Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa bylam na kariotypie z test dna, masakra trafily mi sie babcie nie pielegniarki, no w szoku bylam. Czy na prawde nie ma ludzi do pracy? Ta Pani nawet dobrze nie widziala, nie wiedziala gdzie ma podpisac , ja musialam jej tlumaczyc, szok. Jeszcze kaslaly jak nie wiem co, mam nadzieje, ze mi covida nie sprzedaly, niby wszyscy mielismy maske , ale troche sie boje. Nigdy wiecej tej przychodni... wyniki za 21 dni
Nadzieja28 lubi tę wiadomość
Jeszcze mam nadzieję -
Ja byłam na usg i wszystko ok. Mimo rekordowego krwawienia.
Za to mam przyjmować 5mg kwasu foliowegoBlondyna.B, Jc94 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
No jak chodzi o służbę zdrowia to się nie wypowiem bo sama mam z nimi tyle cyrku ze brak słów 🤦🏼♀️.Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Babulka wrote:Ja byłam na usg i wszystko ok. Mimo rekordowego krwawienia.
Za to mam przyjmować 5mg kwasu foliowego -
Ja mam dziś zjazd.. samopoczucie średnie, do tego słabo się czuje. Źle spałam, co chwilę się budziłam. Od rana jest mi słabo jakbym była na kacu.
Musiałam wziąć urlop w pracy, bo bym nie dojechała do biura w takim stanie. Czuję każdą zmianę pogody więc to pewnie to i jeszcze się skumulowało z owulacją. Oby szybko przeszło 😔 -
Hej. U mnie śnieg za oknem, dziś robimy sesję świąteczną, więc będzie fajny dzień 🌲 po ciąży mnie wysypało i wciąż z tym walczę, muszę mocno przykryć się pudrem
Wciąż plamienie krwią, dobrze, że już we wtorek lekarz. Zastanawiam się, czy beta z poziomu 14 może spadać jeszcze wolnej niż poprzednio, skoro te testy wciąż lekko pozytywne, zobaczymy co powie lekarz
Babulka, dobrze, że wszystko dobrze!
Blondyna, odpoczywaj i się kuruj 🍀 -
U mnie raczej nie było ryzyka ponownego zabiegu, ale i tak mam czekać jeszcze 3 mce do następnych starań. Mimo, że wszystko oczyszczone.
Najbardziej mnie zdziwiło 5 mg kwasu foliowego przy MTHFR, znowu muszę zmienić suolwment a dopiero co kupiłam modulator homocysteiny... 😏2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja wlasnie mam ta mutacje mthfr nieprawidlowy i chyba musze ten metylowany brac , jaki to bedzie? Jest jakis w leku czy tylko suple? Ja tez musze czekac z transferem do lutego
Blondyna to zycze zeby szybko wszystko wrocilo so normyJeszcze mam nadzieję -
Babulka wrote:U mnie raczej nie było ryzyka ponownego zabiegu, ale i tak mam czekać jeszcze 3 mce do następnych starań. Mimo, że wszystko oczyszczone.
Najbardziej mnie zdziwiło 5 mg kwasu foliowego przy MTHFR, znowu muszę zmienić suolwment a dopiero co kupiłam modulator homocysteiny... 😏 -
Blondyna.B wrote:A miałaś w rodzinie dzieci z wadą wrodzoną??? Tylko w takim przypadku trzeba brać te duże dawki2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dzięki dziewczyny za pocieszenie ❤️😘
Też mam dzisiaj zły dzień.... Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe?
Byle do dzisiejszej wizyty u hematologa... 😔 -
Babulka wrote:Miałam ale mój gin o tym nie wie. Mówił że to w profilaktyce wad typu zd, bo miałam trisomie.
-
Molijka wrote:Ja jestem po wizycie u psychiatry. Totalna porażka. Dobrze, że zwolnienie dał do końca miesiąca. Pokazywał mi wykresy o suplementach i witaminy jakie ma cała rodzina łykać 😂na koniec skierowanie do psychologa i tekst, że oni nie są cudotwórcami.
-
Blondyna.B wrote:No na genetykę to nie pomoże, ale ze względu na wadę rozwojową to bardzo dobrze że dostałaś
A gin mi cały czas o zd mówił 🤷♀️ Ja już wariuję z tymi lekarzami.
Blondyna a Ty się orientujesz czy przy tym mthfr i lekko podwyższonej homocysteinie te wysokie dawki są bezpieczne? Czytałam, że niby tak i że można to stosować zamiast folianów 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:No właśnie to wyszło przypadkiem, bo że była taka wada w rodzinie dowiedziałam się dosłownie... Dzisiaj. 🤦♀️
A gin mi cały czas o zd mówił 🤷♀️ Ja już wariuję z tymi lekarzami.
Blondyna a Ty się orientujesz czy przy tym mthfr i lekko podwyższonej homocysteinie te wysokie dawki są bezpieczne? Czytałam, że niby tak i że można to stosować zamiast folianów 🤔
Jaki masz wynik homocysteiny, kwasu i B12?
Ja biorę 5mg od lutego bez przerwy do tego 400 metylowanego i homocysteinę mam ładną -
Blondyna.B wrote:Jak masz homocysteinę ładną (6- to zupełnie nie musisz się tą mutacją przejmować...
Jaki masz wynik homocysteiny, kwasu i B12?
Ja biorę 5mg od lutego bez przerwy do tego 400 metylowanego i homocysteinę mam ładną
Teraz mysle ze wezme ten kwas na recepte i do tego osobno b12 i choline+inozytol i coq10 (juz biore go miesiac).
Bierzesz 5 mg i dodatkowo jeszcze osobno metyl?
To może ja będę dalej brac ten modulator zamiast osobno b12 kupowac? Jeśli to nie przekracza maksymalnej dozwolonej dawki 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Homocysteine mam 9.37,kwas ok 17 a b12 425.
Teraz mysle ze wezme ten kwas na recepte i do tego osobno b12 i choline+inozytol i coq10 (juz biore go miesiac).
Bierzesz 5 mg i dodatkowo jeszcze osobno metyl?
To może ja będę dalej brac ten modulator zamiast osobno b12 kupowac? Jeśli to nie przekracza maksymalnej dozwolonej dawki 🤔
Jaką dawkę tam masz kwasu?