Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Akataa wrote:Motywujesz Babulka, chyba się wezmę za jakiś regularny ruch. Tym bardziej, że u mnie waga rośnie szybciej niż bym chciała. 😒
Mój mąż też już 2x poczuł ruchy. Wczoraj w ogóle młody przechodził samego siebie, chyba z 5 razy czułam jak fika, a dotychczas wyczuwałam go tak raz dziennie. Jak na razie uwielbiam to, bardzo mnie to uspokaja. 🥰 Potem pewnie zmienię zdanie, jak zacznie boleć. 😅
Co do ruchu to tylko pamiętam, że są jakieś zalecenia czego nie robić ale musicie doczytać bo sama nie pamiętam 😅 No i wiadomo uważać na kresę białą, zeby sie to nie rozeszło i pilnować tętna. Można jakimś zegarkiem czy innym pulsomierzem ale ja od razu czuję jak mi skacze także nawet nie muszę mierzyć.
Mnie to musi ktoś do fizjo wykopać, bo spojenie mnie boli a to dopiero 16 tydzień. To nie dojadę do końca w jednym kawałku 🙈Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Akataa wrote:Motywujesz Babulka, chyba się wezmę za jakiś regularny ruch. Tym bardziej, że u mnie waga rośnie szybciej niż bym chciała. 😒
Mój mąż też już 2x poczuł ruchy. Wczoraj w ogóle młody przechodził samego siebie, chyba z 5 razy czułam jak fika, a dotychczas wyczuwałam go tak raz dziennie. Jak na razie uwielbiam to, bardzo mnie to uspokaja. 🥰 Potem pewnie zmienię zdanie, jak zacznie boleć. 😅
Ja mam wrażenie czasem że do dziś czuje ból prawego żebra 😂 a moje dziecko zaraz będzie miało 7 lat 😂😂
Ale kopała mnie tam niezmiernie.Akataa lubi tę wiadomość
-
U nas się już chorowanko zaczęło.
Młoda w nocy już nawoływała.
Zatkany nos, ból gardła, marudna od rana jak pieron.
Już mam dość 😫 a to dopiero początek zapewne.
Mam nadzieję że jakoś mocno jej nie rozłoży, bo na niedzielę ze starym zaplanowaliśmy sobie randewu.
Bilety do kina zabukowane 😅
A jak młodą rozłoży na amen to nawet ciężko będzie ją zostawić z babcią.
W gruncie rzeczy lecę z nią na 17.20 do lekarza.
Muszę sobie uzupełnić zapas witaminy C, bo mój organizm lubi szybko łapać wszystkie jej choróbska 🙈
Co do waszego ruchu. To polecam ruch jakikolwiek. Ja strasznie żałuję, bo przed ciąża z młodą ćwiczyłam codziennie i byłam w formie, a w ciąży zrobiłam się leniwa, pomijam fakt że wiecznie miałam zawroty głowy a w ciąży przytyłam 26kg 🙄 Apetyt spory i się boczki odkładały.
No po porodzie zrzuciłam po tygodniu jak się ważyłam dobre 15kg więc większość to jednak wody płodowe i dziecię 😅 Ale reszta niestety została. Jeszcze po cc, miałam długo problemy z brzuchem i raną po cięciu że ból nie pozwalał mi wrócić do ćwiczeń... Więc jak się możecie domyślić nie było kolorowo z tą moją wagą dopiero po 3 latach bóle podbrzusza zniknęły. Od razu powiem że żaden lekarz nie potrafił ustalić dlaczego te bóle mam, jedyne co że możliwe zrosty po operacji. A nie stać mnie było wtedy na fizjoterapeutę, zresztą też były inne problemy domowe. Kiepski czas.
Wracając do sedna później już ćwiczyłam ale do dziś z tym różnie bywa bo jak straciłam kolejne ciąże to też przestawałam ćwiczyć, psychika itp.
Ale tak mi trochę ta moja psycholog pomogła i wzięłam się za ćwiczenia w poniedziałek, narazie na spokojnie co by się nie przeciążyć. Ale też dochodzę do wniosku że i jak mi waga spadnie, kondycja się poprawi to i w ciążę zajść będzie może łatwiej i później w czasie ciąży czy przy porodzie bo jednak chciałabym rodzic naturalnie chociaż nie wiem czy mi pozwolą bo byłam już dwa razy cięta w tym samym miejscu tyle że teraz co wycinali ciąże pozamaciczna to nie odcinali powłok macicy, bo to się tylko do jajnika dostawali. -
No właśnie ja po schodach wejdę i już mam zadyszkę jak po maratonie. Nigdy nie lubiłam ćwiczyć, zwłaszcza to walanie się po podłodze mi nie pasowało zupełnie, ale ostatnie 2 lata to przez te ciągłe ciąże już kompletnie przestałam się ruszać.
W pierwszej ciąży kręgosłup dał mi popalić, mimo, że wtedy czasu nie miałam za bardzo na siedzenie, bo pracowałam do 3 tygodni przed porodem. No i byłam dużo młodsza. A teraz już czuję, że praca przed kompem daje mi się we znaki, a jeszcze ten biust rośnie jak szalony i jest już ogromny, mimo, że nie mam nadwagi, a co będzie jak jeszcze brzucho dojdzie. Chodzę na spacery, ale muszę poćwiczyć konkretnie mięśnie pleców, żeby te kilogramy utrzymały, bo kręgosłup mi się posypie jak nic.
Matę z kolcami używałam (i kocham!) przed ciążą i chodziłam do fizjo, ale to taka raczej doraźna pomoc jak już boli bardzo.
Zazdroszczę, że już czujecie ruchy. Babulka u Ciebie to baaardzo wcześniej się zaczęło. Szczęściara! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 10:40
-
Dafney też się cieszę Myślę, że to i dla Ciebie będzie komfort jak zacznie fikać 🙂
A co do wagi w ciąży ja miałam gina, który ciągle zrzedzil żeby za dużo nie przytyć, nie jesc cukru, nawet z owoców kazal mocno ograniczac i opowiadal, że potem pacjentki tego zrzucic nie moga. Ja przytylam 12kg. Przy wyjsciu ze szpitala miałam już -7kg. Po 3 miesiącach macierzyństwo mnie tak rozpieszczalo, że miałam -18kg i widać mi było wszystkie zebra oprócz tych pod cyckami i bardzo zalowalam ze jednak nie przytylam wiecej w tej ciazy 🙈 także roznie to moze byc.
Teraz mam juz +4 więc dosc dużo jak na moje bmi.
Rudzielec u nas juz tez gil od wczoraj 👍2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kupujecie owulaki z allegro? Polecie któreś?
Niedlamnie lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jo wiem oczywiście że każdy organizm inny 🙈
Jedni chudną, drudzy tyją wszystko zależy od metabolizmu chyba, znaczy pewnie są też inne czynniki. Ale myślę że ruch wskazany dla każdego po to tylko żeby się nie zastać.
Zdróweczka
Ja nigdy nie zrozumiem mojego dziecka, ja gdy jestem chora to generalnie, łóżeczko, herbatka, spanko by się wypocić, dobra książka i chill.
Moje dziecko, czuje się fatalnie, chodzi, smęci, marudzi, a z drugiej strony rozpiera ją energia i nie chce odpoczywać 😂 -
Jednorożec89 wrote:Kupujecie owulaki z allegro? Polecie któreś?
Ktoś tu chyba ostatnio pisał o testeo z allegro.
Ja nie kupywalam na allegro.
Ja zawsze brałam horieny z apteki Gemini. Teraz ich już nie sprzedają. Więc kupiłam w aptece jakie mieli czyli lh vitam.. -
Babulka ja miałam prawie 20 kg więcej w poprzedniej ciąży, ale po wyjściu ze szpitala już 8 kg mnie podobnie jak u Ciebie. No i reszta szybko sama spadła, nie robiłam nic, że te kg zrzucić. W sumie samą wagą się nie martwię, tylko tymi bólami kręgosłupa, bo już teraz mi dokuczają w odcinku szyjnym, a za chwilę dołączy się lędźwiowy.
A moje kg z encortonu to już 6 🙄 -
Babki ja po wizycie.gin mówi że ok ale jak chodzi o ostatnie dorwanie męża to żebym się nie nastawiała bo endometrium cienkie. Dał badania na już i na cały cykl po okresie
Babulka, RudzielecMonia, Ani0nka lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Jednorozec89 ja mam facelle opakowanie nawet nie otwarte (strumieniowe), mogę oddać mi się sprawdzały w poprzedniej ciąży.
Zbliżam się do 7tc, 49dc - dzień kiedy dowiedziałam się, że to koniec ciąży... strasznie mnie to stresuje, wtedy to był piątek i teraz też 49dc to piątek. Nie wiem jak sobie z tym radzić 😪31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ewiwi wrote:Babki ja po wizycie.gin mówi że ok ale jak chodzi o ostatnie dorwanie męża to żebym się nie nastawiała bo endometrium cienkie. Dał badania na już i na cały cykl po okresie
Ja tu już kiedyś pisałam, że mój doktorek mądry człowiek i kazał 2-3tyg przed owulacją faszerować się probiotykami (odpowiednią ilość kwasu mlekowego w endometrium wpływa pozytywnie na zagnieżdżanie zarodka). Także jak już wychodujesz grubsze endometrium, to probiotyki i męża w obrotyBabulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Jednorozec89 ja mam facelle opakowanie nawet nie otwarte (strumieniowe), mogę oddać mi się sprawdzały w poprzedniej ciąży.
Zbliżam się do 7tc, 49dc - dzień kiedy dowiedziałam się, że to koniec ciąży... strasznie mnie to stresuje, wtedy to był piątek i teraz też 49dc to piątek. Nie wiem jak sobie z tym radzić 😪cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ewiwi wrote:Babki ja po wizycie.gin mówi że ok ale jak chodzi o ostatnie dorwanie męża to żebym się nie nastawiała bo endometrium cienkie. Dał badania na już i na cały cykl po okresie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Hej dziewczyny:) Ja trochę z innej beczki ale może najpierw coś o sobie.
O drugiego malucha staraliśmy się 3 lata...
W sierpniu 2021 poroniłam- ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
W maju tego roku wielkie szczęście II kreseczka na teście jednak szczęście nie trwało długo. Lekarz był przekonany że to ciąża pozamaciczna, szpital...na szczęście trafiłam na mądrych lekarzy, beta rosła więc dawali mi czas. Wypisali do domu. Za 2 dni wróciłam z krwawieniem powód duży krwiak. Nie dawali nadziei ale beta rosła więc czekali...A ja się modlilam i wymodliłam. Jestem w 15tyg ciąży A nasz drugi syn ma się super, po krwiaku nie ma śladu 🙏 teraz pytanie: czy któraś z Was lub z waszych znajomych chce może odkupić 4 paczki duphastonu?Ja Już nie potrzebuje ale recepta wcześniej została wykupiona i mam 4 nie zaczęte opakowania...A wiem że ostatnio podrożał, za 1 opakowanie proponuję 10 zł razem 40 zł, płatne przy odbiorze:)
Pozdrawiam ciepło i 3mam kciuki za staraczki i przyszłe mamy, będę tu zaglądaćRudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Zaplanuj sobie jakieś atrakcje na ten dzień, choćby maraton filmów z koleżanką albo sama. Coś co odwróci Twoją uwagę. Bo sama wiesz, że świat nie działa w taki magiczny sposób, że ciąże się kończą nagle w jakiś dzień albo fazę księżyca. To dzień jak każdy inny a Ty jesteś w innej ciąży, która z tamtą nie ma nic wspólnego. 🙂
To jutro, a ja mogę tylko siedzieć w domu, bo plamię 🤷♀️ wiem, że nie mam wpływy na nic, po prostu bardzo już te dwa maluchy kocham 😭31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ewiwi u Ciebie to dopiero kilka tygodni minęło po poronieniu prawda? Ciąża była już duża, więc to endometrium ma prawo wracać do siebie przez dłuższy czas. Ostatnio lekarze rzeczywiście dają zielone światło do starań po poronieniu bardzo szybko, ale wydaje mi się, że to jednak bardziej przy takuch wczesnych stratach. Może warto jednak dać organizmowi ten czas, żeby się zregenerował?
-
cslza wrote:To jutro, a ja mogę tylko siedzieć w domu, bo plamię 🤷♀️ wiem, że nie mam wpływy na nic, po prostu bardzo już te dwa maluchy kocham 😭2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Fajnie, że coś pozlecał. A wiesz jakie masz amh?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
dafney wrote:Ewiwi u Ciebie to dopiero kilka tygodni minęło po poronieniu prawda? Ciąża była już duża, więc to endometrium ma prawo wracać do siebie przez dłuższy czas. Ostatnio lekarze rzeczywiście dają zielone światło do starań po poronieniu bardzo szybko, ale wydaje mi się, że to jednak bardziej przy takuch wczesnych stratach. Może warto jednak dać organizmowi ten czas, żeby się zregenerował?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem