Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
dafney wrote:Współczuję i trzymam kciuki😪
A jaką ma długość teraz Twoja szyjka? Będziesz miała założony szew?
W ogóle to od którego tygodnia sprawdza się długość szyjki?
11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:W poniedziałek miałam 2,98 w jednym pomiarze w drugim 2,77 dzisiaj 2,52 więc dostałam skierowanie. Tak naprawdę nie wiem, czekam na ip.
-
Susannah wrote:Trzymamy kciuki! Bierzesz już progesteron?11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Justa przyjęli Cię już?
Babulka zazdroszczę zakupów 😀
Dafney dobrze, że się przemogłaś ze spodniami 😉Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Justa, trzymam kciuki żeby było dobrze 🤞🏻 dawaj znać co i jak.
Co do poduszki to ja kupiłam w Biedronce, teraz są za 70zl w kształcie litery c, duża, ale mam duże łóżko to nie przeszkadza 😁 i ja jestem zadowolona po pierwszej nocy 😊RudzielecMonia, dafney lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Justa, trzymam kciuki żeby było dobrze 🤞🏻 dawaj znać co i jak.
Co do poduszki to ja kupiłam w Biedronce, teraz są za 70zl w kształcie litery c, duża, ale mam duże łóżko to nie przeszkadza 😁 i ja jestem zadowolona po pierwszej nocy 😊
Wczoraj ją macałam w Biedronce właśnie i stąd moje pytanie 😉 My niby też mamy duże łóżko, ale śpią z nami psy, więc trochę ciasnawo może być z poduchą. W ogóle ostatnio irytuje mnie w nocy jak mnie mąż przytula. Czuję taki dyskomfort, jest mi niewygodnie i jeszcze te bolące cycki. Odsuwam się, a jemu jest przykro. Ja nie wiem jak my tą ciążę przetrwamy... -
Jejku ja nie cierpię jak mnie ktoś w nocy tyka, nawet własne dziecko... Gdzie normalnie mogłabym ją tulić na okrągło. Mąż to już od dawna nie próbuje zresztą sam też nie lubi w nocy żeby go ruszać.
Dla mnie ta poduszka to też wybawienie bo mam swoją barykadę 🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Jejku ja nie cierpię jak mnie ktoś w nocy tyka, nawet własne dziecko... Gdzie normalnie mogłabym ją tulić na okrągło. Mąż to już od dawna nie próbuje zresztą sam też nie lubi w nocy żeby go ruszać.
Dla mnie ta poduszka to też wybawienie bo mam swoją barykadę 🙈*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dafney, ja właśnie z powodu wkurzających piersi kupiłam te poduchę, mam długiego jaśka z Ikei i musiałam wybierać czy "przytulać" poduchę żeby cycki nie nachodziły na siebie czy między kolana, żeby krzyż odciążyć 😅 a teraz nie muszę wybierać. Ale rzeczywiście poducha jest konkretna i jak lubi się swobodę to nie wiem czy to dobry wybór..
dafney lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Justa, trzymam kciuki żeby było dobrze 🤞🏻 dawaj znać co i jak.
Co do poduszki to ja kupiłam w Biedronce, teraz są za 70zl w kształcie litery c, duża, ale mam duże łóżko to nie przeszkadza 😁 i ja jestem zadowolona po pierwszej nocy 😊
Dlaczego w mojej nie ma 🙄
Ja zawsze poluje na te poduszkę bo ja ją chce bez względu na ciąże 🙈 uwielbiam spać na boku i wkładać kołdrę między nogi. Jak się można domyślić mój chłop na tym cierpi bo kradnę mu kołdrę 😂 -
Co do poduszek, to ja miałam w kształcie litery J. U koleżanek testowałam C i U i dla mnie J była najwygodniejsza, bo nie potrzebowałam przy niej poduszki
Mam straszne schizy, że ta ciąża nie przetrwa... nie mogłam zasnąć prawie do 2 w nocy i przed 8 wstałam z dzieckiem. W poniedziałek mam USG, ale w nocy szukałam czy może jest jakiś termin ma dziś i szczerze się zastanawiam żeby gdzieś iść i zapłacić za USG.
Z powodu ciąży jutro nie idę na wesele, wymyślam jakieś kłamstwa, które będą w miarę wiarygodne. Moja rodzina to plociuchy i jakbym powiedziała 1 osobie o ciąży, to całe wesele by huczalo, a to ma być dzień Olki, nie mója co jeśli ta ciąża nie przetrwa, a ja nie pójdę na wesele do bliskiej kuzynki?
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Powiem wam z moich doświadczeń że jak macie możliwość to kupcie sobie te poduszki. Ja miałam tą zwykła podłużna cebuszke i na prawdę życie pod koniec mi ratowała. Dzięki niej noce były znośne.
Cslza staraj się myśleć pozytywnie takim podejściem nie pomagasz ani sobie ani dzieciom.
Justa jak tam?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cslza właśnie się zastanawiałam jak się wymigasz z tego wesela. 😅Jeśli ciąża nie przetrwa a Ty nie pójdziesz to przynajmniej będziesz miała pewność, że zrobiłaś wszystko, żeby tę ciążę utrzymać.
Ale spróbuj chociaż trochę w te swoje kropki uwierzyć. ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Cslza właśnie się zastanawiałam jak się wymigasz z tego wesela. 😅Jeśli ciąża nie przetrwa a Ty nie pójdziesz to przynajmniej będziesz miała pewność, że zrobiłaś wszystko, żeby tę ciążę utrzymać.
Ale spróbuj chociaż trochę w te swoje kropki uwierzyć. ❤
Ja się po prostu bardzo boję, że je stracęnie dość, że nadal plamię (chociaż najmniej od tygodnia, uff!), to jeszcze ciąża bliźniacza, to bardzo wsiada na głowę
a jeszcze ciągle śnią mi się bliźniaki, a konkretnie parka 🤷♀️ szczerze, to wizyta u tej lekarki z poniedziałku i tekst "pewnie jeden się poroni i tak" bardzo mnie to wytrąciło z oazy spokoju, bo wcześniej bylam na prawdę spokojna o ciążę. Przecież plamienie nie musi oznaczać poronienia, a ja mam już swoją tragedię na koncie i na prawdę taki tekst mi po prostu doj*bał...
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Nie dziwię się, nie rozumiem jak babka mogła tak powiedzieć.
Pamiętam jak ja wyłam po tekstach w szpitalu (choć u mnie było już po wszysykim a i tak mi dosrali nieziemsko).
Mi niektórzy lekarze mówili po drugiej stracie a po co pani chce się dalej starać? Nie lepiej zostać przy jednym? Już powinna być pani zadowolona, że jedno jest. Strasznie to raniło, bo nie dość że odbierali mi prawo do uczuć, to jeszcze podważali moją miłość do żyjącego dzieckaI właśnie sugerowali że starania są zbyt ryzykowne i że jestem za stara.
Jak powiedziałam mojemu endo i mojej hematolog to prawie wstali i jedno i drugie wtf. I to mnie pocieszyło.
Wiem jak takie słowa lekarzy na nas wpływają bo nawet jak wiemy, że chrzanią to gdzieś podświadomie uważamy lekarzy za autorytety. Dlatego uważam, że jak nic się nie dzieje, to nie idź na usg w losowe miejsce. Jeszcze trafisz na czubka, albo źle zmierzy i będą jeszcze większe nerwy. Znajdź dobrego prowadzącego do ciąż bliźniaczych, który też będzie empatyczny i zapewni Ci poczucie bezpieczeństwa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska