Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski mam dziś taki słaby dzień... tylko leżę, kręci mi się w głowie, chcę mi się spać i wyglądam jak 💩
Ale muszę jechać do sklepu, bo mam smaka na konkretny pasztet, a mój mąż kupi nie ten co ja chcę 😅
I przysięgam, że już pod ręką czuć powiększoną macicę 🤯 strasznie szybko, ale to daje mi nadzieję, że bobasy się rozgościły 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 17:41
Malinkaaa, Bakalia, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
@Bakalia, u mnie też Beta tak skakała, finalnie lekarz powiedział, że takei skoki są naturalne ale nie podał przyczyny-nie dopytywałam. Też bym nie robiła już bety, raczej skupiłabym się na relaksie
Wszystkim Wam dziewczyny gratuluje i trzymam mocno kciuki. Czytając wasze wpisy autentycznie płakałam ze szcześcia tak jak ja bym byłą w ciąży haha.
Ja planowo za 10 dni owulka, mam nadzieję że będzie owocna
@cslza wiem co czujesz ja jak wysyłam męża do sklepu to kontrolnie wysyłam zdjęcie konkretnego produktu. POMAGARudzielecMonia lubi tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Wiecie co, tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Ogólnie odzywiam się ksiązkowo, nie z przymusu lecz z pasji, dodatkowo suplementuje kwas foliowy i kontrolnie zbadalam go dwukrotnie, był przy górnej granicy normy. Czy to może świadczyć o mutacji MTHFR? Czy warto do tego zrobić homocysteine i porównać wyniki?
Powiem szczerze, że wszystkie badania wyniszczają mnie finansowo. Wit B12 mam przy górnej granicy normy nie suplementując, ale tak jak mówię, jem książkowo
Czy wielkim błędem byłoby branie metylowanego kwasu foliowego nie wiedząc czy mam mutacje?
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Babulka wrote:Da się. Ale musisz wiedzieć że dany lekarz robi takie rzeczy, nie jest to legalne. Ogólnie warto już teraz się za tym rozglądać.
Jeśli chcesz cc na żądanie w państwowym a nie masz żadnych wskazań to zdecydowanie lepiej mieć to ustawione. Moja koleżanka do ordynatora chodziła i on jej robił osobiście potem to cc.
Niedlamnie to badanie się nazywa ANA lub ANA1
Ja miałam w 1 ciąży gina ze szpitala a teraz zmieniłam na takiego, którego w szpitalu nie ma. Jestem zadowolona. Jak coś się dzieje to i tak mnie przyjmują na izbie a tamten lekarz mi się nie sprawdził. Był przy porodzie ale tak naprawdę to położna jest istotna wtedy a nie lekarz.
Jestem po USG i wychodzi na to, że będzie druga dziewczynka 😍 Poryczałam się z tego wszystkiego na leżance 🙈
Możesz mi powiedzieć jakie jest postępowanie w razie dodatniego wyniku?👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:@Bakalia, u mnie też Beta tak skakała, finalnie lekarz powiedział, że takei skoki są naturalne ale nie podał przyczyny-nie dopytywałam. Też bym nie robiła już bety, raczej skupiłabym się na relaksie
Wszystkim Wam dziewczyny gratuluje i trzymam mocno kciuki. Czytając wasze wpisy autentycznie płakałam ze szcześcia tak jak ja bym byłą w ciąży haha.
Ja planowo za 10 dni owulka, mam nadzieję że będzie owocna
@cslza wiem co czujesz ja jak wysyłam męża do sklepu to kontrolnie wysyłam zdjęcie konkretnego produktu. POMAGA
Tutaj zdjęcie nie pomoże, mój mąż potrafi wrócić do domu z cukinią zamiast ogórka 🤣 beznadziejny przypadek mi się trafił, od 8lat go nie da się naprawić kulinarnie31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Tutaj zdjęcie nie pomoże, mój mąż potrafi wrócić do domu z cukinią zamiast ogórka 🤣 beznadziejny przypadek mi się trafił, od 8lat go nie da się naprawić kulinarnie
Uwierz ze mialam to samo, hitem byla salata rzymska zamiast pekińskiej 😵😵😵😂😂😂
Ale juz wie co i jak, jak nienjest oewny to wysyla zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 18:17
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:Możesz mi powiedzieć jakie jest postępowanie w razie dodatniego wyniku?
Niedlamnie lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Najlepiej sprawdzić homocysteinę, jeśli będzie max 8 to brać to, co się brało do tej pory Badanie mthfr wg obecnej wiedzy medycznej nie ma sensu. Co nie zmienia faktu, że jest ono w najtańszym na rynku pakiecie badań na trombofilię, więc wszyscy badają i myślą, że to coś znaczy 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Niedlamnie wrote:Uwierz ze mialam to samo, hitem byla salata rzymska zamiast pekińskiej 😵😵😵😂😂😂
Ale juz wie co i jak, jak nienjest oewny to wysyla zdjęcia
U mnie kapusta pekińska zamiast sałaty lodowej 🤣🤣🤣31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:U mnie kapusta pekińska zamiast sałaty lodowej 🤣🤣🤣
To u mnie to samo 🤣 a jak proszę o lodowa to mam pekińska.
Babulka super że dziewczyna! Ja bardzo chciałam córeczkę, nie pykło. Może następnym razem. Ale i tak mega się cieszę z chłopaka, byle by go teraz donosić przez te szyjkę.
A któraś z was brała luteinę dopochwowo i po którymś dniu czuła lekki dyskomfort tam na dole?Babulka lubi tę wiadomość
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
@Babylka dziekuje! W takim razie zbadam homocysteine i ANA1 przy najbliższej kintroli za miesiac.
Dam znać jak wyniki
Też marzy mi się córeczka
@cslza ja mialam jeszcze więcej takich sytuacji pietruszka zamiast koperku... ale tak jak mówię, to byly początki więc wybaczamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 19:03
Babulka lubi tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Kobietki coś wam pokażę na poprawę humoru. Lepetyna mojego syna 🤣🤣🤣 górna fotka kilka dni temu ale zaraz ufarbowane na ciemno. Dolna - zrobione dzisiaj 🤣
https://naforum.zapodaj.net/90ba84972ab1.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/8e0339812859.jpg.htmlNiedlamnie, Babulka, Blondyna.B lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
asiia wrote:Ja urodziłam syna (pierwsza ciąża) pół roku przed 31 urodzinami poza cukrzycą ciążową pod koniec żadnych innych problemów
Ja juz blizej 31 urodzin mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku przy kolejnym podejściu
@Ewiwi Ma chlopak fantazjeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 19:14
👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:Wiecie co, tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Ogólnie odzywiam się ksiązkowo, nie z przymusu lecz z pasji, dodatkowo suplementuje kwas foliowy i kontrolnie zbadalam go dwukrotnie, był przy górnej granicy normy. Czy to może świadczyć o mutacji MTHFR? Czy warto do tego zrobić homocysteine i porównać wyniki?
Powiem szczerze, że wszystkie badania wyniszczają mnie finansowo. Wit B12 mam przy górnej granicy normy nie suplementując, ale tak jak mówię, jem książkowo
Czy wielkim błędem byłoby branie metylowanego kwasu foliowego nie wiedząc czy mam mutacje?
Prawie każdy ma ten gen ale to jest cały czas gen i on nie musi być aktywny. U mnie akurat jest ale to było widać w wynikach i wadzie w 1 ciąży. Przy kontrolowanej suplementacji wszystko jest w normieNiedlamnie, Magdanka lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Po owulacji? To już po ptokach, mówi, że była i z którego jajnika 😉*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem