Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czarneniebo wrote:Kurcze.... I chyba nici z tego 💕 30stego co było . Ale to i moze lepiej, że nie zatrybiło..Bo się boję o ten antykoagulant toczniowy. Chociaż lekarz mi powie co i jak.
Przed chwilą plamka jasnobrązowa. 5 dni przed @ znowu jak przed tą pierwszą po łyżeczkowaniu . Tylko że wtedy czarne plamy a teraz jasna.. Nigdy tak nie miałam wcześniej (przed poronieniem)
Czy to jest normalne? 😔 -
Blondyna.B wrote:Ja nigdy monitoringiem nie sprawdzałam ale po testach, temperaturze i objawach to w cyklu po pierwszym okresie już miałam i te pierwsze to takie turbo owulacje, że jajnik tak dokucza że z bólu się zwijam.
2-3 cykle mogą być inne to i chyba owulacji też może nie być, za to też mówią że jak nie ma owulacji to znaczy że organizm nie jest gotowy na ciążę ale ile w tym wszystkim prawdy to nigdy nie wiadomo
No to że cykl będzie dziwny to wiadomo 😅 po kolejnej miesiączce mam się zgłosić na kontrolę, ale wczoraj zrobiłam test facelle paskowy, który wykrył mi bete 6,9 i był negatywny więc mam nadzieję że wszystko wraca do normy.
Czarneniebo po poronieniu to wszystko co nienormalne może być normalne 🤷♀️ ale u mnie po pierwszym poronieniu wzmogly się plamienia przed @ i nie wiadomo dlaczego hormony w normie nie mam żadnej niedomogi i nie wiadomo o co chodzi. -
Kala19 - tak jak pisały Dziewczyny apap, czy;i paracetamol jest ok (ja go dostawiałam w szpitalu przy poronieniu), nie wolno nospy.
Czarneniebo cykle mogą być inne. u mnie przed 1 @ po poronieniu były plamienia 2 dni, a przed ciążą nigdy ich nie miałam. okres zawsze rozpoczynał się mega krwawieniem.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dzięki dziewczyny, po pracy polecę do apteki kupić większy zapas paracetamolu. Jakieś leki na receptę w domu też mam (nimesil) wiec tez spróbuję brać. Byc może coś dziś się zacznie bo mnie już krzyże bolą, choć w poniedziałek też bolaly a nic nie było. Ale chciałabym już mieć to za sobą...
-
jo_ana wrote:To zależy od wyników tych badań, jeśli wyniki będą złe to istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak, ale tak jak napisałam, 100% pewności daje tylko gastroskopia z pobraniem wycinka. Jak zrobisz te badania to najlepiej skonsultować wynik z lekarzem i on Cię później pokieruje.
U mnie lepiej, dochodzę już do siebie, wróciły siły, więc zabrałam się za porządki przed świąteczne. W następnym tygodniu przyjeżdża do mnie siostra i brat, więc będzie wesoło w domu i już całkiem zleci mi ten czas do końca roku. Dzisiaj też doszły moje próbki do testdna, więc czekam na wyniki jestem ciekawa czy coś mi tam wyjdzie z tych mutacji.
A jakie masz badania , teombofilie?Jeszcze mam nadzieję -
Nati94 wrote:Powtórzyłam wczoraj test doz, bo on jest najbarsziej czuły i znowu wyszedł cień cienia, zaczęłam znowu krwawić. Słabo to widzę. Czy jest szansa, że mimo jakiejś bardzo niskiej bety(pewnie mam jeszcze z 5-10) mogłam już mieć miesiączkę? Dziś jest już 34 dc. Blondyna, jak było u Ciebie? Po @ robiłaś test ? Jestem delikatnie rzecz biorąc już zła, ciekawe, jak to się w końcu skończy
Ale Ty caly czas krwawisz od poronienia? Bylas u lekarza teraz co on na to? Ja wiem, ze jak sie przedluza powyzej 14 dni to zabieg tak mi lekarz powiedzial moj.Jeszcze mam nadzieję -
Kargo31 wrote:Ja zamówiłam dla swojego M FertilMan Plus. Wcześniej brał jakies inne witaminy. Coś dla sportowców, ale teraz chciał zmienić.
Moi to bral i niestety nic nie pomoglo, tylko moj zbadal witaminy osobno selen cynk wit b itd i wszystko idealnie w gornej normie wiec w takik wypadku te witaminy nic nie dadza namJeszcze mam nadzieję -
Ivanka93 wrote:Kala ja przy skurczach brałam paracetamol i tak jak Blondyna mówi nie bierz No spy i aspiryny.
Dziewczyny a tak z innej beczki po jakim czasie od poronienia miałyście owulacje?
Ja jestem prawie 2 tyg po poronieniu i boli mnie jajnik i testy owu coraz ciemniejsze wiec chyba teraz bedzie u mnie owu az dziwne jak w zegarkuJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Ale Ty caly czas krwawisz od poronienia? Bylas u lekarza teraz co on na to? Ja wiem, ze jak sie przedluza powyzej 14 dni to zabieg tak mi lekarz powiedzial moj.
Ja też tak miałam i malutki kawałek został nawet po okresie i lekarz powiedział, że czekamy do kolejnej i jeśli się nie oczyści to zabieg. -
Ivanka93 wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki po jakim czasie od poronienia miałyście owulacje?
W tym cyklu z poronieniem nie sprawdzałam. czekałam na normalny cykl z pierwsza miesiączką. Dziś mam 11dc i dziś zrobiłam pierwszego owulaka. Zobaczymy czy coś będzie ciemnieć. ale ja to robię tylko dla sportu i sprawdzenia czy ten poziom lh jakkolwiek się zmienia, bo u mnie i tak nic z naturalsa nie będzie.
Szczerze? Trochę Wam zazdroszczę możliwości zajścia w naturalną ciążę bez tej otoczki klinika, leki, zastrzyki, usg, badania....*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Blondyna.B wrote:Nowatorskie podejście jest takie, że jak nic się nie dzieje niepokojącego to małe resztki pójdą z okresem.
Ja też tak miałam i malutki kawałek został nawet po okresie i lekarz powiedział, że czekamy do kolejnej i jeśli się nie oczyści to zabieg.
No u mnie tez jakis maly jest i niby z @ ma sie oczyscic, ale ja tydzien w sumie plamilam/ krwawilam. Mi zelazo po tym bardzo spadlo, mam ponizej normy wiec warto badac , ale ja mam anemie przewlekla wiec pewnie tez gorzejJeszcze mam nadzieję -
Kargo31 wrote:W tym cyklu z poronieniem nie sprawdzałam. czekałam na normalny cykl z pierwsza miesiączką. Dziś mam 11dc i dziś zrobiłam pierwszego owulaka. Zobaczymy czy coś będzie ciemnieć. ale ja to robię tylko dla sportu i sprawdzenia czy ten poziom lh jakkolwiek się zmienia, bo u mnie i tak nic z naturalsa nie będzie.
Szczerze? Trochę Wam zazdroszczę możliwości zajścia w naturalną ciążę bez tej otoczki klinika, leki, zastrzyki, usg, badania....
Ja tez, ja juz mam dosc lekow, igiel i tyle ile to kosztuje. Ciaglego rozkladania nog przed lekarzami , srraszne to wszystkoJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Ale Ty caly czas krwawisz od poronienia? Bylas u lekarza teraz co on na to? Ja wiem, ze jak sie przedluza powyzej 14 dni to zabieg tak mi lekarz powiedzial moj.
ja byłam u lekarza w piątek to był 17 dzień krwawienia zrobił usg powiedział że endo 3,5 mm a że nadal krwawie to dał mi leki na zatrzymanie (brałam je 3 dni) i po wszystkim zabieg to chyba jakby zostało jakoś dużo resztek z którymi organizm sobie nie poradzi.Nelcia lubi tę wiadomość
-
Nelcia, ja krwawię ale jestem pod ciągłą kontrola. Na ostatnim USG zostały ,niewielkie resztki, które miały się oczyścić z miesiączka. Tylko krwawienie się teraz zwiększyło od 1.12 i miałam bóle typowo @, świeżą krew,a kontrolę mam za 6 dni, po 3 tygodniach wg zaleceń, wcześniej co tydzień..wszystko jest ok, teraz plamię, bardziej mnie martwi to, że test wciąż wychodzi pozytywny, tzn cień widać, a wydaje mi się, że jakby to była @ i doszło do oczyszczenia, to nie powinno się już wydzielać hcg w żadnej ilości ale może się mylę. W szpitalu lekarze też chcieli lyzeczkowac, zgłosiłam się na kontrolę do mojego gina i on powiedział, że z tymi resztkami można spokojnie czekać do @, beta ładnie spadała i mam nadzieję, że spada wciąż..nic niepokojącego się ze mną nie dzieje. Mój lekarz jest jednym z najlepszych ginekologów w mieście, pracuje w szpitalu wojewódzkim i myślę, że się nie myli, ale martwię się, po prostu. Przypuszczalną opcja jest też taka, że miesiączka jeszcze nie wystąpiła i się pojawi- co w świetle typowego pms, świeżej krwi i bóli miesiączkowych jest dziwne- w dodatku teraz spadłam z wagi 1 kg, nie jestem opuchnięta- jak zawsze na końcu miesiączki..🙆
Blondyna, jeśli ja będę miała czekać do kolejnej @, to chyba się poddam i zgłoszę na zabieg😔 mam szczerze dość czekania, długo walczęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 16:47
-
Dzięki za odpowiedzi... 😘
Kiedy najlepiej zbadać progesteron?
Raczej wątpię, że implantacyjne...... Za piękne to by było po jednym razie😁. Zrobię może test w piątek.
Mi poronienie pokiełbasiło cykl.... Zawsze @ miałam pod koniec miesiąca, a teraz wszystko na odwrót..owulacja na końcu ☹️.
Jak robiłam antykoagulant toczniowy zrobiłam też P.ciała a-kardiol. IgG właśnie dostałam wynik: <2.
< 12 negatywny
> 12 pozytywny
Szkoda, że tamych innych jeszcze nie wzięłam... Miałam nadzieję, że wyjdą ok i nie chciałam tracić niepotrzebnie kasy..
I teraz nie rozumiem ten antykoagulant toczniowy obecny tu negatywne...mam nadzieję, że hematolog powie mi o co chodzi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 16:48
-
Czarneniebo ja miałam jasnobrązowe plamienie 4 dni przed okresem w cyklu w którym zaszłam. Wcześniej też miałam plamienia przed okresem od 2 lat, ale były ciemno brązowe, w tym cyklu jak się udało zdecydowanie jaśniejsze i po 4 dniach ustało.
Jc94 a Ty po poronieniu byłaś na jakiejkolwiek kontroli ? Bo jeśli powyżej 2 tyg nadal krwawisz i nie byłaś na kontroli to nie wiadomo co tam się dzieje tak na prawdę. Ja miałam kontrole po 2 tyg i mimo obfitych krwawień nadal było dużo tkanki, lekarka powiedziała, że nie jest wskazane dalsze czekanie ponieważ szyjka macicy jest otwarta i może dojść do infekcji, tabletki drugi raz nie zadziałały i dlatego konieczny był zabieg. Jeśli nie byłaś na takiej kontroli to koniecznie powinnas iść szybciej, według mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:24
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Nelcia wrote:A jakie masz badania , teombofilie?
Tak robię pakiet na trombofilie i celiakie.
Po nowym roku jak będę w PL będę robić też kilka badań z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:27
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Dziewczyny ja po lyzeczkowaniu krwawilam miesiac, potem dostalam okres, ktory trwa 5ty dzień i nie wiadomo ile jeszcze potrwa 😏 Także już prawie 1,5 miesiąca krwawień i plamień 🙄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny lekarka zaleciła mi zrobić kilka badań, co jeszcze byście dodały? Nie chce się kłuć dwa razy.
-homocysteina
-kw. foliowy
-B12
-antykoagulant toczniowy
-p/ciała antykardiolipinowe IgM i IgG
-p/ciała p.glikoproteinie I B2, IgM i IgG
-panel ANA2
-test z policzka w kierunku trombofilii
-
Tony wrote:Dziewczyny lekarka zaleciła mi zrobić kilka badań, co jeszcze byście dodały? Nie chce się kłuć dwa razy.
-homocysteina
-kw. foliowy
-B12
-antykoagulant toczniowy
-p/ciała antykardiolipinowe IgM i IgG
-p/ciała p.glikoproteinie I B2, IgM i IgG
-panel ANA2
-test z policzka w kierunku trombofilii
Nie wiem co do tej pory badałas przed staraniami