Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedlamnie wrote:@cslza pociesze Cię, ze ja w 1 ciąży rzygałam jak kot
i jedyne co mogłąm w siebie wcisnąć to zblendowane shake i duuuzo imbiru
@babulka masz rację, chemii jest aż nadtoMąż ma astme i ma kategoryczny zakaz wdychania AirWicków i inncyh dziadów
Powiedzcie mi proszę, dzisiaj mam 13dc. Zrobiłam test owulacyjny i kreska kontrolna jest mocna a ta druga delikatna. Kiedys robilam testy owu ale były dla mnie udręką. Chce się upewnić, czy obie kreski mają być "równie" ciemne aby był pozytyw?
dodaje zdjęcie:
https://zapodaj.net/22f8b6ae30fd8.jpg.html2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Niedlamnie masz jeszcze chwile, aczkolwiek na Twoim miejscu bym już dziś chłopa w obroty wzięła
A co do wymiotów, to w żadnej ciąży mnie nie męczyły mdłości czy wymioty codziennie. Jeśli już, to były sporadyczne akcje, w 1 ciąży wymiotowałam tylko 2x przez cały okres ciąży 🤷♀️ i już sama nie wiem co robić, bo nawet zimna woda mi śmierdzi 🤢 głównie leżę i chrupię Bake Rolls, takie sucharki się utrzymują w brzuchu.Niedlamnie lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Niedlamnie masz jeszcze chwile, aczkolwiek na Twoim miejscu bym już dziś chłopa w obroty wzięła
A co do wymiotów, to w żadnej ciąży mnie nie męczyły mdłości czy wymioty codziennie. Jeśli już, to były sporadyczne akcje, w 1 ciąży wymiotowałam tylko 2x przez cały okres ciąży 🤷♀️ i już sama nie wiem co robić, bo nawet zimna woda mi śmierdzi 🤢 głównie leżę i chrupię Bake Rolls, takie sucharki się utrzymują w brzuchu.
Właśnie nie mogę póki co, dzisiaj kończę antybiotyk i dostałam od gastrologa zielone światło ale tylk opod warunkiem zakończenia antybiotyku przed owulkąTakże zalezy mi żeby była jak najpóźniej
Jutro rano biorę ostatnią dawkę więc jestem uratowanai cykl nie jest stracony
Mi mega pomagał imbir... i tylko on, a rzygałam dużo...
tylko ja też jestem z tych co jak mają mdłości to biegną i rzygają by poczuć ulgę, nie lubie się męczyć👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphastonmożliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Mnie w tej ciąży mdłości za bardzo nie dokuczały, ale w pierwszej schudłam 7 kg przez I trumestr, bo piłam tylko wodę z kroplami miętowymi i jadłam mandarynki, te bardzo kwaśne. Umycię zębów to był codzienna walka. Nie działał imbir w żadnej postaci, ani inne polecane specyfiki. Przedł II trymest i mdłości zniknęły, a pojawiła się zgaga 😊I tu polecam Rennie, nic innego mi nie pomagało.
Obecna ciąża bardzo mnie oszczędza, aczkolwiek jak mam te minkro mdłości, to zdecydowanie czuję się lepiej psychicznie.
Chwalę się, że zrobiłam mega postęp i zamówiłam spodnie ciążowe 🙃 kilka podejść było, ale w końcu się przełamałam i kliknęłam 😆 -
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!
Współczuję i trzymam kciuki😪
A jaką ma długość teraz Twoja szyjka? Będziesz miała założony szew?
W ogóle to od którego tygodnia sprawdza się długość szyjki? -
Justa trzymamy mocno. Będzie dobrze :*Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Justa trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ❤️❤️
Kurcze mogę se w dupe wsadzić mierzenie temperatury żeby wyznaczyć owulke. Czuję się dziś coraz gorzej...
Młoda mnie chyba zaraziła 🤦🏻♀️ -
JustaSzcz wrote:Ja jednak skierowanie do szpitala szyjka mi się skraca 😔. Trzymajcie kciuki!
Trzymamy kciuki! Bierzesz już progesteron?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Dafney mi mierzyli tylko dlatego, że miałam tą akcję z czopem. Tak to na usg nie badał tylko na fotelu oglądał.
Mi też pierwsze zakupy ciążowe przychodziły z oporem ale przywolalam się do porządku 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Dafney mi mierzyli tylko dlatego, że miałam tą akcję z czopem. Tak to na usg nie badał tylko na fotelu oglądał.
Mi też pierwsze zakupy ciążowe przychodziły z oporem ale przywolalam się do porządku 😉
Co kupiłaś? Pochwal się!
Zastanawiam się nad poduszką ciążową. Polecają te w kształcie u, ale to takie wielkie jest, że chyba na męża już miejsca nie będzie w łóżku 😏 -
dafney wrote:Co kupiłaś? Pochwal się!
Zastanawiam się nad poduszką ciążową. Polecają te w kształcie u, ale to takie wielkie jest, że chyba na męża już miejsca nie będzie w łóżku 😏
Poduszkę mam z 1 ciąży i już jest w użyciu.
A dla małej już mam rożek, jakieś małe skarpetunie i szkole rodzenia online sobie kupilam bo byla promocja
Oraz dwie książki natuli, porod i kp2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
O wow! To już sporo. A ja się szczypałam z dżinsami jednymi😆 Też już w swoje spodnie nie wchodzę, więc nosiłam sukienki, ale trochę już zimno.
A gdzie wykupiłaś szkołę rodzenia? Nie myślałam jeszcze o tym, ale może warto się zainteresować.
A ta Twoja poducha też jest taka duża? -
Na zaufaj poloznej, ja w sumie takiej full wypas nie potrzebuję, bo jeszcze w miarę pamiętam z 1 ciąży szkołę rodzenia.
A poduszkę mam z motherhood w ksztalcie takiego wielkiego wydluzonego C i wolalabym U. U mnie mąż już i tak często musi się ewakuować jak nasza gwiazda się rozpycha nad ranem jeszcze z przytulankami, bo przychodzi 🤣
Ja też chodzilam troche w sukienkach, troche w spodniach na gumkę, teraz tez planuje sukienki ale właśnie zamowilam grube rajstopy ciążowe bo zwykle juz mnie cisną. I spodnie jedne kupilam na koncowke ciazy wieksze a jedne takie na teraz z pasem na vinted. I chyba jeszcze jedne mam z 1 ciąży gdzieś
dafney lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Cudownie sie czyta wasze historie zakupowe
zazdrosscze i lapie ciazowe wirusy
Mam nadzieje, ze bedac w kolejnej ciazy, nie bede w ciaglym stresie. Tego sie boje chyba najbardziej
.. Sprawdzania czy nie plamie itd.
Wiem ze nie mam wplywu, ale rozsadek swoje a strach swoje👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30