X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Kurcze.... I chyba nici z tego 💕 30stego co było . Ale to i moze lepiej, że nie zatrybiło..Bo się boję o ten antykoagulant toczniowy. Chociaż lekarz mi powie co i jak.
    Przed chwilą plamka jasnobrązowa. 5 dni przed @ znowu jak przed tą pierwszą po łyżeczkowaniu . Tylko że wtedy czarne plamy a teraz jasna.. Nigdy tak nie miałam wcześniej (przed poronieniem)
    Czy to jest normalne? 😔
    Plamienie może być i implantacyjne. Jeśli test negatywny a do okresu to będzie to może być problem z progesteronem ale nie musi, ciąża zmienia dużo w organizmie i cykle nie muszą być takie jak wcześniej :(

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja nigdy monitoringiem nie sprawdzałam ale po testach, temperaturze i objawach to w cyklu po pierwszym okresie już miałam i te pierwsze to takie turbo owulacje, że jajnik tak dokucza że z bólu się zwijam.

2-3 cykle mogą być inne to i chyba owulacji też może nie być, za to też mówią że jak nie ma owulacji to znaczy że organizm nie jest gotowy na ciążę ale ile w tym wszystkim prawdy to nigdy nie wiadomo

No to że cykl będzie dziwny to wiadomo 😅 po kolejnej miesiączce mam się zgłosić na kontrolę, ale wczoraj zrobiłam test facelle paskowy, który wykrył mi bete 6,9 i był negatywny więc mam nadzieję że wszystko wraca do normy.

Czarneniebo po poronieniu to wszystko co nienormalne może być normalne 🤷‍♀️ ale u mnie po pierwszym poronieniu wzmogly się plamienia przed @ i nie wiadomo dlaczego hormony w normie nie mam żadnej niedomogi i nie wiadomo o co chodzi.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala19 - tak jak pisały Dziewczyny apap, czy;i paracetamol jest ok (ja go dostawiałam w szpitalu przy poronieniu), nie wolno nospy.

Czarneniebo cykle mogą być inne. u mnie przed 1 @ po poronieniu były plamienia 2 dni, a przed ciążą nigdy ich nie miałam. okres zawsze rozpoczynał się mega krwawieniem.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Kala19 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, po pracy polecę do apteki kupić większy zapas paracetamolu. Jakieś leki na receptę w domu też mam (nimesil) wiec tez spróbuję brać. Byc może coś dziś się zacznie bo mnie już krzyże bolą, choć w poniedziałek też bolaly a nic nie było. Ale chciałabym już mieć to za sobą...

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    To zależy od wyników tych badań, jeśli wyniki będą złe to istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak, ale tak jak napisałam, 100% pewności daje tylko gastroskopia z pobraniem wycinka. Jak zrobisz te badania to najlepiej skonsultować wynik z lekarzem i on Cię później pokieruje.

U mnie lepiej, dochodzę już do siebie, wróciły siły, więc zabrałam się za porządki przed świąteczne. W następnym tygodniu przyjeżdża do mnie siostra i brat, więc będzie wesoło w domu i już całkiem zleci mi ten czas do końca roku. Dzisiaj też doszły moje próbki do testdna, więc czekam na wyniki jestem ciekawa czy coś mi tam wyjdzie z tych mutacji.

A jakie masz badania , teombofilie?

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Powtórzyłam wczoraj test doz, bo on jest najbarsziej czuły i znowu wyszedł cień cienia, zaczęłam znowu krwawić. Słabo to widzę. Czy jest szansa, że mimo jakiejś bardzo niskiej bety(pewnie mam jeszcze z 5-10) mogłam już mieć miesiączkę? Dziś jest już 34 dc. Blondyna, jak było u Ciebie? Po @ robiłaś test ? Jestem delikatnie rzecz biorąc już zła, ciekawe, jak to się w końcu skończy

Ale Ty caly czas krwawisz od poronienia? Bylas u lekarza teraz co on na to? Ja wiem, ze jak sie przedluza powyzej 14 dni to zabieg tak mi lekarz powiedzial moj.

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Ja zamówiłam dla swojego M FertilMan Plus. Wcześniej brał jakies inne witaminy. Coś dla sportowców, ale teraz chciał zmienić.

Moi to bral i niestety nic nie pomoglo, tylko moj zbadal witaminy osobno selen cynk wit b itd i wszystko idealnie w gornej normie wiec w takik wypadku te witaminy nic nie dadza nam

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Kala ja przy skurczach brałam paracetamol i tak jak Blondyna mówi nie bierz No spy i aspiryny.

Dziewczyny a tak z innej beczki po jakim czasie od poronienia miałyście owulacje?

Ja jestem prawie 2 tyg po poronieniu i boli mnie jajnik i testy owu coraz ciemniejsze wiec chyba teraz bedzie u mnie owu az dziwne jak w zegarku

Jeszcze mam nadzieję
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    Ale Ty caly czas krwawisz od poronienia? Bylas u lekarza teraz co on na to? Ja wiem, ze jak sie przedluza powyzej 14 dni to zabieg tak mi lekarz powiedzial moj.
    Nowatorskie podejście jest takie, że jak nic się nie dzieje niepokojącego to małe resztki pójdą z okresem.

Ja też tak miałam i malutki kawałek został nawet po okresie i lekarz powiedział, że czekamy do kolejnej i jeśli się nie oczyści to zabieg.

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki po jakim czasie od poronienia miałyście owulacje?

W tym cyklu z poronieniem nie sprawdzałam. czekałam na normalny cykl z pierwsza miesiączką. Dziś mam 11dc i dziś zrobiłam pierwszego owulaka. Zobaczymy czy coś będzie ciemnieć. ale ja to robię tylko dla sportu i sprawdzenia czy ten poziom lh jakkolwiek się zmienia, bo u mnie i tak nic z naturalsa nie będzie.
    Szczerze? Trochę Wam zazdroszczę możliwości zajścia w naturalną ciążę bez tej otoczki klinika, leki, zastrzyki, usg, badania.... :(

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Nowatorskie podejście jest takie, że jak nic się nie dzieje niepokojącego to małe resztki pójdą z okresem.

Ja też tak miałam i malutki kawałek został nawet po okresie i lekarz powiedział, że czekamy do kolejnej i jeśli się nie oczyści to zabieg.

No u mnie tez jakis maly jest i niby z @ ma sie oczyscic, ale ja tydzien w sumie plamilam/ krwawilam. Mi zelazo po tym bardzo spadlo, mam ponizej normy wiec warto badac , ale ja mam anemie przewlekla wiec pewnie tez gorzej

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    W tym cyklu z poronieniem nie sprawdzałam. czekałam na normalny cykl z pierwsza miesiączką. Dziś mam 11dc i dziś zrobiłam pierwszego owulaka. Zobaczymy czy coś będzie ciemnieć. ale ja to robię tylko dla sportu i sprawdzenia czy ten poziom lh jakkolwiek się zmienia, bo u mnie i tak nic z naturalsa nie będzie.
    Szczerze? Trochę Wam zazdroszczę możliwości zajścia w naturalną ciążę bez tej otoczki klinika, leki, zastrzyki, usg, badania.... :(

Ja tez, ja juz mam dosc lekow, igiel i tyle ile to kosztuje. Ciaglego rozkladania nog przed lekarzami , srraszne to wszystko

Jeszcze mam nadzieję
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:

ja byłam u lekarza w piątek to był 17 dzień krwawienia zrobił usg powiedział że endo 3,5 mm a że nadal krwawie to dał mi leki na zatrzymanie (brałam je 3 dni) i po wszystkim zabieg to chyba jakby zostało jakoś dużo resztek z którymi organizm sobie nie poradzi.

Nelcia lubi tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, ja krwawię ale jestem pod ciągłą kontrola. Na ostatnim USG zostały ,niewielkie resztki, które miały się oczyścić z miesiączka. Tylko krwawienie się teraz zwiększyło od 1.12 i miałam bóle typowo @, świeżą krew,a kontrolę mam za 6 dni, po 3 tygodniach wg zaleceń, wcześniej co tydzień..wszystko jest ok, teraz plamię, bardziej mnie martwi to, że test wciąż wychodzi pozytywny, tzn cień widać, a wydaje mi się, że jakby to była @ i doszło do oczyszczenia, to nie powinno się już wydzielać hcg w żadnej ilości ale może się mylę. W szpitalu lekarze też chcieli lyzeczkowac, zgłosiłam się na kontrolę do mojego gina i on powiedział, że z tymi resztkami można spokojnie czekać do @, beta ładnie spadała i mam nadzieję, że spada wciąż..nic niepokojącego się ze mną nie dzieje. Mój lekarz jest jednym z najlepszych ginekologów w mieście, pracuje w szpitalu wojewódzkim i myślę, że się nie myli, ale martwię się, po prostu. Przypuszczalną opcja jest też taka, że miesiączka jeszcze nie wystąpiła i się pojawi- co w świetle typowego pms, świeżej krwi i bóli miesiączkowych jest dziwne- w dodatku teraz spadłam z wagi 1 kg, nie jestem opuchnięta- jak zawsze na końcu miesiączki..🙆

Blondyna, jeśli ja będę miała czekać do kolejnej @, to chyba się poddam i zgłoszę na zabieg😔 mam szczerze dość czekania, długo walczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 16:47

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi... 😘

Kiedy najlepiej zbadać progesteron?
    Raczej wątpię, że implantacyjne...... Za piękne to by było po jednym razie😁. Zrobię może test w piątek.
    Mi poronienie pokiełbasiło cykl.... Zawsze @ miałam pod koniec miesiąca, a teraz wszystko na odwrót..owulacja na końcu ☹️.

Jak robiłam antykoagulant toczniowy zrobiłam też P.ciała a-kardiol. IgG właśnie dostałam wynik: <2.

< 12 negatywny
    > 12 pozytywny

Szkoda, że tamych innych jeszcze nie wzięłam... Miałam nadzieję, że wyjdą ok i nie chciałam tracić niepotrzebnie kasy..
    I teraz nie rozumiem ten antykoagulant toczniowy obecny tu negatywne...mam nadzieję, że hematolog powie mi o co chodzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 16:48

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarneniebo ja miałam jasnobrązowe plamienie 4 dni przed okresem w cyklu w którym zaszłam. Wcześniej też miałam plamienia przed okresem od 2 lat, ale były ciemno brązowe, w tym cyklu jak się udało zdecydowanie jaśniejsze i po 4 dniach ustało.

Jc94 a Ty po poronieniu byłaś na jakiejkolwiek kontroli ? Bo jeśli powyżej 2 tyg nadal krwawisz i nie byłaś na kontroli to nie wiadomo co tam się dzieje tak na prawdę. Ja miałam kontrole po 2 tyg i mimo obfitych krwawień nadal było dużo tkanki, lekarka powiedziała, że nie jest wskazane dalsze czekanie ponieważ szyjka macicy jest otwarta i może dojść do infekcji, tabletki drugi raz nie zadziałały i dlatego konieczny był zabieg. Jeśli nie byłaś na takiej kontroli to koniecznie powinnas iść szybciej, według mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:24

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    A jakie masz badania , teombofilie?

Tak robię pakiet na trombofilie i celiakie.
    Po nowym roku jak będę w PL będę robić też kilka badań z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:27

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po lyzeczkowaniu krwawilam miesiac, potem dostalam okres, ktory trwa 5ty dzień i nie wiadomo ile jeszcze potrwa 😏 Także już prawie 1,5 miesiąca krwawień i plamień 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Tony Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarka zaleciła mi zrobić kilka badań, co jeszcze byście dodały? Nie chce się kłuć dwa razy.
    -homocysteina
    -kw. foliowy
    -B12
    -antykoagulant toczniowy
    -p/ciała antykardiolipinowe IgM i IgG
    -p/ciała p.glikoproteinie I B2, IgM i IgG
    -panel ANA2
    -test z policzka w kierunku trombofilii

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Dziewczyny lekarka zaleciła mi zrobić kilka badań, co jeszcze byście dodały? Nie chce się kłuć dwa razy.
    -homocysteina
    -kw. foliowy
    -B12
    -antykoagulant toczniowy
    -p/ciała antykardiolipinowe IgM i IgG
    -p/ciała p.glikoproteinie I B2, IgM i IgG
    -panel ANA2
    -test z policzka w kierunku trombofilii
    Białko S i C, jak witaminy badasz to warto żelazo i ferrytynę i witaminę D.
    Nie wiem co do tej pory badałas przed staraniami

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ