X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudzielecMonia wrote:
    Gratulacje ☺️❤️❤️
    Kurcze dalaś mi trochę nadziei bo ja też po usunięciu jajowodu tyle że u mnie też jajnik poszedł niestety w pakiecie. Ciąża była już za duża...

Jeśli nikt nie chce a data jest w porządku to ja chętnie przygarnę 🙈

Dobrze:) napisz do mnie: 667 615 536
    Możesz napisać mi swój adres do wysyłki:)

RudzielecMonia lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie po poronieniu w 17tc gdzie jest wielka rana w macicy po łożysku i rozregulowany cykl, to jednak inna sytuacja niż po poronieniu w 6tc gdzie za miesiąc wszystko często wraca do normy. No ale nie podważam opinii lekarza skoro nie widzi przeszkód.

dafney lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ola gratulacje :) ale to chyba w czerwcu zaszłaś w ciążę skoro jesteś w 15tyg? ;)

Ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki więc wg tego jestem w 15 tyg. Ale tak, do samego poczęcia doszło jakoś na początku czerwca :)

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dla mnie po poronieniu w 17tc gdzie jest wielka rana w macicy po łożysku i rozregulowany cykl, to jednak inna sytuacja niż po poronieniu w 6tc gdzie za miesiąc wszystko często wraca do normy. No ale nie podważam opinii lekarza skoro nie widzi przeszkód.
    ja ogólnie szybko się regeneruję, dzisiaj na usg lekarz też nieco zdziwiony ale mówi że wszystko jest super, jakby to było dawno temu a nie 3 tygodnie. tylko to endometrium mówi cienkie, więc żebym nie liczyła że z tego niedzielnego dorwania męża coś wyjdzie. niemniej jednak dostałam badania, wskazania co do leków w zależności od badań ( idę jutro) . Wizyta za miesiąc .

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki więc wg tego jestem w 15 tyg. Ale tak, do samego poczęcia doszło jakoś na początku czerwca :)
    Chodziło mi o to, że pisałaś, że w maju dwie kreski :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Chodziło mi o to, że pisałaś, że w maju dwie kreski :)

Acha acha no tak to w czerwcu 🤗

Babulka lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • cslza Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....

Właśnie dziś mówiłam o tym mężowi, że może mamu ciążę z zaskoczenia, ale cieszę się, że ominęło mnie czekanie na okres, owulację, później 2tygodnie żeby zrobić test ciążowy.

Z innej beczki, czy ktoś wie jak z suplami mam się obchodzić przy ciąży mnogiej? Brać pojedynczą dawkę czy podwójną?

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Znam ten ból. Ja teraz czekam aż okres się skończy potem będę owulacji wypatrywać i tak w koło

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:

Temat nie jest mi obcy.
    Ja Jutro ostatnia dawka leku na stymulacje, w poniedziałek wizyta zobaczymy
    co urosło i ile. Damy radę dziewczyny 🥰

cslza, RudzielecMonia, Babulka lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie owocne owulacje 🤞

Jednak z tymi ruchami to nie jest tak kolorowo, wczoraj sie mało ruszała, dzisiaj tylko jeden kopniak i nie podoba mi się to 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie owocne owulacje 🤞

Jednak z tymi ruchami to nie jest tak kolorowo, wczoraj sie mało ruszała, dzisiaj tylko jeden kopniak i nie podoba mi się to 🙈
    Ja wiem, że stres po stratach itp ale pamiętaj że przecież regularne ruchy to muszą być od 30tc - teraz zależy jak się dziecko ułoży bo ma bardzo dużo miejsca

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja wiem, że stres po stratach itp ale pamiętaj że przecież regularne ruchy to muszą być od 30tc - teraz zależy jak się dziecko ułoży bo ma bardzo dużo miejsca
    Nawet nie stres ;) Nie myślę, że coś jej się stało czy coś. Tylko takie "a co ty tyle spisz?" 😂

Już się obudziła 😁
    Ja coś kojarzę, że na szkole rodzenia mi mówili, że wcześniej już trzeba zwracać uwagę na regularność, ale nie wiem czy to bylo 25 czy 28tc. No i że wtedy to zarówno nadmierne jak i zmniejszone ruchy to jest powód do obserwacji i jak się nie zmieni, to do badania na cito. Ja raz z moją córką jechałam do szpitala to jak o 13 powiedzialam że nie czuję ruchów od rana to zerwali się ze mną prawie biegiem do zabiegowego. Próbowałam ją w domu obudzić wszystkimi sposobami i nic. Obudziła się jak huknelo to ktg 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba jednak poranne mdłości nie ominą... już dziś myłam zęby, zwymiotowalam i nie dam rady umyć ponownie... na śniadanie jajecznica, ale ledwo zjadłam, koszmarnie mnie muli. Przyszła do mnie Pani do sprzątania i ona mi uratuje dzień, bo nie wiem jak miałabym sprzątać z tymi chemicznymi zapachami wszystkich płynów do sprzątania, zwłaszcza toalety 🤢

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza ja nie sprzątam w ogóle chemią. Normalne porządki woda z mydłem albo octem a jak trzeba domestosa to stary jest delegowany. ☠️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Właśnie dziś mówiłam o tym mężowi, że może mamu ciążę z zaskoczenia, ale cieszę się, że ominęło mnie czekanie na okres, owulację, później 2tygodnie żeby zrobić test ciążowy.

Z innej beczki, czy ktoś wie jak z suplami mam się obchodzić przy ciąży mnogiej? Brać pojedynczą dawkę czy podwójną?

Pojedyncze dawki suplementów bierzesz, no chyba że wyjdą Ci niedobory w badaniach

cslza lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nawet nie stres ;) Nie myślę, że coś jej się stało czy coś. Tylko takie "a co ty tyle spisz?" 😂

Już się obudziła 😁
    Ja coś kojarzę, że na szkole rodzenia mi mówili, że wcześniej już trzeba zwracać uwagę na regularność, ale nie wiem czy to bylo 25 czy 28tc. No i że wtedy to zarówno nadmierne jak i zmniejszone ruchy to jest powód do obserwacji i jak się nie zmieni, to do badania na cito. Ja raz z moją córką jechałam do szpitala to jak o 13 powiedzialam że nie czuję ruchów od rana to zerwali się ze mną prawie biegiem do zabiegowego. Próbowałam ją w domu obudzić wszystkimi sposobami i nic. Obudziła się jak huknelo to ktg 🤣

Chyba w 28, bo mi jeszcze nie kazali obserwować - no chyba że pani doktor zapomniała, bo na ostatnim badaniu wyszło, że dzieć może nie rosnąć. Tyle że badania robiło 2 różnych lekarzy, więc jeszcze liczymy, że to po prostu błąd różnych pomiarów i sprzętu. W każdym razie u mnie do tej pory potrafi pół dnia sie nie "odzywać"

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Chyba w 28, bo mi jeszcze nie kazali obserwować - no chyba że pani doktor zapomniała, bo na ostatnim badaniu wyszło, że dzieć może nie rosnąć. Tyle że badania robiło 2 różnych lekarzy, więc jeszcze liczymy, że to po prostu błąd różnych pomiarów i sprzętu. W każdym razie u mnie do tej pory potrafi pół dnia sie nie "odzywać"
    Bo to chyba też jest tak, że niektóre dzieci są mniej ruchliwe a inne bardziej. Moje to był totalny harpagan w brzuchu i to było bardzo podejrzane, że pół dnia się nie odzywała. Z kolei moja koleżanka miała mało ruchliwe dziecko i jak ono zaczęło się totalnie szamotać to też jechali na ip i też ich na cito przyjmowali. Na szczęście w większości przypadków to nic nie oznacza ale zawsze trzeba sprawdzić.
    U mnie ginekolog to w ogóle guzik mówił w tamtej ciąży ale położne ze szkoły rodzenia (a chodziłam w szpitalu) podkreślały, że to bardzo ważne. Ale niestety nie pamiętam który to dokładnie był tydzień 🙈
    Myślę, że u Ciebie błąd pomiaru :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Cslza ja nie sprzątam w ogóle chemią. Normalne porządki woda z mydłem albo octem a jak trzeba domestosa to stary jest delegowany. ☠️
    Ja też tylko że ja mam moje maleństwo parownice. Używam jej do wszystkiego.
    @ mnie zalewa dosłownie. Tampon po dwóch godzinach jest na granicy przecieku i do tego brzuch mnie tak boli że ledwo żyje. Odprowadzilam młodego do przedszkola i teraz leżę bo nie dam rady nic robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:50

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja też tylko że ja mam moje maleństwo parownice. Używam jej do wszystkiego.
    @ mnie zalewa dosłownie. Tampon po dwóch godzinach jest na granicy przecieku i do tego brzuch mnie tak boli że ledwo żyje. Odprowadzilam młodego do przedszkola i teraz leżę bo nie dam rady nic robić
    Ja nie mam ale mydło i płyn do naczyń albo ocet plus ciepła woda to wystarczające detergenty do zabicia bakterii na codzień :) Szkoda się truć tymi smrodami.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ