X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nelcia.
    Bardzo mi przykro....

Ja od lekarza rodzinnego na nfz dostałam takie podstawy morfologia, żelazo, glukoza,TSH, też kupiłam ten pakiet, wyszly mi dwie mutacje i gen na celiakie, później prywatnie poszłam na homocysteine, kwas foliowy, Wit B12, Wit B6, Wit D3, zespół antyfosfolipidowy,białko S, białko C, diagnostyka celiaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 14:48

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Cześć Nelcia.
    Bardzo mi przykro....

Ja od lekarza rodzinnego na nfz dostałam takie podstawy morfologia, żelazo, glukoza,też kupiłam ten pakiet, wyszly mi dwie mutacje i gen na celiakie, później prywatnie poszłam na homocysteine, kwas foliowy, Wit B12, Wit B6, Wit D3, zespół antyfosfolipidowy,białko S, białko C, diagnostyka celiaki.

Ja sie zastanawiam czy nie mam celiaki bo pewne objawy mam , ale dopiero jutro przyjdzie do mnie badanie. Panicznie sie boje, ze znowu mnie to spotka , a ja bym sobie chyba juz 2 raz nie poradzila.

Jeszcze mam nadzieję
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia każda z Nas chyba czuje to samo, ja też nie wyobrażam sobie tego po raz drugi przechodzić...
    Spokojnie poczekaj do wyników, ja np mam ten gen celiaki ale nie jest aktywny.

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Nelcia każda z Nas chyba czuje to samo, ja też nie wyobrażam sobie tego po raz drugi przechodzić...
    Spokojnie poczekaj do wyników, ja np mam ten gen celiaki ale nie jest aktywny.
    A Ty bedziesz podchodzila niedlugo do kolejnego podejscia? U Ciebie ciaza naturalna jak mozna wiedziec? Nam lekarz kazal 3 msc czekac

Jeszcze mam nadzieję
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jak najszybciej... Tak naturalna. Już jeden lekarz gin na kontroli mi powiedział, że dopiero za 3 miesiące.Dzisiaj już idę prywatnie do nowego ginekologa z tymi badaniami, które zrobiłam....łudze się, że może pozwoli (miałam zabieg 14 października). Chyba jestem naiwna.... ☹️

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Chciałabym jak najszybciej... Tak naturalna. Już jeden lekarz gin na kontroli mi powiedział, że dopiero za 3 miesiące.Dzisiaj już idę prywatnie do nowego ginekologa z tymi badaniami, które zrobiłam....łudze się, że może pozwoli (miałam zabieg 14 października). Chyba jestem naiwna.... ☹️
    Ja najpierw chcialam odpoczac, teraz juz bym chciala podejsc. Podobno trzeba odczekac zeby organizm sie oczyscil i zregenerowal , ale czy to prawda . Kolezance lekarz pozwolil odrazu w danym cyklu, nie wiem od czego to zalezy. Bo mi tez kaze czekac

Jeszcze mam nadzieję
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie dawno myślałam żeby poczekać....ale czuję się lepiej.. I mam takie myśli żeby już.
    No to pewnie zależy jakie masz wyniki, endometrium jak wygląda, od wieku, czy było łyżeczkowanie...
    Ja przez to łyżeczkowanie czuje się gorsza 😢 i pewnie każdy lekarz mi powie, że dopiero za 3 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 15:38

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Ja też jeszcze nie dawno myślałam żeby poczekać....ale czuję się lepiej.. I mam takie myśli żeby już.
    No to pewnie zależy jakie masz wyniki, endometrium jak wygląda, od wieku, czy było łyżeczkowanie...
    Ja przez to łyżeczkowanie czuje się gorsza 😢 i pewnie każdy lekarz mi powie, że dopiero za 3 miesiące.

Niekoniecznie, najnowsze publikacje mówią że nie ma potrzeby czekania. Cześć lekarzy mówi żeby odczekać jeden cykl, odchodzi się już od czekania 6 miesięcy, jednak te 3 są chyba najczęściej rekomendowane.

Aneta2506, czarneniebo lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:

Mi mój lekarz kazał czekać 6 miesięcy. W szpitalu mi powiedzieli że jeżeli wszystko się oczyści to mogę po pierwszym okresie jak czuje sie na siłach. Jak przekazała ta informacje lekarzowi prowadzącemu to powiedział że tak że można tylko zawsze zaleca dłuższe czekania aby na sto procent było bezpiecznie. Również miałam zabieg, "doczyszczanie" po poronieniu farmakologicznym. Chyba mam taka nadzieję bo koleżanka zaszła po lyzeczkowaniu w pierwszym cyklu i wszystko jest oK, właśnie rodzi za pare dni. Daj znać co Ci dzisiaj lekarz powie.

Ja zaczynam starania teraz w grudniu to będzie po drugim cyklu. Jeszcze po miesiączce pójdę do ginekologa żeby mi potwierdził ze po jest wszystko ok i zaczynam.

Nelcia, bardzo mi przykro 💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 16:06

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy probowalyscie bez zabiegu? U mnie 4 dni temu sie zaczelo i na usg juz nic nie bylo widac, tylko resztki i czekam zeby sie sama oczyscila. Dosc malo leci, tak na prawde starczylyby mi 2 podpaski na dzien ale wiadomo chigiena. Zastanawiam sie kiedy powinnam udac sie na zabieg? Ile to moze trwac zeby sie skonczylo?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ogolnie sie slaba i mam takie niby zawroty glowy lekkie, ale mysle, ze to od utraty krwi , anemia. Biore antybiotyk lekarz mi dal

Jeszcze mam nadzieję
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.... Robisz mi wielka nadzieję 😁
    Jestem po @ to chyba też ważne, że przyszła sama bez wyłowywania...ale nawet i przed dziewczyny zachodzą i jest dobrze.

Bezpiecznie..... Już się niedawno czułam taka super zdrowa i bezpieczna brałam folik 2msc wcześniej przed zajściem, głupia się cieszyłam, a los mnie tak ukarał.Wszystkim powiedziałam teraz mnie mają za dziwoląga, bo dlaczego tak się stało, to nie jest normalne,(te wszystkie teksty to ze strony rodziny narzeczonego, u nich nie było takiego przypadku więc jestem jakiś dziwoląg) (nie mówię o teściach).
    Pewnie, że dam znać...😉

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, a boli cie brzuch?gorączka? Nie no myślę, że skoro na usg nic nie mówił to oczyści się samo bez zabiegu.

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Nelcia, a boli cie brzuch?gorączka? Nie no myślę, że skoro na usg nic nie mówił to oczyści się samo bez zabiegu.
    Wczoraj mialam skurcze mocniejsze wzielam tabletki i ok bylo, nie mam goraczki

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam na usg to dostalam kartke, ze jak bede miala goraczke, silne bole, albo przez 10 dni sie nie zmniejszy to mam isc na zabieg i sie zastanawiam bo poki co jest malo i w kiare tak samo, kiedy to bedzie znikac

Jeszcze mam nadzieję
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia ja jestem w trakcie poronienia samoistnego krwawie 7 dzień przez pierwsze 3 dni to krwawienie było słabe potem przyszły dość mocne skurcze (które łapią mnie codziennie wieczorem) terqz krwawienie jest na poziomie normalnej miesiaczki ale bez jakichs wielkich skrzepow dopóki nic się nie dzieje to do szpitala się nie wybieram bo testy bledna więc beta spada w piątek chyba podejdę do gina.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia bądźmy dobrej myśli, 4 dni to świeża sprawa. Niech się oczyszcza 💓

Nelcia lubi tę wiadomość

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Wczoraj mialam skurcze mocniejsze wzielam tabletki i ok bylo, nie mam goraczki

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 💔 trzymaj się z czasem ból będzie mniejszy.

Jeśli chodzi o długość oczyszczania się to u mnie dzisiaj jest 13 dpp i nadal krwawię, wczoraj płynęło ze mnie ciurkiem jak pierwszego dnia, mówi się, że do 2 tygodni macica może się oczyszczać, ale późnej nawet do pierwszej miesiączki mogą zdarzać się jakieś plamienia, podobno pierwsza miesiączka po poronieniu też jest bardziej intensywna.

Jeśli chodzi o to kiedy ponownie można się starać, lekarza rekomendują, po pierwszym normalnym cyklu od poronienia, jeśli macica się sama oczyściła, jeśli był zabieg to po 3 cyklach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 16:49

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Nelcia ja jestem w trakcie poronienia samoistnego krwawie 7 dzień przez pierwsze 3 dni to krwawienie było słabe potem przyszły dość mocne skurcze (które łapią mnie codziennie wieczorem) terqz krwawienie jest na poziomie normalnej miesiaczki ale bez jakichs wielkich skrzepow dopóki nic się nie dzieje to do szpitala się nie wybieram bo testy bledna więc beta spada w piątek chyba podejdę do gina.
    Dzieki, ja tez poczekam co bedzie.

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 💔 trzymaj się z czasem ból będzie mniejszy.

Jeśli chodzi o długość oczyszczania się to u mnie dzisiaj jest 13 dpp i nadal krwawię, wczoraj płynęło ze mnie ciurkiem jak pierwszego dnia, mówi się, że do 2 tygodni macica może się oczyszczać, ale późnej nawet do pierwszej miesiączki mogą zdarzać się jakieś plamienia, podobno pierwsza miesiączka po poronieniu też jest bardziej intensywna.

Jeśli chodzi o to kiedy ponownie można się starać, lekarza rekomendują, po pierwszym normalnym cyklu od poronienia, jeśli macica się sama oczyściła, jeśli był zabieg to po 3 cyklach.

Mi rowniez przykro, ze przez to przechodzisz. Bedziesz czekala dalej az sie do konca oczysci czy na zabieg?

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ