Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na szczęście ten komfort że nie pracuje. Poświęcam się dzieciom i obowiązkom domowym i to pozwala mi nie myśleć. Dzisiaj kończę antybiotyk i już czeka na mnie butelka martini na topienie smutków.
Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja mam na szczęście ten komfort że nie pracuje. Poświęcam się dzieciom i obowiązkom domowym i to pozwala mi nie myśleć. Dzisiaj kończę antybiotyk i już czeka na mnie butelka martini na topienie smutków.
Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?
A jeśli uważasz, że niczego to tabletki typu Pregna Start -
czarneniebo wrote:Blondyna.B a co sądzisz o tych co gin mi zalecił?
Folian 0,4
ActiFolin 0,8 -
Jc94 wrote:Inna sytuacja ale uważam że warto pochodzić i poszukać.
Moja mama po śmierci taty była w domu ponad 6 miesięcy-L4 od zwykłego lekarza rodzinnego.
Ciocia po śmierci syna poszła do psychologa lub psychiatry i też miala na pół roku.
Nie wiem gdzie i u kogo juz byłaś ale może warto się rozejrzeć. Może trafisz na jakiegoś lekarza z sercem który od razu zrozumie twoją sytuację i bez zbędnych pytań da L4Jeszcze mam nadzieję -
Jednorożec89 wrote:Ja mam na szczęście ten komfort że nie pracuje. Poświęcam się dzieciom i obowiązkom domowym i to pozwala mi nie myśleć. Dzisiaj kończę antybiotyk i już czeka na mnie butelka martini na topienie smutków.
Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?Jeszcze mam nadzieję -
czarneniebo wrote:Blondyna.B a co sądzisz o tych co gin mi zalecił?
Folian 0,4
ActiFolin 0,8Jeszcze mam nadzieję -
Hej dziewczyny
Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?
Najlepiej zbadać. Ja przed ciąża badalam witaminy B i D. Biorę Pregna Start i dodatkowo witamine D (lek) w kroplach 4000. Lekarz powiedział że nic więcej mam nie brać bo jeszcze sobie zaszkodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 11:35
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Powiedział, że jak będe w ciąży to przepisze mi na recepte większa dawke
Nelcia ten folik? https://www.aptekagemini.pl/folik-0-4-mg-90-tabletek-0006945 Brałam go, kwas foliowy wyszedł powyżej czyli go nie przyswajam (tak to rozumiem) -
czarneniebo wrote:Blondyna.B No nie wiem, pokazałam mu wyniki , że mam MTHFR1298A>C Układ heterozygotyczny zalecił mi 1 dziennie folianu i 1 actifolin. To mówisz, że przesada?
Powiedział, że jak będe w ciąży to przepisze mi na recepte większa dawke
Nelcia ten folik? https://www.aptekagemini.pl/folik-0-4-mg-90-tabletek-0006945 Brałam go, kwas foliowy wyszedł powyżej czyli go nie przyswajam (tak to rozumiem)Jeszcze mam nadzieję -
jo_ana wrote:Hej dziewczyny
Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔Jeszcze mam nadzieję -
Nelcia robiłam badanie z testdna na trombofilie i wyszły mi dwie mutacje : MTHFR1298A>C Układ heterozygotyczny, PAI-1 4G Układ heterozygotyczny
Te mthfr jest właśnie, że nie przyswajam zwykłego kwasu i odkładam go sobie ( tak to rozumiem ), dlatego musze brać metylowane -
Nelcia wrote:Jeszcze nie bylam u zadnego bo do 30 mam l4 od ginekologa a 29 mam psychiatre i zobaczymy co powie, najgorsze, ze trzeba bedzie wszystko opowiadac
O tak z tym że najgorzej, że trzeba opowiadać od nowa wszystko się zgodzę. Dobry lekarz napewno Ci pomoże a potem mam nadzjeje będzie już tylko lepiej . Ja korzystałam z pomocy Fundacji Ernesta Wójcickiego i to mi dużo pomogło. Myślałam że tak samo jak Ty że mój facet się już z tym pogodził, niestety prawda była inna . On wszystko przezywal w sobie i też ta Fundacja pomogła mi to zrozumieć. Dziś jest już inaczej i nie ukrywa swoich emocji przez co łatwiej nam się zrozumieć. Ale z nimi to ciężko czasem bo myślą że facet ro musi być silny a w środku aż ściska.. -
MTHFR to nie tak, że nie przyswajasz a gorzej przyswajasz. Najlepiej wtedy brać tylko metylowane formy witamin z grupy B.
Powyżej normy będziesz miała też jak bierzesz go za dużo, jeśli homocysteina w normie to nie ma zupełnie czym się martwić bo w tym przypadku tylko hiperhomocyteinemia jest groźna... Jeśli nie ma konretknych wskazań to zobacz jakie dawki PTGiP rekomenduje - jest taka tabelka w zależności od potrzeby brania
zobacz u mnie, biorę 5mg kwasu foliowego i to zwykłego i nie ma opcji żebym miała go w normie. -
Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔 -
Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔
Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że teraz już wszystko się oczyści . -
No wyglądało na dość duży kawałek na usg, lekarka zaczęła mi to czyścić i w jednym momencie poczułam ciepło krwi która zaczęła płynąc i słyszałam jak krew kapie na podłogę. Nie bolało mnie, aż tak bardzo pod czas tego. Ale wiem, że znowu muszę sie przygotować na ostry ból i skurcze. Musiałam godzinę zaczekać w szpitalu bo ponoć dużo krwi straciłam, mogłam tez tam zostać, ale nie chciałam, ja nie mieszkam w PL wiec nie czuje sie komfortowo w takich miejscach i w takich sytuacjach. Dostałam kolejne tabletki o 20 mam przyjechać sprawdzić czy pomogły.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
jo_ana wrote:No wyglądało na dość duży kawałek na usg, lekarka zaczęła mi to czyścić i w jednym momencie poczułam ciepło krwi która zaczęła płynąc i słyszałam jak krew kapie na podłogę. Nie bolało mnie, aż tak bardzo pod czas tego. Ale wiem, że znowu muszę sie przygotować na ostry ból i skurcze. Musiałam godzinę zaczekać w szpitalu bo ponoć dużo krwi straciłam, mogłam tez tam zostać, ale nie chciałam, ja nie mieszkam w PL wiec nie czuje sie komfortowo w takich miejscach i w takich sytuacjach. Dostałam kolejne tabletki o 20 mam przyjechać sprawdzić czy pomogły.
Mi sprawdzali tylko czy nie ma pęcherzyka i endomentrium czy nie za grube. Wiadomo że to wszystko będzie się czyścić jeszcze