Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
@cslza pociesze Cię, ze ja w 1 ciąży rzygałam jak kot i jedyne co mogłąm w siebie wcisnąć to zblendowane shake i duuuzo imbiru
@babulka masz rację, chemii jest aż nadto Mąż ma astme i ma kategoryczny zakaz wdychania AirWicków i inncyh dziadów
Powiedzcie mi proszę, dzisiaj mam 13dc. Zrobiłam test owulacyjny i kreska kontrolna jest mocna a ta druga delikatna. Kiedys robilam testy owu ale były dla mnie udręką. Chce się upewnić, czy obie kreski mają być "równie" ciemne aby był pozytyw?
dodaje zdjęcie:
https://zapodaj.net/22f8b6ae30fd8.jpg.html👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Niedlamnie wrote:@cslza pociesze Cię, ze ja w 1 ciąży rzygałam jak kot i jedyne co mogłąm w siebie wcisnąć to zblendowane shake i duuuzo imbiru
@babulka masz rację, chemii jest aż nadto Mąż ma astme i ma kategoryczny zakaz wdychania AirWicków i inncyh dziadów
Powiedzcie mi proszę, dzisiaj mam 13dc. Zrobiłam test owulacyjny i kreska kontrolna jest mocna a ta druga delikatna. Kiedys robilam testy owu ale były dla mnie udręką. Chce się upewnić, czy obie kreski mają być "równie" ciemne aby był pozytyw?
dodaje zdjęcie:
https://zapodaj.net/22f8b6ae30fd8.jpg.html2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Niedlamnie masz jeszcze chwile, aczkolwiek na Twoim miejscu bym już dziś chłopa w obroty wzięła
A co do wymiotów, to w żadnej ciąży mnie nie męczyły mdłości czy wymioty codziennie. Jeśli już, to były sporadyczne akcje, w 1 ciąży wymiotowałam tylko 2x przez cały okres ciąży 🤷♀️ i już sama nie wiem co robić, bo nawet zimna woda mi śmierdzi 🤢 głównie leżę i chrupię Bake Rolls, takie sucharki się utrzymują w brzuchu.Niedlamnie lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Niedlamnie masz jeszcze chwile, aczkolwiek na Twoim miejscu bym już dziś chłopa w obroty wzięła
A co do wymiotów, to w żadnej ciąży mnie nie męczyły mdłości czy wymioty codziennie. Jeśli już, to były sporadyczne akcje, w 1 ciąży wymiotowałam tylko 2x przez cały okres ciąży 🤷♀️ i już sama nie wiem co robić, bo nawet zimna woda mi śmierdzi 🤢 głównie leżę i chrupię Bake Rolls, takie sucharki się utrzymują w brzuchu.
Właśnie nie mogę póki co, dzisiaj kończę antybiotyk i dostałam od gastrologa zielone światło ale tylk opod warunkiem zakończenia antybiotyku przed owulką Także zalezy mi żeby była jak najpóźniej
Jutro rano biorę ostatnią dawkę więc jestem uratowana i cykl nie jest stracony
Mi mega pomagał imbir... i tylko on, a rzygałam dużo...
tylko ja też jestem z tych co jak mają mdłości to biegną i rzygają by poczuć ulgę, nie lubie się męczyć👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Mnie w tej ciąży mdłości za bardzo nie dokuczały, ale w pierwszej schudłam 7 kg przez I trumestr, bo piłam tylko wodę z kroplami miętowymi i jadłam mandarynki, te bardzo kwaśne. Umycię zębów to był codzienna walka. Nie działał imbir w żadnej postaci, ani inne polecane specyfiki. Przedł II trymest i mdłości zniknęły, a pojawiła się zgaga 😊I tu polecam Rennie, nic innego mi nie pomagało.
Obecna ciąża bardzo mnie oszczędza, aczkolwiek jak mam te minkro mdłości, to zdecydowanie czuję się lepiej psychicznie.
Chwalę się, że zrobiłam mega postęp i zamówiłam spodnie ciążowe 🙃 kilka podejść było, ale w końcu się przełamałam i kliknęłam 😆 -
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!
Współczuję i trzymam kciuki😪
A jaką ma długość teraz Twoja szyjka? Będziesz miała założony szew?
W ogóle to od którego tygodnia sprawdza się długość szyjki? -
Justa trzymamy mocno. Będzie dobrze :*Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Justa trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ❤️❤️
Kurcze mogę se w dupe wsadzić mierzenie temperatury żeby wyznaczyć owulke. Czuję się dziś coraz gorzej...
Młoda mnie chyba zaraziła 🤦🏻♀️ -
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!
Trzymamy kciuki! Bierzesz już progesteron?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dafney mi mierzyli tylko dlatego, że miałam tą akcję z czopem. Tak to na usg nie badał tylko na fotelu oglądał.
Mi też pierwsze zakupy ciążowe przychodziły z oporem ale przywolalam się do porządku 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dafney mi mierzyli tylko dlatego, że miałam tą akcję z czopem. Tak to na usg nie badał tylko na fotelu oglądał.
Mi też pierwsze zakupy ciążowe przychodziły z oporem ale przywolalam się do porządku 😉
Co kupiłaś? Pochwal się!
Zastanawiam się nad poduszką ciążową. Polecają te w kształcie u, ale to takie wielkie jest, że chyba na męża już miejsca nie będzie w łóżku 😏 -
dafney wrote:Co kupiłaś? Pochwal się!
Zastanawiam się nad poduszką ciążową. Polecają te w kształcie u, ale to takie wielkie jest, że chyba na męża już miejsca nie będzie w łóżku 😏
Poduszkę mam z 1 ciąży i już jest w użyciu.
A dla małej już mam rożek, jakieś małe skarpetunie i szkole rodzenia online sobie kupilam bo byla promocja
Oraz dwie książki natuli, porod i kp2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
O wow! To już sporo. A ja się szczypałam z dżinsami jednymi😆 Też już w swoje spodnie nie wchodzę, więc nosiłam sukienki, ale trochę już zimno.
A gdzie wykupiłaś szkołę rodzenia? Nie myślałam jeszcze o tym, ale może warto się zainteresować.
A ta Twoja poducha też jest taka duża? -
Na zaufaj poloznej, ja w sumie takiej full wypas nie potrzebuję, bo jeszcze w miarę pamiętam z 1 ciąży szkołę rodzenia.
A poduszkę mam z motherhood w ksztalcie takiego wielkiego wydluzonego C i wolalabym U. U mnie mąż już i tak często musi się ewakuować jak nasza gwiazda się rozpycha nad ranem jeszcze z przytulankami, bo przychodzi 🤣
Ja też chodzilam troche w sukienkach, troche w spodniach na gumkę, teraz tez planuje sukienki ale właśnie zamowilam grube rajstopy ciążowe bo zwykle juz mnie cisną. I spodnie jedne kupilam na koncowke ciazy wieksze a jedne takie na teraz z pasem na vinted. I chyba jeszcze jedne mam z 1 ciąży gdzieś
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska