Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, ogólnie spoko przepisał mi to co chciałam, wyniki wymazu będą pod koniec tygodnia. Na razie pecherzyk mały wiec ja coś czuje ze owu będzie w poniedziałek. Ale zobaczymy co mi wyjdzie z wymazu. Czy się nie przelecze i odpuszczę ten cykl. Powiedział tez ze jak tym razem się nie uda to powinnam zrobić badanie receptywnosc endometrium. Chociaż mam nadzieje Że do trzech razy sztuka i teraz będzie Oki. Miałyście może to badanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 14:05
Niedlamnie lubi tę wiadomość
-
A słuchajcie jeszcze gin mnie wysyłał na test obciążenia glukoza, czy mogę go wykonać po poronieniu? Bo on by chciał abym go wykonała
-
cslza wrote:Zazdroszczę, też bym chciała poznać fajną kumpele 😒 ja nie mam za dużo koleżanek i niestety nie ufam ludziom...
O ja cie rozumiem. Mam jedną jedyna przyjaciółkę, która znam 12 lat, notabene jest moja szwagierką i chrzestna dla mojej córki. Ale co najgorsze mieszka 150km ode mnie.
Tu gdzie teraz mieszkam, na wsi, nie mam nikogo, oprócz swojego partnera, córki, i psychoterapeutki.
Znaczy są tu ludzie ale jakoś nie umiem z nimi złapać tego czegoś, w większości są dużo starsze, mają inne patrzenie na świat ze względu że mieszkają na wsi od urodzenia a ja jestem jednak z dużego miasta. A na dodatek ja mam ciężko komuś zaufać żeby się tak dzielić. Nawet jak próbowałam coś rozmawiać z poniektórymi, to mam wrażenie że nie ogarniają i nie potrafiłyby nawet wesprzeć. Taki brak empati.. -
To ja mam wręcz odwrornie, uwielbiam poznawac ludzi, uwielbiam ich sluchac w razie czego-jestem z małopolski
@glam, chyba nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie, ja jestem.po poronieniu i teraz będzie moj 4 cs, narazie cisza oby przed burzą 🔎😂👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Ewiwi wrote:Babki potrzebuje waszych przemyśleń. Owulacja po poronieniu była niedziela/poniedziałek. Robię testy owulacyjne, zawsze dzień i spadała. Teraz niby też ale,, dzisiaj idzie w górę.... Zglupialam
Co to za testy i po czym stwierdzasz ze idą w górę? -
RudzielecMonia wrote:Co to za testy i po czym stwierdzasz ze idą w górę?
W apce natężenie kresek w stosunku do siebie lepsze co tylko potwierdza moje obserwacje...*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Niedlamnie wrote:To ja mam wręcz odwrornie, uwielbiam poznawac ludzi, uwielbiam ich sluchac w razie czego-jestem z małopolski
@glam, chyba nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie, ja jestem.po poronieniu i teraz będzie moj 4 cs, narazie cisza oby przed burzą 🔎😂
Wiesz ja miałam taki etap że uwielbiałam poznawać ludzi.
I nadal lubię w jakimś sensie, tylko akurat w tej mojej tutaj okolicy to jednak inne fale.
Mieszkając w mieście nie narzekałam na znajomości, ale jak to bywa ludzie są różni i ustalmy sobie ze znajomych można mieć wielu ale ludzi z którymi pogadasz od serca to już nie koniecznie.
Właśnie prędzej tu na forach ktoś Cię zrozumie, doradzi, bo ma podobna sytuację.
Ja tu nawet na wsi mam taką parę ktora nie ma dzieci. Oboje po 40stce. I wiecie byłam na kawę chciałam zagadać delikatnie. A dowiedziałam się tylko tyle że ona to w sumie nie wie czemu dzieci nie ma. Chodziła do lekarza i mówił że wszystko dobrze. I no końcowo nawet nie było o czym rozmawiać bo widać było że niby na pół wsi narzeka że dzieci nie ma, ale z drugiej strony mam wrażenie że od wielu lat nic z tym nie zrobiła. 💁🏻♀️Niedlamnie lubi tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Wiesz ja miałam taki etap że uwielbiałam poznawać ludzi.
I nadal lubię w jakimś sensie, tylko akurat w tej mojej tutaj okolicy to jednak inne fale.
Mieszkając w mieście nie narzekałam na znajomości, ale jak to bywa ludzie są różni i ustalmy sobie ze znajomych można mieć wielu ale ludzi z którymi pogadasz od serca to już nie koniecznie.
Właśnie prędzej tu na forach ktoś Cię zrozumie, doradzi, bo ma podobna sytuację.
Ja tu nawet na wsi mam taką parę ktora nie ma dzieci. Oboje po 40stce. I wiecie byłam na kawę chciałam zagadać delikatnie. A dowiedziałam się tylko tyle że ona to w sumie nie wie czemu dzieci nie ma. Chodziła do lekarza i mówił że wszystko dobrze. I no końcowo nawet nie było o czym rozmawiać bo widać było że niby na pół wsi narzeka że dzieci nie ma, ale z drugiej strony mam wrażenie że od wielu lat nic z tym nie zrobiła. 💁🏻♀️
Wiem o co chodzi, inna mentalność i inne problemy
Dobrze, że mamy siebie tutaj... Bo kto jak nie my wzajemnie zrozumiemy co przechodzimy.
Wniosek jest taki, żeby częsciej robić sobie wypady do miasta
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Ewiwi wrote:Oeulacyjne horieny. Wcziraj były niemalże białemu dzisiaj widoczna kreska
W apce natężenie kresek w stosunku do siebie lepsze co tylko potwierdza moje obserwacje...Babulka lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ale wiesz, że po piku już się dalej nie robi owulaków?
Większość wie a i tak robi 🙈🙈 -
Melduje kolejny nieudany cykl. Plamie więc pewnie jutro się dziadostwo rozkręciDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Blondyna.B wrote:Ale wiesz, że po piku już się dalej nie robi owulaków?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
RudzielecMonia wrote:😂😂
Większość wie a i tak robi 🙈🙈*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Jednorożec, Anionka jestem z Wami. Nie poddamy się i będziemy walczyły do końca. Ja mam wizytę 12 września zobaczymy czy coś urosło. Dziś skończyłam krwawić więc mam nadzieję że nie będziemy musieli robić przerwy w staraniach...
Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Kurcze a ja ciągle mam brązowy śluz i brunatną ciągnącą krew... podobno to zagnieżdżanie i tak może być, a ja się cholernie martwię... mogę chodzić podobno, ale większość dnia jednak leżę. Dziś poszliśmy z synkiem do fryzjera i łącznie z przerwami na odpoczynek przeszłam max 400m i znowu śluz jak budyń czekoladowy... strasznie bym chciała żeby jednak była dwójka dzieci, wymiary miały podobne i to daje mi nadzieję.
Nie zmienia to faktu, że wizyta u mojego doktora jest w poniedziałek, a ja odliczam dni trzymajcie za nas kciuki proszę...Malinkaaa lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6