Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
cslza - co za masakryczny lekarz jak jest na znanym lekarzu to chociaż tam opisz sytuację, żeby ostrzec inne pacjentki, bo to woła o pomstę do nieba...
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Ale to nie jest problem tylko finansowania samej placówki ze środków prywatnych tylko właśnie ze strony nfztu. Jak podmiot przekroczy limity to dostaje liste z podwazonymi zleceniami.
Oczywiście, że prywatni lekarze też się zdarzają beznadziejni, ale szukanie dobrego lekarza na nfz poza szpitalem klinicznym to jak szukanie igły w stogu siana. Sama dziecko przepisywałam już 3x z przychodni, bo pediatrzy rezygnowali. Bo mówili wprost, że nie mogą leczyć dzieci zgodnie ze sztuką mając takie ograniczenia i jest to niemoralne. I teraz znowu zostałam bez pediatry bo kolejny odszedł do prywatnej praktyki (miał to i to jednoczesnie) i zostałam na pastwie lekarek, które zatrzymały się z wiedzą 30 lat temu. Mam nawet na kartce zalecenia pediatry, że ponieważ dziecko ma alergię na białko, to ja mam jeść nabiał bezlaktozowy 🤦♀️Nawet nie wie po 30 latach pracy, że laktoza nie jest białkiem. I naraża dziecko na dalszą alergizację i rozwój chorób autoimmunologicznych na całe życie. Ręce i nogi opadają.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:A już nie będę wspominać jakie gwiazdy medycyny mnie zastały jak miałam w szpitalu lyzeczkowanie, bo nie chcę się tym znowu denerwować.
Tu zresztą takich historii jest tyle, że na kilka książek by starczyło.
Aha lekarz ze szpitala też pobierał mi gbs w ciąży i pobrał tylko z pochwy 👍 Nie mam zdrowia na takie coś.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Moja Pani doktor (ta od cytologii) stwierdziła, że częste USG wpływa negatywnie na zarodki i płody i dlatego powinno się wykonywać USG tylko 3x w czasie ciąży. A jeśli chodzi o USG transwaginalne, to też powinno się tylko spojrzeć czy jest ok, czy ciąża w dobrym miejscu i czy serce bije i nic nie mierzyć.
Straszny ciemnogród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 09:29
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ewiwi wrote:Kurde nie przypominają. Teraz trafiłam na ordynatora którego 18 lat temu chciałam zabić..gość się nie zmienił pierdielil że USG prenatalne jest złe,jak się okazało że sam tam kieruje to zaczął winę zwalać na lekarza mojego. Potem na mnie. Jego szczęście że akurat kończył dyżur2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
cslza wrote:Moja Pani doktor (ta od cytologii) stwierdziła, że częste USG wpływa negatywnie na zarodki i płody i dlatego powinno się wykonywać USG tylko 3x w czasie ciąży. A jeśli chodzi o USG transwaginalne, to też powinno się tylko spojrzeć czy jest ok, czy ciąża w dobrym miejscu i czy serce bije i nic nie mierzyć.
Straszny ciemnogród.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Ja też jednego myślałam, ze poszarpie za jego teksty.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Mnie położna przy porodzie też nieźle urządziła ale już nie będę opowiadać bo dziewczyny w pierwszych ciążach 😉 Na szczęście szybko się to zapomina zazwyczaj.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Jak nie umie robić to co się dziwić 😆 Akurat te pierwsze usg rzeczywiście powinny być robione szybko i sprawnie i bez dopplera ale to nie znaczy, że na odwal.
A moja pani doktor, do której chodzę prywatnie i która pracuje w jednej z największych klinik leczenia niepłodności w Warszawie (i ma super opinie) bez mrugnięcia oka włącza dopplera, żeby posłuchać serduszka co tydzień od 7 tygodnia. Prawie zawału dostałam jak mi to zrobiła pierwszy raz! Potem za każdym razem musiałam mówić, że nie chcę słuchać. -
Ja powiem szczerze że nie znalazłam jeszcze gina idealnego ale chyba takiego nie ma i wymyślam. Moją gin to świetna babka super kontaktowa bardzo skrupulatna zleca masę badań, w ciąży na każdej wizycie byłam wybadania na dziesiąta stronę wizytą u niej czasem trawa godzinę ale jest bardzo młoda i czasami mam wrażenie że brakuje jej tego czegoś. Z drugiej strony jest u mnie gin który jest najlepszy w okolicy świetny specjalista prowadzi najtrudniejsze ciążę dziewczyny z problemami dzięki niemu rodzą zdrowe dzieci i zachodzą w zdrowe ciążę ale to cham jakich mało ma humory jakby miał okres. Jednego dnia potraktuje cię jak kochający tatuś a innego całą wizytę będzie drżeć mordę i pokazywać fochy ale jakbym miała jakiś problem pewnie bym się na niego zdecydowałaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ja wczoraj miałam niesamowite spotkanie. Przyszła do mnie pielęgniarka pobrać krew i okazała się tak fajną dziewczyną, która niestety ma podobne przejścia do moich. Złapałyśmy taki kontakt, że nie mogłyśmy się nagadać i finalnie umówiłyśmy się na kawę już zupełnie prywatnie. Poleciła mi też lekarza, który prowadził jej ciąże po stratach i rodziła w szpitalu, gdzie on pracuje. Umówiłam się na przyszły tydzień i liczę, że po teście pierwszej wizyty już u niego zostanę. 🙂
cslza, Babulka, Nati94, Malinkaaa, RudzielecMonia, Niedlamnie lubią tę wiadomość
-
dafney wrote:Ja wczoraj miałam niesamowite spotkanie. Przyszła do mnie pielęgniarka pobrać krew i okazała się tak fajną dziewczyną, która niestety ma podobne przejścia do moich. Złapałyśmy taki kontakt, że nie mogłyśmy się nagadać i finalnie umówiłyśmy się na kawę już zupełnie prywatnie. Poleciła mi też lekarza, który prowadził jej ciąże po stratach i rodziła w szpitalu, gdzie on pracuje. Umówiłam się na przyszły tydzień i liczę, że po teście pierwszej wizyty już u niego zostanę. 🙂
Zazdroszczę, też bym chciała poznać fajną kumpele 😒 ja nie mam za dużo koleżanek i niestety nie ufam ludziom...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
dafney wrote:Ja wczoraj miałam niesamowite spotkanie. Przyszła do mnie pielęgniarka pobrać krew i okazała się tak fajną dziewczyną, która niestety ma podobne przejścia do moich. Złapałyśmy taki kontakt, że nie mogłyśmy się nagadać i finalnie umówiłyśmy się na kawę już zupełnie prywatnie. Poleciła mi też lekarza, który prowadził jej ciąże po stratach i rodziła w szpitalu, gdzie on pracuje. Umówiłam się na przyszły tydzień i liczę, że po teście pierwszej wizyty już u niego zostanę. 🙂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Właśnie pokłóciłam się z treserem od psów i zrezygnowałam z zajęć po tym jak gość kazał mi kupić kolczatkę dla mojego psiego dziecka po to żeby nauczyć ją ładnie chodzić przy nodze. Chyba wystawię mu opinię w internecie a ja albo zmienię tresera albo kupię jakieś książki i ogarnę to samaDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Właśnie pokłóciłam się z treserem od psów i zrezygnowałam z zajęć po tym jak gość kazał mi kupić kolczatkę dla mojego psiego dziecka po to żeby nauczyć ją ładnie chodzić przy nodze. Chyba wystawię mu opinię w internecie a ja albo zmienię tresera albo kupię jakieś książki i ogarnę to sama
Chcesz nauczyć chodzić przy nodze na smyczy czy bez? To nie takie trudne, jeśli Twój psiak reaguje na smaki Ale polecam zmianę trenera. Kolczatka jest ok, ale to mądrze wprowadzona i dopiero wtedy jak nic innego nie działa, a z tego co rozumiem to nie było innych prób.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Chcesz nauczyć chodzić przy nodze na smyczy czy bez? To nie takie trudne, jeśli Twój psiak reaguje na smaki Ale polecam zmianę trenera. Kolczatka jest ok, ale to mądrze wprowadzona i dopiero wtedy jak nic innego nie działa, a z tego co rozumiem to nie było innych prób.
Chcę żeby się nie ciągnęła na początek a docelowo żeby umiała bez ale ona ma dopiero pięć miesięcy i sumie zaczynam przygodę, bez przesady żeby już kolczatka jak nic innego mi nie pokazał i nie wiem czy działa
A ogólnie gość od początku mi się nie podobał wg niego moja sunia powinna siedzieć w kojcu wychodzić do ogrodu tylko wtedy kiedy ja tam jestem i broń boże nie zbliżać się do dzieci czyli on ewidentnie idzie na łatwiznę i jeszcze kasę za to bierzeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 12:11
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Babki potrzebuje waszych przemyśleń. Owulacja po poronieniu była niedziela/poniedziałek. Robię testy owulacyjne, zawsze dzień i spadała. Teraz niby też ale,, dzisiaj idzie w górę.... Zglupialam*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Jednorożec kopnij w tyłek tego pseudoszkoleniowca i wystaw mu opinię. Niemalże wszystko da się wypracować z psem metodami pozytywnymi ( nagrodami w postaci pochwał, smaczków czy zabawy). Nie zgadzaj się na stosowanie żadnej formy przymusu wobec psa, bo go po prostu zepsujesz (będzie lękliwy lub/i agresywny), a odkręcić może być niezwykle trudno. Poszukaj najlepiej behawiorysty, który prowadzi także szkolenia.
-
Ewiwi wrote:Babki potrzebuje waszych przemyśleń. Owulacja po poronieniu była niedziela/poniedziałek. Robię testy owulacyjne, zawsze dzień i spadała. Teraz niby też ale,, dzisiaj idzie w górę.... Zglupialam2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:A robisz te testy poprawnie, miałaś pik?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem