X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście ten komfort że nie pracuje. Poświęcam się dzieciom i obowiązkom domowym i to pozwala mi nie myśleć. Dzisiaj kończę antybiotyk i już czeka na mnie butelka martini na topienie smutków.

Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja mam na szczęście ten komfort że nie pracuje. Poświęcam się dzieciom i obowiązkom domowym i to pozwala mi nie myśleć. Dzisiaj kończę antybiotyk i już czeka na mnie butelka martini na topienie smutków.

Powiedzcie mi chcę teraz zażywać jakieś witami najlepszy byłby porządny zestaw żeby wszystko w nim było. Polecacie coś?
    Przede wszystkim najpierw badanie czego Ci brakuje - B12, kwas foliowy, homocysteina, żelazo, ferrytyna.
    A jeśli uważasz, że niczego to tabletki typu Pregna Start

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B a co sądzisz o tych co gin mi zalecił?

Folian 0,4
    ActiFolin 0,8

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:

Folian 0,4
    ActiFolin 0,8
    a po co aż oba?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Inna sytuacja ale uważam że warto pochodzić i poszukać.
    Moja mama po śmierci taty była w domu ponad 6 miesięcy-L4 od zwykłego lekarza rodzinnego.
    Ciocia po śmierci syna poszła do psychologa lub psychiatry i też miala na pół roku.

Nie wiem gdzie i u kogo juz byłaś ale może warto się rozejrzeć. Może trafisz na jakiegoś lekarza z sercem który od razu zrozumie twoją sytuację i bez zbędnych pytań da L4
    Jeszcze nie bylam u zadnego bo do 30 mam l4 od ginekologa a 29 mam psychiatre i zobaczymy co powie, najgorsze, ze trzeba bedzie wszystko opowiadac

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Bardzo zazdroszcze, ze masz juz dzieci. To musi byc cudowne uczucie.

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:

Folian 0,4
    ActiFolin 0,8
    Hmmm ale to sa suplementy diety, lekarz je zalecil? Ja staram sie przyjmowac tylko leki i biore folik, czysty lek metylowany. Moze ten bys sprobowala?

Jeszcze mam nadzieję
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Najlepiej zbadać. Ja przed ciąża badalam witaminy B i D. Biorę Pregna Start i dodatkowo witamine D (lek) w kroplach 4000. Lekarz powiedział że nic więcej mam nie brać bo jeszcze sobie zaszkodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 11:35

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B No nie wiem, pokazałam mu wyniki , że mam MTHFR1298A>C Układ heterozygotyczny zalecił mi 1 dziennie folianu i 1 actifolin. To mówisz, że przesada?
    Powiedział, że jak będe w ciąży to przepisze mi na recepte większa dawke

Nelcia ten folik? https://www.aptekagemini.pl/folik-0-4-mg-90-tabletek-0006945 Brałam go, kwas foliowy wyszedł powyżej czyli go nie przyswajam (tak to rozumiem)

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Blondyna.B No nie wiem, pokazałam mu wyniki , że mam MTHFR1298A>C Układ heterozygotyczny zalecił mi 1 dziennie folianu i 1 actifolin. To mówisz, że przesada?
    Powiedział, że jak będe w ciąży to przepisze mi na recepte większa dawke

Nelcia ten folik? https://www.aptekagemini.pl/folik-0-4-mg-90-tabletek-0006945 Brałam go, kwas foliowy wyszedł powyżej czyli go nie przyswajam (tak to rozumiem)
    Tak ten, ale powyzejj normy? To chyba dobrze wtedy i znaczy, ze za duzo go w organizmie, dobrze rozumiem?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Hej dziewczyny

Jestem po kontroli, jeszcze nie wszystko się oczyściło u mnie, podczas badania zakrwawiłam cała podłogę w gabinecie 😳 znowu muszę wziąć tabletki, zaraz jadę do domu. Nie chce znowu przez to przechodzić ale z drugiej strony już tyle zniosłam nie po to by mnie teraz wyssali 😔
    O matko, bardzo mi przykro. Mam nadzieje, ze samo sie jednak oczysci i bez zabiegu , wiem co czujesz. Tez jestem w podobnym etapie i licze, ze bez zabiegu u mnie sie obejdzie takze.

Jeszcze mam nadzieję
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia robiłam badanie z testdna na trombofilie i wyszły mi dwie mutacje : MTHFR1298A>C Układ heterozygotyczny, PAI-1 4G Układ heterozygotyczny

Te mthfr jest właśnie, że nie przyswajam zwykłego kwasu i odkładam go sobie ( tak to rozumiem ), dlatego musze brać metylowane

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jo_ana a dużo zostało ? bardzo Cie boli?

♀️96

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Karciak Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Jeszcze nie bylam u zadnego bo do 30 mam l4 od ginekologa a 29 mam psychiatre i zobaczymy co powie, najgorsze, ze trzeba bedzie wszystko opowiadac

O tak z tym że najgorzej, że trzeba opowiadać od nowa wszystko się zgodzę. Dobry lekarz napewno Ci pomoże a potem mam nadzjeje będzie już tylko lepiej . Ja korzystałam z pomocy Fundacji Ernesta Wójcickiego i to mi dużo pomogło. Myślałam że tak samo jak Ty że mój facet się już z tym pogodził, niestety prawda była inna . On wszystko przezywal w sobie i też ta Fundacja pomogła mi to zrozumieć. Dziś jest już inaczej i nie ukrywa swoich emocji przez co łatwiej nam się zrozumieć. Ale z nimi to ciężko czasem bo myślą że facet ro musi być silny a w środku aż ściska..

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MTHFR to nie tak, że nie przyswajasz a gorzej przyswajasz. Najlepiej wtedy brać tylko metylowane formy witamin z grupy B.
    Powyżej normy będziesz miała też jak bierzesz go za dużo, jeśli homocysteina w normie to nie ma zupełnie czym się martwić bo w tym przypadku tylko hiperhomocyteinemia jest groźna... Jeśli nie ma konretknych wskazań to zobacz jakie dawki PTGiP rekomenduje - jest taka tabelka w zależności od potrzeby brania

zobacz u mnie, biorę 5mg kwasu foliowego i to zwykłego i nie ma opcji żebym miała go w normie.

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Hej dziewczyny

Ja 4 razy wracałam do szpitala, bo endometrium było niestety za grube żeby odpuścić - musi mieć poniżej 16mm

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Karciak Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Hej dziewczyny

Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że teraz już wszystko się oczyści .

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyglądało na dość duży kawałek na usg, lekarka zaczęła mi to czyścić i w jednym momencie poczułam ciepło krwi która zaczęła płynąc i słyszałam jak krew kapie na podłogę. Nie bolało mnie, aż tak bardzo pod czas tego. Ale wiem, że znowu muszę sie przygotować na ostry ból i skurcze. Musiałam godzinę zaczekać w szpitalu bo ponoć dużo krwi straciłam, mogłam tez tam zostać, ale nie chciałam, ja nie mieszkam w PL wiec nie czuje sie komfortowo w takich miejscach i w takich sytuacjach. Dostałam kolejne tabletki o 20 mam przyjechać sprawdzić czy pomogły.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    No wyglądało na dość duży kawałek na usg, lekarka zaczęła mi to czyścić i w jednym momencie poczułam ciepło krwi która zaczęła płynąc i słyszałam jak krew kapie na podłogę. Nie bolało mnie, aż tak bardzo pod czas tego. Ale wiem, że znowu muszę sie przygotować na ostry ból i skurcze. Musiałam godzinę zaczekać w szpitalu bo ponoć dużo krwi straciłam, mogłam tez tam zostać, ale nie chciałam, ja nie mieszkam w PL wiec nie czuje sie komfortowo w takich miejscach i w takich sytuacjach. Dostałam kolejne tabletki o 20 mam przyjechać sprawdzić czy pomogły.
    Mi 2 razy się szyjka "przytkała" i też ręcznie lekarz czyścił. Oby poszło chociaż co lekarz to opinia.
    Mi sprawdzali tylko czy nie ma pęcherzyka i endomentrium czy nie za grube. Wiadomo że to wszystko będzie się czyścić jeszcze

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ