Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, była u ginekologa, udało się złapać wizytę o 9:40. Macica zamknięta, owulacja z lewego jajnika (z tego samego co ciąża łyzeczkiwana) ciałko żółte jest, wymiary większe, ciąża odpowiada na 6+1 choć dla mnie jest 5+2. Brak odpowiedzi dlaczego beta pierwsza i druga wzorst niecałe 30% a kolejna już 85%. Nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie. Obraz USG nie odzwierciedla żadnych nieprawidłowości.
cslza, Malinkaaa, Blondyna.B, dafney, RudzielecMonia, Akataa lubią tę wiadomość
04.2019 👶💙
04.2022 7/8 tc 💔 łyżeczkowanie
22.08.2022 9dpo II kreski 😍
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Bakalia wrote:Hej, była u ginekologa, udało się złapać wizytę o 9:40. Macica zamknięta, owulacja z lewego jajnika (z tego samego co ciąża łyzeczkiwana) ciałko żółte jest, wymiary większe, ciąża odpowiada na 6+1 choć dla mnie jest 5+2. Brak odpowiedzi dlaczego beta pierwsza i druga wzorst niecałe 30% a kolejna już 85%. Nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie. Obraz USG nie odzwierciedla żadnych nieprawidłowości.
Super, że wszystko się dobrze rozwija ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Bakalia wrote:Hej, była u ginekologa, udało się złapać wizytę o 9:40. Macica zamknięta, owulacja z lewego jajnika (z tego samego co ciąża łyzeczkiwana) ciałko żółte jest, wymiary większe, ciąża odpowiada na 6+1 choć dla mnie jest 5+2. Brak odpowiedzi dlaczego beta pierwsza i druga wzorst niecałe 30% a kolejna już 85%. Nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie. Obraz USG nie odzwierciedla żadnych nieprawidłowości.
Jak dla mnie brzmi dobrze może coś pochrzanili w labie?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:To już olej tą betę teraz. Coś musieli pochrzanić albo nie wiadomo co tam się wydarzyło. A na usg widać żywy zarodek czy jeszcze musisz poczekać?
Super, że wszystko się dobrze rozwija ❤
Jeszcze muszę poczekać. GS 1.28mm i YS 0.37 i to tyle co zobaczyłam myślę, że temu ginekologowi ufać można, sprzęt ma dobry bo w pierwszej ciąży już w 11 tygodniu pokazał mi że będę miała chłopca
Obstawiam, że oznaczenie bety w labie poszło nie tak. Dla mnie była zbyt wysoka. Ale z ciekawości czystej oznaczę ponownie w piątek po 4 dobach i zobaczę czy podwoiło się, bo powyżej 6tys to już rośnie na pewno wolnej.
13.09 wizytę mam kolejna to może już wtedy serducho zobaczęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 13:54
04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
O to już niedługo ❤ Wtedy na pewno będzie 🥰
Ja bym się już nie wkurzała betą 🙈 Znowu wyjdą jakieś cuda a tak to za tydzień zobaczysz wszystko ☺
Przesyłam Wam trochę wrześniowego morza 🌊
https://ibb.co/XL69YnVRudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:O to już niedługo ❤ Wtedy na pewno będzie 🥰
Ja bym się już nie wkurzała betą 🙈 Znowu wyjdą jakieś cuda a tak to za tydzień zobaczysz wszystko ☺
Przesyłam Wam trochę wrześniowego morza 🌊
https://ibb.co/XL69YnV
Jak poroniłam w kwietniu to byłam tak słaba psychicznie, że chciałam "uciec" na internecie zabukowalam apartament w Chorwacji na sierpień. I to bobo przywiozłam do domu 1600km
Czytałam Twoje posty jak zaszlas w ciążę, jak się stresowałas tym wszystkim.
Powiedz czy jak przekroczyłaś pewien próg tygodnia ciąży to przestałas się bać? Czy strach jest nadal? Jak doprowadzić psychikę do porządku, że nic nie ma prawa wydarzyć się złego? Jak iść spać wieczorem nie bojąc się że rano wstane i będzie po wszystkim?04.2019 👶💙
24.10.2022 💙 66.1mm
1.12.2022 💙 223g
20.12.2022 💙 391g 20+3 -
Jak spokojnie nad morzem! Zawsze kiedy tam jestem są tłumy ludzi, zwłaszcza w Trójmieście.
Widzę, że masz świetny nastrój po tym usg, to dobrze 😉
Bakalia bardzo dobre wiadomości! Na ta chwilę wszystko wygląda dobrze 🥰
Może daruj już sobie tą betę, szkoda nerwów. Za tydzień będziesz już wiedziała czy jest serduszko.
Ja czekam na pielęgniarkę, żeby mi pobrała Nifty. I potem tydzień stresiku znowu 🙃Babulka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Bakalia wrote:Jak poroniłam w kwietniu to byłam tak słaba psychicznie, że chciałam "uciec" na internecie zabukowalam apartament w Chorwacji na sierpień. I to bobo przywiozłam do domu 1600km
Czytałam Twoje posty jak zaszlas w ciążę, jak się stresowałas tym wszystkim.
Powiedz czy jak przekroczyłaś pewien próg tygodnia ciąży to przestałas się bać? Czy strach jest nadal? Jak doprowadzić psychikę do porządku, że nic nie ma prawa wydarzyć się złego? Jak iść spać wieczorem nie bojąc się że rano wstane i będzie po wszystkim?
Nie mam myśli, że nie może się wydarzyć nic złego, bo to nieprawda. Liczyłam się z tym, że może być kolejne poronienie i mam na to zerowy wpływ, nie ulepie tego dzieciaka, musi sam urosnąć a ja mogę za niego trzymać kciuki i się modlić.
Zakładałam, że jak poronię, to i tak mam jedno dziecko i ono mi wystarczy i będę żyć dalej w spokoju.
Na pewno takimi momentami przełomowymi było raz jak beta rosła w kosmos, dwa - usg serduszkowe, bo wcześniej już na tym etapie było wiadomo, że jest źle a potem usg w 11tc (to jeszcze nie było prenatalne) jak było widać, że płód jest prawidłowy, nie ma obrzęku, ma wszystkie narządy na ten etap potrzebne itd.
Plus ja chodzę na terapię, co zmusza mnie to pracy nad swoimi emocjami bo siłą rzeczy co tydzień godzinę o tym mówię 😅
No i powtarzam sobie, że jedyne co mogę dać temu dziecku oprócz brania leków i przestrzegania zaleceń, to mój spokój podczas gdy on wytwarza swój układ nerwowy.
Oraz to, że jeśli ta ciąża będzie prawidłowa, to zadreczanie się byłoby straszną stratą zdrowia, energii i czasu.
I ostatnie - mam córkę a ona potrzebuje stabilnej, dostępnej emocjonalnie i spokojnej matki, bo też się właśnie rozwija.
Ale jak coś się złego działo typu infekcja czy nagle nie wiadomo skąd niedoczynność tarczycy, to się denerwowałam, ale zawsze albo dziewczyny mnie uspokajaly albo ja siebie sama zastanawiając się co mogę zrobić, zeby rozwiązać problem a na co wpływu nie mam.
Także nie mam złotej rady ale na pewno potrzeba dużo takiej świadomej uwagi do samej siebie.Bakalia, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
dafney wrote:Jak spokojnie nad morzem! Zawsze kiedy tam jestem są tłumy ludzi, zwłaszcza w Trójmieście.
Widzę, że masz świetny nastrój po tym usg, to dobrze 😉
Bakalia bardzo dobre wiadomości! Na ta chwilę wszystko wygląda dobrze 🥰
Może daruj już sobie tą betę, szkoda nerwów. Za tydzień będziesz już wiedziała czy jest serduszko.
Ja czekam na pielęgniarkę, żeby mi pobrała Nifty. I potem tydzień stresiku znowu 🙃
Mnie też dr dziś namawiał delikatnie na nifty ale ja odpuszczam. Wierzę, że jest ok. Bardziej się boję jakichś powikłań ciazowych niż, że dziecko ma wadę genetyczną bo w usg wygląda dobrze a wszystkiego i tak się nie sprawdzi. Jakby to kosztowało 250zl a nie 2500 to bym zrobiła 😁 Albo jakbym ja miała więcej kasyNati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka gratuluję córeczki ❤️
Susannah na tym etapie to dzieci potrafią rosnąć skokowo, każde w swoim tempie. Z tego powodu cieszę się, że mój lekarz nie mierzy narazie małej tylko czekam na USG 3 trymestru... Myślę, że wszystko dobrze a każdy lekarz inaczej może liczyć i jest błąd pomiaru.
Ani0nka TSH ok 1 jest najlepsze podobno ☺️
Bakalia to dobre wiadomości i teraz tylko czekaj na kolejne USG już bez bety! 🤞Bakalia, Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Ja pojutrze do ginekologa🙂 udało się zamienić z kobitka, dostała okresu i wzięła mój termin. Cieszę się bo chyba wczoraj była owu. Podejrzy i może da skierowanie na badania w pełnym cyklu. Bo mój termin za dwa tygodnie pewnie bym miała okres i dupa z tego by wyszła.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Babulka gratulacje ❤️
Oj widzę przewaga bab się szykuje.
Stary będzie miał przerąbane.
Babiniec w chacie 🤣🤣🤣
Dziewczyny czytam Was ale nie mam siły i czasu odczytywać wszystkich wiadomości. Czasem się zastanawiam skąd czerpiecie tą wiedzę na temat badań.
Ja dużo czytam, sporo też wiem od lekarza ale moja widzą w porównaniu do Was jest niska 😜
Wróciłam do pracy, jeszcze krwawię ale już duzo mniej.
Od wczoraj zaczęłam brać leki na stymulacje. Kupilam dziś wit D3 4000 j.m strong myślicie że przy staraniach mogę spokojnie brać 1 tabletkę? Dawno nie zażywałam i chciałabym trochę uzupełnić a gdzieś czytałam że zbyt niski jej poziom może prowadzić do zaburzeń płodnosci oraz że wspomaga dojrzewanie komórek jajowych, pomaga w zagnieżdżeniu i w dalszym rozwoju ciąży.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Mnie odwrotnie, wszyscy lekarze zniechęcali do niptów, bo to ,tylko statystyka', ale ze względu na moje ograniczone zaufanie do tej grupy zawodowej zrobię i tak 😁 Usg jest oczywiśvie najważniejsze, ale np ZD daje często prawidłowy obraz na usg.
Babulka piękne to, co napisałaś Bakalii. Ja tego etapu spokoju nie osiągnęłam i nie wierzę, że do końca ciąży osiągnę. Pogodziłam się z tym i nie walczę ze sobą. Gdzieś tam w głębi cieszę się z dzidzi, ale nigdy nie będzie to pełna i otwarta radość. Mimo to wiem, że czy ta ciąża zakończy się dobrze, czy nie i tak będę się starać o kolejną 😁 -
Babulka wrote:Patisonek ja biore do tej pory 4 tys Przed ciążą brałam 5tys żeby podbić.
No stary do łazienki już nie wejdzie, współczuję 😆
Ja dawno nie brałam i dziś kupiłam właśnie 4 tys żeby trochę podbić muszę sobie też zbadać poziom witamin.
Ha ha no będzie walka o łazienkę 🤣🤣Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Babulka wrote:Patisonek ja biore do tej pory 4 tys Przed ciążą brałam 5tys żeby podbić.
No stary do łazienki już nie wejdzie, współczuję 😆
... dlatego my mamy 2 łazienki 😅 jedna moja (makijaż, domowe spa, wanna, pralka) I druga męża (na długie posiedzenia i golenie brody) mieszkanie ma tylko 70m2, ale szczerze? To była nasza NAJLEPSZA decyzja! A jak przyleciał kumpel z żoną z Australii to daliśmy im naszą sypialnię z łazienką i nie było problemu typu "4 dorosłe osoby i 1 kibelek"31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Babulka wrote:Wydaje mi się, że nie jest legalne (nie jestem pewna) tylko łatwiej załatwić "wskazania". Ale to byś musiała się dowiedzieć bo ja nigdy nie wnikałam, tyle co koleżanki opowiadały bo jedna po 1 porodzie powiedziała, że bez opcji drugi raz i pieczołowicie to załatwiała.
Susannah ehh z tymi ciążami ciągle coś 😩 Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru i niepotrzebnie Ci stracha napedzili. Kolega mojej córki był ze sporego wielowodzia i poszło bez problemu (tyle, że skończyło się cc, ale chyba nie w związku z wodami).
Wtrącę się właśnie co do tej ilości wód płodowych.
Ja z moją Marysia miałam bardzo dużo wód płodowych... Pani doktor bardzo się dziwiła ale nie wprowadzała mnie w stan strachu. Urodziłam co prawda cc ale tylko dlatego że młoda się nie wstawiła do wyjścia a organizm już kazał hen wychodzić bo to i tak już był 41 tydzień ponad 🤣Susannah lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:... dlatego my mamy 2 łazienki 😅 jedna moja (makijaż, domowe spa, wanna, pralka) I druga męża (na długie posiedzenia i golenie brody) mieszkanie ma tylko 70m2, ale szczerze? To była nasza NAJLEPSZA decyzja! A jak przyleciał kumpel z żoną z Australii to daliśmy im naszą sypialnię z łazienką i nie było problemu typu "4 dorosłe osoby i 1 kibelek"
RudzielecMonia u tej mojej koleżanki też nic nie mówili, tylko obserwowali co ileś tam tygodni właśnie jak jest wielowodzie to częściej dziecko nie może wyjść ale to nie jest pewnik.cslza lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
U mnie też dziś nastąpiło ujawnienie płci, no i będzie chłopak. 🙈 Ale najważniejsze, że wszystko w normie. 😊
Babulka, dafney, Nati94, Patisonek 25, cslza, Malinkaaa, Blondyna.B, Ani0nka, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
Akataa wrote:U mnie też dziś nastąpiło ujawnienie płci, no i będzie chłopak. 🙈 Ale najważniejsze, że wszystko w normie. 😊
Akataa witaj w klubie niebieskich serduszek 💙
Akataa lubi tę wiadomość