Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelcia wrote:Mi rowniez przykro, ze przez to przechodzisz. Bedziesz czekala dalej az sie do konca oczysci czy na zabieg?
Mam nadzieje, że wszystko samo się oczyści, zabiegu chce uniknąć za wszelką cenę, jutro mam kontrole, więc się okaże co tam się dzieje.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:Mam nadzieje, że wszystko samo się oczyści, zabiegu chce uniknąć za wszelką cenę, jutro mam kontrole, więc się okaże co tam się dzieje.Jeszcze mam nadzieję
-
Cześć dziewczyny.
Mija dziś 5 dzień jak padła diagnoza pustego jaja (wtedy ok. 6tc). Odstawiliśmy tabletki ale póki co nic się nie dzieje.
Doktor mówiła że w ciągu tygodnia powinno ruszyć. W czwartek do niej napiszę czy możemy to przyspieszyć np. tabletkami.
Czekałyście długo czy brałyście tabletki na przyspieszenie?
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94 wrote:Cześć dziewczyny.
Mija dziś 5 dzień jak padła diagnoza pustego jaja (wtedy ok. 6tc). Odstawiliśmy tabletki ale póki co nic się nie dzieje.
Doktor mówiła że w ciągu tygodnia powinno ruszyć. W czwartek do niej napiszę czy możemy to przyspieszyć np. tabletkami.
Czekałyście długo czy brałyście tabletki na przyspieszenie? -
Ja mam trochę inne podejście. Ja nie chciałam tabletek tylko od razu prosiłam o zabieg bo mam sto procent pewności że jest czysto, nie chodzę z tabletkami myśląc czy ruszy czy nie ruszy czy się oczysciłam dobrze czy jednak coś zostało. Wiem że zabieg to ostatecznośc ale jest wygodniejszyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nelcia wrote:Dziewczyny, a czy probowalyscie bez zabiegu? U mnie 4 dni temu sie zaczelo i na usg juz nic nie bylo widac, tylko resztki i czekam zeby sie sama oczyscila. Dosc malo leci, tak na prawde starczylyby mi 2 podpaski na dzien ale wiadomo chigiena. Zastanawiam sie kiedy powinnam udac sie na zabieg? Ile to moze trwac zeby sie skonczylo?
Ja nosiłam 3 tygodnie maleńki zarodek martwy, na początku u mnie puste jajo podejrzewali ale ostatecznie wypatrzyli 2 mm maleństwo. Mi lekarz kazał isc odrazu do szpitala bo u mnie samo się nie zaczęło, a to był już 10 tydzien, więc groziło zakażeniem. Zabieg zrobili następnego dnia po farmakologii. Nie czytałam wcześniej forum więc nawet nie wiedzialam ze mogę zrezygnować z zabiegu i iść do domu i czekać, lekarz poprostu powiedział że musi być zabieg bo resztki zostały po poronieniu farmakologicznym. Nie wiem w sumie co bym zrobiła...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja tak bardzo nie chce zabiegu. Nie chce czekac tych 3 miesięcy:(
Spróbuję z tymi tabletkami oby wtedy ruszyło.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Aneta2506 wrote:Ja nosiłam 3 tygodnie maleńki zarodek martwy, na początku u mnie puste jajo podejrzewali ale ostatecznie wypatrzyli 2 mm maleństwo. Mi lekarz kazał isc odrazu do szpitala bo u mnie samo się nie zaczęło, a to był już 10 tydzien, więc groziło zakażeniem. Zabieg zrobili następnego dnia po farmakologii. Nie czytałam wcześniej forum więc nawet nie wiedzialam ze mogę zrezygnować z zabiegu i iść do domu i czekać, lekarz poprostu powiedział że musi być zabieg bo resztki zostały po poronieniu farmakologicznym. Nie wiem w sumie co bym zrobiła...Jeszcze mam nadzieję
-
Jc94 wrote:Cześć dziewczyny.
Czekałyście długo czy brałyście tabletki na przyspieszenie?
Chodziłam 3 tygodnie z martwym maleństwem, od 9 do 12 tygodnia i nic samo się nie zaczęło, nie miałam nawet plamienia o czułam się też dobrze, jedynie bolała mnie głowa przez kilka dni, zanim dowiedziałam się, że serce przestało bić.
Zdecydowałam się na tabletki, poroniłam w domu, moje maleństwo miało około 2,5 cm. Dzisiaj mija 13 dpp i nadal krwawię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 17:49
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Nelcia wrote:Straezne jest to jak duzo nas jest po takich zlych przejsciach, a czy bralyscie l4? Moj gin stwierdzil, ze tydzien mi starczy... ide do psychiatry po zwolnienie bo nie wyobrazam sobie wrocic do pracy
Ja miałam miesiąc zwolnienia od ginekologa, a teraz jestem na zwolnieniu od psychiatry. Pracuje w szkole i przedszkolu i ciężko mi wrócić...
Ale myślę że jeszcze grudzień i będę musiała uporać się ze swoimi lekami i wrócić od stycznia... chociaż mam nadzieję w sercu taka że starania grudniowe przyniosła mi dwie kreseczki 💙15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nelcia wrote:Straezne jest to jak duzo nas jest po takich zlych przejsciach, a czy bralyscie l4? Moj gin stwierdzil, ze tydzien mi starczy... ide do psychiatry po zwolnienie bo nie wyobrazam sobie wrocic do pracy
Ja mieszkam za granica i u mnie nie ma czegoś takiego jak l4, można zglosic chorobowe jak się ma stały kontrakt ale ja nie miałam, zrezygnowałam z pracy nie czułam sie na siłach by codziennie dzwonić i powtarzać ze nadal nie mogę przyjść do pracy.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
-
Aneta2506 wrote:Ja miałam miesiąc zwolnienia od ginekologa, a teraz jestem na zwolnieniu od psychiatry. Pracuje w szkole i przedszkolu i ciężko mi wrócić...
Ale myślę że jeszcze grudzień i będę musiała uporać się ze swoimi lekami i wrócić od stycznia... chociaż mam nadzieję w sercu taka że starania grudniowe przyniosła mi dwie kreseczki 💙Jeszcze mam nadzieję -
Ja od 1 listopada w domu. L4 od pani doktor bo walczyliśmy żeby było dobrze. Od piątku mam kolejne 10 dni. Ale chce wrócić jak już poronie. Teraz bym się bała ze trafi mi się to w pracy.
Myslalam ze nie dam rady. Boje sie tego ze koleżanki wiedzą i ze będzie tak sztywno w pracy lub każdy będzie mi mówić"bedzie dobrze" ale jedna z dziewczyn pisała ze praca pozwoliła jej się ogarnąć- wiecie nie płacze w domu tylko daje z siebie wszystko w pracy. I myślę że mi też to pomoże. Inaczej czas zleci.
No chyba że pęknę psychicznie. W piątek mamy pierwsza wizytę u psychologa.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
jo_ana wrote:Ja mieszkam za granica i u mnie nie ma czegoś takiego jak l4, można zglosic chorobowe jak się ma stały kontrakt ale ja nie miałam, zrezygnowałam z pracy nie czułam sie na siłach by codziennie dzwonić i powtarzać ze nadal nie mogę przyjść do pracy.Jeszcze mam nadzieję
-
Aneta2506 wrote:Ja miałam miesiąc zwolnienia od ginekologa, a teraz jestem na zwolnieniu od psychiatry. Pracuje w szkole i przedszkolu i ciężko mi wrócić...
Ale myślę że jeszcze grudzień i będę musiała uporać się ze swoimi lekami i wrócić od stycznia... chociaż mam nadzieję w sercu taka że starania grudniowe przyniosła mi dwie kreseczki 💙
Trzymam kciuki za II 🤗Aneta2506 lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Nelcia wrote:Rozumiem, a takie zwolnienie od psychiatry na ile mozna dostac?
Jednorazowo na miesiąc, tak też dostałam... 01.12. mam kolejna wizytę i też wezmę jeszcze miesiąc. Wiem ze chyba można ciągnąć max 8 miesiecy.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Puki masz możliwości próbuj z l4, myśle ze psychiatra tez wystawi Ci bezproblemowo.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany