Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To straszne, że coraz więcej nas pojawia się na tym wątku
Dziewczyny co do l4, ja chodze do psychiatry, rozmawiamy sobie, wyszło po drodze jeszcze sporo rzeczy, z którymi się borykałam więc cieszę się, że poszłam bo to mi pomaga. Oczywiście może mi dać l4 jeśli chce, ale mam wspaniałą panią doktor, która mi daje l4... poronienie we wrześniu a ona obiecała mi l4 do końca grudnia z nadzieją, że uda się zajść tak więc ostatnia próba w tym roku.
Dzis miałam monitoring, pecherzyk 19 mm, endo 9 mm. Jutro ovitrelle no i za tydzień znów wizyta. Ciężkie te starania po stracie ;(Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Nelcia wrote:Czy mialyscie albo macie skurcze silniejsze od @? Ja wlasnie takie mam od wczoraj, ale za duzo nie leci. Nie wiem czy to nornalne? Martwie sie
U mnie w weekend skurcze były bardzo mocne ale krwawienie nie jest jakieś bardzo intensywne wydaje mi się że takie nagle intensywne krwawienie jest bardziej przy indukcji farmakologicznej a jak organizm sam się oczyszcza to może przebiegać to łagodniej (ale i pewnie dłużej) -
Ivanka93 wrote:U mnie w weekend skurcze były bardzo mocne ale krwawienie nie jest jakieś bardzo intensywne wydaje mi się że takie nagle intensywne krwawienie jest bardziej przy indukcji farmakologicznej a jak organizm sam się oczyszcza to może przebiegać to łagodniej (ale i pewnie dłużej)Jeszcze mam nadzieję
-
Nelcia wrote:Czy mialyscie albo macie skurcze silniejsze od @? Ja wlasnie takie mam od wczoraj, ale za duzo nie leci. Nie wiem czy to nornalne? Martwie sie
Ja miałam bóle i skurcze silniejsze niż przy miesiączce, nie pomagał ibumprofen 400, ani przeciwbólowe przepisane na receptę.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Nelcia wrote:Ja za tydzien mam kontrole u lekarza , mowil zebym przyszla jak sie oczysci, ale zastanawiam sie czy jak dalej bede miala plamienia albo krwawienie czy tez do niego isc zeby sprawdzil czy da rade sama sie oczyscic, jak myslisz? Teraz moim marzeniem jest zeby to sie juz skonczylo i zebym mogla zaczac przygotowania do kolejnej ciazy, dieta , cwiczenia .
-
Szyszka90 wrote:To straszne, że coraz więcej nas pojawia się na tym wątku
Dziewczyny co do l4, ja chodze do psychiatry, rozmawiamy sobie, wyszło po drodze jeszcze sporo rzeczy, z którymi się borykałam więc cieszę się, że poszłam bo to mi pomaga. Oczywiście może mi dać l4 jeśli chce, ale mam wspaniałą panią doktor, która mi daje l4... poronienie we wrześniu a ona obiecała mi l4 do końca grudnia z nadzieją, że uda się zajść tak więc ostatnia próba w tym roku.
Dzis miałam monitoring, pecherzyk 19 mm, endo 9 mm. Jutro ovitrelle no i za tydzień znów wizyta. Ciężkie te starania po stracie ;( -
Co do L4 to ja póki co jestem na macierzyńskim skróconym a później będę rozważać L4 od psychiatry i mam zamiar raczej z tego skorzystać i poinformowałam o tym w pracy. To szczególna sytuacja i skorzystam tyle, ile potrzebuję, wrócę max styczeń- luty do pracy, jeśli nie zaskoczy.
Co do bety, to pisałam wyzej.startowalam z 20000, tydzień temu było 670, dziś już 120(19 dpp). Mam tylko plamienia i jutro kontrola u gina i już pytam o starania, ja to bym chciała już ale pewnie to byłoby dość nierozsądne.Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Szyszka90 wrote:To straszne, że coraz więcej nas pojawia się na tym wątku
Dzis miałam monitoring, pecherzyk 19 mm, endo 9 mm. Jutro ovitrelle no i za tydzień znów wizyta. Ciężkie te starania po stracie ;(
Ja też trafiłam na mega babkę, mimo że wizyta była zaplanowana na 20 minut siedziałam u niej około godziny. Jest to psychiatra i terapeuta. Też mi powiedziała że nie ma pośpiechu, to jest mój czas i ile będę go potrzebowala to tyle mi go da. Bałam się jak szłam na pierwszą wizytę bo myślałam że pomyśli że dużo ma takich przypadków i co ja tam płacze... Naprawdę tak myślałam... A dała mi dużo wsparcia...
Trzymam mocno kciuki 💚💚💚 wiem, że każda pozytywna wiadomość na tym wątku o dwóch kreseczkach będzie mnie cieszyć 💚💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 21:23
Karciak lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Nati94 wrote:Co do L4 to ja póki co jestem na macierzyńskim skróconym a później będę rozważać L4 od psychiatry i mam zamiar raczej z tego skorzystać i poinformowałam o tym w pracy. To szczególna sytuacja i skorzystam tyle, ile potrzebuję, wrócę max styczeń- luty do pracy, jeśli nie zaskoczy.
Co do bety, to pisałam wyzej.startowalam z 20000, tydzień temu było 670, dziś już 120(19 dpp). Mam tylko plamienia i jutro kontrola u gina i już pytam o starania, ja to bym chciała już ale pewnie to byłoby dość nierozsądne.Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Obylo sie bez zabiegu?
-
Nati94 wrote:Tak. To był 8 tc, ciąża zatrzymała się na 6 ale beta też dalej rosła, słabo ale rosła, dostałam 4 tabletki do domu, przyjęłam je dopochwowo 4.11 o 12, o 23.20 wyszedł pęcherzyk i krwawilam łącznie 14 dni tak dość intensywnie z jednodniową przerwą. Jestem pod stałą kontrolą lekarza prowadzącego, w międzyczasie miałam kontrolę w szpitalu, gdzie obcy lekarz skierował mnie na zabieg bo ponoć się miałam nie oczyścić, mój lekarz po kontroli powiedział, że jest ok i jutro mam prawdopodobnie ostatnią kontrolę przed miesiączką, później mam przyjść na wizytę po miesiączce, taką już dłuższą, bo co tydzień robi mi szybkie USG kontrolneJeszcze mam nadzieję
-
Nelcia wrote:Pytam wlasnie bo tez sie martwie zeby zabiegu nie miec, we wtorek mam wizyte i zobaczyny co dalej, mialam nadzieje, ze moze di wtorku to sie skonczy, ale widze, ze to dluzej trwa niestety
-
Kurcze dziewczyny trzymam kciuki żebyście szybko wróciły do starań! W Was moja nadzieja!
Karciak lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Byłam u ginekologa, bardzo fajny.Nic mnie nie bolało. Badając mnie wszystko pokazywał i opowiadał gdzie co i jak. Szyjka zamknięta, czyściutko, wszystko pięknie, jakby nic się nie stało.....
Na moje mutacje powiedział, że możliwe że będe brała acard 150 (kurde aż tyle ? ) a także clexane, ale mam to skonsultować jeszcze z genetykiem. Więc chyba nie ogarnia tego ? Jest sens iść do genetyka czy lepiej do hematologa?
Zalecił Folian 0,4
https://www.doz.pl/apteka/p128288-Solgar_Folian_Metafolin_400_g_tabletki_50_szt.?adv=g&gclid=EAIaIQobChMIroqplcSv9AIVeAWiAx3X7wEbEAQYAiABEgKn6vD_BwE&gclsrc=aw.ds
i ActiFolin 0,8
https://www.doz.pl/apteka/p135663-ActiFolin_08_mg_tabletki_powlekane_30_szt.
Co sądzicie o tych tabletkach?
Mimo,że wszystko dobrze powiedział żebym poczekała jednak do tej [email protected] chyba posłucham.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 23:49
-
czarneniebo wrote:Byłam u ginekologa, bardzo fajny.Nic mnie nie bolało. Badając mnie wszystko pokazywał i opowiadał gdzie co i jak. Szyjka zamknięta, czyściutko, wszystko pięknie, jakby nic się nie stało.....
Na moje mutacje powiedział, że możliwe że będe brała acard 150 (kurde aż tyle ? ) a także clexane, ale mam to skonsultować jeszcze z genetykiem. Więc chyba nie ogarnia tego ? Jest sens iść do genetyka czy lepiej do hematologa?
Zalecił Folian 0,4
https://www.doz.pl/apteka/p128288-Solgar_Folian_Metafolin_400_g_tabletki_50_szt.?adv=g&gclid=EAIaIQobChMIroqplcSv9AIVeAWiAx3X7wEbEAQYAiABEgKn6vD_BwE&gclsrc=aw.ds
i ActiFolin 0,8
https://www.doz.pl/apteka/p135663-ActiFolin_08_mg_tabletki_powlekane_30_szt.
Co sądzicie o tych tabletkach?
Mimo,że wszystko dobrze powiedział żebym poczekała jednak do tej [email protected] chyba posłucham.
Super że już po wizycie i wszystko dobrze wygląda.
Folian biore taki sam - przepisała mi go naprotechnolog. Wcześniej łykałam feminion0.
Niestety więcej nie podpowiem dopiero zaczynam wchodzić w te tematy.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀