Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
RudzielecMonia wrote:Gratulacje ☺️❤️❤️
Kurcze dalaś mi trochę nadziei bo ja też po usunięciu jajowodu tyle że u mnie też jajnik poszedł niestety w pakiecie. Ciąża była już za duża...
Jeśli nikt nie chce a data jest w porządku to ja chętnie przygarnę 🙈
Dobrze:) napisz do mnie: 667 615 536
Możesz napisać mi swój adres do wysyłki:)RudzielecMonia lubi tę wiadomość
-
Dla mnie po poronieniu w 17tc gdzie jest wielka rana w macicy po łożysku i rozregulowany cykl, to jednak inna sytuacja niż po poronieniu w 6tc gdzie za miesiąc wszystko często wraca do normy. No ale nie podważam opinii lekarza skoro nie widzi przeszkód.
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dla mnie po poronieniu w 17tc gdzie jest wielka rana w macicy po łożysku i rozregulowany cykl, to jednak inna sytuacja niż po poronieniu w 6tc gdzie za miesiąc wszystko często wraca do normy. No ale nie podważam opinii lekarza skoro nie widzi przeszkód.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ola111 wrote:Ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki więc wg tego jestem w 15 tyg. Ale tak, do samego poczęcia doszło jakoś na początku czerwca2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....
Właśnie dziś mówiłam o tym mężowi, że może mamu ciążę z zaskoczenia, ale cieszę się, że ominęło mnie czekanie na okres, owulację, później 2tygodnie żeby zrobić test ciążowy.
Z innej beczki, czy ktoś wie jak z suplami mam się obchodzić przy ciąży mnogiej? Brać pojedynczą dawkę czy podwójną?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ewiwi wrote:powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ewiwi wrote:powiem wam że najgorsze jest to czekanie....na okres ( jak ja teraz), potem na owulacje, potem niepewność na co sie czeka....
Temat nie jest mi obcy.
Ja Jutro ostatnia dawka leku na stymulacje, w poniedziałek wizyta zobaczymy
co urosło i ile. Damy radę dziewczyny 🥰cslza, RudzielecMonia, Babulka lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Trzymam kciuki za wszystkie owocne owulacje 🤞
Jednak z tymi ruchami to nie jest tak kolorowo, wczoraj sie mało ruszała, dzisiaj tylko jeden kopniak i nie podoba mi się to 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Trzymam kciuki za wszystkie owocne owulacje 🤞
Jednak z tymi ruchami to nie jest tak kolorowo, wczoraj sie mało ruszała, dzisiaj tylko jeden kopniak i nie podoba mi się to 🙈 -
Blondyna.B wrote:Ja wiem, że stres po stratach itp ale pamiętaj że przecież regularne ruchy to muszą być od 30tc - teraz zależy jak się dziecko ułoży bo ma bardzo dużo miejsca
Już się obudziła 😁
Ja coś kojarzę, że na szkole rodzenia mi mówili, że wcześniej już trzeba zwracać uwagę na regularność, ale nie wiem czy to bylo 25 czy 28tc. No i że wtedy to zarówno nadmierne jak i zmniejszone ruchy to jest powód do obserwacji i jak się nie zmieni, to do badania na cito. Ja raz z moją córką jechałam do szpitala to jak o 13 powiedzialam że nie czuję ruchów od rana to zerwali się ze mną prawie biegiem do zabiegowego. Próbowałam ją w domu obudzić wszystkimi sposobami i nic. Obudziła się jak huknelo to ktg 🤣2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
A mnie chyba jednak poranne mdłości nie ominą... już dziś myłam zęby, zwymiotowalam i nie dam rady umyć ponownie... na śniadanie jajecznica, ale ledwo zjadłam, koszmarnie mnie muli. Przyszła do mnie Pani do sprzątania i ona mi uratuje dzień, bo nie wiem jak miałabym sprzątać z tymi chemicznymi zapachami wszystkich płynów do sprzątania, zwłaszcza toalety 🤢31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Cslza ja nie sprzątam w ogóle chemią. Normalne porządki woda z mydłem albo octem a jak trzeba domestosa to stary jest delegowany. ☠️2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
cslza wrote:Właśnie dziś mówiłam o tym mężowi, że może mamu ciążę z zaskoczenia, ale cieszę się, że ominęło mnie czekanie na okres, owulację, później 2tygodnie żeby zrobić test ciążowy.
Z innej beczki, czy ktoś wie jak z suplami mam się obchodzić przy ciąży mnogiej? Brać pojedynczą dawkę czy podwójną?
Pojedyncze dawki suplementów bierzesz, no chyba że wyjdą Ci niedobory w badaniachcslza lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Nawet nie stres Nie myślę, że coś jej się stało czy coś. Tylko takie "a co ty tyle spisz?" 😂
Już się obudziła 😁
Ja coś kojarzę, że na szkole rodzenia mi mówili, że wcześniej już trzeba zwracać uwagę na regularność, ale nie wiem czy to bylo 25 czy 28tc. No i że wtedy to zarówno nadmierne jak i zmniejszone ruchy to jest powód do obserwacji i jak się nie zmieni, to do badania na cito. Ja raz z moją córką jechałam do szpitala to jak o 13 powiedzialam że nie czuję ruchów od rana to zerwali się ze mną prawie biegiem do zabiegowego. Próbowałam ją w domu obudzić wszystkimi sposobami i nic. Obudziła się jak huknelo to ktg 🤣
Chyba w 28, bo mi jeszcze nie kazali obserwować - no chyba że pani doktor zapomniała, bo na ostatnim badaniu wyszło, że dzieć może nie rosnąć. Tyle że badania robiło 2 różnych lekarzy, więc jeszcze liczymy, że to po prostu błąd różnych pomiarów i sprzętu. W każdym razie u mnie do tej pory potrafi pół dnia sie nie "odzywać"Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Chyba w 28, bo mi jeszcze nie kazali obserwować - no chyba że pani doktor zapomniała, bo na ostatnim badaniu wyszło, że dzieć może nie rosnąć. Tyle że badania robiło 2 różnych lekarzy, więc jeszcze liczymy, że to po prostu błąd różnych pomiarów i sprzętu. W każdym razie u mnie do tej pory potrafi pół dnia sie nie "odzywać"
U mnie ginekolog to w ogóle guzik mówił w tamtej ciąży ale położne ze szkoły rodzenia (a chodziłam w szpitalu) podkreślały, że to bardzo ważne. Ale niestety nie pamiętam który to dokładnie był tydzień 🙈
Myślę, że u Ciebie błąd pomiaru2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Cslza ja nie sprzątam w ogóle chemią. Normalne porządki woda z mydłem albo octem a jak trzeba domestosa to stary jest delegowany. ☠️
@ mnie zalewa dosłownie. Tampon po dwóch godzinach jest na granicy przecieku i do tego brzuch mnie tak boli że ledwo żyje. Odprowadzilam młodego do przedszkola i teraz leżę bo nie dam rady nic robićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 10:50
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja też tylko że ja mam moje maleństwo parownice. Używam jej do wszystkiego.
@ mnie zalewa dosłownie. Tampon po dwóch godzinach jest na granicy przecieku i do tego brzuch mnie tak boli że ledwo żyje. Odprowadzilam młodego do przedszkola i teraz leżę bo nie dam rady nic robić2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska