, że czasem 25latki maja poronienia albo nie mogą zajsc w ciążę , a czasem 40tkom udaje się zajsc od razu i wszystko ok. Co organizm, to inna historia... I wiadomo po czyjej stronie stoi biologia. Ale czasem biologia swoją drogą, a realia swoją. Dlatego bądź dobrej myśli. Nie poddawaj się. Przed Tobą jeszcze sporo czasu :)

Poddawac aie nie poddaje, ale boje sie powtórki, na która nie mam wpływu. Działamy dalej :) ale tak jak pisałam wcześniej, każdy cykl i każda pojedyncza kreska demotywuje :D chyba przestane je robić...

👰🤵 2019

starania od 11.2021
    04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
    od 06.2022 ---> ponowne starania :)

24.09.2022

> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍

zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston :) możliwa również heparyna

👩 - 30
    NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE

+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas

🧔30
    ASTMA
    +MACA, WIT C, zdrowa dieta :)

Wysłany: 6 września 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Ja trZy tygodnie temu poroniłam w 17 TC. I tak pytałam siebie tak jak ty. Starsza jestem jednak pytania takie same. W końcu powiedziałam sobie że nie ja źle.nic nie zrobiłam. Dbałam o siebie nie przemeczalam się. Chodziłam do lekarza robiłam badania. Mam 5 synów więc wiedziałam że wyniki ok. Lekarz reagował na wszystko co mówiłam a ja na każdy objaw jednak nie było nic niepokojącego. Uznałam że zamiast pytać się tak do końca życia próbuje znowu. Oczywiście jeśli lekarz uzna że trzeba wykonać pewne badania, będę je robic

Bardzo mi przykro... Ściskam i tulę!

Mam tak samo, do 1 ciazy przygotowalamsie książkowo... Wszystkie badania mialam idealne, zrobiliśmy pełne pakiety badań, a mimk to stało się jak sie stało.

Tym razem musze uwierzyć lekarzowi, że jego przypuszczenia co do przyczyny są trafne :)

👰🤵 2019

starania od 11.2021

24.09.2022

> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍

👩 - 30

🧔30
    ASTMA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlamnie, widzę, że masz choroby autoimmunologiczne. Robiłaś może ana? Bo te podstawowe autoimmunologiczne bym jeszcze zrobiła dla pewności :)

Niedlamnie lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza tak się cieszę, ze u Ciebie wszystko Oki 🥰🥰🔥🔥
    Ja jutro mam wizytę u gina i wymaz. Będzie to nowy gin, chce aby spojrzał na moje wyniki, bo szukam gina idealnego

cslza, Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne

Wysłany: 6 września 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Niedlamnie, widzę, że masz choroby autoimmunologiczne. Robiłaś może ana? Bo te podstawowe autoimmunologiczne bym jeszcze zrobiła dla pewności :)

Nie robiłam, jak dokladnie nazywa się badanie? Zrobię przy nastepnej okazji :)

👰🤵 2019

starania od 11.2021

24.09.2022

> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍

👩 - 30

🧔30
    ASTMA
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ja jutro mam wizytę u gina i wymaz. Będzie to nowy gin, chce aby spojrzał na moje wyniki, bo szukam gina idealnego
    Gin idealny to ciężki temat 🤣 ja trafiłam na bardzo dobrego. Przede wszystkim słucha i rozmawia a to już dużo.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem

Wysłany: 6 września 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Gin idealny to ciężki temat 🤣 ja trafiłam na bardzo dobrego. Przede wszystkim słucha i rozmawia a to już dużo.

Co do gina idealnego, ja znalazłam. Po poronieniu gdy zapytałam go kiedy moge się starać powiedzial ze odrazu :D rozrysował mi na kartce co i jak działa, powiedział że w medycynie nie ma jednego terminu ktory jest bezpieczny i ze zbrodnią jest mowić komuś po stracie takie rzeczy. Bardzo ludzki lekarz :) kazał czekać tylko do zerowej bety.

Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość

👰🤵 2019

starania od 11.2021

24.09.2022

> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍

👩 - 30

🧔30
    ASTMA
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

A z jakiego miasta jesteś? Może któraś podpowie u kogo się leczy w danym mieście ;) ja jestem z Warszawy, mój dr Jakub Rzepka. Jest onkologiem-ginekologiem-połoznikiem, zabezpiecza też płodność pacjentek onkologicznych. Pierwszy ginekolog, do którego mam bezwarunkowe zaufanie, chociaż trafiłam do niego z przypadku 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 08:31

RudzielecMonia lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • dafney Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    A z jakiego miasta jesteś? Może któraś podpowie u kogo się leczy w danym mieście ;) ja jestem z Warszawy, mój dr Jakub Rzepka. Jest onkologiem-ginekologiem-połoznikiem, zabezpiecza też płodność pacjentek onkologicznych. Pierwszy ginekolog, do którego mam bezwarunkowe zaufanie, chociaż trafiłam do niego z przypadku 😊

W jakim szpitalu pracuje ten lekarz?
    Uważacie, że warto poszukać lekarza, który pracuje w szpitalu, gdzie chcemy rodzić? Ja chcę cc, więc pewnie na życzenie w państwowym szpitalu będzie ciężko 🤔

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie warto mieć ginekologa który pracuje również w szpitalu na NFZ. Gdy ja poroniłam to mój ginekolog powiedział mi żebym przyszła do niego do szpitala kiedy ma dyżur i zajął się mną. Ale narazie nie będę polecać bo nie miałam jeszcze wizyty po poronieniu i nie wiem jakie da mi dalsze zalecenia. Jak na ten moment trochę zdziwiło mnie ,że miałam natychmiast odstawić Metformax po zajściu w ciążę oraz twierdzenie że po poronieniu powinnam poczekać ze staraniami 3 miesiące oraz wstrzymać się od seksu do 1 okresu, bo wy dostałyście inne informacje. Więc narazie nie wymieniam imienia i nazwiska, jestem z Warszawy 🙂

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie irytuje to, ze ten którego sobie wybrałam ma zajebiste opinie, duża wiedzę a nie odpisuje na smy tylko na wizytę najlepiej przyjść i mu płacić prawie 300zl…

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• cslza Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Uważacie, że warto poszukać lekarza, który pracuje w szpitalu, gdzie chcemy rodzić? Ja chcę cc, więc pewnie na życzenie w państwowym szpitalu będzie ciężko 🤔

Mój nie pracuje już w żadnym, odkąd w Polsce nie jest przyjaźnie dla kobiet... jak sam stwierdził, zbyt często miał związane ręce, gdy musiał pomagać. On teraz próbuję otworzyć prywatny szpital, będę się z nim widzieć w poniedziałek to może coś się dowiem.

Ale do szpitali kieruje, bo ma znajomości. Głównie poleca Instytut Matki i Dziecka.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Mnie irytuje to, ze ten którego sobie wybrałam ma zajebiste opinie, duża wiedzę a nie odpisuje na smy tylko na wizytę najlepiej przyjść i mu płacić prawie 300zl…
    O nie... mój zawsze dostępny pod telefonem, zresztą jak inaczej się leczyć lub prowadzić ciążę w razie nagłych sytuacji?

Babulka lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Da się. Ale musisz wiedzieć że dany lekarz robi takie rzeczy, nie jest to legalne. Ogólnie warto już teraz się za tym rozglądać.
    Jeśli chcesz cc na żądanie w państwowym a nie masz żadnych wskazań to zdecydowanie lepiej mieć to ustawione. Moja koleżanka do ordynatora chodziła i on jej robił osobiście potem to cc.

Niedlamnie to badanie się nazywa ANA lub ANA1 :)

Ja miałam w 1 ciąży gina ze szpitala a teraz zmieniłam na takiego, którego w szpitalu nie ma. Jestem zadowolona. Jak coś się dzieje to i tak mnie przyjmują na izbie a tamten lekarz mi się nie sprawdził. Był przy porodzie ale tak naprawdę to położna jest istotna wtedy a nie lekarz.

Jestem po USG i wychodzi na to, że będzie druga dziewczynka 😍 Poryczałam się z tego wszystkiego na leżance 🙈

cslza, Blondyna.B, Ani0nka, Megi_85, dafney, RudzielecMonia lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka super wieści :) I już 16tc!!!!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją gin zawsze odbiera telefon nawet w nocy pracuje w moim szpitalu i od niedawna przyjmuje na NFZ w przychodni i już mi obiecala ciążę na NFZ poprowadzić.
    Robię zakupy w Rossmanie chyba kupię test sama nie wiem po co

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczyny bez szału. Dziecko prawie nie urosło przez ostatnie 2 tygodnie i mam za dużo wód płodowych. Za 2 tygodnie kontrola, jeśli będzie tak dalej to czeka mnie szpital. Lekarz liczy, że to kwestia pomiarów, bo wcsesniejsse usg robił ktoś inny, ale mimo wszystko szału nie ma.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • dafney Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Da się. Ale musisz wiedzieć że dany lekarz robi takie rzeczy, nie jest to legalne. Ogólnie warto już teraz się za tym rozglądać.
    Jeśli chcesz cc na żądanie w państwowym a nie masz żadnych wskazań to zdecydowanie lepiej mieć to ustawione. Moja koleżanka do ordynatora chodziła i on jej robił osobiście potem to cc.

Niedlamnie to badanie się nazywa ANA lub ANA1 :)

Ja miałam w 1 ciąży gina ze szpitala a teraz zmieniłam na takiego, którego w szpitalu nie ma. Jestem zadowolona. Jak coś się dzieje to i tak mnie przyjmują na izbie a tamten lekarz mi się nie sprawdził. Był przy porodzie ale tak naprawdę to położna jest istotna wtedy a nie lekarz.

Jestem po USG i wychodzi na to, że będzie druga dziewczynka 😍 Poryczałam się z tego wszystkiego na leżance 🙈

Jeszcze do nie wiem jak z tymi wskazaniami będzie. Swoją drogą to dziwne, że w prywatnej placówce cc na życzenie jest legalne, a w państwowej nie.

Gratuluję córeczki! 💜 Starsza pewnie się ucieszy z siostry 😉

Susannah trzymaj się! Czytam, że powodem może być cukrzyca ciążowa i tak naprawdę dopiero po kilku wizytach gdzie widać zwiększoną ilość wód należy się martwić. Jak duże jest to przekroczenie afi?

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie jest legalne (nie jestem pewna) tylko łatwiej załatwić "wskazania". Ale to byś musiała się dowiedzieć bo ja nigdy nie wnikałam, tyle co koleżanki opowiadały bo jedna po 1 porodzie powiedziała, że bez opcji drugi raz i pieczołowicie to załatwiała.

Susannah ehh z tymi ciążami ciągle coś 😩 Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru i niepotrzebnie Ci stracha napedzili. Kolega mojej córki był ze sporego wielowodzia i poszło bez problemu (tyle, że skończyło się cc, ale chyba nie w związku z wodami).

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16842a5f9f7a.png
    Beta się wyzerowala ☺️
    Jutro mam wizytę u gina, robię wymaz i działamy 🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 12:28

Babulka, cslza, dafney, RudzielecMonia, Akataa lubią tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ