Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola111 wrote:Hej dziewczyny:) Ja trochę z innej beczki ale może najpierw coś o sobie.
O drugiego malucha staraliśmy się 3 lata...
W sierpniu 2021 poroniłam- ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
W maju tego roku wielkie szczęście II kreseczka na teście jednak szczęście nie trwało długo. Lekarz był przekonany że to ciąża pozamaciczna, szpital...na szczęście trafiłam na mądrych lekarzy, beta rosła więc dawali mi czas. Wypisali do domu. Za 2 dni wróciłam z krwawieniem powód duży krwiak. Nie dawali nadziei ale beta rosła więc czekali...A ja się modlilam i wymodliłam. Jestem w 15tyg ciąży A nasz drugi syn ma się super, po krwiaku nie ma śladu 🙏 teraz pytanie: czy któraś z Was lub z waszych znajomych chce może odkupić 4 paczki duphastonu?Ja Już nie potrzebuje ale recepta wcześniej została wykupiona i mam 4 nie zaczęte opakowania...A wiem że ostatnio podrożał, za 1 opakowanie proponuję 10 zł razem 40 zł, płatne przy odbiorze:)
Pozdrawiam ciepło i 3mam kciuki za staraczki i przyszłe mamy, będę tu zaglądać
Gratulacje ☺️❤️❤️
Kurcze dalaś mi trochę nadziei bo ja też po usunięciu jajowodu tyle że u mnie też jajnik poszedł niestety w pakiecie. Ciąża była już za duża...
Jeśli nikt nie chce a data jest w porządku to ja chętnie przygarnę 🙈 -
Babulka wrote:Wiem wiem, ale może możesz kogoś zaprosić? Albo znaleźć jakis wciągający serial na netflixie
Mnie zazwyczaj ok 13 wciąga drzemeczka 😅 na pewno się czymś zajmę, może coś do pracy zrobię, jakieś finansowe rzeczy czy coś innego. Ale to racja, znajdę sobie zajęcia to mniej mnie będą te myśli dręczyć.Babulka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ola super, że mimo trudnuch początku z ciążą wszystko dobrze.
Cslza ten czas trzeba po prostu przetrwać i tyle. Wszystkie chwyty dozwolone. Ja żałowałam, że nie mogę się upić 😉
-
@Cslza wszystko będzie dobrze Jak się dzisiaj czujesz? Próbuje nadrabiać wszystkie wiadomości na bieżąco
@Ewiv, nie wiem w którym tygodniu poroniłaś ale ja po 9 tyg wprawdzie owulacje miałam od razu w 19dc (licząc od 1 dnia poronienia) ale endometrium 1 cykl było cieniutkie. Dostałam zielone światło. Lekarz powiedział, jak ma się zagnieździć to tak się stanie Popijałam czerwone wino i zagryzałam migdałami
@Babulka Chyba fantastycznie jest czuć ruchy, chociaż mi ciężko sobie je wyobrazić, koleżanka porównała to do uczucia pływającej ryby w brzuchu. Może coś w tym jest
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
Niedlamnie wrote:@Cslza wszystko będzie dobrze Jak się dzisiaj czujesz? Próbuje nadrabiać wszystkie wiadomości na bieżąco
Dzisiaj mam wrażenie, że czuję się nieco lepiej, chociaż nadal plamię. No i chyba już nigdy więcej nie umyję zębów, robię 3 podejście i szarpie mnie do wymiotów na sam zapach pasty do zębów 🤮 nawet próbowałam pasty dziecięcej, ale nie idzie...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Dzisiaj mam wrażenie, że czuję się nieco lepiej, chociaż nadal plamię. No i chyba już nigdy więcej nie umyję zębów, robię 3 podejście i szarpie mnie do wymiotów na sam zapach pasty do zębów 🤮 nawet próbowałam pasty dziecięcej, ale nie idzie...
Pozostaje płykać usta płynem Wspołczuje. Co do plamienia, kiedy masz kolejną wizytę u lekarza? Koneicznie odpoczywaj👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
Niedlamnie wrote:Pozostaje płykać usta płynem Wspołczuje. Co do plamienia, kiedy masz kolejną wizytę u lekarza? Koneicznie odpoczywaj
Wizytę mam w poniedziałek 12.09, wzięłam termin na 11:30, bo wcześniej się nawet ogarnę 😅
Ja dużo leżę, z racji na plamienie nie idę na wesele kuzynki (na które bardzo czekałam i już 3x z tego powodu płakałam). Bardzo mi szkoda, bo wesele 4x przekładali ze względu na COVID-19, ale dzieci są ważniejsze. Planuję się ubrać w sukienkę, umalować, uczesać i zamówić sushi, będę świętować w domu 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 13:40
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Niedlamnie wrote:@Cslza wszystko będzie dobrze Jak się dzisiaj czujesz? Próbuje nadrabiać wszystkie wiadomości na bieżąco
@Ewiv, nie wiem w którym tygodniu poroniłaś ale ja po 9 tyg wprawdzie owulacje miałam od razu w 19dc (licząc od 1 dnia poronienia) ale endometrium 1 cykl było cieniutkie. Dostałam zielone światło. Lekarz powiedział, jak ma się zagnieździć to tak się stanie Popijałam czerwone wino i zagryzałam migdałami
@Babulka Chyba fantastycznie jest czuć ruchy, chociaż mi ciężko sobie je wyobrazić, koleżanka porównała to do uczucia pływającej ryby w brzuchu. Może coś w tym jest*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Niedlamnie wrote:@Babulka Chyba fantastycznie jest czuć ruchy, chociaż mi ciężko sobie je wyobrazić, koleżanka porównała to do uczucia pływającej ryby w brzuchu. Może coś w tym jest
Jednak przy kolejnej ciąży łatwiej odróżnić te ruchy od np jelit. A z czasem te ruchy są coraz mniej przyjemne i dużo rozpychania po brzuchu a nie słodkich kopniaczków 😅 -
@cslza brzmi fantastycznie Takie świętowanie to ja rozumiem Ja obecnie na antybiotyku, za 2 dni koniec po zakończeniu planuje wino i we wtorek/środę owulacja... także muszę się nastroić
@ewiwi, bardzo mi przykro, wiem co czujesz :* Teraz tak jak pisałam, winko i migdały
@Blondyna.B Chyba największe przerażenie jeśli chodzi o ciąże to te ruchy własnie, może będzie inaczej jak już je poczuje... ale jak ktoś o nich mówi to czuje psychiczny dyskomfort👰🤵 2019
starania od 11.2021
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
👩 - 30
🧔30
ASTMA
cslza wrote:Wizytę mam w poniedziałek 12.09, wzięłam termin na 11:30, bo wcześniej się nawet ogarnę 😅
Ja dużo leżę, z racji na plamienie nie idę na wesele kuzynki (na które bardzo czekałam i już 3x z tego powodu płakałam). Bardzo mi szkoda, bo wesele 4x przekładali ze względu na COVID-19, ale dzieci są ważniejsze. Planuję się ubrać w sukienkę, umalować, uczesać i zamówić sushi, będę świętować w domu 😄
Są podobno jakieś tabletki na wymioty dla kobiet w ciąży, ja nie stosowałam ale podobno działają. Tylko nie pamiętam nazwy i czy są na receptę.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Niedlamnie wrote:@cslza brzmi fantastycznie Takie świętowanie to ja rozumiem Ja obecnie na antybiotyku, za 2 dni koniec po zakończeniu planuje wino i we wtorek/środę owulacja... także muszę się nastroić
@ewiwi, bardzo mi przykro, wiem co czujesz :* Teraz tak jak pisałam, winko i migdały
@Blondyna.B Chyba największe przerażenie jeśli chodzi o ciąże to te ruchy własnie, może będzie inaczej jak już je poczuje... ale jak ktoś o nich mówi to czuje psychiczny dyskomfort2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Bardzo dobry plan 😍
Są podobno jakieś tabletki na wymioty dla kobiet w ciąży, ja nie stosowałam ale podobno działają. Tylko nie pamiętam nazwy i czy są na receptę.
Ale mnie mdłości nie męczą generalnie, tylko przy myciu zębów. Jest 15, a ja nadal nie myłam zębów, fujka! Planuję się zaraz zebrać ponownie i koniecznie muszę spróbować tej pasty kokosowej, bo miętowa jest fu!31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Właśnie ta pasta to kokos i imbir. Mnie też mdliło właśnie przy myciu zębów w ciążach a przy tej paśćie nie było tak źle 😅
cslza lubi tę wiadomość
-
cslza, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
cslza wrote:Ale mnie mdłości nie męczą generalnie, tylko przy myciu zębów. Jest 15, a ja nadal nie myłam zębów, fujka! Planuję się zaraz zebrać ponownie i koniecznie muszę spróbować tej pasty kokosowej, bo miętowa jest fu!
Ja używam z tej serii i tez są super nie-mietowe
https://www.bee.pl/bebio-ewa-chodakowska-naturalna-pasta-do-zebow-complete-pomarancza-brzoskwinia-100-ml_p1531164.html?gclid=Cj0KCQjwpeaYBhDXARIsAEzItbHIAzghzLL5tCiLno0ulJ6FNvTbTAPwrOeGU5iQQd_h3QMH8QWlbM8aAp6DEALw_wcBcslza lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄